richa je napisao:
Neki dan u firmu dodje lik iz PD i prica sta se desava.
A on i ovaj moj radni se znaju sa ratista. I kaze on "Sprdje one sunce ti kalaisano. Napravise od sve jednog civile, a velika vecina ih je s puskom zakopana".
Ovaj moj radni tesko prica o ratu, mlad momak bio kad je otisao u rat, na to njegovo samo ga pogleda i rece "Znam, sve znam. Kako su samo slozni i odlucni u tim svojim preuvelicavanjima da je to strasno".
Ljudi moji oni su sposobni preuvelicati svoju zrtvu bar duplo, Srebrenica vam je zivi dokaz. Ne znam ko se samo moze primiti na tu njihovu pricu koja traje vec dugi niz godina.
S puškom zakopani ?
I onda spominješ preuveličavanje, e pa bitno je da su međunarodni sudovi, domaći sudovi uglavnom pronalazili one sa svezanim rukama, povezima na očima i prostreljenim lubanjama, koliko je osuđenih s jedne a koliko s druge strane ??
Gdje su snimci zarobljenih ili pobijenih navodnih zelenih beretki oko Prijedora, nema ih niti ih može biti, upravo Srbi na sudovima sve ispričali, oružje (uglavnom lovačko i pištolji) predani po dogovoru dva mjeseca prije opkoljavanja i napada na sela, ispričali Srbi svjedoci i za Korićanske stijene, stravične zločine, evo ispričali Srbi i za Tomašicu, ispričali i za još jednu masovnu grobnicu pored Tomašice (tek će da se otpočne otkopavanje, proradila nemirna savjest ali eto ti i dalje negiraš ono što je dokazano na sudovima, negiraš eto i dnevnik đenerala u kojem stoje izvještaji o masakru oko Prijedora sa brojem ubijenih civila, negiraj ti i dalje a svakodnevno se hapse i osuđuju zločinci koji uradiše te zločine. čudno zar ne ??