banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2012, 02:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
osamstotinazena je napisao:
Neka se javi Instituciji ombudsmena za ljudska prava

:lol: :lol: :lol:
Više bi koristi imala da se za pomoć obrati Milanu Tarotu.
Čuj ombdusmen :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 02:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Sa ovakvim stvarima se ne zezam, OFM.
Svaki dan sarađujem sa njima, i znam šta govorim, šta mogu, a šta ne mogu.
Ako tebi nisu pomogli, to nije zato što si bio trudan i diskrimisan, nego zato što te davno pregazio neki drugi Tomica.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 02:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ne zezam se ni ja.
Kao drugo meni nisu ni trebali pomoći, niti bi pomoć od njih tražio jer oni služe samo sebi i tu su jedino zbog svoje plate, a sve i da žele nešto uraditi mogu samo svirati kurcu, što je i njihova jedina funkcija.
Kao treće ovo na avataru je Gordon.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 02:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti si veoma nepovjerljiv čovjek, Ema. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 02:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2009, 15:48
Molio bih da se tema čita pažljivo i da se ne piše nepotrebno...
Vlaja1 je napisao:
Odem u Ombudsman za ljudska prava BiH (LINK), žena pravnik pogleda odgovor iz Ministarstva i kaže: "Što su oni uopšte raspisivali taj konkurs?" Ona možda ne zna, ali ja znam odgovor na to pitanje. Zato što državni službenik ne može drugačije biti zaposlen. Naravno, Ombudsman mi ne može pomoći u ovom slučaju - oni se bave nekim drugim stvarima, ta žena mi je rekla kako tužba košta 200 KM te kako su male šanse da ću išta postići. Hvala na ohrabrenju na putu za ostvarivanje ličnih prava.

A ovo je dio poruke koja stoji na prošloj strani.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 02:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja nisam ni čitala tvoje postove, odgovorih Mangiji za njegovu sestru.

Nema šanse da bih pristala na: "Nema od toga ništa, ajmo kukati u bezizlaznosti situacije:"
I iznad popa ima pop.

Obeshrabrujuće zvuči da na ovom svijetu nema nikoga ko radi svoj posao kako treba ili kome se možemo obratiti u slučaju diskriminacije. Propusta ima i grozni su, ali nije sve tako sivo. Ako se za nešto borimo, onda je to borba, a ni jedna nije laka, onda to prosto ne bi bila borba, i ne bi se dešavale ovakve stvari (sve bi bilo u redu).

Nekad imam osjećaj da ljudi kukaju, jer im se kuka, a kada neko pokaže dobru volju da im pomogne, oni odstupaju. Ne kažem da je to slučaj kod tebe, niti kod Mangije, ali sam se prosto susretala s tim. Svi mi govorimo i polazimo od onoga s čime smo se iskustveno susretali, na ovaj ili na onaj način.

Ja sam imala pozitivna iskustva u saradnji sa Kancelarijom ombudsmena (neki drugi nisu, eto), gdje su ovi zaista zahtijevali od nekih institucija da rade u skladu sa zakonom, i gdje su se ovi utrtali i ispravili grešku. Prijava na rad nekih organa može biti i anonimna, postoji obrazac na njihovom sajtu. Ovo kažem čisto radi informacije, ukoliko se neko odluči da im se obrati za radi ostvarivanja nekih svojih prava, ili želi da anonimno prijavi ili ukaže na propuste ili kršenje zakona u radu organa lokalne uprave ili samouprave u našem gradu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
P: Kako ostvariti svoja građanska prava ?
O: Naguliti odavde...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 23:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Знам човјека који је имао проблема у вези са једним конкурсом.... жалио се Омбудсмену...Омбудсмен донио препоруку...препорука није извршена...

Епилог је сљедећи:
"О неизвршењу препоруке Омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине обавијештен је Министар просвјете и културе Републике Српске.
У складу са чланом 32. став 2. Закона о Омбудсмену за људска права БиХ, неизвршавање препоруке којом је утврђена повреда права подносиоца жалбе биће уврштена у годишњи извјештај Институције омбудсмена за 2011. годину.
Имајући у виду наведено, Омбудсмени налазе да су предузете све радње из надлежности Институције омбудсмена утврђене Законом о Омбудсмену за људска права БиХ, те се предмет затвара."

У преводу: "Шта је било? Ујео вук магарца!"

http://www.youtube.com/watch?v=G8NAvfD5Rfs&feature=related

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2012, 21:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2008, 14:55
Dušanka Majkić, dugogodišnji poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH, koja kolegama često dijeli moralne lekcije iz parlamentarne demokratije, nedavno je zaposlila obojicu svojih sinova u Poresku upravu (PU) RS!

Politički paraziti

Tako je Zora Vidović, novoimenovana direktorica ove institucije i osoba bliska SNSD-u, samo što je preuzela novu funkciju, već stigla zaposliti kćerku u Fond PIO RS.

Pravobranilac RS Slobodan Radulj otišao je korak dalje. Svom 23-godišnjem sinu koji, navodno, ima diplomu privatnog fakulteta, namijenio je poziciju pomoćnika državnog ministra pravde!?

O tome da sin Nikole Špirića Igor već dugo radi u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH (Špirić je i bratiće blizance uspio uhljebiti kao savjetnike!), a kćerka Milorada Dodika Gorica kao šefica kabineta ministrice za regionalnu saradnju u Vladi RS javnost zna već gotovo sve.

Ako imaš boga za ujaka zaposlit ćeš se garant

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 00:27 
Pripravnik
Pripravnik

Zanimljivo mi je šta se sve piše na ovoj temi. Isto kao što mi je zanimljivo što mi ljudi, kad me sretnu, pohvale i ispričaju neku njihovu sličnu priču. Lijepo je to, ali, od same priče neće biti ništa. Treba pokrenuti stvari, na ovaj ili onaj način. Ja sam, za početak, izabrao ovaj, legalni.

Temu na forumu sam otvorio zbog konkretnog slučaja jer sam mislio da će bar neko od tih 30-ak kandidata biti ovdje na forumu, pa da sazna kako i zašto je eliminisan. Nadam se da je bar neko od tih ljudi nekako saznao i da je makar malo pametniji nakon tog podatka.

Elem, što se tiče djece naše glavate gospode, dosta toga se zna. Ja i ne znam toliko, jer me ne zanima, međutim, sve je lako saznati. U vezi toga, svojevremeno su me razmišljanja dovela do toga da je Dodik u suštini ustaša - sasvim solidno sprovodi Tuđmanov plan o 200 porodica koje bi upravljale državom. Možda ih nema 200, ali mislim da je učinak veći što je broj manji. Krenuti od naših političara prema njihovoj djeci: poslanici, profesori i sudije koji su izrodili mlade direktore agencija i savjetnike ministara...

Kad sam kolegi novinaru spomenuo za Vanju Kopanju, on mi je odmah rekao kako je ona primljena kad i Dodikova kćerka. Suštinska je razlika što je Dodikova kćerka primljena bez konkursa, a ovdje je (naknadno) invalidno organizovan konkurs kojim je prekršen niz zakona, što sam ja naveo u tužbi.

Ako nekoga zanimaju posebno detalji u vezi tužbe/zakona, neka se javi putem PP.

E, sad, ja sam pokrenuo jedan drugi slučaj, čekam još jednu povratnu informaciju, pa ću i to da predstavim. Što se te priče tiče, krenuo sam preko Ombudsmana samo da dokažem da je njihov domet nula, a za to i ne treba puno više dokaza od napomene na samim dokumentima Ombudsmana:
Citiraj:
I DALJE STE OBAVEZNI KORISTITI REDOVNE ZAKONSKE PROCEDURE I POŠTOVATI ROKOVE UTVRĐENE ZAKONOM ZA KORIŠĆENJE PRAVNIH SREDSTAVA PRED SUDOVIMA I/ILI ORGANIMA UPRAVE.

To je priča koju sam spomenuo ovdje na temi, a tiče se traženja različitih uvjerenja o nekažnjavanju/neosuđivanosti na konkursima.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 15:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Brate mili i ti se zalećeš na vjetrenjače :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik

Nepokoreni, komentar ti je krajnje nepotreban pa nisam planirao replicirati al' naiđoh na drugoj temi neke tvoje riječi, pa da recikliram:
nepokoreni je napisao:
E pa nas čeka slična sudbina, samo smo mi velika govna pa se ućutimo.

(viewtopic.php?p=1526106#p1526106)

Upravo zato sam ja rekao da sve što radim, radim samo za sebe. :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Tako i treba samo da radiš za sebe, ali ko da nećeš da prihvatiš neke činjenice pa ko Don Kihot :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]