Balcan Express:
Djelimicno mi je poznat americki sistem studija medicine, znam da traje 8 godina, prve 4 godine su opste, kao sto si i pomenula, fizika, hemija,biologija,psihologija... onda nakon toga ucis 4 god prave medicine,a skoro pola toga vremena ucis i radis na klinikama, volontirajuci.
Cijena tih 8 godina skolovanja je oko 200 000 $, a recimo godisnja primanja jednog kardiohirurga su naprimjer oko 150 000 $.
Konkretan primjer: mi ovdje na podrucje bivse YU, uglavnom, spremamo ispit iz fiziologije iz knjige americkog artura Arthur C. Gayton-a, koja ima oko 1200 stranica, dok ameri rade iz prepricanih i skracenih knjiga, tako je i u Austriji, Njemackoj...
No to je vec druga tema, ja samo hocu da kazem da mi ovde ucimo mnostvo nepotrebnog , a praxe nemamo dovoljno, no stanje ce se popraviti soon, I hope so
Balkan Expres je napisao:
Nisu oni krivi, kriv je onaj nas sistem . Sjecas li se da smo svi zivjeli u ubjedjenju da niko nema ljepse planine, more, prirodu ili gradove od nas. Mi smo bili najbolji ljudi, najbolji radnici i daleko najpametniji i najskromniji od svih nacija i naroda. Eto odakle dolazi svo to ne povjerenje nasih forumasa. Ne treba njih kriviti za to.
Pihh ja ne znam da je iko tako rekao.....
Ja mislim za svoju drzavu da je lijepa i da ima prirodni potencijal.
Isto tako divim se spanskoj obali, Etni, venecijanskim gondolama, Karlovom mostu u Pragu, Lavljem mostu u Budimpesti, Big Benu itd itd...
Sve treba vidjeti i proci,diviti se lijepim stavrima, ali ono sto znas da je tvoje je mnogo sladje, bar za mene