banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 19 Jun 2026, 04:27 Danas je 19 Jun 2026, 04:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ... 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2025, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Castra je napisao:
I dajte da se ne lažemo, Sovjetski savez i danas Rusija ne mame baš strane građane. Zapitajte zašto tamo nema naše dijaspore… Gdje nam je dijaspora zapravo? Oko 60% u Evropi, 15% u Americi i Kanadi, 1% u Rusiji i ostalo kojekude po svijetu… I svi ti junaci odoše kod neprijatelja i nikom ponikoše, a niko da ode u bratsku Rusiju?

Nemojte pretjerivati sa Ukr vojskom. Dočekali si rat 2022. spuštenih gaća kao i 2014.
Bili su u opštom rasulu, davali su im 2 dana do kapitulacije. Evropa se usrala i nije smjela ni SDO da im pošalje da jedu, a kamoli nešto drugo. Čuj Ukr vojska bila bolja od NATO… Dijelili puške sa kamiona u Kijevu kome god da je imao dovoljno prstiju da je drži, a vi ovdje pravite od njih neke specnaze u najmanju ruku. Šta vi ljudi pišete…

Baci pogled na kartu. Pogledaj udaljenost od BL do Moskve. Pa onda pogledaj udaljenost od BL do Ljubljane, Beča, Frankfurta, Ciriha. Da li bi ti otišao na dosta veću udaljenost za manje pare?

Ukrajinci su se od 2014. spremali, a iako se klimalo 2022. nisu ljenčarili do te godine, kao što hočeš da predstaviš.

https://theconversation.com/in-2014-the ... off-177881

https://www.bushcenter.org/catalyst/the ... s-military

https://www.tandfonline.com/doi/full/10 ... 23.2201017

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 10:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Castra je napisao:
Ma dajte da ne tupimo šuplju priču. Ja nigdje nisam tvrdio da je Evropa savršena, već da su ti tu, na tom prostoru i u toj zajednici zagarantovana najveća prava i možeš najkomotnije da živiš.

Pa ajde zamislite ove naše protest PzD ili tako nešto u Rusiji…

I dajte da se ne lažemo, Sovjetski savez i danas Rusija ne mame baš strane građane. Zapitajte zašto tamo nema naše dijaspore… Gdje nam je dijaspora zapravo? Oko 60% u Evropi, 15% u Americi i Kanadi, 1% u Rusiji i ostalo kojekude po svijetu… I svi ti junaci odoše kod neprijatelja i nikom ponikoše, a niko da ode u bratsku Rusiju?

Nemojte pretjerivati sa Ukr vojskom. Dočekali si rat 2022. spuštenih gaća kao i 2014.
Bili su u opštom rasulu, davali su im 2 dana do kapitulacije. Evropa se usrala i nije smjela ni SDO da im pošalje da jedu, a kamoli nešto drugo. Čuj Ukr vojska bila bolja od NATO… Dijelili puške sa kamiona u Kijevu kome god da je imao dovoljno prstiju da je drži, a vi ovdje pravite od njih neke specnaze u najmanju ruku. Šta vi ljudi pišete…

Ostalo mi je baš glupo diskutovati, pogotovo što meni Željo piše da sam indoktriniran…

Vec sam pitao i nisam dobio konkretan odgovor, šta je to veće u njihovim pravima koja bolja prava imaju. Šta im je zagarantirano. Zapad je već počeo da ljudima blokira lične račune u bankama zato što su izašli na ulicu. Počeli su otvoreno i izbore da krađu

Nemaju ništa veca ni bolja prava niti bilo šta zagarantovano. To što ti nazivas pravom nije pravo vec bolja ekonomska situacija i postoje razlozi zašto je to tako. To im je grantovao jeftin ruski plin i nafta a ne prepametne Briselske Ursule

Zbog tih procenta sam i pitao da li bi išao u Rusiju za veću platu.

Zar zapad ne radi sve što može da onemogući da se u Rusiji ne zaradi veca platu i da bi i dalje išao na zapad a ne u Rusiju.
Kad su Rusi i Rusija pod Putinom koliko toliko stali na noge Ruski plin i nafta su najednom postali otrovani. Jeftina nafta i plin su ok ali ako će od toga Rusija da profitira i Rusi neće da protestvuju onda je problem i nije mali problem. Jbte sta ako počnu ići u Rusiju?

Sankcije Rusiji su se počele uvoditi mnogo prije nego je Rusija ušla u Ukrajinu od banalnih sportskih do ekonomskih. Obuzdavanje Rusije, obuzdavanje Kine je zvanična zapadna politika i šta je to nego gušenje ekonomskog razvoja da bi se i dalje išlo na zapad ili neko misli da ima neku drugu svrhu. Već sam napisao na zapad se bježi od tog istog zapada. Koliko je Ukrajinaca danas pobjeglo na zapad bježeći od zapadne "slobode i prava" koja su ih uvukla u sukob sa Rusijom. Imali su toliko prilika da se dogovore sa Rusijom ali nisu jer je trebalo obuzdati Rusiji pa po cijenu same Ukrajine.

Protesti su mjerilo čega? Bilo ih je i u Rusiji većina podgrijavana sa zapada što medijski što kroz kojekakve NVO i ine organizacije i Rusija je odlučila da tome stane u kraj. Ako su mjerilo slobode ili nekih prava zasto se na zapadu tako ne tretiraju. Kad se dese gase se svim mogucim sredstvima. Mediji na zapada ne podgrijavaju ni jedna protest ili bunt kao što rade njihovi mediji u Rusiji, ovde i po cijelom svijetu. Na zapadu cim izdaju na ulicu tajmsovi im odmah izbace račun koliko će to pa drzavu da košta i nisu perjanice demokracije ili mjerilo slobode već huligani i ekstremistima Tajmsovi će više vremena potrošiti ako se okupi deset ljudi na trgu u Rusiji nego na hiljadu traktora u Briselu.
Da li bilo Majdana da Nuland nije uložila u njega 5 milijardi. Da li bi bilo Azova?

Ukrajinci jesu bili u rasulu ali je ono što je Brale napisao tačno. CIA, nato, MI6 i bratija su od 2014 i zvanično preuzeli upravljanje, opremanje i obuku ukrajinske vojske po superiornom NATO standardu To što su Ukrajince osam godina obučavali umišljeni Call of Duty NATO standardizovani generali koji nisu vidjeli dan rat je druga priča. Kakva obuka tako su i prošli. Mada stoji i da ih nisu obučavali za rat sa Rusijom već za rat sa Rusima u Donbasu za to su bili 100 na 1 i dovoljno tehnički opremljeni ali za sukob sa Rusijom nisu i zato se Ukrajinska NATO hunta našla u rasulu. Jbga Rusi su im pokvarili računicu.
Prije nego što su Rusi započeli svoju specijalnu u Ukrajinu Ukrajinci su najavljivali svoju 24 casovnu antiteroristicku operaciju. Pa kako im ide? Ono što je pitao kolega početnik ide l' po planu?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 10:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Postoji nešto što su Rusi nazvali suverena demokratija i postoje narodi koji nisu za "najljepšu, najdivniju, najslobodniju" (dok njima odgovara) demokratiju.

Postoji Rusija koja ima 10 i kusur naroda, kojima kada bi dao bilo kakvu demokratiju dobio bi isto toliko građanskih ratova.

Jednostavno je i u pitanju je filozofsko pitanje.
Ono što meni prvo padne na pamet je zabrana LGBTXYZ+ propagande i ostali svinjarija.
Da mi dijete ide u školu obučen kao curica "jer treba da se izjasni"? Da me komšija prijavljuje jer sam zapalio roštilj? Da ne smijem ići u krajeve u kojima je šerijat ? Da mi dolaze te satane obučene kao Isus, Sveti Sava i slično? Da mi se ljudi pored djeteta igraju sa dildom u kafani? Da mi budaletine vozju kučiće po kolicima i traže prava za iste kao da su u pitanju djeca? Da me hapse jer sam napisao status na fejsbuku da se ne treba vakcinisati protiv korone itd itd. O takvoj Evropi pričamo?

Za razliku od, ako ništa drugo, hrišćanske, pravoslavne Rusije. Ja radije biram Rusiju. Da ne idemo dalje u širinu, geopolitiku i sve ostalo.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 10:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2011, 07:55
zerocool je napisao:
regedit je napisao:
Ma koje su to zemlje Eu konkretno? I ko je i kad otišao na robiju zbog surfanja na zapadu? Slobode su neuporedive između EU i Rusije koliko vi god se trudili da ove u EU osporite.
Šta misliš ima li u Rusiji foruma gdje ljudi ovako slobodno pišu i izalažu drugačija mišljenja. Ako misliš da ima, molim te, navedi neki.

Evo nakon 5 sekundi googlanja, a sigurno ih ima jos.
https://www.thesun.ie/news/15719953/luc ... ort-tweet/
https://www.catalannews.com/society-sci ... sobedience

Jesi ti pročitao ove članke koje si okačio. Ovde se nije radilo o surfanju već o govoru mržnje koji je kažnjiv. Žena odbornika je završila u zatvoru zbog govora mržnje. U demokratijama niko nije iznad zakona.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 11:12 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
regedit je napisao:
motozeljo je napisao:
Kolega elektroničar???? To što su se smijali rešetkama smijali su se .... i svi pokupili da ne kažem ukrali od rusa ..... svi tenkovi T55 i M-84 koji su poslani Ukrajini iz Hrvatske i Slovenije na sebi su imali rešetke i još usput su im dodavali reaktivni oklop prije slanja na front, stoga ti opaska nije na mjestu. Čak i izraelski tenk Merkava MK4 za kojeg kažu da je najbolji tenk koji se dokazao u borbi nosi rešetku , jer ga jedan RPG7 izbuši ko kantu, bez obzira što ima najbolji aktivni sitem zaštite Trophy.

Evo da te pitam koliko je vremena prošlo između korištenje nazovimo bežičnih dronova i onih sa optičkim kablom? Godina ili dve? Misliš da se za to vrijeme mogla napraviti dovoljno kvalitetna elektronska zaštita tenka, kojeg koriste izraelci. Ja mislim da nije.

"Šupe" na tenkovima ne smetaju ni vozaču tenka a još manje nišandžiji koji sam siguran ima bolji SUV na bilo kojoj verziji ruskog tenka od T-72M naovamo u odnosu na DNNS-1 i DNNS-2 koji su korišteni na tenku M-84.

Da...
Ukrajina se nije hvalila da ima moćne sisteme za elektronsko ratovanje za razliku od Rusije pa tako i nije čudno da se Ukrajina brani na taj način. Čudno je za Rusiju nakon svih priča o superiornom oružiju itd.
Još uvijek se koriste i dronovi bez optičkih vlakana. Imaš i dan danas gomilu snimaka koje izlaze. Dron sa optičkom niti ima na sebi onu poveliki spremnik sa opt. niti koji je vidljiv na prvu. Godina ili dve, trebali su u startu moći ometati te dronove uglavnom komercijalne DJI i ostale FPV koje rade na poznatim komunikacionim protokolima i frekvencijama, a ono ćorak. Hoću reći da Rusi mnogo lažu o svom oružju.

Tačno hvalili su se, ali ne za protiv dronovsku borbu .... dronovi kao jeftino napadno oružje se do sukoba u Ukrajini nisu koristili u velikom broju. I zbog toga nije bilo ni adekvatne elektronske zaštite. Pogotovo ne na tenkovima. Ali gorjeli su i ruski i ukrajinski a i zapadni tenkovi.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 11:14 
Bič božji
Bič božji

regedit je napisao:
hadzidado je napisao:
Kako reče onaj Rus za zapadne tenkove kada su se pojavili kao tzv game changer ? Nešto tipa "odlične mašine ali gore kao i sovjetske"

U zapadnim tenkovima posada ima veću šansu za preživljavanjem. Bar im je municija odvojena od komore sa posadom dok kod ruskih se municija nalazi odmah ispod posade i nije zaštićena.

Protiv tankog vrelog mlaza istopljenog bakra nijedan tenk sa nijednom zaštitom nije siguran 100% bilo ruski bilo ukrajinski ili zapadni. I vidi se na snimcima sa obe strane da veoma mali broj posada preživljava pogodak granate sa gornje strane kupole ili sa strane tenka.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 11:44 
Početnik
Početnik

ElPadrino je napisao:
Postoji nešto što su Rusi nazvali suverena demokratija i postoje narodi koji nisu za "najljepšu, najdivniju, najslobodniju" (dok njima odgovara) demokratiju.

Postoji Rusija koja ima 10 i kusur naroda, kojima kada bi dao bilo kakvu demokratiju dobio bi isto toliko građanskih ratova.

Ono što meni prvo padne na pamet je zabrana LGBTXYZ+ propagande i ostali svinjarija.
Da mi dijete ide u školu obučen kao curica "jer treba da se izjasni"? Da me komšija prijavljuje jer sam zapalio roštilj? Da ne smijem ići u krajeve u kojima je šerijat ? Da mi dolaze te satane obučene kao Isus, Sveti Sava i slično? Da mi se ljudi pored djeteta igraju sa dildom u kafani? Da mi budaletine vozju kučiće po kolicima i traže prava za iste kao da su u pitanju djeca? Da me hapse jer sam napisao status na fejsbuku da se ne treba vakcinisati protiv korone itd itd. O takvoj Evropi pričamo?

Za razliku od, ako ništa drugo, hrišćanske, pravoslavne Rusije. Ja radije biram Rusiju. Da ne idemo dalje u širinu, geopolitiku i sve ostalo.

Sa druge strane imamo da ti djeca budu oteta i odvedena u kamp za preodgoj, da ti djeci ispiraju mozak od malena kako su im neki tamo neprijatelji koje treba satrati, da te hapse na ulici dok držiš prazan list papira. Da te otruju radioacijom ako im se ne sviđaš ili te bace kroz prozor. Da sopstvene poginule vojnike proglašavaš za dezertere ili nestale da ne bi morao plaćati odštetu.
Meni je ovo sa istoka strašnije.

Poslednji put menjao regedit dana 26 Dec 2025, 11:53, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 11:48 
Početnik
Početnik

motozeljo je napisao:
regedit je napisao:
motozeljo je napisao:
Kolega elektroničar???? To što su se smijali rešetkama smijali su se .... i svi pokupili da ne kažem ukrali od rusa ..... svi tenkovi T55 i M-84 koji su poslani Ukrajini iz Hrvatske i Slovenije na sebi su imali rešetke i još usput su im dodavali reaktivni oklop prije slanja na front, stoga ti opaska nije na mjestu. Čak i izraelski tenk Merkava MK4 za kojeg kažu da je najbolji tenk koji se dokazao u borbi nosi rešetku , jer ga jedan RPG7 izbuši ko kantu, bez obzira što ima najbolji aktivni sitem zaštite Trophy.

Evo da te pitam koliko je vremena prošlo između korištenje nazovimo bežičnih dronova i onih sa optičkim kablom? Godina ili dve? Misliš da se za to vrijeme mogla napraviti dovoljno kvalitetna elektronska zaštita tenka, kojeg koriste izraelci. Ja mislim da nije.

"Šupe" na tenkovima ne smetaju ni vozaču tenka a još manje nišandžiji koji sam siguran ima bolji SUV na bilo kojoj verziji ruskog tenka od T-72M naovamo u odnosu na DNNS-1 i DNNS-2 koji su korišteni na tenku M-84.

Da...
Ukrajina se nije hvalila da ima moćne sisteme za elektronsko ratovanje za razliku od Rusije pa tako i nije čudno da se Ukrajina brani na taj način. Čudno je za Rusiju nakon svih priča o superiornom oružiju itd.
Još uvijek se koriste i dronovi bez optičkih vlakana. Imaš i dan danas gomilu snimaka koje izlaze. Dron sa optičkom niti ima na sebi onu poveliki spremnik sa opt. niti koji je vidljiv na prvu. Godina ili dve, trebali su u startu moći ometati te dronove uglavnom komercijalne DJI i ostale FPV koje rade na poznatim komunikacionim protokolima i frekvencijama, a ono ćorak. Hoću reći da Rusi mnogo lažu o svom oružju.

Tačno hvalili su se, ali ne za protiv dronovsku borbu .... dronovi kao jeftino napadno oružje se do sukoba u Ukrajini nisu koristili u velikom broju. I zbog toga nije bilo ni adekvatne elektronske zaštite. Pogotovo ne na tenkovima. Ali gorjeli su i ruski i ukrajinski a i zapadni tenkovi.

Šta kažeš to su sistemi za ometanje vojnih sredstava a ne komercijalnih. Izvini, ali sad si tešku glupost napisao. Komercijalni dronovi nemaju nikakvu zaštitu za elektronsko ometanje i njihovi kom. protokoli su poznati, dok su vojni em nepoznati protivniku, šaraju po frekvencijama (spread spektrum tehnologija) pa ih je teško frekventno zagušiti, em koriste teške enkripcije, a i pravljeni su da mogu podnijeti ometanje u dobroj mjeri.
Ovo je kao da si rekao da ti auto može ići 200km/h ali da ne može 50km/h

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 11:59 
Veteran
Veteran

regedit je napisao:
ElPadrino je napisao:

Sa druge strane imamo da ti djeca budu oteta i odvedena u kamp za preodgoj, da ti djeci ispiraju mozak od malena kako su im neki tamo neprijatelji koje treba satrati, da te hapse na ulici dok držiš prazan list papira. Da te otruju radioacijom ako im se ne sviđaš ili te bace kroz prozor. Da sopstvene poginule vojnike proglašavaš za dezertere ili nestale da ne bi morao plaćati odštetu.

Da li su Rusi sad u sobi sa tobom. Da zanemarimo da se radi o zapdnim tumačenjima i stereotipima o losim Rusima istoku i da je to stvarno tako, hajde ti nama reći kako to konkretno utiče na tebe.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
regedit je napisao:
ElPadrino je napisao:

Zabranju ruski balet i ruske pisce.
Pa kaze od malih nogu uce da mrze? Gdje junace?
Pa otimaju ti djecu pod plastom zastite djecijih prava ako ih poprijeko pogledas, bio je nedavno i ovdje u medijima slucaj nasih ljudi u Skandinaviji. Sta je sa stranim vojnicima sa zapada koji su nestali u Ukrajini, gdje su odstete? Nema vojnika sa zapada u Ukrajini, jel tako?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 12:08 
Veteran
Veteran

Treba li to stvarno objašnjavati djeca su izvučena iz zone vojnih operacija

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 12:56 
Bič božji
Bič božji

regedit je napisao:
motozeljo je napisao:
regedit je napisao:
motozeljo je napisao:

Da...

Šta kažeš to su sistemi za ometanje vojnih sredstava a ne komercijalnih. Izvini, ali sad si tešku glupost napisao. Komercijalni dronovi nemaju nikakvu zaštitu za elektronsko ometanje i njihovi kom. protokoli su poznati, dok su vojni em nepoznati protivniku, šaraju po frekvencijama (spread spektrum tehnologija) pa ih je teško frekventno zagušiti, em koriste teške enkripcije, a i pravljeni su da mogu podnijeti ometanje u dobroj mjeri.
Ovo je kao da si rekao da ti auto može ići 200km/h ali da ne može 50km/h

Ja nigdje nisam napisao ovo što ti tvrdiš. Naveo sam da su dronovi relativno novo oružje i da njihova velika upotreba nije bila do sukoba u Ukrajini, i da niko pa ni rusi nisu u početku imali adekvatnu elektronsku zaštitu od njih.
Jedini koji su uspjeli razviti koliko toliko pristojnu elektronsku zaštitu koja se pokazala u ratnim dejstvima su izraelci sa aktivnim sistemom Trophy. Svi ostali kaskaju za njima uključujući i ruse i zadadnjake.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 12:58 
Početnik
Početnik

Tabako Pit je napisao:
Da li su Rusi sad u sobi sa tobom. Da zanemarimo da se radi o zapdnim tumačenjima i stereotipima o losim Rusima istoku i da je to stvarno tako, hajde ti nama reći kako to konkretno utiče na tebe.

Isto tako ovo vaše spada u rusku propagandu. :)
Znaš šta utiče i šta mi smeta. Rusija ima ekspanzionističke ciljeve, koji se kose sa demokratijom na području EU. Napada se ta demokratija. Kakva god da je sa svim svojim manama, meni je mnogo bolja od istočnjačke autokratije (Rusija), diktature (Kina i S. Koreja) i šerijata (Iran). Svi ovi nabrojani rade zajedno protiv demokratije.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 12:59 
Početnik
Početnik

Tabako Pit je napisao:
Treba li to stvarno objašnjavati djeca su izvučena iz zone vojnih operacija

Jesu li to njihova djeca pa ih imaju pravo voditi sa sobom?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 13:09 
Početnik
Početnik

motozeljo je napisao:
Ja nigdje nisam napisao ovo što ti tvrdiš. Naveo sam da su dronovi relativno novo oružje i da njihova velika upotreba nije bila do sukoba u Ukrajini, i da niko pa ni rusi nisu u početku imali adekvatnu elektronsku zaštitu od njih.
Jedini koji su uspjeli razviti koliko toliko pristojnu elektronsku zaštitu koja se pokazala u ratnim dejstvima su izraelci sa aktivnim sistemom Trophy. Svi ostali kaskaju za njima uključujući i ruse i zadadnjake.

Jesi samo ne razumiješ šta je elektronska zaštita.
Da su imali ikakvu el. zaštitu komercijalni dronovi bi im bili mačiji kašalj. Jer komercijalni dronovi, pored svega što sam do sada naveo, koriste GPS SPS (Standard Positioning Service) koje imamo i ti i ja na svojim telefonima. Vojska koristi PPS (Precise Positioning Service) koji sprečava neprijatelja da šalje lažne signale (anti-spoofing) i koji ima dosta veću tačnost u 3D + otporniji je na ometanje.
Tako da ako autom možeš juriti 200, onda mora moći i da možeš juriti i 50.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 13:23 
Početnik
Početnik

Ja nemam ništa protiv Rusije i ruskog naroda. To je divna zemlja i divan narod, naša slovenska braća. Imam protiv putina autokrate i diktatora koji je zasjeo na vlast i ne misli je predati nikome, a usput ima ekspannzinističke snove u vidu obnove SSSR ili velike rusije pa želi sve te zemlje nazad samo je problem što sve te zemlje koje su bile u sastavu SSSR-a ne žele više u to društvo. 2018 je izmjenio ustav Rusije da bi mogao biti na vlasti do 2036. Od 140 miliona rusa jel samo putin sposoban da vlada? Šta će biti nakon njegove smrti i kako će se Rusija održati? Nije izgradio nikakav sistem nego se sve njega pita. U istoriji je gomila primjera šta se dešavalo nakon pada ili smrti autokrate i diktatora.
Sa ovom avanturom je zahebao rusiju samo tako.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 13:28 
Veteran
Veteran

regedit je napisao:
Tabako Pit je napisao:

Isto tako ovo vaše spada u rusku propagandu. :)
Znaš šta utiče i šta mi smeta. Rusija ima ekspanzionističke ciljeve, koji se kose sa demokratijom na području EU. Napada se ta demokratija. Kakva god da je sa svim svojim manama, meni je mnogo bolja od istočnjačke autokratije (Rusija), diktature (Kina i S. Koreja) i šerijata (Iran). Svi ovi nabrojani rade zajedno protiv demokratije.

:lol: Ništa predajem se

Neko je ono nedavno pitao za koga se pišu oni tekstovi po tajmsovima.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 13:46 
Početnik
Početnik

skypostman je napisao:
Zabranju ruski balet i ruske pisce.
Pa kaze od malih nogu uce da mrze? Gdje junace?
Pa otimaju ti djecu pod plastom zastite djecijih prava ako ih poprijeko pogledas, bio je nedavno i ovdje u medijima slucaj nasih ljudi u Skandinaviji. Sta je sa stranim vojnicima sa zapada koji su nestali u Ukrajini, gdje su odstete? Nema vojnika sa zapada u Ukrajini, jel tako?

Pere te ruska propaganda.
Ruski pisci i djela nisu zabranjeni na Zapadu. Možeš slobodno otići u knjižaru u New Yorku, Berlinu ili Parizu i kupiti knjige Dostojevskog, Tolstoja ili Nabokova.
Mnoge zapadne kulturne institucije (opere, pozorišta, muzeji) prekinule su veze s ruskim državnim institucijama ili umjetnicima koji aktivno i javno podržavaju rusku vladu. Primjer, proslavljeni dirigent Valerij Gergijev izgubio je angažmane jer je odbio osuditi rat.
Bilo je nekoliko izoliranih slučajeva koji su izazvali veliku buru. Na primjer, uneverzitet u Milanu je nakratko pokušalo odgoditi kolegij o Dostojevskom, ali su nakon žestoke reakcije javnosti i medija odmah povukli tu odluku. Takvi potezi su na zapadu većinom osuđeni kao apsurdni.

Kad sam rekao da odgajaju djecu da mrze mislio sam na Iran, a iran je bliski saveznik Rusije.

skypostman je napisao:
Pa otimaju ti djecu pod plastom zastite djecijih prava ako ih poprijeko pogledas

poprijeko pogledaš...
I stvarno u to vjeruješ?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
regedit je napisao:
zerocool je napisao:
regedit je napisao:
Ma koje su to zemlje Eu konkretno? I ko je i kad otišao na robiju zbog surfanja na zapadu? Slobode su neuporedive između EU i Rusije koliko vi god se trudili da ove u EU osporite.
Šta misliš ima li u Rusiji foruma gdje ljudi ovako slobodno pišu i izalažu drugačija mišljenja. Ako misliš da ima, molim te, navedi neki.

Evo nakon 5 sekundi googlanja, a sigurno ih ima jos.
https://www.thesun.ie/news/15719953/luc ... ort-tweet/
https://www.catalannews.com/society-sci ... sobedience

Jesi ti pročitao ove članke koje si okačio. Ovde se nije radilo o surfanju već o govoru mržnje koji je kažnjiv. Žena odbornika je završila u zatvoru zbog govora mržnje. U demokratijama niko nije iznad zakona.

Pa ti si poceo pricu da na zapadu niko nije kaznjen zbog pisanja po internetu, eto vidis da jesu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 13:55 
Početnik
Početnik

Evo vam sajt najvećeg britanskog lanaca knjižara: https://www.waterstones.com/books/search/term/tolstoj

Ima i search polje pa možete kucati: Tolstoj, Dostojevski i sve ostale ruskle pisce.
I ima li ruskih dijela? :)
Ne vjerujte svemu bez provjere. :)

Vrh

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ... 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]