banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Da li želite otići u inostranstvo za boljim životom?
Da 45%  45%  [ 26 ]
Ne 40%  40%  [ 23 ]
Mama, mama, kad je nova epizoda Zvjezdanih Staza? 16%  16%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 58
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2006, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Fakulteti u drugim zemljama su puno bolji...

Npr u Italiji ? :)

Lisa, ista si kao Irfan Mensur u Tesnoj Kozi .. :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2006, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
V@nja je napisao:
Citiraj:

:lol: :lol: :lol: ko ocemu baba o ustipcima :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2006, 18:17 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2006, 03:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
V@nja je napisao:
Citiraj:

Mislila sam na sve zemlje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2006, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mojne se sad chupati, znamo mi o cemu si mislila :lol: :wink:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2006, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ode ja sutra... Ciauuuuu 8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2006, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bene

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 07:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
BSE je napisao:
ehm neki izgleda ovdje zive u snovima
kad ste posljednji put izasli napolje i uvjerili se u stanje u kojem se nalazimo ?
drzava postoji samo na papiru, kao i zakoni
privatluk je presao u robovlasnicko/feudalni sistem - trazi se da radis 10-15 sati, prekovremeno ne postoji, bolovanje ne postoji, nikakav vid odmora ne postoji,

Jasno je ko dan - ovdje kod nas i nema posla, a i kad ga ima, to je vjerovatno neki krš koji mi najradije ne bi smo ni radili. I vala 10-15 sat bez obračunatih prekovremenih - za razliku od domaćih ruljaka, za to bi na zapadu poslodavci završili u zatvoru... Ili možda ne bi?

Paz sad vamo - ovo je citat teksta koji je supruga jednog od programera koji rade u Electronic Arts-u postavila prije dvije-tri godine. Znači za gomilu naših mladih ljudi (sa odgovarajućim kvalifikacijama, naravno) posao snova u svjetski poznatoj firmi čije igre je probao vjerovatno svako od nas:

Citiraj:
...
Within weeks production had accelerated into a 'mild' crunch: eight hours six days a week. Not bad. Months remained until any real crunch would start, and the team was told that this "pre-crunch" was to prevent a big crunch toward the end; at this point any other need for a crunch seemed unlikely, as the project was dead on schedule. I don't know how many of the developers bought EA's explanation for the extended hours; we were new and naive so we did. The producers even set a deadline; they gave a specific date for the end of the crunch, which was still months away from the title's shipping date, so it seemed safe. That date came and went. And went, and went. When the next news came it was not about a reprieve; it was another acceleration: twelve hours six days a week, 9am to 10pm.

Weeks passed. Again the producers had given a termination date on this crunch that again they failed. Throughout this period the project remained on schedule. The long hours started to take its toll on the team; people grew irritable and some started to get ill. People dropped out in droves for a couple of days at a time, but then the team seemed to reach equilibrium again and they plowed ahead. The managers stopped even talking about a day when the hours would go back to normal.

Now, it seems, is the "real" crunch, the one that the producers of this title so wisely prepared their team for by running them into the ground ahead of time. The current mandatory hours are 9am to 10pm -- seven days a week -- with the occasional Saturday evening off for good behavior (at 6:30pm). This averages out to an eighty-five hour work week. Complaints that these once more extended hours combined with the team's existing fatigue would result in a greater number of mistakes made and an even greater amount of wasted energy were ignored.
...

Posao iz snova? Dobro radno vrijeme? Plaćeno prekovremeno? Zemlja iz snova (ili barem iz filmova)? Život iz snova u zemlji iz snova? Ma daaaj bre...

Ljudi - ohladite malo sljedeći put kada sve što je "naše" budete okarakterisali kao šrot, a sve što je "njihovo" kao krajnji životni ideal.

Mislim, da se razumijemo - nisam protiv odlaska, i ne kažem da nekome negdje drugdje neće možda biti bolje, ali stav većine naših sugrađana je tipa "ma samo da ja nagulim preko grane i svi moji životni problemi su riješeni". A šta ako se tim činom tek pravi životni problemi natovare na vrat?

I, vezano za temu - čini mi se da sam to pročitao na jednoj od B92 stranica (komentari posjetilaca). Kaže tip (citiram): "...za mene je država zapravo samo jedan servis provajder koja meni pruža određene usluge, a zauzvrat traži od mene da ispunjavam svoj dio. Kao i sa Internet servis provajderom - ako nisam zadovoljan sa trenutnim, trudiću se da ga zamijenim sa konkurentskim...". Interesantno razmišljanje.

I na kraju - imajte na umu i onu staru Šantićevu, koliko god izlizana više bila: "Sunce tuđeg neba neće vas grijat ko što ovo grije".

Ah da, kompletan tekst gornjeg citata možete pronaći na http://ea-spouse.livejournal.com/274.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 09:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
ROFLMAO
Citiras uslove rada u EA. Pa ti nisi normalan. Svako ko je i pet minuta proveo na netu zna da je EA apsolutno najgore mjesto gdje programer moze raditi, reci da vani ne valja na primjeru EA je isto kao reci da ovdje valja na primjeru direktora telekoma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 11:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
Time trek je napisao:
ROFLMAO
Citiras uslove rada u EA. Pa ti nisi normalan. Svako ko je i pet minuta proveo na netu zna da je EA apsolutno najgore mjesto gdje programer moze raditi, reci da vani ne valja na primjeru EA je isto kao reci da ovdje valja na primjeru direktora telekoma.

A zar sam ja rekao da vani ne valja? Ili sam samo skrenuo pažnju na to da stvari nisu crno-bijele?

I eto, na netu sam proveo par minuta više od tih šablonskih pet ;-), pa mi opet nije bilo poznato da u EA bičuju radnike kao stoku. No, to je vjerovatno stoga što "nisam normalan", pa samim tim nisam ni obavješten (poput Koštunice, valjda :-)).

A i ne razumijem čemu to dočekivanje na nož- EA je prilično eksponirana firma i za one koji ne rade u programerskoj branši. Lakše je bilo navesti njihov primjer nego gomilu drugih anonimnih firmi u kojima su uslovi rada ispod svakog nivoa koje bi naša mlada populacija bila spremna da prihvati.

Mislim, ruku na srce, postoji i gomila (nadam se velika većina) pozitivnih primjera - naših ljudi koji su napravili sjajne stvari u životu u tuđini, ali poenta je bila samo ta da je i odlazak preko grane priličan rizik (izuzev za one koji apsolutno nemaju šta da izgube), a da ni ovdje više nije rat! Odlazak sam po sebi neće riješiti probleme - onaj ko je navikao džabalebariti kod nas i vući se po kafanama po cijeli dan ni "tamo" se neće hljeba najesti.

Mislim, ko voli (i može), nek izvoli - vjerovatno je bolje probati nego se kajati čitav život zbog neiskorištene prilike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
pritisak je napisao:
Time trek je napisao:
ROFLMAO

A zar sam ja rekao da vani ne valja? Ili sam samo skrenuo pažnju na to da stvari nisu crno-bijele?

I eto, na netu sam proveo par minuta više od tih šablonskih pet ;-), pa mi opet nije bilo poznato da u EA bičuju radnike kao stoku. No, to je vjerovatno stoga što "nisam normalan", pa samim tim nisam ni obavješten (poput Koštunice, valjda :-)).

A i ne razumijem čemu to dočekivanje na nož- EA je prilično eksponirana firma i za one koji ne rade u programerskoj branši. Lakše je bilo navesti njihov primjer nego gomilu drugih anonimnih firmi u kojima su uslovi rada ispod svakog nivoa koje bi naša mlada populacija bila spremna da prihvati.

Mislim, ruku na srce, postoji i gomila (nadam se velika većina) pozitivnih primjera - naših ljudi koji su napravili sjajne stvari u životu u tuđini, ali poenta je bila samo ta da je i odlazak preko grane priličan rizik (izuzev za one koji apsolutno nemaju šta da izgube), a da ni ovdje više nije rat! Odlazak sam po sebi neće riješiti probleme - onaj ko je navikao džabalebariti kod nas i vući se po kafanama po cijeli dan ni "tamo" se neće hljeba najesti.

Mislim, ko voli (i može), nek izvoli - vjerovatno je bolje probati nego se kajati čitav život zbog neiskorištene prilike.

Sorry ako sam te uvrijedio i ment no disrespect. Nego uslovi rada u
manjim i manje eksponiram programerskim firmama su puno puno bolji od onih u EA.
Evo ti quote sa wikipedie(http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_Arts)
Employment policy

Electronic Arts has from time to time been criticized for its employment policy of requiring employees to work extraordinarily long hours—up to 65 hours per week—as a general rule and not just at "crunch" times leading up to the scheduled releases of products. "The current mandatory hours are 9am to 10pm—seven days a week—with the occasional Saturday evening off for good behaviour (at 6:30pm)"[4]. The company has since settled a class action lawsuit brought by game artists to compensate for "unpaid overtime" EA management demanded of its employees[5]. The class was awarded $15 million. As a result, many of the lower-level artists are now working at an hourly rate. A similar suit brought by engineers is still pending as of late 2005.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ti si curo malo...hm..nervozna? PMS? Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 19:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Dosta Maldih iz bih-a idu da studiraju vani ali koliko tih dobiju diplomu ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 19:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
princezabl je napisao:
Sad vas napustam!

Iskreno, nisi nesto bas ni bila ovde ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2006, 01:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2006, 05:14
Helena je napisao:
Citiraj:
da bar odete u to ebeno inostranstvo i ne serete po nama u kojima ima optimizma.
Zapitajte se: sto serete toliko?? Ah da, nemate ideje ni volje...
A da vi lijepo odustanete od svega. Gillette the best the smor can get.
- ovo reche onaj koji postavi temu...pa eto..smeta mi nekultura, smeta mi psovanje, vrijedjanje neistomisljenika, primitivnost....

Da, otishla sam da vidim nesto drugo. Zasto da ja ne putujem?? Da ne ucim drugi jezik?? Sta je meni drzava dala da bih zivotarila pitajuci se "Boze, kako da platim stan, kako struju, grijanje, vodu, telefon, od cega da kupim pelene, od cega da platim vrtic" i tako u nedogled. Nemoj samo da mi pricas pricu "sve se moze kad se hoce".

Nitro, ako sam otisla "nisam pacov koji napusta brod". Jer tog broda odavno nema. Otici je hrabrost isto kao i ostati. Mozda za odlazak treba malo vise hrabrosti.

Nisam pesimista. Da jesam, sad bih bila u BL i lupala glavom "Boze sta cu i kako cu"....tako da...Zelim za sebe vise a to RS ni BiH ili neko trece ime drzave ne moze da pruzi, bar ne jos dugo. A moj zivot je jedan i ne traje beskonacno.

Uostalom, hazoous je sve rekao.

Evo se slijedeci nekog nadjoh ovdje i procitah malo sto razmisljate. Kako se zivot poigrava sa nama, toliki zelite imati mogucnost i slobodu da putujete, da upoznate svijet u kome zivite, naucite jezike, zaradite novac da si slobodno priustite sto si zelite imati. Bio sam u vasim godinama, bilo je neko drugo vrijeme i druge mogucnosti, ali ista smo si pitanja postavljali i trazili iste odgovore. Jer odgovori su bitni dragi moji, od njih nam zavisi cijela buducnost. Ne vjerujete!? Pogledajmo.

Hrabrost je otici, znam jer sam otisao. A da je ostati isto tako hrabrost znam. A kad bih danas mogao da se vratim u 1975, ne bih otisao nikad.

Zasto ne bih otisao. Iako sam svjestan da ne bih imao sva ova iskustva i uspomene, bio bi moj zivot i tako ispunjen iskustvima, mozda i boljim od ovih, jer evo istina je da poslije svega prozivljenog, svakoga dana u svakom pogledu, sve vise i vise zelim moje dane zavrsiti u mome zavicaju, a opazio sam da stariji od mene cisto polude od nostalgije. pa rekoh da si prije nego me ludilo stigne i starost da vise ne mognem, pocnem pripremati na moj povratak, zato sam i dosao u ovu pustinju, da razmislim i da se pripremim. Jer ako u zivotu zaboravis odakle si posao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ciao belli!! Evo me u Rimu, pa da vas poz i da vam kazem da sam sad kao na drugoj planeti, a ne kao da sam u drugoj drzavi.... Znachi, put pod noge.... 8)

P.S. Bila sam u Splitu jedan dan i mogu vam reci da su i oni daleko ispred nas....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:57 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
*Sisiban* je napisao:
Daj i ti više, mani se te malograđanštine u stilu "i tuđe g.vno ljepše smrdi". :-?

Daj cova pusti curu na miru. Sigurno da je svudje bolje nego kod nas. Sta se bunis. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2006, 07:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Ciao belli!! Evo me u Rimu, pa da vas poz i da vam kazem da sam sad kao na drugoj planeti, a ne kao da sam u drugoj drzavi.... Znachi, put pod noge.... 8)

P.S. Bila sam u Splitu jedan dan i mogu vam reci da su i oni daleko ispred nas....

o neee !!! :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2006, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
*Sisiban* je napisao:
Daj i ti više, mani se te malograđanštine u stilu "i tuđe g.vno ljepše smrdi". :-?

Daj cova pusti curu na miru. Sigurno da je svudje bolje nego kod nas. Sta se bunis. :roll:

Draga, da li mislish da se ja osvrcem na njegove opaske?! Nasmijava me......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]