banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2005, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
guess who je napisao:
Pretpostavljam da bi komentari nakon Stingovog koncerta bili: "Platili smo skupe ulaznice, da bi culi Stinga kako govori "Dobro vece Beograde" (u pauzi je otpjevao i par svojih pjesama)"

:lol: :lol: :lol: :lol:

Izgleda da je i na Copperfieldovoj predstavi bilo bas tako. Covjek je svo vrijeme emitovao svoje isfurane trikove na video bimu, a u pauzama je zbijao neslane sale sa publikom i izvlacio patke iz sesira... Ja sam bas bio stekao drugaciji utisak, ali sta ja znam, ja sam samo gledao predstavu uzivo. Mnogo bolje su informisani ovi sto o predstavi slusaju iz pouzdanih izvora tipa Blic i Dnevni avaz :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2005, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
ne, ne radi se o citanju Blica ili sl, nego o tome sto mi je rekao extra prijatelj koji je bio na licu mjesta u BG...
nije vazno u ostalom...
a garantujem da ne bi bilo isto sa Stingom ili dr. ljudima...
ah, pa sad je Prodigy na Balkanu, cucemo sta ce biti..
u ostalom znate za samo pozitivne komentare kad je nastupao Jamiroquai...
a i kad je bio Pavarotti u Bg bilo je extra, nisam cula da se ko pozalio, tako da mislim da ljudi cisto traze kvalitet!
tako da .... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2005, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ukusi su razliciti, a ljudska ocekivanja je jako tesko ispuniti. I ja sam bio na licu mjesta u Sarajevu i nisam vidio nista cime bi se pozalio, osim mozda sto je predstava kasnila deset minuta... Najnejasnije mi je sta su ljudi u stvari ocekivali... Gledao sam na TV i dosta njegovih ranijih nastupa u svjetskim dvoranama i repretoar mu je otprilike slican.
Mislim da na Alternativnoj i Novoj TV i dalje prikazuju njegove nastupe. Kad se pogledaju ti nastupi jasno je da pred publikom u nekoj dvorani doticni nikad nije izveo nesto toliko grandiozno poput nestajanja Kipa Slobode ili aviona u letu jednostavno jer covjek nema uslova za to... Mozda su Beogradjani ocekivali da izbrise Arenu sa lica zemlje, sta znam... Znaci ono sto pokazuje sirom svijeta, pokazao je i nama, ali to nazalost ne odgovara nasim "visokim" standardima... Kad se samo sjetim da je ulaznica za Cecin koncert u BL bila 15 km onda je 30 km, koliko su kostale karte za Copperfieldov nastup, pravi dzabaluk. Eto ti naseg nivoa... Ljudi su spremni da daju pare za polucasovni festival loseg ukusa i fals pjevanja pod izgovorom nekog koncerta, ali kad nastupi najveci svjetski iluzionista onda dajemo sebi za pravo da ga dobro iskritikujemo...

Blago nama sa nama samima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2005, 07:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
gorky,

potpuno se slazem, ljudi samo traze kvalitet, a ne farbanje. ili po narodnoj izreci, prodavanje muda za bubrege.

stinga sam imao priliku i sreću gledati na koncertu u milanu.
vrlo je neozbiljno porediti njega sa šarlatanom iluzionistom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 18:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
I ja sam bio na Koperfildovoj predstavi u Sarajevu. Nadam se da ova tema nije vec zamrla jer mislim da imam dvije - tri interesantne rijeci da kazem.
Najprije, mislim da sam provalio sustinu svih trikova ciji je osnovni element da Koperfild nesto pise, a poslije izvlaci iste brojeve i/ili tekst iz zakljucanih kutija i "dokazuje" kako je to vec ranije predvidio koje brojeve ce publika u sali reci.
Jedino objasnjenje je da on zapravo pise nekom specijalnom olovkom (ili po specijalnom papiru) i da ta olovka ima kao neki radio odasiljac tako da se to sto on pise na bini istovremeno ispisuje i na specijalnom papiru u zakljucanoj kutiji. Argumenti u prilog ovoj tezi? Imam ih dva.
Prvo, kada je troje ljudi iz publike dalo sest brojeva za loto, a Koperfild ih ispisivao na bini, brojevi nisu bili poredani po redu od najmanjeg do najveceg. Kada je iz kutije izvadio papir sa ispisanim brojevima, redoslijed je bio isti, brojevi opet nisu poredani po velicini.
Drugo, obratio sam paznju na rukopis brojeva. Kompjuterski sistem koji, ko zna kako, ispisuje brojeve istovremeno na tom specijalnom papiru u kutiji - ocigledno ima komandu za blago izduzivanje brojeva u odnosu na one koje Koperfild direktno pise na bini. Kao da u programu za crtanje na kompu das komandu da izduzi sliku. Sa izuzetkom toga, brojevi su izgledali potpuno identicno onima na bini!

Sto se tice prebacivanja na Jamajku... ono sto je spektakularno u tom triku je bilo Dejvidovo i Edinovo nestajanje sa pozornice i kasnije, pri "povratku sa Jamajke" Dejvidovo izranjanje ni iz cega, medju publikom, i to otprilike u redu u kom sam ja sjedio (14.), nekih dvadesetak metara od mene. Sam put na Jamajku je jeftina prevara. Najprije, Edin za razliku od ostalih ucesnika u programu nije izabran nasumice, vec "od mora tugaljivih pisama molbi za pomoc" koje Dejvid "svakodnevno prima". Prica je bila ispod nivoa spanskih serija. Kao, Edin i njegov otac ne razgovaraju vec godinama (ne rekose zasto), a Edinova majka je zeljela da posjeti Jamajku, bla, bla. Trik je lose odglumljen, jer Edin je valjda trebalo da bude pun entuzijazma sto ce kroz nekoliko minuta biti prebacen na ostrvo snova (svojih ili majcinih?), medjutim bilo je ocigledno da je mrtav 'ladan i da samo hoce da to odradi i da ide kuci. Posto sam taj trik vec vidio na TV nekoliko dana ranije, znao sam na sta treba da obratim paznju. "Dokazi" da se radi o "direktnom prenosu" sa Jamajke i da su Dejvid i Edin "zaista tamo" svode se na to sto "prije puta" Dejvid napravi fotografiju sa nekim crtezom i klincem iz publike, plus neka cura mu flomasterom napise dva slova na ruci, a onda na video snimku sa Jamajke Dejvid pokaze istu fotografiju i zasuce rukave i pokaze iste inicijale. Jasno je da se radi o ranije napravljenom snimku, samo je pitanje kako pravi tu fotomontazu. Nisam strucnjak za to, ali sa mnom je isao kolega koji je profesionalni fotograf i tvrdi da je uocio da se radi o montazi koja nije cak savrseno uradjena.
Trik sa pojavom kadilaka je zaista nevjerovatan i na mene je ostavio najveci utisak. Nemam za to nikakvu ideju.
No, glavni trik je onaj sa nestajanjem trinaest ljudi iz publike. Najprije da kazem da sam cekao taj trik i kada je Dejvid poceo da baca lopte u publiku rekao sam da ako lopta dodje do mene da je necu bacati dalje pa nek' se ljuti na mene ko hoce. "Hocu da nestanem", govorio sam. Kad je poceo da baca lopte, kaze Koperfild: "Ako ste maloljetni - ne ustajte. Ako ste advokat... ne ustajte. Ako ste maskirani madjionicar koji otkriva trikove na TV... kiss my butt." Nazalost, posto sam sjedio malo sa strane nijedna lopta nije prosla ni blizu mene pa vam sad ne mogu reci kako trik funkcionise. Ipak, meni tu nesto smrdi. Koperfild je imao dvije predstave u Sarajevu, dvije u Beogradu. Ako je bio slucajni izbor, to znaci da su 52 osobe iz ex YU nestale u jednom od najspektakularnijih trikova ikad izvedenih na planeti i niko da se javi da isprica kako se radi?! Da ne govorim da bi svako, ako ne javno, ispricao to muzu/zeni, ova komsinici ili najboljem prijatelju, itd. Kako se niko nije pojavio da kaze "moja drugarica je nestala, ali nece nikako da mi kaze kako"? Da vam kazem, od trenutka kad je Koperfild prekrio njih trinaestoro na bini plahtom, do trenutka kada ju je podigao (a oni nestali) proslo je jedva desetak sekundi. Nemoguce je da za to vrijeme 13 ljudi (koji uz to imaju veliku tremu) potpise ugovor i jos da se izvede trik! Nemoguce. Jedino objasnjenje je da su ti ljudi ipak unaprijed odabrani. Mozda su lopte imale neku vrstu daljinskog navodjenja, neke magnete ili ko zna sta drugo, sto ih je "spontanim dodavanjem" dovelo u ruke "pravih vlasnika".
Koperfild je dobar soumen, ali i pored toga sto sam zadovoljan predstavom, u ustima ipak ostaje gorak ukus da je predstava izvedena na neki jeftiniji nacin za publiku siromasnije zemlje koja je manje platila za karte. I nisu u pravu oni koji kazu da nasa publika previse trazi. Postoje argumenti za ovo.
Prvo, jako slaba gluma prilikom Edinovog prebacivanja na Jamajku. Uopste nisu postigli atmosferu spektakla prilikom tog trika. Djelovao je jeftino, ne znam kako da vam to opisem, kao da su ga prebacivali u susjedni WC a ne na Jamajku.
Drugo, niko nije ni ocekivao da Dejvid izvede nesto kao bijeg sa konopaca koji gore iznad zapaljenih siljaka, ali ima iluzija koje je izvodio po salama u Evropi a kod nas ne. Npr. lebdenje, letenje, rezanje svog tijela na dva dijela i slicno.
Trece, Dejvidovo imitiranje ucenja srpskog jezika je bilo simpaticno u pocetku, ali poslije je pretjerao i ponasao se kao komicar koji ne konta da mu je vic los. Naime, prvi pojam na srpskom koji je ucio bio je "rodjenje djeteta" i to je bilo simpaticno. Ali poslije je svaku rijec koju je "ucio" ponavljao brzo, kao japanski samuraj, bez obzira na to koliko polako mu se kaze. Zvucalo je kao glupo kreveljenje.
I na kraju, a ovo se ne odnosi samo na predstavu kod nas vec i na ono sto sam vidio na TV u predstavama po Americi (u sklopu ove turneje), zaista je cinjenica da ljudi od Koperfilda ocekuju vise nego sto su trikovi sa patkama i pogadjanjem karata.
Ah da, bio je i politicki fazon prilagodjen lokalnoj publici, kad je radio sa nekom crnom smrtonosnom africkom skorpijom. "Ucinicu da ova skorpija nestane i da se pojavi u Radovanovim hlacama". Dobio je ovacije sarajevske publike.

Cini mi se da je Koperfild ipak bio na vrhuncu slave prije nekih 15 godina, islo mu je dobro i 90ih, a sad vec dolazi do zamora materijala i onoga "svakog cuda tri dana dosta". Stekao sam utisak da je njegovo vrijeme ipak proslo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 18:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
nisam citao sve ovo tvoje,a to da su mu fazoni isfurani,lako je zakljuciti cim je dosao u Sarajevo..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2005, 08:36 
E jebiga...chim neko dodje u BiH ili tako nesto odmah je prop'o.......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2005, 10:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
:( vama nista ne valja.. sad je u Njemackoj, uskoro dolazi u Svicu.. u Njemackoj je "plivao" kroz zeljezne sipke.. ovdje u Svici prava euforija zbog njega.. al' eto kad nasem narodu ne valja.. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2005, 11:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
E vidis, u Sarajevu nije plivao kroz zeljezne sipke. Je li to toliko tesko za shvatiti da kod nas nije izveo masu trikova koje izvodi na Zapadu i da se zato bunimo???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2005, 11:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Mr. Simpson je napisao:
E vidis, u Sarajevu nije plivao kroz zeljezne sipke. Je li to toliko tesko za shvatiti da kod nas nije izveo masu trikova koje izvodi na Zapadu i da se zato bunimo???

e onda, 'ebiga, posteno vas je za*ebo.. :halfrobot:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]