skypostman je napisao:
ajkula je napisao:
FLASH je napisao:
.. Na nekim aerodromima od slijetanja do izlaska sa aerodroma bude između 2-3 sata, smoriš se živ.
Na kojim aerodromima ti je toliko dugo trebalo? Ja duze od sat vremena nigdje nisam provela, ako ne racunamo gubljenje ili ostecenje kofera, onda traje proces.
Evo recimo Gatwick zadnji put, pola sata dok dodjes do pasoske, a tamo redina. Sat ipo ako ne i vise, na kraju izgubio sam volju i gledati na sat. Dok recimo u Dubaiu sve gotovo za 15ak min.
Gatwick je generalno ok (za London vjerovatno i najbolji aerodrom od njih pet), jer je dosta manje krcat i bliže gradu od ostalih.
@ajkula - U mom slučaju sam čekao par sati na Heathrowu po povratku u UK recimo sad u aprilu. Katkad na JFK-u ista situacija. A na Reaganu (DC) sam jedne prilike propustio konekciju jer je red za pasošku kontrolu bio duži od 2,5h sata, a ja imao taman toliko lufta između letova.
mimikrija je napisao:
Mene samo živcira pola sata uzljetanja i sljetanja...ostalo je OK...uzmeš nešto popiješ i to je to.
Ja ovo ni ne primjećujem, jer odmah stavim slušalice po vezanju pojaseva i pustim nešto da svira, pa ni ne obraćam pažnju. Mada se često sjetim statistike da je najveći procenat nesreća upravo pri slijetanju, pa katkad kad je baš vjetrovito i avion se klacka lijevo-desno par minuta prije kontakta sa zemljom, nakon što točkovi dodirnu pistu bude mi baš drago što nisam i ja dio te statistike.