banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 15:31 Danas je 15 Jun 2026, 15:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 541, 542, 543, 544, 545, 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2026, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
motozeljo je napisao:
Bratstvo i jedinstvo ti je kad kao svršeni osnovoškolac napustiš kuću i odeš u veliki grad u tehničku srednju vojnu školu gdje šiptar i slovenac prođu sa vrlodobrim uspjehom iako ne znaju jezik i neznaju sabrati dva i dva ili pokazati na geografskoj karti gdje je Bela Crkva ...... ali zato ne polože srbi i crnogorci zbog nezakopčanog dugmeta bluze.
I na kraju školovanja u klasi tačno bude po nacionalnom ključu koliko kojih prolazi u postotcima. Valjda je tako i trebalo sa JNA da se desi. O odnosu oficira muslimana (sada pokojni a tada kapetan Jasmin Jaganjac komandir čete tj.34.klase TSVŠ a kasnije proslavljeni pukovnik HVO i poslijeratni savjetnik u Sarajevu, i njegove svite oficira (nesrba, necrnogoraca, nemakedonaca) kao komandira vodova)) ne bih. Dovoljno je prošlo vremena, o mrtvima sve najbolje.

Da nije bilo kljuca drzava bi pukla davno prije i ko zna mozda krvavije.

Nije kljuc jedino bio u Ex Jugi ima toga okolo po svijetu i danas naravno.
Nista tu nije lose kad je vise naroda zastupljeno.

Vjerujem da si prosao takvo licno iskustvo.

Sto se tice diskriminacije i po pitanju naroda i po pitanju sposobnosti gdje god je moglo da prodje bilo je svi znamo!!
Kljuc nije uzrok tome vec prvo je ljudska priroda koja nam je svima jednaka...To jest ko god da je: Znam ja nas jebo ti nas!!

A na to plus dodaj sitem koji je gurao i isao na svijest i licnu odgovornost...Eldorado za lopovluk....eshh!!

A sad imas kapital i takmicenje za profit sto ti zavrce usi!!
U mojoj firmi gdje sam vlasnik ja jebe se meni jesi ti ovo ili ono moze sad i Pakinstanac, Indijac i Filipinac a ti gledaj da li znaju jezik i koliko su sposobni!!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2026, 20:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Dobro je Tabako, pregorićeš, oladi malo i ne izvrći bezveze.

Hoćeš dalje da nabrajamo? Zmijsko ostrvo?
Ili generalno Crno more?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2026, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Castra burazeru, oladi malo sa zapadnjčkom propagandom i agendom koja ti se nameće.
Otvori malo oči prije nego što ponovo počneš baljezgati gluposti.
Ili možda da počnemo da nabrajamo ? Mariupolj, Propala ofanziva, Bahmut, Avdijevka, Donjeck, Kursk, Pokrovsk.. Treba li dalje ???

Opet kažem navedi mi JEDNU bitku, jednu znači organizovanu konkretnu borbu prsa u prsa da su dobili Ukrajinci ? Samo jednu i to ne pričam o bajkama, kao ove što si naveo. I ne pričam o podmuklim diverzijama ukropa i propustima ruske birokratije ili taktičko - strategijskim odlukama.

Nisam odgovorio na tvoj post samo zbog toga što trenutno nemam vremena da se posvetim temi i prelazim klip, a onda i potencijalno tražim ponovo izvore koje bi govorile kontra klipa.

Koja budala misli da sa ~50 000 vojnika, koliko ih je bilo u okolini Kijeva, se planira zauzeti grad od skoro 4 miliona stanovnika taj je milionama godina daleko od bilo kakvog ozbiljnog sagledavanja stvari.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2026, 20:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
hadzidado je napisao:
munja.alex je napisao:
1000 za 50… što je i logično, ako napreduješ pa si na protivnikovom terenu čitavom dužinom fronta od 1200km....
Ma neće biti. Da napreduju armije tenkova u bliz krigu pa ajd al ovako pomalo i sive zone na sve strane.....
Ima negdje na mycity broj razmjena od početka rata i nema nikakve poveznice sa "Rusi napreduju".
Ako uspijem naći, okačiću ovdje.
Fyi u tom broju razmjenjenih leševa i dan danas ima nekih iz Kurska pa i iz Azovstala, ali poenta mog komentara je da se puno pokušava pa se puno i gine. Logično je samo što Rusi idu pomalo naprijed pa ih i nakupe više.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2026, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Svo vrijeme su brojke u razmjeni na strani Rusa pa i u vrijeme kada su bježali.
Ne kažem da Rusi ne ginu, dapače ali definitivno Ukri ginu mnogo više.
Jbg, kabovke rade non stop, a to nije zajebancija tipa minobacač 120mm na njivi.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2026, 21:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ElPadrino je napisao:
Castra burazeru, oladi malo sa zapadnjčkom propagandom i agendom koja ti se nameće.
Otvori malo oči prije nego što ponovo počneš baljezgati gluposti.
Ili možda da počnemo da nabrajamo ? Mariupolj, Propala ofanziva, Bahmut, Avdijevka, Donjeck, Kursk, Pokrovsk.. Treba li dalje ???

Opet kažem navedi mi JEDNU bitku, jednu znači organizovanu konkretnu borbu prsa u prsa da su dobili Ukrajinci ? Samo jednu i to ne pričam o bajkama, kao ove što si naveo. I ne pričam o podmuklim diverzijama ukropa i propustima ruske birokratije ili taktičko - strategijskim odlukama.

Nisam odgovorio na tvoj post samo zbog toga što trenutno nemam vremena da se posvetim temi i prelazim klip, a onda i potencijalno tražim ponovo izvore koje bi govorile kontra klipa.

Koja budala misli da sa ~50 000 vojnika, koliko ih je bilo u okolini Kijeva, se planira zauzeti grad od skoro 4 miliona stanovnika taj je milionama godina daleko od bilo kakvog ozbiljnog sagledavanja stvari.

Ne nameće se meni nikakva agenda.
Ja ne govorim da Ukrajina pobjeđuje, nego dajem 2 konkretna primjera gdje su Rusi izgubili.

Rusi su napali na Kijev i nisu ga uspjeli zauzeti. Da li je kriv ovaj ili onaj, uopšte nije bitno. Oko Kijeva su potučeni i morali su da se povuku i to prilično u rasulu.
Ne znam šta su htjeli sa 50k vojnika, ali tamo nisu išli na odmor, već na rabotu. A šta je rabota vojnika odluči sam.

Isto tako, gdje je Crnomorska flota sad? Dio potopljen, dio razbucan, dio daleko na dokovima. Ukrajina je realno dobila bitku za Crno more.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2026, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odakle to da su se povukli u rasulu oko Kijeva? To izvlačenje je bilo na nivou onog iz Hersona. Bilo je dosta žrtava oko Kijeva, posebno što su neki komadanti htjeli prvi ući i išli više nego što je trebalo, dok ostale grupe ne stignu. Ali kada su se povlačili, slabo šta je ostalo iza. Bili su snimci kompozicija sa oštećenom tehnikom koju su prebacili u Rusiju.
To povlačenje i neka druga, su označila početak pravog rata. Ne kao neka intervencija i pritisak na vlast u Ukrajini.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2026, 22:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jel nije kod Kijeva ostala gomila tehnike bez goriva neoštećena?
Ili šta je bilo kasnije 2022. kod Harkova i Izjuma? Pa su seljaci traktorima vukli tenkove...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 02:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Sep 2015, 23:44
Stvarno vecina vas gleda navijački ovo ni malo trezveno razmišljanje ni kritički.Ispada kao oni analitičari stari proRuski orjentirani da je sve bio plan i jeste. Doci do Kijeva pa se povuci pa kolone vozila pa Mariupolj.
Nije da Rusija gubi i da je pred kolapsom ali nije ni da joj ide kao po loju to je svima jasno. Pa samo ovo gađanje iz daljine je kao neka nemoć i više pokazatelj bez ideje kako ovaj sukob dovesti do kraja tj do pobjede. Ukrajina sigurno nece potpisati kapitulaciju a ni Rusija se nece povuci sa ovih terena koja je pripojila. To je ukratko bilans dešavanja ni jedna strana nece biti zadovoljna s tim da Ukr ni najmanje. Pat pozicija koja se može promijeniti samo da cjela Eu udje na stranu Ukr ili Rus proglasi mobilizaciju

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Gadjanje na daljinu je postavilo Iran i USA za pregovaracki sto, taki da to nije zanemarivo djelovanje.
Ulazak u EU u bilo kakav rat sa Rusijom dugorocno slabi poziciju Amerike spram Kine.
Rizikujem da me castra optuzi za whataboutis-am ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 10:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Castra je napisao:

Ili generalno Crno more?

Nije dobro da je dobro ne bi se ti sad ljutio i povukao na Zmijsko ostrovo. Zmijsko ostrovo ili Crno more nemaju nikakve veze sa bitkom za aerodrom koju sam ja iskomentarisao jer si je ti okačio, izvrnutu ako vece insistiras. Rusi su cak i po tom stručnjaku za pretraživanje Interneta uredno zauzeli aerodrom probili se do aerodroma kopnom, držali isti i nakon nekog vremena povukli se sa istog sve sa ukrajinskim T72 koji je i sad parkiran u Moskvi, mada ja tebi zaista ne sporim da se drzis njegove zaista se dogodilo logike

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Čekaj, jel ti stvarno tvrdiš da su Rusi dobili bitku za Gostomelj? Zauzeli su aerodrom ali nisu mogli da slete avionima na njega. Zadržali se tu neko vrijeme, dok nisu skontali da je situacija neodrživa i onda nagulili.
Kad podvučeš crtu, Rusi su tu bitku izgubili. Ili ajde objasni kako su oni tu bitku po tebi dobili.

Ja sam ti Zmijsko ostrvo i Crno more dao kao dodatne primjere gdje su Rusi vojnički potučeni.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 14:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Tabako Pit je napisao:
Castra je napisao:

Ili generalno Crno more?

Nije dobro da je dobro ne bi se ti sad ljutio i povukao na Zmijsko ostrovo. Zmijsko ostrovo ili Crno more nemaju nikakve veze sa bitkom za aerodrom koju sam ja iskomentarisao jer si je ti okačio, izvrnutu ako vece insistiras. Rusi su cak i po tom stručnjaku za pretraživanje Interneta uredno zauzeli aerodrom probili se do aerodroma kopnom, držali isti i nakon nekog vremena povukli se sa istog sve sa ukrajinskim T72 koji je i sad parkiran u Moskvi, mada ja tebi zaista ne sporim da se drzis njegove zaista se dogodilo logike

Nebitno.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 14:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Castra je napisao:
Čekaj, jel ti stvarno tvrdiš da su Rusi dobili bitku za Gostomelj? Zauzeli su aerodrom ali nisu mogli da slete avionima na njega. Zadržali se tu neko vrijeme, dok nisu skontali da je situacija neodrživa i onda nagulili.
Kad podvučeš crtu, Rusi su tu bitku izgubili. Ili ajde objasni kako su oni tu bitku po tebi dobili.

Ja sam ti Zmijsko ostrvo i Crno more dao kao dodatne primjere gdje su Rusi vojnički potučeni.

Još nebitnije.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 14:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Castra je napisao:

Ama ne, meni je interesantan smo onaj video koji si okacio

Zeljo, manje vise meni je zanimljivo

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Gadjanje na daljinu je postavilo Iran i USA za pregovaracki sto, taki da to nije zanemarivo djelovanje.
Ulazak u EU u bilo kakav rat sa Rusijom dugorocno slabi poziciju Amerike spram Kine.
Rizikujem da me castra optuzi za whataboutis-am ;)

TNS to nigdje se ne spominje, nema toga u narativu nesto si pomjeso: "Ulazak u EU u bilo koji rat sa Rusijom...".

Rusi u narativu spominju samo "Zapad" i NATO.
To rat izmedju Rusije i EU moze ....ako ce Rusija napasti Irsku, Austriju, Cipar ili Maltu onda moze rat protiv EU ...ostalo je sve NATO i clan 5!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nije govno nego se pas posro

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hadzi ne pratis, kaze covjek slabi "poziciju" Amerike protiv Kine.

U takvoj situaciji ako se desi nema tu vise nikakve pozicije ....Amerika je tu odmah u ratu sa Rusijom i nema tu vise pozicija ni odnosa ni prema kome ...jer nema ni Amerike a pitanje sta i od Rusije moze ostat a bogami i od Kine tesko... kakve pozicije....

Mislim da cijela ova prica sa Trampom i napustanjem NATO vodi na to da Ameri formalno izadju i gurnu Evropu u prokis rat kao sto sad rade to sa Ukrajinom.

Rat Evrope protiv Rusije a da Ameri stoje daleko i sa strane bila bi samo tako pozeljna opcija koju smo imali u proslosti...! Naravno ako to Rusi progutaju.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Al čekaj, zar stvarno ima iko takav rezon, da misli da će bilo koji, eto i manji čin, pukovnik, da ne pričamo o generalima i raznim višim činovima generala, da projektuje napad na grad od skoro 4 miliona stanovnika sa manje od 50 hiljada vojnika?
Ja ne znam zaista ko vjeruje u te bajke i te "izgubljene" bitke.

Sada je već evidentno, sa ove vremenske distance, da je to bio zadnji pokušaj da se poruči glavešinama u vojnom vrhu da imaju još jednu šansu da zbace te bandite koje je dovela okultna oligarhija i sjednu za pregovarački sto. Kada bi takvu šansa dala Amerika bilo kome ? Ne bi ni za još 400 godina.

I niko od nas što smo naklonjeni Rusiji ne tvrdi da je kod Rusa sve savršeno, pa prva ona akcija tamo daleko u dubini teritorije Rusije, sa dronovima, je da se dobro zamisle mnoge glavešine u Kremlju. Ali to je Rusija i to su Rusi i to je kod njih donekle i očekivano.

I pričamo uvijek o nekim glupostima Rusa i ruske vojske, a recimo kada Rusi dignu skladište municije u dubini teritorije ili kad su stradali oni jadni kadeti i ko zna koliko još municije usput, to je sporedna vijest, nebitna stvar, očekivan slučaj. Ali to je PR, to je zapadnjačka agenda, to je BBC navijački rat.

Da ne pričamo dalje o onoj pompezno najavljenoj ofanzivi koja je prošla kako je prošla, da ne pričamo o samoubilačkoj PR misiji Kursk itd itd. A da ne idemo dalje do toga da su Avdijevka, Pokrovsk, Bahmut itd. sve redom utvrđenja koja su godinama projektovali NATO instruktori i koja su sva redom uzeta u borbama prsa u prsa.

Ko sve ovo ne vidi i i dalje tvrdi kako su se Rusi 'zaglavili' kako su Rusi ovakvi ili onakvi, on je stvarno promašio fudbal (ili rat :) ).

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2026, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Нису Руси баш потучени око Кијева, био је статус кво, али са тадашњим бројем војника који су имали на фронту, апсолутно је било неодрживо да и даље држе војску код Кијева. Мало послије су и Харковску област изгубили. Пробали су shock and awe, није прошло. Нису имали квалитет војске да то остваре. Каснило се превише са копненим спајањем са Гостомељом, због неспособности појединих официра.

Све се на крају претворило у стратешки рат исцрпљивања гдје Русија успијева да издржи економску офанзиву комплетног запада и константно унапређује своје способности, прочишћава кадрове и сл. Упоредимо то са нашим ратом гдје смо како је ишло ка крају, били све слабији... Разлика између Џићкаре и Путина...

Vrh

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 541, 542, 543, 544, 545, 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]