banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 18 Jun 2026, 15:58 Danas je 18 Jun 2026, 15:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540 ... 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Dec 2025, 12:19 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pa da, ubistvo rusa u ukrajini je bio false flag.. :roll:

zasto mi podrzavamo unistenje ukrajini..zasto ti podrzavas unistenje rusa..i tako u krug..

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 12:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2011, 07:55
Ne podržavam ja uništenje Rusa nego putinovog režima.

Putin im imperijalističke pretenzije jer nikada nije prežalio raspad sovjetskog saveza. Želi ući u rusku istoriju kao što je Petar Veliki ali izgleda da će se pamtiti kao neko ko je shebao Rusiju.
Kad je uzeo Krim upadom sa vojskom koja nije imala oznaka i kad mu je to prošlo u svijetu bez puno buke onda je počeo sa Donbasom. Podpiruje separatizam, ubacuje diverzante i koristi domaće desničare za dalje eskalacije nasilja nad stanovništvom i rusa i ukrajinaca sve u cilju da napravi uvod u ovo što danas gledamo.
Potrošili su svo naoružanje za 20% Ukrajine, izgubili stotine hiljana mladih života i postali kineska pudlica. Kako god završio rat Rusija je strateški gubitnik. I da osvoje 50% Ukrajine opet su strateški gubitnik.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
mirdza je napisao:
Opet te prebacuje. Kakve veze imaju prava građana i bezbjednost života? Da li državni aparati aktiviraju bombe? Manipulišeš kao i obično.

Ljudi koji se bave samo posledicama nikada ne razumiju problem niti su u stanju da ga rijese!
Obicno obicno pocinju sa pitanjima: Kakve veze ima ...jer za njih je zivot niz dogadjaja koji se odvijaju igrom slucaja!

Kao i ovi sto pocinju: Zasto podrzavas ili sa cim ti opravdavas....?
Opravdavati nesto ili podrzavati je eticko ili moralno pitanje a baviti se sa uzrocima i otkud nesto dolazi pa i bombardovanje ovog ili onog je drugo pitanje.

Ne mozes pitat jel podrzavas i opravdavas (naravno da je i to vazno) a da ne pitas kako smo dosli do toga ako stvarno zelis da ne bude toga da li ti podrzavas i sl.
U tome je srz manipulacije drugar!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 13:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
regedit je napisao:

Putin im imperijalističke pretenzije jer nikada nije prežalio raspad sovjetskog saveza. Želi ući u rusku istoriju kao što je Petar Veliki ali izgleda da će se pamtiti kao neko ko je shebao Rusiju.
Kad je uzeo Krim upadom sa vojskom koja nije imala oznaka i kad mu je to prošlo u svijetu bez puno buke onda je počeo sa Donbasom. Podpiruje separatizam, ubacuje diverzante i koristi domaće desničare za dalje eskalacije nasilja nad stanovništvom i rusa i ukrajinaca sve u cilju da napravi uvod u ovo što danas gledamo.
Potrošili su svo naoružanje za 20% Ukrajine, izgubili stotine hiljana mladih života i postali kineska pudlica. Kako god završio rat Rusija je strateški gubitnik. I da osvoje 50% Ukrajine opet su strateški gubitnik.

Usa i evropa podupiru i hajcaju separatizam na kosovu npr. Sada podupiru glavosjeke u siriji koji su do prije godinu dana bili na potjernicama i glave im bile procijenjene na nekoliko miliona dolara... sada isti ti proganjaju manjine i satiru ih dok amerika, francuska i ostali svjdtionici slobode i demokratije im guraju pare jer su "dobri momci".

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 13:10 
staromodan
Korisnikov avatar

regedit je napisao:

aha..amerika, eu, oni nemaju imperijalisticke pretenzije..amer nikad nije koristio desnicare za eskalaciju.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 13:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Castra je napisao:
Nemojte biti takvi. Ne trola svako ko ima drugačije mišljenje od vas. Evo ja definitivno ne trolam, a u mnogim stvarima se ne slažem sa vama…

Pa tebe niko nije ni optužio ali si našao za shodno da optužiše da se svako tretira isto

Ako sam ne vidiš razliku izmedju onoga što si napisao i cijenjenog kolege vidimo mi

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I usput da ponovim najveci manipulanti pa i ovde na sajtu i temi su oni koji pokusavaju prikazat rat u Ukrajini kao rat Ukrajine i Rusije a svi znamo da je to rat NATO protiv Rusije tj Amera kao glavnih oganizatora u pripremi i vodjenju cijele predstave i onda ovih Evropski poslusnika. Ukrajina ima ucesce samo kao direktni objekat koji se vrlo vrlo uspijesno ovde korisit. Nazalost i na nesrecu toga naroda!
I naravno ne zaboravimo kako na zapadu pocinju vijesti iz Ukrajine u semi kao : Dobar dan nicim izazvana agresija na Ukrajinu se i dalje nastavlja danas je ....!
Pa zar treba jos nesto govorit i raspravljat se o tome.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa sam taj termin "Iperijalisticke pretenzije" je nastao u Somaliji i Obali Slonovace. Otuda Imperijalizam vodi porijeklo i dan danas je glavni nacin kako se ove zemlje ispoljavaju na svijetskoj sceni plus dodajmo tu i Mali i Banglades oni su perjanice.

Kad neko pocinje sa ovakvim narativom jasno je da je totalno neobrazovan sto se tice tumacenja i razumjevanja medjunarodnih zbivanja i dogadaja ili kompletno pristrasan na jednu stranu.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ajde da po strani ostavimo imperijalisticko osvajanje ostatka Evrope sa lopatama i ves masinama pa da vidimo bar tri svijetla primjera drzava na koje bi se Rusija trebala ugledati kako bi izbjegla histeriju i i zadnjeg zapadnog "woke" ekstremiste.
Ne trazim puno, od preko 200 drzava sigurno negdje imaju tri za primjer i ponos :)

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 14:21 
Početnik
Početnik

vlakanje je napisao:
Usa i evropa podupiru i hajcaju separatizam na kosovu npr. Sada podupiru glavosjeke u siriji koji su do prije godinu dana bili na potjernicama i glave im bile procijenjene na nekoliko miliona dolara... sada isti ti proganjaju manjine i satiru ih dok amerika, francuska i ostali svjdtionici slobode i demokratije im guraju pare jer su "dobri momci".

Džaba poturaš usa u ovu priču jer i njihova vanjska politika je zlo. Ne može se zločin pravdati zločinom, valjda je civilizacija malo odmakla od tog principa.
Ok, samo sam ti htio čuti da ti podržavaš sve ovo ubijanje i Rusa i Ukrajinaca.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 14:24 
Početnik
Početnik

Brale001 je napisao:
I usput da ponovim najveci manipulanti pa i ovde na sajtu i temi su oni koji pokusavaju prikazat rat u Ukrajini kao rat Ukrajine i Rusije a svi znamo da je to rat NATO protiv Rusije tj Amera kao glavnih oganizatora u pripremi i vodjenju cijele predstave i onda ovih Evropski poslusnika. Ukrajina ima ucesce samo kao direktni objekat koji se vrlo vrlo uspijesno ovde korisit. Nazalost i na nesrecu toga naroda!
I naravno ne zaboravimo kako na zapadu pocinju vijesti iz Ukrajine u semi kao : Dobar dan nicim izazvana agresija na Ukrajinu se i dalje nastavlja danas je ....!
Pa zar treba jos nesto govorit i raspravljat se o tome.

Joj kakav rat nato i rusije nemoj biti smiješan. Vidjelo se da se nato uopšte nije pripremio na ovo. Tek su tad zakukali da niti imaju nekih zaliha niti proizvodnje tenkova i ostalog. Oružije daju Ukrajini na kašikicu. Samo stare zablude ništa drugo.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 14:27 
Početnik
Početnik

The_new_Statesman je napisao:
Ajde da po strani ostavimo imperijalisticko osvajanje ostatka Evrope sa lopatama i ves masinama pa da vidimo bar tri svijetla primjera drzava na koje bi se Rusija trebala ugledati kako bi izbjegla histeriju i i zadnjeg zapadnog "woke" ekstremiste.
Ne trazim puno, od preko 200 drzava sigurno negdje imaju tri za primjer i ponos :)

Putko je opsjednut zapadom. Tamo mu je i ćerka, a i sva djeca vojno političkog vrha su na zapadu i uživaju u svim blagodetima dok svom narodu priča priče.

Šta kažete vi ostali, jel podržavate ovo ubijanje po Ukrajini?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 14:30 
Početnik
Početnik

Brale001 je napisao:
Pa sam taj termin "Iperijalisticke pretenzije" je nastao u Somaliji i Obali Slonovace. Otuda Imperijalizam vodi porijeklo i dan danas je glavni nacin kako se ove zemlje ispoljavaju na svijetskoj sceni plus dodajmo tu i Mali i Banglades oni su perjanice.

Kad neko pocinje sa ovakvim narativom jasno je da je totalno neobrazovan sto se tice tumacenja i razumjevanja medjunarodnih zbivanja i dogadaja ili kompletno pristrasan na jednu stranu.

Zapadne zemlje su se davno odrekle imperijalizma i svoje kolonije su oslobodili samo putin danas želi da osvaja teritorijalno. Rekao bih da je malo zaostao u 20. vijeku.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 14:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
regedit je napisao:
Ok, samo sam ti htio čuti da ti podržavaš sve ovo ubijanje i Rusa i Ukrajinaca.

eh, a ja sam ovo htio da cujem i sad definitivno znam o kome se radi :D

dugo si izdrzao :evil3:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
regedit je napisao:
Brale001 je napisao:

Zapadne zemlje su se davno odrekle imperijalizma i svoje kolonije su oslobodili samo putin danas želi da osvaja teritorijalno. Rekao bih da je malo zaostao u 20. vijeku.

Odo se odma samoranit u lijevu nogu :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

regedit je napisao:
Brale001 je napisao:

Da poznato je to o imperijalizmu svima, jednom prilikom sam to tvoje tumacenje i "poznavanje" istorije reako jednom Indijcu, to kako im je Engleska imperija dala nezavisnost pa me je popravio i bio kulturan da mi ne spomene familiju samo se je uozbiljio i rekao krvavo smo se izborili za nju niko nam ju nije dao i nemoj da pravis takve izjave molim te, covjek je bio kuluturan.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ta prica o "odricanju imperijalizma" zapada je cista penetracija zdravog uma. Poslije ovakvih izjava sta, kuda i kako dalje u prici...!??

I moram priznati uspio si nas malo zavuci nisi los.
Evo kad Brale odustaje onda si "dobar"...! :D

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 18:14 
staromodan
Korisnikov avatar

regedit je napisao:

jel ti podrzavas sta je radila amerika 99' u srbiji?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 19:26 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
regedit je napisao:

Putko je opsjednut zapadom. Tamo mu je i ćerka, a i sva djeca vojno političkog vrha su na zapadu i uživaju u svim blagodetima dok svom narodu priča priče.

Da li si ti podržavao ubijanje srba u Republici Srpskoj od strane Nato i nazovimo njegovih saveznika?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2025, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li je bolje ne gubit vrijeme u zaustvljanju rata u Ukrajini i pocinjanju nekog novog vec samo nastavit ovaj do daljneg??
Naravno da je sarkazam ali nismo daleko od ludila ovog pitanja.

Jedno pitanje na pocetku da li ce se zavrsetkom rata u Ukrajini na bilo koji nacin (osim onaj najgori)u sustini ista promjenit i nesto bitno novo nastati?

Da li je pocetak rata u Ukrajini 2022g startovao svijetske dogadjaje kao sto je Princip to ucinio 1914g.
Da li se Sarajeveo 1914 i Ukrajina 2022 mogu stavit u istu ravan po znacaju. Kao sto je Princip bio samo okidac za 1sv rat i tako je i Ukrajina trigeri za radjanje mulitpolarnosti.

Prvi svijetski rat kao i drugi je promjenio granice i doveo da neke drzave nestanu a neke da se stvore ali u sustini nista novo nije stvoreno sto nije bilo prije.
Mozemo li sa pravom reci da je u 20 vijeku ustvari Oktobarska revolucija bila jedini najveci tektonski poremecaj i novina.

Ukratko ratovi 1 i 2 su bili samo to ratovi, nista novo sustinski nisu dali svijetu.
Zasto ovo ima veze sa Ukrajinom.

Ima u smislu da ne treba puno ocekivati i od zavrsekta rata u Ukrajini. Naravno da ga treba sto prije prekinut, rijesit i zaustavit taj besmisao koji odnosi rijeku mladosti.

Medjutim imam utiska da i poslije zavrsetka ovog rata svijet se nece u sustini promjenit nece biti tektonski poremecaja.

Prelazak iz jedno polarnog u multi polarni svijet nije tektonski odmak samo popravka bolje reci podesavanje stanja.
Jeste to znacajan svijetski dogadjaj ali nije bitan u smislu tektonike kao sto je imala recimo Francuska pa i Oktobarska revolucija.

Da li ce nastati uslovi da onda dodje do neceg novog i do promjene u svijetskom drustveno ekonomskom diskursu tj do neke faze i povoljne klime, nesto sto bi vodilo u post kapitalizam tesko je u to vjerovat.

Ali ili Medjutim!!

Treba da budemo optimisti i nadajmo se da taj rat ce sto prije stane tamo i da ce ovaj gore imati 3 minute vremena da nas pogleda (naravno ako nije bizi) da predahnemo do sledeceg negdje drugdje.

Vrh

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540 ... 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]