banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
_зока je napisao:
skypostman je napisao:
_зока je napisao:
Šta je suprotno ustavu?

Predlog sda o jmbg. Zato svemu ovo.

Ne, mislim da je neustavan bio prošli zakon zbog toga što su u okviru njega bili dvojni nazivi opština u RS, a koji to više nisu. Nigdje u Ustavu ne piše da registraciona područja za JMBG ne mogu prelaziti entitetske granice...To ostaje da se dogovori. Ni ja nisam za to da se prelazi entitetska granica i na ovaj protest ne gledam kao na pritisak samo na srpske parlamentarce da to dozvole nego kao pritisak na sve njih da se malo prizovu i da počnu da rade u interesu građana, ne sebe.

Problem je mnogo dublji. Kao sto svi znamo nastale su nove opstine koje nigde nepostojeu tom zakonu tako da mislim jos ove iz Istocnog Sarajeva `knjize` pod federalnim brojem itd.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Jebeš mu mater hoće li ikad biti na našu vodenicu kad se lome stvari? Stalno se kaže kako su prazne priče, to oni namjerno, dogovaraju se, zamajavaju narod. A RS lagano gubi pomalo, evo ja vas sad pitam jel RS išta dobila ikad?

Vrh

Tema posta: Re: Protesti za JMBG!
PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Schlager je napisao:
.
zato,zoka,srdjane,ne budite naivni sa tom pricom....ili npr ovim "spontanim" predlozi da se istog sekunda usvoji JMBG po ovom prijedlogu srpske strane,i eto,rijesen problem!...bebe imaju JMBG,lijece se,politicari se dogovorili,sve divno,bajno,krasno...

Jesam li ja negdje napisao da treba da se "prelazi" entitetska granica sa određivanjem broja ili sam napisao suprotno? Što se ne bi to određivalo na osnovu opštine, ne regije? Vuk sit,a ovce na broju...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
_зока je napisao:
Ja se samo činim pametnim, inače nisam. Nisam ni pravnik.

zbunjen sam... zakon o jmb je bio na državnom nivou, pa je proglašen neustavnim. na šta se onda poziva podzakonski akt, kontam na neustavni zakon :lol:

Citiraj:
ali nesto mi govori da ovi "spontani" to ne bi prigvatili. :wink:

to nešto te jebe, stalno :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mislim da je bolje da se razidjemo nego ovako 2 entiteta..mozemo se mi razici i postovati opet jedni druge ko kad srbin ode na rad u liban il uae pa tamo postuje zakone il bilo gdje..i onda nek svako gazi po svojim parlamentarcima i premijerima..

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Schlager je napisao:
.
zato,zoka,srdjane,ne budite naivni sa tom pricom....ili npr ovim "spontanim" predlozi da se istog sekunda usvoji JMBG po ovom prijedlogu srpske strane,i eto,rijesen problem!...bebe imaju JMBG,lijece se,politicari se dogovorili,sve divno,bajno,krasno...

Jesam li ja negdje napisao da treba da se "prelazi" entitetska granica sa određivanjem broja ili sam napisao suprotno? Što se ne bi to određivalo na osnovu opštine, ne regije? Vuk sit,a ovce na broju...

To nasi i traze dole da se uvazi realno stanje na terenu, postojanje novih opstina, novih naziva itd.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Pa zar to naši i nisu tražili, da se uskladi sa opštinama?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Schlager je napisao:
ovako su meni objasnili...u bivsoj drzavi,pa i u bih,se JMBG odredjivao na sledeci nacin..od 13 brojeva,prvih 7 je po datumu rodjenja,pa onda sledeci brojevi su isli po regijama,npr bosanska krajina 100,cazinska krajina xxx,hercegovina yyy itd,itd....bosnjaci bi i u dejtonskoj bih htjeli da se po tim regijama odredjuje jmbg i da se iskulira daytonsko uredjenje bih,a srbi da se odredjuje po entitetima,kantonima,da se uvazi realnost,i zato nema dogovora....
zato,zoka,srdjane,ne budite naivni sa tom pricom....ili npr ovim "spontanim" predlozite da se istog sekunda usvoji JMBG po ovom prijedlogu srpske strane,i eto,rijesen problem!...bebe imaju JMBG,lijece se,politicari se dogovorili,sve divno,bajno,krasno...

ali nesto mi govori da ovi "spontani" to ne bi prihvatili,bez obzira i na bebe i sto bi problem JMBG bio trajno rijesen. :wink:

Meni je sve kristalno jasno. Kao sto rekoh mene ne zanima ko je upravu ko nije. Hocu zakon, hocu funkcionalnu drzavu necu da placam iz svog dzepa/vi iz vaseg dzabalebarose u poltrone. To je cijela pojenta moje price.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
mrakacha je napisao:
_зока je napisao:
Ja se samo činim pametnim, inače nisam. Nisam ni pravnik.

zbunjen sam... zakon o jmb je bio na državnom nivou, pa je proglašen neustavnim. na šta se onda poziva podzakonski akt, kontam na neustavni zakon :lol:

Citiraj:
ali nesto mi govori da ovi "spontani" to ne bi prigvatili. :wink:

to nešto te jebe, stalno :wink:

pa jesi ti zato da se odmah veceras usvoji prijedlog na nivou drzave da se JMBG odredjuje po entitetima i kantonima,sa vazecim sada nazivima opstina,pa da bebe od sutra imaju maticne brojeve i da mogu da se putuju i lijece?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:57 
Administrator
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:

To nasi i traze dole da se uvazi realno stanje na terenu, postojanje novih opstina, novih naziva itd.[/quote]
Pa onda neka idu sa pričom da je to zaostatak iz bivše države, prevaziđeno, zaostalo, nije u skladu sa normama demokratskog društva, ostavština iz mraka komunizma...ne odmah u nacionalnu priču jer onda bude ona "ja u klin, ti u ploču"....
Schlager je napisao:
pa jesi ti zato da se odmah veceras usvoji prijedlog na nivou drzave da se JMBG odredjuje po entitetima i kantonima,sa vazecim sada nazivima opstina,pa da bebe od sutra imaju maticne brojeve i da mogu da se putuju i lijece?
Što mora biti "po entitetima i kantonima"? Zašto ne samo po opštinama? Ne zna se koja opština pripada kom entitetu?

Nego, nisu oni parlamentarci taoci nikakvih protestanata. Mi svi smo taoci tih parlamentaraca. Živimo kao krajnji bjednici, sa neizvjesnijom budućnošću iz dana u dan. Svake godine sve više mladih napušta RS i BiH. Sve manje djece se rađa. Neka mi neko objasni kako je to u skladu sa srpskim nacionalnim interesom? Kako je to dobro za Srbe u Bosni?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:58 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
cuj funkcionalnu drzavu u Bosni? :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:59 
Veteran
Veteran

Dzaba mi tu razglabamo njima je u interesu da se to sto duze razvlaci, jer sigurno postoji neka komisija koja kao nesto zasijeda vezano za ovaj problem uzima dnevnice na vec ogromne plate i njima je super, a jadani narod ce da se kolje oko toga da li su krivi muslimani, srbi ili hrvati, jadno zar ne?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 23:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
Schlager je napisao:

oui, si, yes, of course!
doduše, razmislio bih o kantonima jer će ih uskoro ukinuti(smanjiti broj) :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 23:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Što mora biti "po entitetima i kantonima"? Zašto ne samo po opštinama? Ne zna se koja opština pripada kom entitetu?

pa zato sto ovi spontani tvrde da je nebitno,vec da su samo bebe bitne...pa ajd,kad je nebitno,daj nek bude po entitetima ,kantonima i realnom stanju,ha ja.

Citiraj:
oui, si, yes, of course!

ajd super...kad i ostali shvate da ne zivimo vise u RBIH vec u BIH,mozda se i krene naprijed,a dok god se na silu bude nekome nesto pokusavalo nametnut,bice ovako sugavo.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Probavamo vec 500 godina pa neide, tucemo se stalno kroz istoriju.

Vidiš, ovo što si napisao baš i nije istorijski tačno. Narodi na ovim prostorima su uglavnom živjeli kroz istoriju u slozi i pomažući jedni drugima. Tuča je počela početkom prošlog vijeka, kada su velike sile skontale da im ne odgovara slavensko jedinstvo na Balkanu...

A onda je svizac svezao cokoladu.
Dosli Turci na ove prostore, Srbima a i Hrvatima bilo super pod njima toliko im se to svidjalo da se mnogi poturcise, predjose na islam. A tek razni zulumi, pa janjicari, pa nabijanja na kolac, razne bogomolje od silnog suzivota porusise, pobjegose iz gradova. Toliko im dobro islo to pomaganje jedni drugima da dizase bune i ustanke koje redovno u krvi gasise. A tek zadnjih 100 godina, handzar divizije, ustase,, mudzahedini. Stvarno se cudim sam sebi da nemogu prepoznati taj potencijal za suzivot na ovim prostorima, a kroz istoriju sve bilo med i mlijeko.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 23:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Nabavi par knjiga koje se bave istorijom Srba i ovih prostora i dobro ih prouči. Sebe radi.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 23:08 
Veteran
Veteran

Htijeli mi priznati ili ne, mislim na sve koje zive u ovoj jadnoj drzavi, mi smo osudjeni jedni na druge dok se ne okrenemo jedni drugima nikada nam nece biti bolje, mi cemo vuci da se kao odcijepimo i budemo samostalni a ovi dole nece dati i tako u krug dok svi ne pocrkamo ili se ne pobijemo medju sobom.

Poslednji put menjao srdjanBL dana 06 Jun 2013, 23:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 23:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
Zna li neko kako je to ja JMGB funkcionisala do eto unazad 3 mjeseca? Ko se sjetio da tako nise nije dobro i da je kao da sad treba bolje rjesenje?Evo navest cu vam kako to funkcionise u jednoj demokratskoj zemlji: Maticni broj se sastoji od 10 cifara i pocinje god rodjenja(2 cifre)mjesec, dan, i poslije dolaze 4 cifre , zavisno ako je djete musko pocinje neparnim brojem, alternativa zensko-parnim.. Sva mudrost , zar ne? npr zensko rodjeno danas 130607-2135

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 23:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

pa i to je odlican prijedlog....cak i neutralan.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 23:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Al ne može, mora biti na štetu RS. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]