banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 04:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 22:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Zeleni Obad je napisao:
s tripy je napisao:
... mozhda bi bilo najbolje napraviti kompromis... zimi i ljeti da radno vrijeme kaficha bude do 1...

Ne znam; cini mi se da nije bitno hoce li kafici raditi do 1, 2 ili 5, ili se uopste ne zatvarati, ili nikako ne raditi - srednjoskolac opet ima nacina da se docepa alkohola i/ili ostane do kasno budan, pa zato neispavan, umoran i nespreman za nastavu.

Ja nisam govorio zbog srednjoshkolaca o radnom vremenu u kafichima... govorio sam iskljuchivo zbog "uznemiravanja javnog reda i mira: :P
A shto se tiche srednjoshkolaca oni che nachi vech nachina da se dochepaju alkohola i dokasno ostanu budni... jer su klinci... a klinci su prilichno buntovni... koliko su me samo stara i stari odgovarili od pushenja... i uvijek sam pushio njima u inat... dobro, to je samo jedan banalan primjer... ali tinejdzeri uvijek idu "uz dlaku" svemu i svakome...
Helena je napisao:
dalje mi nije jasno kome smeta pekara i dragstor?

vjerujem da znam za dragstor... isti ti tinejdzeri vise ispred dragstora kako bi kupili alkohol.. vjerovatno, draga nam drzhava, zheli da zashtiti drage nam tinejdzere, represivnom politikom... mada, nisu uzeli u obzir da chitavu populaciju ne chine tinjedzeri...
josh samo da nam prenose lige shampiona zabrane... :D
i kladionice...
i internet...
ima toga josh ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Dragstor treba zatvoriti ako ne postuje "svojom rukom napisan" komad papira "zabranjena prodaja alkohola mladjima od 16 godina"....
Elem, sta dobijaju zatvaranjem dragstora, maloljetnik ce kupiti alkohol u 5 popodne i oduzeti se od istog u 9 - 10 navece...bez veze..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
da al hajde ti procjeni ove danashnje klince ko ima koliko godina... jedino da se uvede prodaja alkohola samo uz lichnu kartu...
pa taj maloljetnik treba da nosi taj alkohol cijeli dan... i da ga ostavi negdje ze naveche... a poshto vechina zhivi sa roditeljima, koji che, ako barem malo brinu, provaliti "nesrechnika" :P ;)
zbog toga mislim... ali i dalje tvrdim da je to pogreshna politika... mislim da se mladi trebaju shtiti edukacijom, a ne raznim zabranama....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 22:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 22:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

elem ne mora klinac da nosi alkohol cijeli dan. Npr. stavi u ruksak (ne pretresaju svakoga roditelji), sakrije u zbun kod zgrade, sakrije u ulaz, podrum...(mastoviti su klnicni danas eeee) :wink: Naravno, alkohol samo uz LK - prije prodaje - provjeriti LK (smanjice se komzumacija alkohola).
Edukacija se ne vrsi zabranama....a edukovati nekoga od 15 - 16 god - kasno u vecini slucajeva. A i edukovati na racun edukovanih - nema smisla.

Elem, upravo procitah u nezavisnim:
Banjolučani više ne mogu u pekarama kupovati hljeb i peciva tokom noći jer je od prošlog vikenda radno vrijeme pekara samo do 21 čas, potvrdio je juče Saša Trivić, predsjednik Udruženja pekara i vlasnik pekare "Manja".
U skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena trgovinskim i zanatsko-preduzetničkim radnjama, koju su nedavno usvojili odbornici Skupštine grada, i pekare će morati poštovati radno vrijeme od sedam do 21 čas u zimskom periodu, te jedan čas duže u ljetnom periodu.
Ta odluka je dostavljena svim pekarima na području grada, a Komunalna policija je već krajem prošle sedmice u 21 čas zatvorila sve pekare.
"Nama to ne odgovara, pa ćemo se boriti za naša prava. Poznato je da u Banjoj Luci pekare rade cijelu noć, međutim sad je to onemogućeno. Pošto se pekoteke vode kao ugostiteljski objekti one mogu raditi do 23 časa, a pekare, koje se bave proizvodnjom hljeba i peciva, mogu raditi samo do 21 čas", rekao je Trivić.
U svim pekarama u gradu su naveli da im novo radno vrijeme ne odgovara, te da mnoge mušterije dođu po pecivo i poslije 21 čas, pa se zbog zaključanih vrata nezadovoljni vraćaju kućama.
"Iako nam to ne odgovara moramo poštovati odluku. Naša pekara u naselju Obilićevo radi do 21 čas, a u isti čas zatvaramo i pekoteku u centru grada", rekli su radnici "Žitopeke".
Iz Administrativne službe grada su naveli da ako vlasnik ne utvrdi i na uočljiv način ne istakne radno vrijeme na objektu i ne pridržava se tog vremena, biće kažnjen novčanom kaznom od 500 do 5.000 KM.

Da li na nivou grada BL postoji neko iznad gospode iz gradske uprave?? Da li oni ikome podlijezu? Jbga kradu na pravdi Boga (pogledajmo samo park Petar Kocic) - dokle...mislim stvarno..dokle? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 23:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Za pekare mi stvarno ne ide u glavu koji su im razlozi...da li je to igdje objasnjeno?!
Sto se tice prodaje alkohola maloljetnicima, sto neko rece to je tesko sprijeciti ali bi se moglo koliko toliko smanjiti uvodjenem odredbe po kojoj lice moze kupiti alkoholno pice iskljucivo uz licnu kartu...isto treba da vrijedi i za nocne klubove...zabranjen ulaz maloljetnim licima, mada su to neki klubovi i prije praktikovali-doduse iz potpuno drugacijih razloga but nevertheless...takodje sto se tice te famozne buke i to se da rjesiti-uvodjenjem zvucne izolacije...sve u svemu ukoliko postoji volja sve se moze rijesiti...medjutim da li postoji?! :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 23:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ljudi, pa zna se da nije dobro za zdravlje jesti tako kasno. :)
Gradska uprava brine o našem zdravlju.
Treba da im budemo zahvalni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
evo ja sad dosao kuci a ono vruca krompirusa i jogurta... ma nema bogatijeg covjeka od mene :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 03:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Evo nadjoh zakon o zabrani prodaje duvanskih proizvoda licima ispod 18 god. ali za alkohol nista...koga interesuje evo link http://www.narodnaskupstinars.net/lat/z ... _zakona=12

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

malo im je konfuzan zakon...al' kakva nam je drzhava sama od sebe konfuzna...i ne chudi me

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 02:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
To sa pekarama i dragstorima je cista glupost.
I to jos tek od 7 ujutro?? :roll: Sta je sa onima koji prije tog vremena ujutro trebaju da kupe kruh?
Kafici su sasvim druga prica,a mislim da ima i tema za to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 05:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
opet samo kenjate :) stas ti tu kad nestane pive a on 10 godina starog sina poshalje po josh :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 10:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
interesantno kako ovdje svi razmisljaju samo o svom dupetu
jeste li mozda razmislili kako je to dobro za radnike u pekarama i dragstorima ?
nocna smjena bi trebalo da se placa duplo a kod nas se to ne desava (plus mislim da se na to trebaju racunati i neke beneficije za staz) i uglavnom po pekarama i dragstorima radi omladina, znaci vasi vrsnjaci
znaci odluku podrzavam zato sto se koliko toliko stite prava radnika a mislim da ce vecina roditelja barem malo da odhane jer ima previse omladine parazita
a ako ste gladni idite kuci, jedite pa opet napolje :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 10:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Citat:
rece mi prijatelj da je cuo za dragstore da nije problem da rade ali samo ako imaju 700m2 povrsinu prostora... koliko je tacno...

Pretpostavimo na cas da je tacno, tj. da je ovo zvanicna odredba, ili njen dio. Koliko objekata u gradu uopste moze da odgovori na ovo? Usput, zasto se trazi bas 700m2? Sto ne traze, recimo, 400m2 ili 1000m2? Sta je bio kriterij za donosenje ovakve odluke?

Kriterijum je bio taj sto je ministar vjerovatno kupio lokal te velicine i planira da se malo igra monopoliste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE - onda se promjeni zakon o zasititi radnika, uvedu se norme koje recimo pekare i dragstori moraju ispunjavati da bi mogle da rade cijelu noc. Pitaj te iste nase vrsnjake da li bi radije da rade ili sad da ostanu bez posla? (Sigrno ce ostati sad bez posla). Toliko o zastiti radnika.

Vidim imaju mnogi problem sa tim sto neko jede u pekari ili rostiljnici. Ako ljudi sebi mogu da priuste sendvic, pizzu iz pekare ili cevape, vjesalice i kojekakva chuda iz rostiljnice, zasto to vama smeta??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 10:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne znam zasto bi neko ostao bez posla zbog tog zakona

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]