banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 03:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1384 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Delta City
PostPoslato: 03 Apr 2019, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Odluka: Nedjeljom rade i do 22 časa

Banjaluka je dobila najveći šoping centar u BiH, a sada stiže i novo radno vrijeme vikendom.

Grad im planira omogućiti da u budućnosti nedjeljom duže rade i to do 22 časa. Ova novina je planirana u dopuni Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku zanatsku i uslužnu djelatnost na područiju Banjaluke, a koja će se naći na dnevnom redu idućeg zasjedanja Skupštine grada koje je zakazano za 10. april.

Prema trenutno važećoj odluci tržni centri mogu nedjeljom da rade od osam do 16 časova i ukoliko gradski parlament podrži ovu promjenu radnicima u ovim centrima će se radno vrijeme udvostručiti i mnoge ostaviti bez slobodnog dana.

Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović je rekao da su protiv produženja radnog vremena ali da oni na to ne mogu uticati.

-Sigurno je da poslodavci žele da i u novom, Delta tržnom centru, ali i u ostalim u gradu da produžetkom svog radnog vremena steknu novo bogatstvo i kapital. Apsolutno je uredu da grad Banjaluka u svojoj turističkoj ponudi ima rad tržnih centara i to je sve normalno ali postoji jedna granica u svemu tome –rekao je on.

Dodao je da je nelogično da se svaki dan radi i da se radi nedjeljom do 22.časa.

-Mi možemo da podržimo aktivnosti koje su usmjerene u pravcu razvoja grada ali do određene granice. U ovom slučaju sindikat ne može da podrži ovaj produžetak radnog vremena pogotovo što je praksa pokazala da u ovakvim situacijama nema redovnog radnog vremena od osam sati, ima prekovremenog rada i nema plaćanja ni redovnog rada a kamo li prekovremenog. Sa tim produženjem radnog vremena radnici gube svoj slobodan dan jer nije isto imati slobodnu nedjelju ili slobodan dan u četvrtak ili u utorak –kazao je Savanović.

Dodao je da isto tako niko ne pita na koji način će se tim ljudima obezbjediti da dolaze na posao i vraćaju se kućama jer kako kaže javni gradski prevoz nema isti raspored polazaka kao radnim danima.

-Mislim da je kompletan privredno politički ambijent takav da će ova odluka da prođe. Nažalost tako je i bojim se da u ovom momentu nismo dovoljno jaki da možemo da promjenimo takve odluke – kazao je Savanović.

Ovu najavljenu promjenu gradonačelnik Igor Radojičić je obrazložio sa riječima da Banjaluka postaje regionalna destinacija za šoping te da su određene promjene neophodne.

-Svi smo putovali u Zagreb, Beč, Grac i druge destinacije u šoping i uglavnom ljudi idu vikendom i praznicima. Svi smo navikli da ti veliki tržni centri rade preko vikenda i da rade do devet ili deset naveče. Ako imate takav sadržaj koji je takve veličine i regionalnog je značaja onda on ima svoje radno vrijeme – kazao je Radojičić.

Naglasio je da poslodavci imaju zakonom propisane obaveze i kad je riječ o dužem radnom vremenu i kada je u pitanju rad vikendom koje treba da poštuju.

http://www.rtvbn.com/3947006/odluka-ned ... do-22-casa

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Evo radosti za Džontru.....

https://www.nezavisne.com/kultura/film/ ... zam/531129

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 11:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Jebote, zamisli osvojiš karte za Shazam :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 11:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Okt 2017, 16:00
Citiraj:
Svi smo putovali u Zagreb, Beč, Grac i druge destinacije u šoping i uglavnom ljudi idu vikendom i praznicima. Svi smo navikli da ti veliki tržni centri rade preko vikenda i da rade do devet ili deset naveče.

Gdje to u Becu i Gracu rade trzni centri vikendom do 22 navece? Subotom do 18 plafon, a probaj sopingovati nedeljom u Austriji a pogotovo Njemackoj :roll: Jedino ako ides u kupovinu na benzinsku pumpu van grada....Sta izjavi i osta ziv :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
shakal je napisao:
Jebote, zamisli osvojiš karte za Shazam :-?

Bolje mi da koleru osvojim nego Šazam...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 12:36 
i nama bi bilo draze da dobijes koleru nego ulaznice za shazam...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nisu ni otvorili, a već poklanjaju karte. Propo cinestar.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
i nama bi bilo draze da dobijes koleru nego ulaznice za shazam...

Nakon što sam od usta odvajao zbog tebe, ovako nešto da mi kažeš...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Kurac si odvajao za milana? Baš si ljudina.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 15:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dce/02 je napisao:
Spoiler:
Odluka: Nedjeljom rade i do 22 časa

Banjaluka je dobila najveći šoping centar u BiH, a sada stiže i novo radno vrijeme vikendom.

Grad im planira omogućiti da u budućnosti nedjeljom duže rade i to do 22 časa. Ova novina je planirana u dopuni Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku zanatsku i uslužnu djelatnost na područiju Banjaluke, a koja će se naći na dnevnom redu idućeg zasjedanja Skupštine grada koje je zakazano za 10. april.

Prema trenutno važećoj odluci tržni centri mogu nedjeljom da rade od osam do 16 časova i ukoliko gradski parlament podrži ovu promjenu radnicima u ovim centrima će se radno vrijeme udvostručiti i mnoge ostaviti bez slobodnog dana.

Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović je rekao da su protiv produženja radnog vremena ali da oni na to ne mogu uticati.

-Sigurno je da poslodavci žele da i u novom, Delta tržnom centru, ali i u ostalim u gradu da produžetkom svog radnog vremena steknu novo bogatstvo i kapital. Apsolutno je uredu da grad Banjaluka u svojoj turističkoj ponudi ima rad tržnih centara i to je sve normalno ali postoji jedna granica u svemu tome –rekao je on.

Dodao je da je nelogično da se svaki dan radi i da se radi nedjeljom do 22.časa.

-Mi možemo da podržimo aktivnosti koje su usmjerene u pravcu razvoja grada ali do određene granice. U ovom slučaju sindikat ne može da podrži ovaj produžetak radnog vremena pogotovo što je praksa pokazala da u ovakvim situacijama nema redovnog radnog vremena od osam sati, ima prekovremenog rada i nema plaćanja ni redovnog rada a kamo li prekovremenog. Sa tim produženjem radnog vremena radnici gube svoj slobodan dan jer nije isto imati slobodnu nedjelju ili slobodan dan u četvrtak ili u utorak –kazao je Savanović.

Dodao je da isto tako niko ne pita na koji način će se tim ljudima obezbjediti da dolaze na posao i vraćaju se kućama jer kako kaže javni gradski prevoz nema isti raspored polazaka kao radnim danima.

-Mislim da je kompletan privredno politički ambijent takav da će ova odluka da prođe. Nažalost tako je i bojim se da u ovom momentu nismo dovoljno jaki da možemo da promjenimo takve odluke – kazao je Savanović.

Ovu najavljenu promjenu gradonačelnik Igor Radojičić je obrazložio sa riječima da Banjaluka postaje regionalna destinacija za šoping te da su određene promjene neophodne.

-Svi smo putovali u Zagreb, Beč, Grac i druge destinacije u šoping i uglavnom ljudi idu vikendom i praznicima. Svi smo navikli da ti veliki tržni centri rade preko vikenda i da rade do devet ili deset naveče. Ako imate takav sadržaj koji je takve veličine i regionalnog je značaja onda on ima svoje radno vrijeme – kazao je Radojičić.

Naglasio je da poslodavci imaju zakonom propisane obaveze i kad je riječ o dužem radnom vremenu i kada je u pitanju rad vikendom koje treba da poštuju.

http://www.rtvbn.com/3947006/odluka-ned ... do-22-casa

Sad bar znamo da Radojičić u šopingu nije stigao dalje od Zagreba

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Poznanik mi radi u ATRIO trznom centru u Austiji i kako sam ga skontao praksa im je da vikednom daju posao studentima, a regularni zaposleni imaju slobodnu subotu i nedelju.
Tako je barem tu gdje on radi, ne znam da li i ostali tako primjenjuju.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 17:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Sajersberg u Gracu radi od 09:00 do 19:30 radnim danima i od 09:00 do 18:00 subotom.

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Malo je izvalio Radojicic, radno vrijeme u germanskim zemljama je vrlo ograniceno. Prodavnice od pola 8 do 8 navece rade. U Becu, gradu od skoro 2 miliona ljudi, imas 2-3 prodavnice da rade nedeljom, sopinga nema, sve zatvoreno.

U Rusiji je bas dobro, soping centri rade svaki dan do 11 navece, i to prvo upozorenje da se mora izaci, ostane narod i duze unutra. Prodavnice, svaka u kojoj sam bio, rade non stop... i to ne salter, nego da udjes, svaki dan 24 sata prodavnice otvorene. A za radnike lose svakako...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
I u Japanu trzni centri rade i nedeljom, ali u Austriji i Njemackoj definitivno ne rade. Ovdje cak ne mogu ni oprati auto nedeljom u autopraoni ( automatskoj, bez radnika) na benziskoj.

Vrh

Tema posta: Delta City
PostPoslato: 03 Apr 2019, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Upravo je tako i u Norveskoj nedeljom. Da nije benzinski nemas gdje oprati auto dok je u komsiluku Svedskoj nedeljom sve otvoreno pa odemo cesto u shoping tur.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Kad ce se Delta zavrsiti i sve radnje otvoriti?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jednog dana...navodno planiraju istu zatvoriti na 5-7 dana da majstori završe sve poslove...doduše to je neprovjerena glasina...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2019, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Koliko sam na brzinu vidio, još nije otvoren onaj italijanski restoran, Reserved i još neki butik koji je isto valjda od LPP kao Reserved, House, Cropp...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2019, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Avendžers Endgejm - ček
Premijera - ček
VIP sjedišta - ček
Ikstrim sala - ček

Jedino je bio mali nesporazum, fina teta što tamo radi je čula da ja želim da uzmem karte za Šezem, sreća bio sam pribran, pa nisam reagovao....

Ono što me brine je očigledno predstojeći gang war za teritoriju Banjaluke, jer tačno prekoputa Blood Gang taga, ima tag kauboja, jer predpostavljam da se radi o Red Dead Redemption bandi
Spoiler:
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2019, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
vidjećemo kad ljudi isprobaju 4DX koliko će biti popunjene sale kad cijena tih projekcija bude 10,80 KM :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1384 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]