_зока je napisao:
Ташко je napisao:
Meni je bezveze da u BL imamo ulicu Romanovih, ako cemo tako. Ali opet, to je samo bezveze, a neki turski i ustaski nazivi bi mi bili morbidni.
Meni je bezveze da imamo ulicu Kraljevića Marka koji je dokazani "saradnik okupatora". Isto mi je bezveze da nemamo ulicu Skendera Kulenovića, a imamo Majke Knežepoljke iako je Kulenović spjevao taj naljepši (u nedostatku boljeg naziva) ep tragediji srpske majke. Imamo ulicu i naselje AU generala Petra Preradovića al' smeta nam Šeher (koji je oduvijek bio mjesto gdje su većinski živjeli muslimani. Jbt pa oni su ga i naprvili). Imamo ulicu Rade Radića čiji su četnici okrvavili kamu o mnogi srpski vrat al' smeta nam Budžak (ćošak, prikrajak, štek). Je l' vidiš ti šta ja hoću da kažem?
Btw, šehidi koji se pominju u legendi o tome kako su Šehitluci dobili ime su poginuli u borbi protiv AU monarhije.
Vi'im, ali to nije suprotno mojim idejama, samo su moje jos nadogradjenije

Meni Šeher ne smeta uopste.
Ali me Šehitluci ne privlace ni najmanje. Ti "sehidi" su se borili za Tursku, a ne za nas ovdje.
Jes ti siguran da nemamo ulicu Skendera Kulenovica?
Mislim da nam je potrebna reforma naziva definitivno, ali ne da se radi na vrat - na nos. Jos kad bi bile kakve javne rasprave i prijedlozi, to bi bilo odlicno. Dosta ljudi ni ne zna ko su bile odredjene licnosti ili po cemu je neki naziv bitan.
No, kod nas bi rat izbio vjerovatno. Ako nista, sami izmedj sebe, kako najbolje umijemo.