Volta je napisao:
Alkohol nije zabranjen ni u jednoj evropskoj zemlji, a zašto uopšte legalizovati kanabis?
Ovo je bilo više utopijsko razmišljanje, nije lako zabraniti alkohol.
Ali, u Evropi (Sjeverozapadnoj) je alkohol skup i ljudi su edukovaniji.. nema lokanja kao ovdje, koje je podpomognuto našom tradicijom i kulturom.
Ajd' na ladno pivo, ajd' da vidiš kakva mi je rakija, i to tako kreće, a za pušenje cigareta bih se složio sa tobom, i to je smeće ali tihi ubica.
A za kanabis sam mislio onako.. paa, bilo bi dobro.

Ali naravno da ne ide tako, prvo se treba dekriminalizovati.
Pola Evrope ima dekriminalizovan kanabis, dakle to nije krivično djelo nego samo prekršaj.
Ono što je realno bitno je legalizacija medicinskog kanabisa koje je itekako prisutno u Evropi.
On ne liječi, ali barem smanjuje bolove i opušta umiruće (palijativne) bolesnike.
Ali gledajući sve socijslno/medicinske sfere, kanabis je manje štetan i opasan neuporedivo od alkohola.
Nakon dugo korištenja korisnik malo "otupi", ali bar neće praviti belaj kao sa alkoholom.
Zapravo sve droge bi idealno bilo izbaciti, pod tim mislim i na kafu.. biološki gledano, kofein je psihoaktivna materija (droga).
Nakon konzumacije bilo koje droge (a probao sam mnoge) je lijepo, ali poslije bude belaj manji ili veći.
Zapravo stvar je u umjerenosti, dokazano je da čaša vina ili čašica rakije jednom ili dvaput sedmično ima zdravstvene benefite.
Ali ne 15 piva i litar rakije i vutra svaki dan..
Ali odosmo u off.