banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 430 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jul 2014, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Spisak
http://www.radiosarajevo.ba/novost/159262/Spisak-284-prijedorske-zrtve-koje-su-danas-ispracene-na-posljednje-pocivaliste

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koliko vidim skoro svi su muškarci i po godištu velika većina vojno sposobni. Nisam pratio, ali sam mislio da ima više žena i djece zbog priče genocid ovo, genocid ono.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 15:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Sep 2010, 12:08
mandrak je napisao:
Naravno kod organizatora nadjeni spiskovi sa srbila,ko je za odstrel...
Sto je najgore,imam osjecaj da ce oni ovom svojom propagandom ubijediti i dobar dio nas kako smo mi zli koljaci koji su ubijali svoje komsije

Tako je i bilo, ne znam sto se pravis corav pored ociju. Toliko ljudi pobijeno u konc logorima poput Keraterma, Omarske, Trnopolja, toliko ljudi zakopavano i prekopavano u sekundarne masovne grobnice. I onda se pravis blentav i pitas da ih nisu komsije pobile. Jesu, sto je najzaolsnije. U Prijedoru sam se nacuo toliko prica gdje se tacno zna ko je koga i gdje odveo. Pa do koje mjere trebas biti bezobrazan i praviti se naivan.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 15:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
A stvarno se trebaš praviti lud ili priblesav pa pričati takve bajke....odakle onoliki povratnici u ta mjesta kad su ih toliko komšije pobile? Koliko je Kozarac prije 92ge imao stanovnika po toj logici? 100+k duša? Ako jest onda ništa, izvinjavam se....

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 15:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@kaokakao

i ja sam se nacuo prica po Kozarcu, da su muslimani poslali zene i djecu u sumu pa je onda zapalili kako bi odvukli paznju srbima..

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 15:58 
Pripravnik
Pripravnik

nepokoreni je napisao:
A stvarno se trebaš praviti lud ili priblesav pa pričati takve bajke....odakle onoliki povratnici u ta mjesta kad su ih toliko komšije pobile? Koliko je Kozarac prije 92ge imao stanovnika po toj logici? 100+k duša? Ako jest onda ništa, izvinjavam se....

Kakve bolan bajke, pricam ti o Prijedoru, odes tamo i prosetas i vidis sva ta mezarja pobijenih ljudi. U Prijedoru ne mozes naletiti na bosnjacku familiju koja nije izgubila nekog clana familije u Keratermu, Omarskoj itd. Dokle se praviti slijep na ove cinjenice?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Poginu li bar jedan Srbin u ovom ratu, kao civil naravno?

Ne znam postoji li takav podatak :?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ili na cinjenicu da se to npr. u Prnjavoru nije desilo. Zasto bjezati od vlastite odgovornosti?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 16:03 
staromodan
Korisnikov avatar

ti srbi kao civili sto su poginuli jesu teroristi, dok kod muslimana su to bili oslobodioci bosanske zemlje...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 16:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

KaoKakao je napisao:
Kakve bolan bajke, pricam ti o Prijedoru, odes tamo i prosetas i vidis sva ta mezarja pobijenih ljudi. U Prijedoru ne mozes naletiti na bosnjacku familiju koja nije izgubila nekog clana familije u Keratermu, Omarskoj itd. Dokle se praviti slijep na ove cinjenice?

Ajde? Odeš na groblje u Prijedoru, Dubici i sl pa pogledaj koliko je Srba poginulo u ratu, RATU....a to da nema porodice u Prijedoru da joj nije neko ubijen, nemoj da prostiš srati! Malo bolje poznajem taj kraj i ljude tamo. To što prde ratnici i gazije iz Prve slavne u Malmeu i 505te u Geteborgu okači mačku o rep.
Ispade da su samo Srbi ubijali, klali i planski protjerivali. De onda mi objasni otkud PL BIH i Zelene Beretke tamo i sa čim su to pucali isti? Vrbovim pucaljkama ili praćkama?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 16:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Hertzog je napisao:

ima nekoliko u sarajevu,ali oni su poginuli tako sto im je klavir pao na glavu

a ima i nekoliko koji su se toliko odvazili da su medju 200 muslimana snajeprom gadjali,palili svjetla da bi otkrivali gdje da cetnici tuku..itd

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 16:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ima onih snajperista što su ih pohvatali po Titovoj, Štrosmajerovoj i Marijin Dvoru. Pucali po golorukom narodu iz svojih trosobnih stanova i poslovnih prostora.....

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 19:34 
Pripravnik
Pripravnik

nepokoreni je napisao:
KaoKakao je napisao:

Ajde? Odeš na groblje u Prijedoru, Dubici i sl pa pogledaj koliko je Srba poginulo u ratu, RATU....a to da nema porodice u Prijedoru da joj nije neko ubijen, nemoj da prostiš srati! Malo bolje poznajem taj kraj i ljude tamo. To što prde ratnici i gazije iz Prve slavne u Malmeu i 505te u Geteborgu okači mačku o rep.
Ispade da su samo Srbi ubijali, klali i planski protjerivali. De onda mi objasni otkud PL BIH i Zelene Beretke tamo i sa čim su to pucali isti? Vrbovim pucaljkama ili praćkama?

Hani, hani, pretpostavljam da gotovo ni jedan od tih poginulih nije kao pas odveden i likvidiran u masovne, sekundarne i ostale grobnice poput Tomasice ili Koricanskih Stijena i u konc logore poput Trnopolja, Omarske i ostalih "prihvatnih centara?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 19:37 
staromodan
Korisnikov avatar

sto se pravis priglup....vjerovatno nisu na toj strani bosne jer su srbi preuzeli kontrolu..tamo gdje su muslimani preuzeli kontrolu srbi su vodjeni u logore koje nema potrebe da ih nabrajam jer su ti poznati..

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 19:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Čuj hani :angry3: inače kad pozarobljavaju neprijatelje svugdje u svijetu vode u sabirni logor, ružno i tužno ali tako je, a inače gdje god je Armija BIH zarobljavala Srbe i Hrvate stavljala bi ih u hotel visoke kategorije i hranila baklavom i hurmašicama.... :roll:
Kad su napali i dobili od branilaca po 3,14čki e onda su Ćetnici i agresori na "jedinu" ( fenomen svojstven samo u Bosni: narod koji živi u njoj oduvijek je izvršio agresiju sam na svoju zemlju) koji planski protjeruje i ubija neSrbe koji su BTW netom prije odlučili da ih potaru onako usput....
Sad kad slušam ovakve pogane komentare i zlurada podje8avanja, žao mi je što su pokopani u zemlju, trebalo ih je ostaviti po ledini jerbo vrane i kerovi trebaju nešto da jedu. FUJ!!

I da, evo bosanskih heroja i patriota:
Slika

Ma da ih mami kući vodiš kako su fini i kulturni dječaci :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2012, 08:53
Pozdrav cijenjenim forumasima.
Samo bih vas zamolio za malo vise respekta za sve zrtve,bez obzira na vjeru i naciju.
Hvala

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Neki dan u firmu dodje lik iz PD i prica sta se desava.
A on i ovaj moj radni se znaju sa ratista. I kaze on "Sprdje one sunce ti kalaisano. Napravise od sve jednog civile, a velika vecina ih je s puskom zakopana".
Ovaj moj radni tesko prica o ratu, mlad momak bio kad je otisao u rat, na to njegovo samo ga pogleda i rece "Znam, sve znam. Kako su samo slozni i odlucni u tim svojim preuvelicavanjima da je to strasno".

Ljudi moji oni su sposobni preuvelicati svoju zrtvu bar duplo, Srebrenica vam je zivi dokaz. Ne znam ko se samo moze primiti na tu njihovu pricu koja traje vec dugi niz godina.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Hertzog je napisao:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... im-zrtvama

Sto se tice "mangupa" i tekbirasa sa snimka, smijesno, go seljak, kako se i cuje iz prilozenog videa.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 23:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
richa je napisao:
Neki dan u firmu dodje lik iz PD i prica sta se desava.
A on i ovaj moj radni se znaju sa ratista. I kaze on "Sprdje one sunce ti kalaisano. Napravise od sve jednog civile, a velika vecina ih je s puskom zakopana".
Ovaj moj radni tesko prica o ratu, mlad momak bio kad je otisao u rat, na to njegovo samo ga pogleda i rece "Znam, sve znam. Kako su samo slozni i odlucni u tim svojim preuvelicavanjima da je to strasno".

Ljudi moji oni su sposobni preuvelicati svoju zrtvu bar duplo, Srebrenica vam je zivi dokaz. Ne znam ko se samo moze primiti na tu njihovu pricu koja traje vec dugi niz godina.

S puškom zakopani ?
I onda spominješ preuveličavanje, e pa bitno je da su međunarodni sudovi, domaći sudovi uglavnom pronalazili one sa svezanim rukama, povezima na očima i prostreljenim lubanjama, koliko je osuđenih s jedne a koliko s druge strane ??
Gdje su snimci zarobljenih ili pobijenih navodnih zelenih beretki oko Prijedora, nema ih niti ih može biti, upravo Srbi na sudovima sve ispričali, oružje (uglavnom lovačko i pištolji) predani po dogovoru dva mjeseca prije opkoljavanja i napada na sela, ispričali Srbi svjedoci i za Korićanske stijene, stravične zločine, evo ispričali Srbi i za Tomašicu, ispričali i za još jednu masovnu grobnicu pored Tomašice (tek će da se otpočne otkopavanje, proradila nemirna savjest ali eto ti i dalje negiraš ono što je dokazano na sudovima, negiraš eto i dnevnik đenerala u kojem stoje izvještaji o masakru oko Prijedora sa brojem ubijenih civila, negiraj ti i dalje a svakodnevno se hapse i osuđuju zločinci koji uradiše te zločine. čudno zar ne ??

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Činjenica je da je upravo napodručju Prijedora pravonažno osuđeno najviše ratnih zločinaca u cijeloj BIH. Na području Prijedora nepostoji nijedna masovna grobnica sa tjelima ubijeni srba.
U svakom slučaju ljudski je osuditi zločin. Nepostoji kolektivna krivica, zvaka žrtva ima svoje ime i treba joj se odnsoiti s poštovanjem. Kao što svaki žločinac ima svoje ime, i to treba osuditi, naravno da mnoge neče stiči ovozemljska kazna, ali Božija svakako hoće.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 430 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]