banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 22:29 Danas je 15 Jun 2026, 22:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542 ... 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Dec 2025, 09:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Tabako Pit je napisao:
munja.alex je napisao:
regedit je napisao:
Da si me malo pažljivije čitao mogao si zaključiti da nikada ne podržavam agresore. Agresija je agresija i samo licjemeri osuđuju jednu a pravdaju drugu. Mislite li da će ovo otimanje teritorije od strane ruskog vrha pomoći nama da vratimo Kosovo?
Evo da ti odgovorim svoj stav, a moto ga može i potvrditi: ja osuđujem rusku agresiju i kršenje međ. prava i podržavam terit. integritet Ukrajine baš zbog primjera Kosova. Tu nema razlike, bomba se jedna zemlja i rastura zbog mišića jačega. Kao Srbiju i nas ovdje što su bombali. Ako ćemo se igrati refernduma i kojekakvih prava na samostalnost, to važi univerzalno a ne samo za neke. Ponavljam , svijet nije nastao ni 1991. ni 1945. ni 1918. pa tako ne treba pretjerano gledati u istoriju zbog nekih argumenata ko ima pravo na šta, ako ćemo o slobodama, dajmo svima iste i svuda.
Po pitanju današnjeg stanja otimačine i retorike po svijetu, treba svima po opštinama a ne državama i narodima, podijeliti nuklearke da imaju , pa nek svako gleda šta će dalje, a ne da se bave ratovima....

E nek' si mu rek'o

A jbte to je stvarno više dosadno ako već univerzalno međunarodno pravo u praksi ne važi zašto bi se Rusija pravila da važi. Drugo Rusija takodje podržava teritorijalni integritet Srbije i stav Srbije po pitanju kosova.

Ja podržavam univerzalno međunarodno pravo Rusije da uzme i zaštiti ono što smatra da je njeno i u njenom interesu, ako je već u mogućnosti. To je jedino pravo koje vrijedi i koje je ikad vrijedilo. Kad mogu oni zasto ne može i Rusija. Zašto je ovde uopšte nekog briga za Ukrajinu ako su se već navukli na rat sa Rusijom koga briga, sama pala sama se ubila. Da se ovo nije desilo u Ukrajini desilo bi se sutra negdje u Rusiji. Zar se nije desilo već u Gruziji. Šta je Rusije trebala da čeka da je spasi neko vaše univerzalno pravo.

Što bi rekao Brale ajd sad malo vi univerzalci kako bi vam da Rusija nije ušla u Ukrajinu to koliko sutra vratilo Kosovo.

Ili ako je jednostavnije da se objasni kako to Kosovo ne bi bilo ni oteto juče da danas Rusije nije ušla u Ukrajinu

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2025, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Право је неки веома добар покушај да се успоставе оквири понашања, али свакако не и савршен. Међународно право је, тако, злоупотребљено у тренуцима кад је Русија била превише слаба да тражи своје, а велики дио Украјине је земља буквално отета од Русије, од стране бољшевика - Донбас, Харков, Одеса, Крим.
Али цијеним да није ни сама територија највећи проблем, то је вјероватно све мање од 5% онога што Русија има. Становништво тих крајева је цирка 70% русофилно, међутим како процес систематске украинизације и што је горе, нацификације, тече, сво то руско/русофилно становништво ће се за најдаље пар деценија претворити у хорду зомбираних људи који мрзе Русију из дна душе, а да и сами не знају зашто и који ће сутра бити једна огромна претходница и најбоље, најфанатичније трупе NATO војске. Погледајте само Милогорце у ЦГ... како се понашају, па ће можда бити јасније.
Е, зато рат. И не треба стати док се то питање не ријеши, или док Русија не пропадне. Нема међупростора.

Што се тиче Косова, оно је такође отето од Србије. Шиптари на Косову никад нису имали државност, топоними су српски, културни споменици српски. Шиптари су само били помоћни слој отоманима који су их ту населили, плус Броз који их је масовно насељавао за вријеме Енвер Хоџе.

Тако да колико год технички и по "међународном праву" изгледало да је ситуација око Крима и Косова иста тј. да је једно отето од Србије, друго од Украјине, суштински није тако. И Русија и Србија су у овом случају у праву.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2025, 12:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Dosta zanimljiva priča na par zadnjih stranica, koja nas po ko zna koji put vraća na početak ove teme. Ostaće zapisano jednom negdje da su čak i oni, Ukrajini najnaklonjeniji stručnjaci za međunarodno pravo, ostali slegnutih ramena na pitanje, šta bi se desilo da je bilo obrnuto, odnosno da je Ukrajina - izvela neku svoju operaciju Storm u Donbasu. Ko bi tada prekršio međunarodno pravo. Kao što ćute i sliježu ramenima u vezi agresije Izraela na Siriju, Liban i pojas Gaze. Ili u vezi NATO agresije na Srbiju 1999. godine. Da ne kažem da ti isti stručnjaci mole svevišnjeg da Trump u ovom trenutku baš, na napadne Venecuelu ili da ne pošalje vojsku na Grenland. Obzirom na istorijat SAD u svjetskim ratovima u proteklih nekoliko decenija, to bi kaubojima bio mačiji kašalj, ali bi dodatno ogolio "stručnjake za međunarodno pravo". Sve go stručnjak - do stručnjaka.

Uostalom, svima je dobro poznato da sukobi u Ukrajini nisu počeli 2022. godine i svako ko tvrdi drugačije je u najmanju ruku - zlonamjeran. Da ne kažem - bezobrazan. Građanski rat u Ukrajini počeo je nasilnim svrgavanjem legalno izabranog predsjednika te zemlje i to samo zato što je vješto žonglirao između dvije strane, prozapadne i proruske. Ovi prvi su očito prvi izgublili strpljenje i otjerali ga Majdanom, uostalom ko se toga ne sjeća, neka samo ode na početak - ove teme.

Važno je reći da Minski sporazumi nisu samo zaustavili ubijanje u Donbasu nego su i definisali i prava i obaveze svih strana. Zelenski je prekršio Minske sporazume, pokušavajući zemlju uvući u NATO, uskraćujući dodatno prava proruskom stanovništvu od ukidanja jezika do vjerskih sloboda, do priprema za tzv "oslobođenje Donbasa od terorista" čemu su se Rusija, i prorusko stanovništvo u Donbasu i dan danas, kao i tada, protivilo i protivi. Napuštanjem Minskih sporazuma od strane Zelenskog, Rusija je učinila jednu jedinu moguću stvar kako bi zaštitila i svoje stanovništvo i svoje geopolitičke interese - vojno intervenisala, jer je bila potpisnica i garant tog sporazuma o kojem zapad sve manje ili nikako govori. Jer mu to ne odgovara. Kao što sve manje ili nikako govori o rezoluciji 1244 zato što mu to - ne odgovara.

Rusija je praktički, u Donbasu uradila samo ono, što Srbija nije u Krajini. Iako je, između ostalih, i Srbija bila potpisnica i garant tog sporazuma. Postavlja se pitanje, kako bi se 1995. godine tretirao ulazak Srbije, odnosno tadašnje Vojske Jugoslavije u Hrvatsku, kako bi se ista spriječila da pobije srpsko stanovništvo, time prekrši Vensov plan, rezoluciju 743 Ujedinjenih nacija i misiju UN, jer je to bila zaštićena zona Ujedinjenih nacija, gdje je i Srbija imala svoje obaveze? Da li bi to neko nazvao - agresijom Srbije na Hrvatsku? Vjerovatno cijeli kolektivni zapad. S druge strane, samo je Izrael, tragajući za par stotina kidnapovanih svojih sugrađana, sravnio Gazu sa zemljom, ubio blizu 125 000 civila i okupirao dijelove tri države od kojih su Liban i Sirija suverene zemlje sa stolicom u Ujedinjenim nacijama. Tako da, toliko o moralu, agresijama, ratovima i svjetskoj politici.

Ono što je puno zanimljivije od toga šta je prije nastalo koka ili jaje, jeste stanje na frontu. Kao što sam i očekivao i pretpostavio, puno gradova se tokom cijele godine nalazilo u operativnom okruženju, tako da su Rusi iskoristili momentum, pa su do Nove godine pali su Volčansk u Harkovskoj oblasti, Pokrovsk ( Krasnoarmejsk ), Mirnograd ( Dimitrov ) i Seversk u Donbasu, Guljajpolje u Zaporoškoj oblasti. Visi Krasni Liman, u Kostantinovki se vode ulične borbe, žestoko je i u Kupjansku gdje su, istina, Ukrajinci odbacili Ruse iz većeg dijela grada, dok s druge strane Rusi dobro napreduju i prema Slavjansku iz pravca Severska, te sjeverno do Stepnogorska u Zaporoškoj oblasti.

Slika

Slika

Obzirom da su pregovori očito farsa, očekujem nastavak borbi i tokom cijele zime, te da će se ruska puzajuća ofanziva na cijeloj liniji fronta nastaviti. Iskreno, iznenađuje dosta brzo napredovanje Ruske vojske u reonu Guljajpolja i u Dnjepropetrovskoj oblasti, te upravo sjeverno i zapadno od Stepnogorska u kojem su u proteklih mjesec dana vođene žestoke borbe a gdje su Rusi izbili u Primorsko odakle je do Zaporožja tek 15 km.

Biće ovo zanimljiva zima na frontu.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2025, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Nije mi jasno kako se tumaci i tretira napad na Putina od strane Ukrajine.

Nisam pravnik i nebi ulazio u medjunarodno pravo ( u stvari nemam u sta uci) to danas ne postoji.
Ali ili medjutim.
Ako su dvije zemlje u ratu a Ukrajina i Rusija jesu, bez obzira sto rat nije objavljen to se ne pika, realno jesu i to se uzima kao drzeci faktor, onda su opravdani ciljevi sve osim civila i civilni objekata.
Pogotovo su opravdani ciljevi vrhovni komadanti i strukture vlasti, sve su to u ratu ciljevi visokog prioriteta. U ratu presjednik, premijer i vlada koji upravljaju i vode rat po meni nisu civilni objekti za zaracene strane a mislim i po medjunarodnom pravu, mozda grijesim.

Daleko od toga da nesto opravdavam ili podrzavam ne. Samo iznosim misljenje koje po medjunarodnom pravu pa i Zenevskoj konvencije ima tretman.
Mozda to neko od pravnika ovde bolje zna.

Ako je ubistvo Ferdinanta i trudne zene Sofije ok i nije terorizam, a pride AU nije bila u ratnom stanju, nije mi jasno kako je ovo teroristicki akt.
Stvarno smo selektivni i pristrasni od dvorista do dvorista.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2025, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
@Brale, s pravne strane:
Citiraj:
U međunarodnom pravu, ubistvo šefa države je teško kršenje suvereniteta i međunarodnog mira i sigurnosti, iako ne postoji jedinstven specifičan zakon "protiv" toga, već se tretira kroz više principa, uključujući zabranu agresije, ljudska prava (pravo na život), i međunarodne zločine (poput ratnih zločina ili zločina protiv čovječnosti), a kazna se može primijeniti kroz domaće sudove i međunarodne tribunal. To se smatra i kršenjem diplomatske zaštite i povredom principa non-intervencije, kažnjivo prema domaćem i međunarodnom pravu, često u kontekstu terorizma ili ratnog zločina, sa snažnom osudom i posljedicama za državu koja ga počini.

Ključni pravni okviri i principi:
Ljudska prava: Član 3 Evropske konvencije o ljudskim pravima, na primer, zabranjuje mučenje i nečovječno postupanje, što se proteže i na zaštitu života, čineći ubistvo apsolutnim kršenjem.
Principi UN-a: Ubistvo šefa države krši Povelju Ujedinjenih nacija, posebno principe suvereniteta, teritorijalnog integriteta i zabrane upotrebe sile, što može dovesti do kolektivnih mjera.
Međunarodno običajno pravo: Ubistvo ili pokušaj ubistva stranog državnika često se tretira kao čin terorizma i kršenje diplomatskog imuniteta, povlačeći ozbiljne pravne i diplomatske posljedice.
Međunarodni krivični sud (MKS): Ako je ubistvo dio oružanog napada na civilno stanovništvo, može se smatrati ratnim zločinom ili zločinom protiv čovječnosti.
Međunarodne posljedice:
Diplomatske sankcije: Prekid diplomatskih odnosa, protjerivanje diplomata, ekonomske sankcije.
Kolektivna odmazda: Oružana intervencija ili druge mjere pod mandatom UN-a protiv države odgovorne za napad.
Krivično gonjenje: Počinioci se mogu krivično goniti pred međunarodnim sudovima ili sudovima trećih zemalja (princip univerzalne nadležnosti).

Ne postoji neki pisani zakon o zabrani ubistva šefa države, sve je stvar konvencija koje su na putu u tri lijepe…
Kao i etika, moral, poštenje, obraz… nastavi slobodno… (u međunarodnoj politici ne postoji ništa od ovog, ne trebamo se zavaravati, to je za mlade i naivne idealiste).
Što sse čini asasinacije Fedinanda, to je bilo političko ubistvo, zbog toga postoje dvije političke struje koje ga različito tumače
1. legitiman izraz borbe za slobodu
2. teroristički čin
Prošlo je mnogo vode ispod Latinskog mosta (ili Principovog, nazvanom po Gavrilu), ne znam da li bi Gavrilo uradio šta je uradio da je znao čemu će biti povod i do kakvog će krvoprolića doći.
U tom svjetlu možemo posmatrati i napad na Putinovu rezidenciju (mada mislim da smo jednom ranije već pričali o tome.
Ovdje se može dodati i američko bombardovanje Gadafijeve rezidencije u Tripoliju osamdesetih, koje niko nije osudio, a kamo li da je dovelo do bilo kakvih konsekvensi. Zvanično objašnjenje je bilo borba protiv terorizma. Terorizmom.(tada Libija nije bila u ratu, za razliku od 2011.)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2026, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Strato, ako sam te dobro razumio to o ubistvu vrhovnog komadanta tj. predsjednika ili premijera ili sefa drzave vazi u miru i kad su dvije zemlje i pitanju u normalnim odnosima!

Ali ako su dvije zemlje u ratu vrhovna komanda tj. ministarstvo, vlada pa i sam vrhovni komadant te objekti gdje se nalaze nisu vise civili i civilni objekti vec vojni strateski ciljevi isto kao vojne jedinice, vojna postrojenja, objekti i sistemi za podrsku sa kojima oni upravljaju i kojima komanduju.
Da li sam ja to pogresno razumio?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2026, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jedno od pravila rata je da se ne ubijaju predsjednici država vlada i visoki vojni komandanti iz prostog razloga što je poveljom UN zabranjeno zahtijevati bezuslovnu kapitulaciju, već bi oružani sukobi trebali biti okončani sporazumom. Za sporazum je potrebno da na poraženoj stani bude legalni i legitimni predstavnik poražene države. Nakon toga ide eventualni sudski postupak pred međunarodnim tribunalom gdje se sudi političkom i vojnom vrhu, a ne narodu.
To bi tako trebalo da bude u civilizovanom i idealnom svijetu.
Međutim, ti i ja znamo da naš svijet nije ni civilizovan ni idealan. Možemo sanjati o tome, ali kad se probudimo…

Ova načela se ne poštuju, vidjeli smo to na primjeru Iraka i Libije, potpuno je razorena svaka struktura društva, politička, vojna, ekonomska, kulturna, civilizacijski su vraćeni bar sto godina unazad.
Velike sile rade šta hoće, jer im se može. Otprilike kao u vrijeme Rima. Umjesto Pax Romana (mir pod uslovima rimske sile i oružja), na snazi je Pax Americana, a po svoj prilici ruska i kineska varijanta su na pomolu.
Niko, uključivši i mene, nije bio zadovoljan američkom hegemonijom, ali bi naivno bilo nadati se da će svijet biti bolji sa tri hegemona. Čisto matematički, što više nepoznatih, to komplikovanija jednačina.
Kako god okreneš, ko god nema bar stotinu nuklearnih bojevih glava, donji je.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2026, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Велико је питање да ли је Зеленски/MI6 уопште извео такав покушај, или су Руси сами то направили како би имали и формалан разлог да изађу из преговора који им ничем не служе.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Specijalna vojna operacija u Venecueli.
Tajvan, na tebe je red.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Специјална договорна операција. Контам да је главни задатак Делти био да брзо уведу Мадура у хеликоптер, да се не прехлади. Види се на њему да се помирио са судбином.
Након оног отресања иранског војно-полиитичког врха, јасно да су Јенкији технолошки толико испред осталих да једноставно нема зезања. Можда си прије 15-20 година још могао да се скриваш. Сад горе на сателитима иде у наносекунди ВИ анализа даха сваке љубавнице тјелохранитеља секретара 5. ешалона и свима се зна тренутна позиција са великом вјероватноћом...
Мадуро је могао попити ракету, или да се преда, тј. да га преда неко његов ко се вјероватно договорио са Америма. Они не морају да се кољу по џунглама, добиће неке повољности око нафте, врв велике, типа приватизовати по малој цијени и сл.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Dogovor - kao da su Venecuela ili Madurova ekipa i SAD ravnopravne strane...

Trulo je i nije im trebala nikakva VI, sateliti, šeste generacije aviona već im je bio dovoljan i čovjek.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jaci je "dogovorio" sta je htio.
Veoma losa situacija za trenutnu vladajucu ekipu u EU i Ukrajinu.
Kina bi trebala postati ovisnija o Rusiji. Ce vidimo.

Da ne bude zabune, bez obzira na sredstva upotrebljana u operaciji, ovo je presedan i napad. Pa taman da ga je samo jedna osoba uhvatila za usi i izvela i drzave ovo je napad na jednu suverenu drzavu.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 03 Jan 2026, 18:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Dogovorili se po principu ti sve lepo priznaj, a Đura će oprostiti što te je tukao...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
regedit je napisao:
Brale001 je napisao:
Pa sam taj termin "Iperijalisticke pretenzije" je nastao u Somaliji i Obali Slonovace. Otuda Imperijalizam vodi porijeklo i dan danas je glavni nacin kako se ove zemlje ispoljavaju na svijetskoj sceni plus dodajmo tu i Mali i Banglades oni su perjanice.

Kad neko pocinje sa ovakvim narativom jasno je da je totalno neobrazovan sto se tice tumacenja i razumjevanja medjunarodnih zbivanja i dogadaja ili kompletno pristrasan na jednu stranu.

Zapadne zemlje su se davno odrekle imperijalizma i svoje kolonije su oslobodili samo putin danas želi da osvaja teritorijalno. Rekao bih da je malo zaostao u 20. vijeku.

Reče Tramp da će Amerika upravljati Venecuelom.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kako ti se da?

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 23:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Troltroltroltrol....

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2026, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako neko u EU nije mogao da shvati i protumaci sta ovo kidnapovanje u Venecueli znaci za rat u Ukrajini i status Ukrajine sad im je svanulo.
Ovim aktom Tramp je definitinvo pustio Ukrajinu niz vodu i najteze je pogodio same Ukrajince sad im je sve jasno!

Naravno bit ce tu jos varijacija i objasnjenja da je ovo veliki povratak Amera na scenu sad ce se vidjet redom...i to!!

Naravno tu dolaze i velikoumne analize nekih analiticara u Hrvatskoj i Beogradu u smislu:
Ovo je specijalna operacija tap tap sah mat 2 sata i "mission accomplished" a ne 4 godine kao Rusi razvlace i ...!

Porediti mogucnosti jedne Venecuele koju sankcionisu, nesmetano i unutrar sabotiraju vec 20 i kusur godina sa jednom Ukrajinom koju su 8 godina Ameri i NATO punom parom osposobljavali pumpali sa kesovinom i izvodili ratna dejstva u Donbasu te intezivno Ukrajinsku armiju opremali i trenirali kao NATO armiju.
Porediti ovu operaciju sa Ukrajinom koju su odmah detaljno ocistili i iz svi struktura makli "nepodobne, te zemlju preplavili specijalnim jedicama sa Venecuelom je jako pametno!

Ostaje mnogo nepoznanica ovde, jedna je ko je naredio vojsci da ne dejstvuje i zasto jer ono sto se vidjelo je simbolika?

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2026, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Ostaje mnogo nepoznanica ovde, jedna je ko je naredio vojsci da ne dejstvuje i zasto jer ono sto se vidjelo je simbolika?

Saznaće se vrlo brzo, najavljuju “slobodne” izbore već za mjesec dana. Pobjednik na njima i budući šef države, zaštitnik demokratije, slobodnog tržišta i čuvar tekovina kontrarevolucije će vjerovatno biti osoba koja je primila 30 srebrnjaka.
Dok Rusija petlja po Ukrajini, Amerika po Latinskoj Americi, a Evropa se bori za zrak u novonastalom vakuumu…
Tajvan, na tebe je red.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2026, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Cijenim da je Maduro spakovan između ostalog i zbog Dominion afere oko izbora u SAD. Zato se i žvaljavi ustrtao jer je tada pored Venecuele targetirana i Srbija. A vidimo da pokušaj podmićivanja sa generalštabom propade...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2026, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U vecini zemlja do sada gdje su Ameri intervenisali (sa par izuzetaka) nije bilo poslije mira i blagostanja. Nastupile su grube cistke, krvavi gradjanski ratovi, destabilizacije, propadanje i dugogodisnje posledice krpljenja i popravljana stanja.

Srbija je izrucila Milosevica sama nisu ga kindnapovali stranci plus Milosevic tad nije bio aktuelni predsjednik. Venecuela je to uradila sa aktuelnim predsjednikom.
Uspjesna sofisticirana akcija Amera je prica za malu djecu. Bez kompletne podrske (izdaje) iznutra nista nebi bilo moguce.

Zasto to nije uradila Rusija prema Ukrajini? Vec sam rekao Ameri su udarili na Venecuelu i njene "vrhunske sluzbe" a Rusi su udarili na CIA i NATO sluzbe prisutne u Ukrajini koje su preuzele Ukrajinske bezbjednosne sluzbe od 2014 do 2022 i izgradili kompletnu bezbjenosnu strukturu po NATO standardima i efikasnosti.
Izvesti slicnu akciju na takav nacin protiv takvog sistema je bilo nemoguce!

Medjutm ili Ali.

Znamo kako su racuni u Srbiji poslije izrucenja Milosevica izravnati i kome je otisla glava nadati se da u Venecueli nece tako biti da ce se plebes pomirit sa stanjem i da nece biti pobune!!
Inace neka im je Bog na pomoci sta slijedi!!

Vrh

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542 ... 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]