banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Racija u DFK
PostPoslato: 19 Dec 2011, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...ma boli me k za murijom. Dok radi, radi. Isto je to smeće kao i svako drugo. Služi za mlaćenje kakve-takve pare i to je to.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 01:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šta meni u čitavoj ovoj priči nije jasno?

DFK je objekat sa obezbjeđenjem, ako je policija došla kako kažu po dojavi tuče, kako obezbjeđenje nije reagovalo, jer uvijek su dvoje-troje gorila ispred vrata.

Fasicnira me ovolika pojava u medijima, jer ovo nije prva racija u BL, ja znam ako neko to prvi put doživi da zna biti neugodno, ali da se sada to toliko eksploatiše je smiješno.

Mene su legitimisali 10 puta.

Citiraj:
Banjaluka: Racija u DFK, policija izrekla 7 prekršajnih naloga

N.N. - 17.12.2011 16:27
BANjALUKA - Pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka izrekli su, prilikom racije u banjalučkom ugostiteljskom objektu "DFK", sedam prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Prilikom sinoćnje racije u ovom ugostiteljskom objektu policija je zatekla oko 150 lica, saopšteno je iz CJB-a Banjaluka, a prenosi Srna.
Policija je izdala pet prekršajnih naloga zbog odbijanja lica da daju na uvid lična dokumenta, dok je izrečen i po jedan prekršajni nalog odgovornom licu u tom ugostiteljskom objektu zbog točenja alkohola očigledno pijanim licima, kao i zbog drskog ponašanja jednog lica, odnosno skakanje po vozilu sugrađanina.
Sinoć je u DFK klubu, po riječima Brane Janković iz Demofesta, došlo do brutalne policijske racije prilikom koje je povrijeđeno i nekoliko posjetilaca kluba.
U vrijeme racije nije bilo tuče u klubu niti van kluba, kaže za BUKU Brana Janković, i dodaje DFK klub vodi računa o bezbjednosti svojih gostiju i niko iz kluba nije u tom trenutku imao razlog, niti je pozvao policiju da interveniše.
Redakcija portala BUKA stupila je u kontakt sa očevicem nemilog događaja koji je ispričao svoje iskustvo:

"Oko 15 do 1 se ugasila muzika, upalila su se svjetla i počeli su ulaziti policajci. Svi u društvu smo se zgledali i bili smo zbunjeni, jer nismo očekivali da će se racija desiti u DFK, gdje izlazimo otprilike od kad je otvoren i nikada nije bilo problema. Uniformisani policajci i dvije djevojke u civilu su pretresali torbe, jakne i novčanike ljudima. Prilično grubo su postupali sa prisutnima u klubu. Tjerali su ljude koji su držali prekrštene ruke da ih ispruže i da stoje mirno. Pitanja koja su postavljali bila su, po mom mišljenju, neumjesna. Moju prijateljicu koja ima 24 godine pitali su zna li joj otac gdje je ona sada, mene 'duvam li', a kada sam rekao da ne, policajac je odgovorio sa 'AHA'. Kada je racija završena, izašao sam ispred kluba. Pošto radim u medijima, znam da bi trebalo da postoji nekakvo obavještenje za javnost u ovakvim situacijama. Prišao sam im i pitao koliko informacija je dostupno javnosti. Na to sam dobio slabiji udarac u glavu i fizicki bio uguran u klub uz rečenice 'Marš dolje! Šta hoćes ti?'" od strane istog policajca koji me je u klubu ranije legitimisao", rekao je za BUKU svjedok dešavanja koji je zamolio da ostane neimenovan.

DFK Klub je uz izvinjenje gostima, zamolio sve one koji su "na bilo koji način pretrpjeli bilo kakav oblik fizičkog zlostavljanja tokom sinoćnje racije u DFK" da im pošalju svoje kontakt podatke.
Iz DFK kluba najavljuju i prijavu, zbog načina vođenja racije, nadležnim organima.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 19908.html

Mislim ovo-ono, i ja volim nerandže no trpim.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 01:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2011, 23:57
глупо је што се упада само у ДФК док у друге клубове не...нека упадну у круну ако су мудоње па изврше рацију...тамо се не иде јер газда има везе па све среди са полицијом а исто је тако као и у свим другим клубовима у којим се скупља турбо фолк омладина...а полицију нећу да коментаришем јер је то олош највећи кад се ради о оваквим стварима...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 01:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A ona racija o kojoj sam ja pisao u Sokolskom nije čak ni na zvaničnom sajtu MUP RS spomenuta.

Koliko tu ima mutnih radnji murije prema kojima bi Vrbas za vrijeme kiše bio bistar kao planinski potočić.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 01:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2011, 23:57
filozof sa vrbasa je napisao:
A ona racija o kojoj sam ja pisao u Sokolskom nije čak ni na zvaničnom sajtu MUP RS spomenuta.

Koliko tu ima mutnih radnji murije prema kojima bi Vrbas za vrijeme kiše bio bistar kao planinski potočić.

одма да ти кажем да рације у Соколском није ни било јер је неко газди јавио за то и он је све растјеро прије него су дошли па онда да се не каже да не раде ништа упадну у ДФК...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 01:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam snimao kako policija ljude iz Sokolskog ubacuje u maricu, to nigdje nije prikazano, jedina razlika što ti ljudi nisu galamili kao ovi iz DFK.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Ja sam snimao kako policija ljude iz Sokolskog ubacuje u maricu, to nigdje nije prikazano, jedina razlika što ti ljudi nisu galamili kao ovi iz DFK.

Filozofe,ja koliko se sjecam to vece su huligancici usmjerili bijes ka konobaru razvalivsi mu gajbu pive od glavu,nije to bila racija.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
ColTrane je napisao:
глупо је што се упада само у ДФК док у друге клубове не...нека упадну у круну ако су мудоње па изврше рацију...тамо се не иде јер газда има везе па све среди са полицијом а исто је тако као и у свим другим клубовима у којим се скупља турбо фолк омладина...а полицију нећу да коментаришем јер је то олош највећи кад се ради о оваквим стварима...

Ovo nije nikakav izgovor... i "gazda" DFK može lako doći do odgovornog urednika i isposlovati isti sporazum.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 15:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2011, 11:28
Popokatepetl je napisao:
Vlaja1 je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Ovo je samo još jedan u nizu dokaza u kakvoj policijskoj rupčagi živimo. Nepotrebno iživljavanje nad ljudima, bez nekih većih razloga, prekomjerna upotreba sile, sve se to moglo sinoć vidjeti. Što je najgore, ti pojedinačni policajci nisu ništa krivi, oni samo "izvršavaju naređenja". Ali će jednog dana morati odabrati stranu, ili postati kolateralna šteta.

Jesi bio ti sinoć tamo?
Ako jesi, daj konkretnije.

Bio sam. Ova priča, da su došli zbog narušavanja javnog reda i mira, i tuče, je čista izmišljotina. Vjerovatno još jedna u nizu naručenih racija, kako se već gazde klubova razračunavaju s konkurencijom.

U toku legitimisanja i pretresa, grubo su izvodili ljude bez većih razloga, ne zbog opiranja, već što bi im neko nešto rekao. Momka koji je stajao za stolom do mog izvedoše jer je, avaj, imao dugu kosu i bradu. Ja sam konstantno govorio da "živimo u jebenoj policijskoj državi" i slične stvari o obespravljenosti, a policajac koji je stajao do mene me mrko gledao i govorio da zaćutim inače će me izvesti. Kasnije su me brat i drug izveli, da ne bih i dalje pričao gluposti.

trebo si mu reci: "AV AV " ili "sta se mrstis zeleni" :lol: :lol:
zezam se
al pricaju mi kolege da je bilo bash nasilnije nego pre :confused3:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Takoe!

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Samo da ne bude sranja za Sansajn

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
A kad je Sunshine?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

insp_CaLLahan je napisao:

Filozofe,ja koliko se sjecam to vece su huligancici usmjerili bijes ka konobaru razvalivsi mu gajbu pive od glavu,nije to bila racija.

Poenta priče da što god da je bilo, to nigdje nije zavedeno niti je javnost informisana, niti se na forumu o tome pričalo.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

U subotu

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
giometar je napisao:
U subotu

A pa fino, taman. :)

A o čemu se radi? Nisam nikad slušao, a zanima me... :?

EDIT: Sad sam poslušao nešto, ipak ne... :?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nikad nisi slusao Sunshine???
Iza horizonta, Misli mene gone, Zaklina trazi sponzora, Zig zigi???

Gdje si ti odrastao? 8)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yI09nZMybmI[/youtube]

Samo dodji, bice odlicna svirka i atmosfera!

Poslednji put menjao giometar dana 19 Dec 2011, 20:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam se nešto furao na njih, ali u osnovnoj sam padao u trans kada bih čuo u diskoteci Misli mene gone.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Šta meni u čitavoj ovoj priči nije jasno?

DFK je objekat sa obezbjeđenjem, ako je policija došla kako kažu po dojavi tuče, kako obezbjeđenje nije reagovalo, jer uvijek su dvoje-troje gorila ispred vrata.

Nije bilo Arsene. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
insp_CaLLahan je napisao:

Poenta priče da što god da je bilo, to nigdje nije zavedeno niti je javnost informisana, niti se na forumu o tome pričalo.

Znam dvojicu frendova koji rade na hirurgiji,pa sta ime sve ne dolazi u nocnoj...pretucenih,izbodenih ,na detoksikaciju...mislis da svaki slucaj bude prijavljen il` da dodje do medija,kako da ne!

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2011, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Slučaj DFK : Ajd što boli, nego što me sramota!

Autor: Dragan Bursać
Objavljeno: 19.12.2011 u 11:52

U petak naveče, banjalučki noćni klub DFK crvenio se od pljuski, šamara, modrica, a najviše od sramote. Naime, pripadnici CJB ušli su u klub po tzv. ,,dojavi o tuči” i napravili, opet tzv. “raciju”. Tuča se, dakako, nije desila, ali kako su plavci prašinari poveli i specijalce da se vježbaju na živoj sili, napravljena je tuča postfestum.

Slika

Gostima kluba vođa racije naredio je da stave ruke na sto, rašire noge i ućute. Ko to nije doslovno shvatio, izveden je napolje i pesnicama i nogama mu je bilo objašnjeno. Par mladih se počelo pozivati na nekakva ljudska prava, na nepotrebnu i pretjeranu upotrebu sile, pa im je neverbalnom komunikacijom takođe pojašnjeno da nemaju bog zna kakva prava.

I tad su zaista svi ućutali. I slušali krike djevojke koja je imala tu čast da promatra kako joj momci u plavom vošte dečka. Znate, onaj osjećaj kad čujete kako nekog zlostavljaju u susjednom stanu, a vi ne činite ništa. Kao u reklamama koje pozivaju u borbu protiv nasilja u porodici Jedina razlika je što država oplavljuje mlade ljude, pa onda moraš da ćutiš spuštenog pogleda, ruku na stolu i raširenih nogu.

Nešto između zlostavljanja, psihofizičkog poniženja i klasičnog iživljavanja. Samo što je ,,sve po zakonu“.

U razbacanim utiscima ostaje gotovo nadrealna slika mladića kome je po nesreći u tom trenutku zazvonio telefon. Baksuzni dečko se javio i dobio jedan prosječno snažan forhend u glavu od strane vođe racije.
To je i najnevjernije tome i zagovornike nenasilnog dijaloga natjeralo da se ponašaju kao pasivno roblje i čekaju kraj torture, znankovitog naziva ,,racija”.

A druga strana?

Druga strana je osim tuče napisala i par krivičnih prijava zbog nedoličnog ponašanja onima koji su htjeli da znaju zašto ih tuku...

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]