old fashion men je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Tri oka, vec sam ti rekao da je to samo jedna od stvari kojim se bavim... Imao bih skolu stranih jezika, kad bi dan trajao jedno 30-36h...
Ma ne seri, da ti nije budžeta rovio bi po kontejnerima, kao što ćeš i roviti kad nam budžet skroz prne u fišek. Drugo, popišam ja državu u kojoj su glupsoni poput tebe prosvjetni radnici, ustvari, zato nam i jeste ovako.
Jedan od rijetkih postova OFM-a sa kojima se slazem.
Ja se bas pitam, otkud to da "RSboljapolovinaBiH" misli da smo zaista bolja polovina, kad on na budzetu pa misli da nema onih sto rove po kontejnerima.
Kad su Doleta pitali kako ovolika bijeda u RS. On im odgovorio "Bio sam u Americi i tamo vidio vise prosjaka nego ovdje"
Sto znaci po tome implicira da je u RS standard bolji nego u SAD. Tako i Kim Jong Un u svojoj zemlji kaze da je SK najrazvijenija zemlja na svijetu, ali to jednostavno nije tacno, kao ni ovo sa RS sto Dole kaze, jer na svakom koraku gledamo jad i bijedu koju on od svog luksuza ne vidi i ne primjecuje.
Tako i ovaj RSBPBiH, misli ako se on uvalio u neku drzavnu instituciju i ima platu par hiljada da je stanje sjajno. Prosetaj malo kroz pijacu i kroz razna sela i manje gradove pa ces vidjeti "bolju polovinu BiH". Lako je biti bolja polovina kad ne valja ni jedna, a drugo, to uopste nije tacno, plate, penzije, boracke beneficije i sve ostalo je u prosjeku vece u Federaciji ako vec idemo u sitnice, a cijene su iste.