NenadV je napisao:
U EU ćemo ući onda kada stranci pokupuju sve što se kupiti može uključujući i obradivo zemljište, izvore pitke vode skupa sa elektroprivredom (sve tri firme) kada od BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije uglavnom ostane samo prazna ljuštura. Meni se EU u sadašnjem obliku ne dopada jer više liči na 4. rajh nego na EU. Ne dopada mi se da Švabo ponovo kroji kapu na ovim prostorima. U EU su svi kao ravnopravni samo su Švabe, Francuzi i Britanci ravnopravniji. Britanci opet stoje po strani i od EU uzimaju samo što im treba i dopuštaju previše Švabama. Francuzi takodje djeluju nekako nezainteresovano. Ostali se baš i ne pitaju bez obzira na veličinu zemlje jer su ili ekonomski pukli ili nemaju veliku ekonomiju iako se u pojedinim zemljama poput Švedske, Danske i Holandije još uvijek dobro živi.
Inače vezano za ulazak Hrvatske čitao sam nekim sajtovima da su komšije pretjerivale i poredile Hrvatsku sa Irskom. Irska je u gabuli ali je ekonomsko stanje mnogo bolje u odnosu na Hrvatsku. Čak su i u Grčkoj veće plate nego u novopečenoj zemlji članici.
Kako god da okreneš stalno će narod biti nezadovoljan. Ako kupi stranac, kreće priča zašto je prodano njima, trebao je naš da kupi. Ako kupi domaći, ne valja jer je sigurno neki mafijaš u pitanju, odakle mu pare.. Ako ne kupi niko, onda ide priča kako propada, bolje da se to kupi, makar da se oživi proizvodnja ili šta već je u pitanju..