Castra je napisao:
Ma dajte da ne tupimo šuplju priču. Ja nigdje nisam tvrdio da je Evropa savršena, već da su ti tu, na tom prostoru i u toj zajednici zagarantovana najveća prava i možeš najkomotnije da živiš.
Pa ajde zamislite ove naše protest PzD ili tako nešto u Rusiji…
I dajte da se ne lažemo, Sovjetski savez i danas Rusija ne mame baš strane građane. Zapitajte zašto tamo nema naše dijaspore… Gdje nam je dijaspora zapravo? Oko 60% u Evropi, 15% u Americi i Kanadi, 1% u Rusiji i ostalo kojekude po svijetu… I svi ti junaci odoše kod neprijatelja i nikom ponikoše, a niko da ode u bratsku Rusiju?
Nemojte pretjerivati sa Ukr vojskom. Dočekali si rat 2022. spuštenih gaća kao i 2014.
Bili su u opštom rasulu, davali su im 2 dana do kapitulacije. Evropa se usrala i nije smjela ni SDO da im pošalje da jedu, a kamoli nešto drugo. Čuj Ukr vojska bila bolja od NATO… Dijelili puške sa kamiona u Kijevu kome god da je imao dovoljno prstiju da je drži, a vi ovdje pravite od njih neke specnaze u najmanju ruku. Šta vi ljudi pišete…
Ostalo mi je baš glupo diskutovati, pogotovo što meni Željo piše da sam indoktriniran…
Vec sam pitao i nisam dobio konkretan odgovor, šta je to veće u njihovim pravima koja bolja prava imaju. Šta im je zagarantirano. Zapad je već počeo da ljudima blokira lične račune u bankama zato što su izašli na ulicu. Počeli su otvoreno i izbore da krađu
Nemaju ništa veca ni bolja prava niti bilo šta zagarantovano. To što ti nazivas pravom nije pravo vec bolja ekonomska situacija i postoje razlozi zašto je to tako. To im je grantovao jeftin ruski plin i nafta a ne prepametne Briselske Ursule
Zbog tih procenta sam i pitao da li bi išao u Rusiju za veću platu.
Zar zapad ne radi sve što može da onemogući da se u Rusiji ne zaradi veca platu i da bi i dalje išao na zapad a ne u Rusiju.
Kad su Rusi i Rusija pod Putinom koliko toliko stali na noge Ruski plin i nafta su najednom postali otrovani. Jeftina nafta i plin su ok ali ako će od toga Rusija da profitira i Rusi neće da protestvuju onda je problem i nije mali problem. Jbte sta ako počnu ići u Rusiju?
Sankcije Rusiji su se počele uvoditi mnogo prije nego je Rusija ušla u Ukrajinu od banalnih sportskih do ekonomskih. Obuzdavanje Rusije, obuzdavanje Kine je zvanična zapadna politika i šta je to nego gušenje ekonomskog razvoja da bi se i dalje išlo na zapad ili neko misli da ima neku drugu svrhu. Već sam napisao na zapad se bježi od tog istog zapada. Koliko je Ukrajinaca danas pobjeglo na zapad bježeći od zapadne "slobode i prava" koja su ih uvukla u sukob sa Rusijom. Imali su toliko prilika da se dogovore sa Rusijom ali nisu jer je trebalo obuzdati Rusiji pa po cijenu same Ukrajine.
Protesti su mjerilo čega? Bilo ih je i u Rusiji većina podgrijavana sa zapada što medijski što kroz kojekakve NVO i ine organizacije i Rusija je odlučila da tome stane u kraj. Ako su mjerilo slobode ili nekih prava zasto se na zapadu tako ne tretiraju. Kad se dese gase se svim mogucim sredstvima. Mediji na zapada ne podgrijavaju ni jedna protest ili bunt kao što rade njihovi mediji u Rusiji, ovde i po cijelom svijetu. Na zapadu cim izdaju na ulicu tajmsovi im odmah izbace račun koliko će to pa drzavu da košta i nisu perjanice demokracije ili mjerilo slobode već huligani i ekstremistima Tajmsovi će više vremena potrošiti ako se okupi deset ljudi na trgu u Rusiji nego na hiljadu traktora u Briselu.
Da li bilo Majdana da Nuland nije uložila u njega 5 milijardi. Da li bi bilo Azova?
Ukrajinci jesu bili u rasulu ali je ono što je Brale napisao tačno. CIA, nato, MI6 i bratija su od 2014 i zvanično preuzeli upravljanje, opremanje i obuku ukrajinske vojske po superiornom NATO standardu To što su Ukrajince osam godina obučavali umišljeni Call of Duty NATO standardizovani generali koji nisu vidjeli dan rat je druga priča. Kakva obuka tako su i prošli. Mada stoji i da ih nisu obučavali za rat sa Rusijom već za rat sa Rusima u Donbasu za to su bili 100 na 1 i dovoljno tehnički opremljeni ali za sukob sa Rusijom nisu i zato se Ukrajinska NATO hunta našla u rasulu. Jbga Rusi su im pokvarili računicu.
Prije nego što su Rusi započeli svoju specijalnu u Ukrajinu Ukrajinci su najavljivali svoju 24 casovnu antiteroristicku operaciju. Pa kako im ide? Ono što je pitao kolega početnik ide l' po planu?