banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Ja mislim da je upravo "zapad" najvise radikalizovao muslimane u svijetu.
Zadnjih 20-25 godina velikom vecinom muslimani ginu, milioni i milioni su pobijeni, mnoge zemlje su okupirane i to mora ostaviti trag.
Ali ako skontamo da u svijetu ima 1.5 milijardi muslimana, onda shvatis da je taj ekstremizam u minornom postotku.
Muslimani do prije 25 godine se uopste nisu smatrali za opasnima, ali od 11/9 je propaganda ucinila svoje i to je to.

Ja veliku vecinu bh muslimana uopste i ne gledam kao vjernike, a ne neke fanatike. Cim to pije, moRe qrcu svirati da je on neki vjernik. To se najbolje vidi u primjeru gdje Dzeko u proslavi titule pije i poljeva se sampanjcem, dok Nasri i Ture nece ni da ga u ruke uzmu.
Ako se igdje krse islamski propisi, krse se u BiH od bh "muslimana" :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Korekt.
Ali druga strana medalje pokazuje da taj minorni postotak ekstremista je glasniji od ovih sto ne galame, tako da imamo to sto imamo.
Stvara se ruzna, jako ruzna slika o svim muslimanima u svijetu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
_Krol_ je napisao:
ajkulu umjesto merkelove.....da najebemo i ovo malo sto nismo

Da ajkula diriguje svijetom svi bi pili, jeli, seksali se i pusili gandzu 8) Ne bi bilo politike garant :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
budala je napisao:
Ja mislim da je upravo "zapad" najvise radikalizovao muslimane u svijetu.
:

Jeste. Zanemarimo krstaške ratove, mada to nije moguće jer sjećanje na njih živi u narodnom predanju Arapa kao što kod Srba živi o turskom zulumu, od početka 20-og vijeka zapad, prvenstveno Englezi i Francuzi, a zadnjih tridesetak godina i Ameri, konstantno vrše pritisak na arapske zemlje, izrabljuju njihova bogatstva i resurse, držeći ih u siromaštvu i onemogućavaju im bolji život. Koja arapska zemlja pokuša da se sama izdigne (Irak, Libija, Sirija) proglase je prijetnjom za svjetsku bezbjednost i urnišu. Loš život i slabo obrazovanje je pogodno mjesto za razvoj ekstremizma svake vrste.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ajkulu za preCednika ! :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Da ajkula diriguje svijetom svi bi pili, jeli, seksali se i pusili gandzu 8) Ne bi bilo politike garant :)

ti bi bila prva među jednakima ili....... :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Po meni Bosna je to poodavno, naracito tamo gdje su muslimani, pa ovo je kod njih normalno, stim sto su sad poceli po RS to je dio njihove agende koja vjerovatno ide po fazama, kote se primaju donacije pa kad bude trebalo djelovace. Po meni njih ce zapad iskoristiti da pomlate Srbe uz malu njihovu pomoc, a poslije kad nas srede i kad se dobro iznure, zapad ce ih ocistiti iz Bosne i ovo ce biti lepa njiova :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
ajkula je napisao:
_Krol_ je napisao:
ajkulu umjesto merkelove.....da najebemo i ovo malo sto nismo

joj joj vidi je.....jel Mile sta u rodu...predizborna kampanja

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Ташко je napisao:
Mislim da je vrlo lako biti fin i kulturan kad zivis normalno.
Zaradjujes pristojno, zivis duplo duze nego sirotinja iz Afrike il Azije, nemas ratnih trzavica, imas pristup svemu sto ti dusa iste.
Njihovi djedovi su se dva vijeka ranije radovali kad nekom odsjeku glavu na gradskom trgu i gadjali ga kupusom, a oni se danas gnusaju brutalnosti u muslimanskim zemljama.

I ne mogu birati francusku stranu u njihovom sukobu sa muslimanima.
Pa ta ista Francuska je utrala zemlje sjeverne Afrike i sad kao da mi bude zao kad se situacija okrene?!
Ili sto Britanci imaju problem sa Pakistancima i slicnima. Duse jadne, pravda za Kraljicu.
Volio bih da ih preuzmu Alzirci i da crnci jos vise prisvoje SAD. (jest malo utopija, ali dobro).
Jos kad bi kako Meksikanac dijelio pravdu u sred Madrida, niko srecniji od mene.

Француз и Британац су омогућили арапима и пакистанцима да дођу у Лондон и Париз, да раде и живе, са све држављанством и осталим стварима... и шта сад, треба да им серу по глави? за кога би навијао да закувају Руси и Пољаци нпр... по тој логици би цијела Европа требала да ј.бе кеву Жабарима јер је Рим вијековима владао тада познатим свијетом...

то је тада било вријеме колонизације и подразумијевало се да се колоније циједе на рачун освајача исто као што су се у то вријеме, а и касније, државе стварале и проширивале на силу и у ратовима без страха од разноразних тужби, оцјена о агресији, Хагу и сл....

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Sto se nosnje tice, zadnji put kad sam bio u SA ili nisu uopste pokrivene, ili su pokrivene da samo 2 oka vire... ono sto vidjeh.

Dok sam prolazio kroz grad, gomila svijeta koji nije sa ovih prostora, po izgledu i jeziku sta sam cuo, kontam Turska ili mozda cak vise vuce na Maroko/Libija/Alzir, bar mi lice na ljude odatle.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
E druže, nema jebat Turčina pa uteći u šumu. Kako su sijali, sada žanju. I treba da dođu Pakiji i da im otmu sve poslove. Englezi neka sjede na socijali i cirkaju pivo ispred dragstora i kukaju kako Arapi rade poslove koje oni i onako neće da rade.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
cicak je napisao:
ozna je napisao:
Taj sekularni islam bosanskog tipa je nastao tokom komunisticke vladavine..komunisti su naprimjer 1945 zabranili i nosenje zara i feredža koja je bila tradicionalna odjeca muslimanskih zena na ovim podrucijima ..da nije bilo komunisticke vladavine nebi se muslimani u bih nimalo razlikovali od onih u arapskim zemljama...i 1990 u BIh na vlast dolaze radikalni islamski fundamentalisti kakav je bio Alija Izetbegovic..obavezno pogledsti islamsku deklarciju koju je napisao...slazem se u bih islamisti sve vise uzmaju maha,sve je vise radikalnih islamista tipa ovih vehabija ,selefija a vidimo da sve vise ljudi iz BIH ide u dzihad u Siriju,Irak itd a na internetu je ogroman broj portala koji propagira radikalni fundamentalisticki islam i dzihad protiv kajfira ,portali tipa islambosna.com,putvjernika.com,vijestiummeta.com,saff.ba.....itd

Sta nam je ciniti
Samo nezavisna i jaka drzava Republika Srpska je spas za ovaj narod.Konacno bi dobili zeljenu politicko stabilnost koja je glavni uslov za razvoj ekonomije,okrenuli bi se razvoju i ekonomiji.Sta ce oni da rade tamo preko granice nas nebi trebalo da zanima.Ako zele nek uvedu i serijat.
Pokusati sa mirnom disolucijom ove nakazne i nametnute tvorevine kakva je BIH ako ne onda jednostrano proglasiti nezavisnost,sto pre to bolje po sve

Zaboravio si samo jednu sitnicu - Hrvate u BiH. Dokle god oni ne dobiju svoje, neces ni ti svoje. Tako ti je - kako ti je.
Bosanski lonac. Svima nama.

I slazem se sa Taskom.
Medijima jos pridodati politicki vrh - koji na sve nacine cuva svoje pozicije. Zna se zasto.

Hrvati su takođe dobili svoje ali de facto (maknuti se malo iz centra Mostara i prošetati npr. do Cima a da ne pominjem zapadnu Hercegovinu) dok de jure neće nikada dobiti iz prostog razloga što su dobili etnički čistu Hrvatsku. Ne može i jare i pare odnosno i etnički čista Hrvatska i Herceg-Bosna.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka

vlakanje je napisao:
Ташко je napisao:
Zaradjujes pristojno, zivis duplo duze nego sirotinja iz Afrike il Azije, nemas ratnih trzavica, imas pristup svemu sto ti dusa iste.
Njihovi djedovi su se dva vijeka ranije radovali kad nekom odsjeku glavu na gradskom trgu i gadjali ga kupusom, a oni se danas gnusaju brutalnosti u muslimanskim zemljama.

Pa ta ista Francuska je utrala zemlje sjeverne Afrike i sad kao da mi bude zao kad se situacija okrene?!
Ili sto Britanci imaju problem sa Pakistancima i slicnima. Duse jadne, pravda za Kraljicu.
Volio bih da ih preuzmu Alzirci i da crnci jos vise prisvoje SAD. (jest malo utopija, ali dobro).
Jos kad bi kako Meksikanac dijelio pravdu u sred Madrida, niko srecniji od mene.

Француз и Британац су омогућили арапима и пакистанцима да дођу у Лондон и Париз, да раде и живе, са све држављанством и осталим стварима... и шта сад, треба да им серу по глави? за кога би навијао да закувају Руси и Пољаци нпр... по тој логици би цијела Европа требала да ј.бе кеву Жабарима јер је Рим вијековима владао тада познатим свијетом...

то је тада било вријеме колонизације и подразумијевало се да се колоније циједе на рачун освајача исто као што су се у то вријеме, а и касније, државе стварале и проширивале на силу и у ратовима без страха од разноразних тужби, оцјена о агресији, Хагу и сл....

Francuzi i Britanci kao kolonizatori su opljačkali sve svoje bivše kolonije i trebaju dozvoliti narodima iz tih zemalja da žive u Francuskoj i Britaniji. To je najmanje što trebaju učiniti. Britanci su isisavali bogatstva Indije i afričkih zemalja. Francuzi nisu bili ništa bolji. Najsuroviji su bili Belgijanci. Šta su samo radili po zapadnoj Africi! I treba da se narodi iz bivših kolonija naseljavaju u zemljama nekadašnjih kolonizatora.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ne treba

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka

spijo je napisao:
ne treba

Naravno da treba. Ako ih već ne žele onda moraju debelo obeštetiti sve zemlje koje su popljačkali!

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
spijo je napisao:
ne treba

Treba.
Evo Turskoj svi muslimani Bosne, dzaba im. Ako treba i da platimo. :D
Mi cemo u AT. 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A šta misliš,da su kojim slučajem sve naftom bogate arapske zemlje slobodne da exploatišu svoje prirodne resurse bez stranog mješanja,kojom bi se brzinom stvorio ogromni kapital nagomilan petronovcem.Logično je pitanje,da li bi se te zemlje vojno i monetarno udružile,da li bi kao takve ucjenjivale naftom ostatak svijeta i na kraju ko bi ih mogao spriječiti u širenju svoje vjere.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
spijo je napisao:
A šta misliš,da su kojim slučajem sve naftom bogate arapske zemlje slobodne da exploatišu svoje prirodne resurse bez stranog mješanja,kojom bi se brzinom stvorio ogromni kapital nagomilan petronovcem.Logično je pitanje,da li bi se te zemlje vojno i monetarno udružile,da li bi kao takve ucjenjivale naftom ostatak svijeta i na kraju ko bi ih mogao spriječiti u širenju svoje vjere.

Spijo kao i uvijek, "thinking outside the box" sto bi amerikanci rekli.

Dobar post. :salute:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ташко je napisao:

питаћу те једно просто питање, да ли би ти свој живот сад радије провео у пакистану или у енглеској?
а и ти ајкуло, гдје оно бјеше живиш?
уосталом ташко идеш далеко од теме а тема је босна и муслимански фундаментализам који је сваким даном јачи и јачи.

ако хоћеш о колонијама, зашто као примјер не наведеш земље латинске америке? и њих су опљачкали и изградили себе па не видим да се тамо нешто разносе а стандард им је код већине бољи него у нас овдје.
и још ако ћемо тако сажаљевати колоније.. и САД су својевремено биле колонија.
чињеница је да свако ко је јачи гура своју причу и свој утицај а мислим да ћеш се и ти сложити да ти је ближи онај западни него онај исламски.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
spijo je napisao:

Joj Spijo volim kad sjeces ovako ko macem!!!

Kazes vjera. Al imaju ovi sto sire drugu vjeru... :D
Ameri.
Ameri su najveci komunisti na svijetu,kazu to je jos gore od vjere. :D
Pored Isusa i ovih prvih samo Ameri tretiraju zemaljsku kuglu kao niciju, svaciju tj u prevodu njihovu.
Ameri ti lijepo kazu ne mozes ti uzet naftu pa nedat drugima stvorovima ne neee. Zemlja je blago cijelog covjecanstva niko nema vlasnistvo nad njom.
Kazu tebi je samo malo rentana dok ti ne omrkne a onda drugi dolaze, da nes sasobom ponjet. :wink:
I kazu lijepo ti Ameri, Brale mi znamo da busimo.
Znamo kako treba i kako se moze koristiti resursi. Ma ne zna tamo neka susa, sirotinja samo unistava, sputava nije zato zemlja cooovjece namjenjena.Miii cemo to.
Zato kazu oni moraju cuclat nafticu po svuda jer propada. Ce da busimo gdje god se ukaze prilika.
Zato ne kopaj duboko dole u Ljevcu jer su mozda krenuli sa druge strane. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]