banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 09:53 Danas je 16 Jun 2026, 09:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537 ... 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2025, 15:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
regedit je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Čemu dokazivati, to ti je kao da pričaš sa zidom

Briselske Ursule su čak pokušale da cenzurisu Muska i to na Muskovom X-u. Nije primjetio ali zato zna stanje na ruskim forumima :D

Molim bez ad hominem napada, glupo je.
Kažeš pokušale su, a nisu uspjele jer u demokratiji je to malo teže. Znamo kako bi to Putin riješio. Poslužio bi čaj ili te pozvao da da malo staneš kraj prozora.

Pitaj facebook, you tube I ostale koji su se dogovorili i nisu rizikovali kaznu

Hajd da rastavimo na proste faktore

Donijeli su zakon o kontroli sadrzaja i cenzuri na platformama i po njemu izrekli kaznu.

Jesu li uspjeli da ga demokratski donesu? Jesu.

To što nisi uspjeli da ogranice Muska nije do njih. Jadni su uradili što su mogli ali ih Amerika ne ebe 5,%
Ako je neko demokrata u toj priči onda je to Musk a ne oni.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
motozeljo je napisao:
skypostman je napisao:
Koje fudbalske utakmice, bas me zanima?

@Brale001@ I mene interesuje koja je to fudbalska utakmica? 8)

Bar da sam gledo, bio sam na proputovanju za Ameriku, 2018 Pariz finale Fr-Cr, na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme, sreca mali rusak na ledjima...!
Cinilo mi se i da konji grizu...! :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Da se vratimo na temu.

Da se vratimo ratu ili ti vojnoj operaciji, opet ponavljamo i gubimo vrijeme...ali hajde.

Ne mozes vodit rat ako ne pripremis podlogu i to ne samo vojnu. Tako je i ovaj rat u Ukrajini pripreman i nije poceo preko noci. Od Rusa je trebalo napravit fasiste i zapad je to vrlo dobro odradjivao u medijima i u svome plebesu (kako tad tako i danas). Po poznatom sablonu, to smo iskusili na svojoj kozi!

Neki ovde jos i danas zaboravljaju ko ratuje u Ukrajini jos uvije misle da je to Ukrajina protiv Rusije.

Mozda mladji ovde ne znaju sta znaci proci vojnu obuku 6 mj ili recimo 12 mjeseci a NATO je pripremao Ukrajinu 8 godina i izgradjivao strukturu i obucavao, intezivno trenirao i pripremao Ukrajinske jedinice od pojedinca, odeljenja sve do Brigada.
Ukrajinski vojnici su na pocetku rata bili isti kao Francuzi ili Kanadjani ako ne cak i bolji od jedinica vecine zemalja NATO jer su ih pripremali za Ruse. Nisu u potpunosti bili popunjeni sa tehnikom ali vojnicki obuceni vrlo dobro.
Ako obucis vojnika na tandzari ili na starijem oklopu lako je preci na najnovije naoruzanje nego sve ispocetka. Sjecam se jos 2016 kad su slali sa zapada jednice za elektronsko ometanje i specijalne grupe specijalista za "zastitu interneta od Ruske propagande".
A to sto neki ocekuju da kad ti se radi o glavi i opstanku da budes fin i u rukavicama kod kuce ili vani ....mislim mogo si to nama prodavat ili plemenima po Africi(izvini Afriko nista licno)...ma daj covjece!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 17:32 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
regedit je napisao:
motozeljo je napisao:
regedit je napisao:
Ma koje su to zemlje Eu konkretno? I ko je i kad otišao na robiju zbog surfanja na zapadu? Slobode su neuporedive između EU i Rusije koliko vi god se trudili da ove u EU osporite.
Šta misliš ima li u Rusiji foruma gdje ljudi ovako slobodno pišu i izalažu drugačija mišljenja. Ako misliš da ima, molim te, navedi neki.

Možeš li i u kojim EU zemljama recimo regularno gledati RussiaToday? Ili na netu Sputnik??? Ili je zavladala totalna zabrana pristupu tim medijima???

Pričali smo o internetu a ne o televizijama. Ti kanali koje si naveo i onako služe za domaću javnost da im Putin priča priče. Puti TV kanale. Blokiranje interneta kao slobodnog medija postoji samo u diktaturama.

Medij je medij, nebitno je na čemu ću ga ja ili ti ili neko drugi, treći pratiti. Tako da ako neko domaćinima blokira bilo koji strani medij kako to nazivamo .... demokratija sigurno nije. Već si rekao diktatura.

Evo da pitamo ovdje ima ljudi koji prate dešavanja na forumu iz nazovimo demokratskog zapada. Pa ih redom molim da kažu imaju li ikakvu mogućnost pratiti bilo šta rusko na bilo kojem mediju?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 17:49 
Bič božji
Bič božji

regedit je napisao:
motozeljo je napisao:
regedit je napisao:
Pa eto za početak mogu stvari zvati pravim imenom dok u Rusiji ako kažeš da je ovo rat, a ne specijalna vojna operacija možeš da završiš u zatvoru na 10 godina ili u nekim dalekim sjevernim krajevima. Onda recimo na zapadu imaš pristup cijelom internetu dok u dikatorskim zemljama možeš posjećivati samo one sajtove koje je država odredila i nije blokirala.
Čak i ovde na forumu se ovo što se dešava zove rat. Sreća vaša pa niste u Rusiji jer bi morali paziti kako se izražavate.
Šta kažete konji su tihi za razliku od sus motora. Pa jeste, da, i strela i koplja su tiši od puške :)

Rusija može kako hoće, da li je to rat ili specijalna vojna operacija ili je odbrana domicilnog ruskog stanovništva koje je bombardovano, živo paljeno, ubijano na najmonstruoznije načine, kome je zabranjeno da se izjašnjavaju kao rusi i pravoslavci, kojima se brani da idu u crkvu i koriste ruski jezik, kojem se bogomolje pale i oduzimaju .....

Rat ili SVO, invazija ili agresija nazovi kako god hoćeš uvijek izvlači na površinu najbolje od inovatora i oni koji znaju igrati glavare. Sjećam se podsmjeha kad su rusi postavili zaštitne kaveze na tenkove koji opet nije 100% zaštita ali radi ...... tako i za konjče, poslužiće svrsi negdje na frontu gdje neko procjeni da je konj bolji od kvada ili motocikla.

Ovde je promašena tema.
Al kad si već spomenuo. Nije valjda da stvarno vjeruješ da je Ukrajina napala Rusiju i da im je sve to tako radila. Ja bi rekao da su povukli neke mjere nakon aneksije Krima jer su primjetili da ovi spremaju i Donbas da otkinu.

Cijenim da bi USA sjedila skrštenih ruku kada bi Kanada krenula da maltretira i ubija građane USA koji žive na teritoriji Kanade. Koliko se sjećam na Krimu je urađen referendum gdje je velika većina izrazila želju da postanu dio Rusije, i ja tu ne vidim problem ...... ako je demokratska EU i USA mogla oteti Kosovo Srbiji ne vidim nikakav razlog da to ne može da uradi Rusija. Pandorina kutija je otvorena "ekstrakcijom" Kosova (tako kaže El prezidente Hrvatske Milanović) zapadnih demokratija od Srbije. Pitanje je samo šta je sledeće ..... Katalonija možda????

Kažeš povukli neke mjere ..... uz saglasnost i podršku koga???? CIA MI6 i demokratskih političara sa zapada .... da li je prije Krima bio Minsk 1 i Minsk 2. Jeste, a da li su ukrajinci uradili na šta su se obavezali potpisivanjem ta dva sporazuma. Nisu. Nastavili su bombardovanje i ubijanje civila u Donbasu. A frau Merkel, da li je sama priznala poslije niza godina da je Minsk 1 i 2 bio samo paravan dok nisu dovoljno obučili Ukrajince da napadnu "nazovimo" pobunjene ruse u Donbasu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 18:11 
Bič božji
Bič božji

regedit je napisao:
Citiraj:
Sjećam se podsmjeha kad su rusi postavili zaštitne kaveze na tenkove koji opet nije 100% zaštita ali radi

Pa znaš zašto je bio podsmjeh. Zato što se Rusija hvalila svojim superiornim sistemima za elektronsko ratovanje. Poče rat, počeše komercijalni dronovi da im prže tenkove i oni pribjegli takvim zaštitama. Ej komercijalni dron, zna se kako radi na kojim frekvencijama, nije nikakva vojna tajna i ovi ne uspjevaju da ga ometaju nego postavljaju šupe na tenkove i koje im smetaju i kod manevrisanja i kod preglednosti. Zato se cijeli svijet smijao.

Kolega elektroničar???? To što su se smijali rešetkama smijali su se .... i svi pokupili da ne kažem ukrali od rusa ..... svi tenkovi T55 i M-84 koji su poslani Ukrajini iz Hrvatske i Slovenije na sebi su imali rešetke i još usput su im dodavali reaktivni oklop prije slanja na front, stoga ti opaska nije na mjestu. Čak i izraelski tenk Merkava MK4 za kojeg kažu da je najbolji tenk koji se dokazao u borbi nosi rešetku , jer ga jedan RPG7 izbuši ko kantu, bez obzira što ima najbolji aktivni sitem zaštite Trophy.

Evo da te pitam koliko je vremena prošlo između korištenje nazovimo bežičnih dronova i onih sa optičkim kablom? Godina ili dve? Misliš da se za to vrijeme mogla napraviti dovoljno kvalitetna elektronska zaštita tenka, kojeg koriste izraelci. Ja mislim da nije.

"Šupe" na tenkovima ne smetaju ni vozaču tenka a još manje nišandžiji koji sam siguran ima bolji SUV na bilo kojoj verziji ruskog tenka od T-72M naovamo u odnosu na DNNS-1 i DNNS-2 koji su korišteni na tenku M-84.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Kako reče onaj Rus za zapadne tenkove kada su se pojavili kao tzv game changer ? Nešto tipa "odlične mašine ali gore kao i sovjetske"

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
@Regedit

A šta hoćeš reći, Sputnjika, RT i ostalih nema na internetu? Gdje su im Jutjub kanali, ugašeni zar ne? Iz Njemačke ne može da se pristupi njihovom sajtu niti nalogu na X-u. Nije samo Njemačka, čitava EU. A korisnici nisu mogli da pristupe nekim drugim ruskim linkovima (vjerovatno i dalje ne mogu), čini mi se čak i Telegram kanalima. Ako se dobro sjećam neko je tražio da mu se prepriča sa onog Zoka kanala, jer ne može da vidi.

https://www.reuters.com/world/europe/eu ... 022-03-02/

Evo jedan pasus "Facebook owner Meta (FB.O), opens new tab, Alphabet Inc's Google (GOOGL.O), opens new tab, YouTube and TikTok are already blocking access to RT and Sputnik in the EU. Twitter (TWTR.N), opens new tab has said it will comply with the EU ban."

I da, to jesu propagandna glasila, isto kao i BBC, CNN i drugi. Ali eto, uradili su isto ono za šta si prozivao Ruse.

Ovako izgleda:

https://x.com/i/status/1831325806993211455

Što se tiče krovova, evo citat od baš dobro upućenog čovjeka (u prvenstveno tenkove i nije iz BL):

Citiraj:
Dalje, krovic nije bio namenjen ni protiv BPL "bombardera", bio je namenjen zastiti od granata i RB-ova sa gornjih krovova zgrada, po iskustvu Cecenije, bazirano na resenju koje je NII Stali nudio jos pocetkom 2000ih. Sto je bilo racionalno resenje ako su ocekivali usputni sporadicni otpor polu-gerilskog tipa. A onda je neko na to racionalno resenje dodao kantu...

Što se tiče elektronskog ometanja civilnih dronova, pa ometali su. Veliki broj ih ne dođe do cilja, sjetimo se priča "napravili smo milion dronova" a nema milion snimaka. Kada bi imali statistiku, vrlo vjerovatno da bi vidjeli da nemaju visok procenat uspješnosti. Ovi bez gajtana, što mogu da se ometaju. Tu mislim na obe strane. Ali jednostavno ta sredstva su jeftina i isplati se da ih gubiš. Kako god, nijedna vojska svijeta nije računala na takvu pojavu, pa ni ruska. Jer da neka zapadna jeste, do sad bi Ukrajinci imali riješenje.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
"Šupe" na tenkovima ne smetaju ni vozaču tenka a još manje nišandžiji koji sam siguran ima bolji SUV na bilo kojoj verziji ruskog tenka od T-72M naovamo u odnosu na DNNS-1 i DNNS-2 koji su korišteni na tenku M-84.

Evo od stručnjaka iz BL:

ekser222 je napisao:
A zar niko nije primjetio kvar na ruskom tenku prilikom gađanja. Mislim da je bilo u pitanju treće zrno. Vidjeio se zastoj, skoro minut, pa su onda punili top, ali nije bilo izbacivanja danceta. Najvjerojatnije su dance ručno izbacili, a top napunili poluautomatski ili ručno.
Naš SUV bi ovo sve pogodio bez problema. Ovaj SUV na T72B3 je totalno loš, slabiji puno od našeg SUV-a. Ovo bih sve pogodio bez ikakvih problema sa 100% u metu.

Inače riječ o tenkovskom biatlonu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
М84 су у своје вријеме имали понајбољи СУВ на свијету. Пошто су Руси у рат ушли са доста легаси тенкова са краја совјетије, вјероватно да је тај на Т72Б3 изворни и доста слабији од југо варијанте и да га ови и нису нешто унапређивали као што им је и оклоп остао Контакт-5 на већини њих...
Совјети су иначе вољели доста да лажу о свему, економији, техници... чињеница је да им машине често нису биле као са рекламе. МиГ-29 је рецимо одличан примјер...
Дуго су продавали на таласима успјеха из 2. Свјетског рата. Парадокс је да су уствари њихови инжењери често били веома иновативни, али или индустрија није могла да подржи, или су другови са врха брљали, или обоје...

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

T72 je kod njih bio tenk drugog reda, dok je T80 bio perjanica. Na tom B3 su ružno poredali ERO, imaju rupa tj nepokrivenih dijelova. Za B3 ima neka ruska zajebancija, da je sirotinjski, ako se ne varam koriste nadimak "бюджетный".

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 22:49 
Bič božji
Bič božji

Megabyte je napisao:
motozeljo je napisao:

Evo od stručnjaka iz BL:

ekser222 je napisao:
A zar niko nije primjetio kvar na ruskom tenku prilikom gađanja. Mislim da je bilo u pitanju treće zrno. Vidjeio se zastoj, skoro minut, pa su onda punili top, ali nije bilo izbacivanja danceta. Najvjerojatnije su dance ručno izbacili, a top napunili poluautomatski ili ručno.
Naš SUV bi ovo sve pogodio bez problema. Ovaj SUV na T72B3 je totalno loš, slabiji puno od našeg SUV-a. Ovo bih sve pogodio bez ikakvih problema sa 100% u metu.

Inače riječ o tenkovskom biatlonu.

Jedno je tenkovski biatlon a nešto potpuno drugo ovo u Ukrajini. Neću reći da je SUV na M-84 loš već naprotiv da je u svoje vrijeme bio najbolji, dok je rađen u R.Čajevcu. Čim je "nadogradnju" istog preuzela slovenačka Fotona to je bio korak nazad. Siguran sam da su rusi imali priliku da od kraja 90-tih stignu i usavrše SUV na svojim tenkovima u odnosu na naš.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 02:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma dajte da ne tupimo šuplju priču. Ja nigdje nisam tvrdio da je Evropa savršena, već da su ti tu, na tom prostoru i u toj zajednici zagarantovana najveća prava i možeš najkomotnije da živiš.

Pa ajde zamislite ove naše protest PzD ili tako nešto u Rusiji…

I dajte da se ne lažemo, Sovjetski savez i danas Rusija ne mame baš strane građane. Zapitajte zašto tamo nema naše dijaspore… Gdje nam je dijaspora zapravo? Oko 60% u Evropi, 15% u Americi i Kanadi, 1% u Rusiji i ostalo kojekude po svijetu… I svi ti junaci odoše kod neprijatelja i nikom ponikoše, a niko da ode u bratsku Rusiju?

Nemojte pretjerivati sa Ukr vojskom. Dočekali si rat 2022. spuštenih gaća kao i 2014.
Bili su u opštom rasulu, davali su im 2 dana do kapitulacije. Evropa se usrala i nije smjela ni SDO da im pošalje da jedu, a kamoli nešto drugo. Čuj Ukr vojska bila bolja od NATO… Dijelili puške sa kamiona u Kijevu kome god da je imao dovoljno prstiju da je drži, a vi ovdje pravite od njih neke specnaze u najmanju ruku. Šta vi ljudi pišete…

Ostalo mi je baš glupo diskutovati, pogotovo što meni Željo piše da sam indoktriniran…

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 07:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
regedit je napisao:
motozeljo je napisao:
regedit je napisao:
Ma koje su to zemlje Eu konkretno? I ko je i kad otišao na robiju zbog surfanja na zapadu? Slobode su neuporedive između EU i Rusije koliko vi god se trudili da ove u EU osporite.
Šta misliš ima li u Rusiji foruma gdje ljudi ovako slobodno pišu i izalažu drugačija mišljenja. Ako misliš da ima, molim te, navedi neki.

Možeš li i u kojim EU zemljama recimo regularno gledati RussiaToday? Ili na netu Sputnik??? Ili je zavladala totalna zabrana pristupu tim medijima???

Pričali smo o internetu a ne o televizijama. Ti kanali koje si naveo i onako služe za domaću javnost da im Putin priča priče. Puti TV kanale. Blokiranje interneta kao slobodnog medija postoji samo u diktaturama.
A internet portali se blokiraju u Rusiji za lokalce?

Edit evo i liste na linku:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_w ... _in_Russia

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 07:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I da, sajt blokiran ili sama televizija, nije gov.. već se pas posr'o...
Ministarstva istine na zapadu, kao i u Rusiji i Kini rade posao....

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 08:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

regedit je napisao:
Pa eto za početak mogu stvari zvati pravim imenom dok u Rusiji ako kažeš da je ovo rat, a ne specijalna vojna operacija možeš da završiš u zatvoru na 10 godina ili u nekim dalekim sjevernim krajevima. Onda recimo na zapadu imaš pristup cijelom internetu dok u dikatorskim zemljama možeš posjećivati samo one sajtove koje je država odredila i nije blokirala.
Čak i ovde na forumu se ovo što se dešava zove rat. Sreća vaša pa niste u Rusiji jer bi morali paziti kako se izražavate.
Šta kažete konji su tihi za razliku od sus motora. Pa jeste, da, i strela i koplja su tiši od puške :)
Pitaj ove od prije koliko godina u Avganistanu...

https://www.cnn.com/2011/10/06/us/afgha ... o%20combat.

Najjača sila svijeta, ej! Najveća "demokracija"!

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 08:40 
Bič božji
Bič božji

Castra je napisao:
Ma dajte da ne tupimo šuplju priču. Ja nigdje nisam tvrdio da je Evropa savršena, već da su ti tu, na tom prostoru i u toj zajednici zagarantovana najveća prava i možeš najkomotnije da živiš.

Pa ajde zamislite ove naše protest PzD ili tako nešto u Rusiji…

I dajte da se ne lažemo, Sovjetski savez i danas Rusija ne mame baš strane građane. Zapitajte zašto tamo nema naše dijaspore… Gdje nam je dijaspora zapravo? Oko 60% u Evropi, 15% u Americi i Kanadi, 1% u Rusiji i ostalo kojekude po svijetu… I svi ti junaci odoše kod neprijatelja i nikom ponikoše, a niko da ode u bratsku Rusiju?

Nemojte pretjerivati sa Ukr vojskom. Dočekali si rat 2022. spuštenih gaća kao i 2014.
Bili su u opštom rasulu, davali su im 2 dana do kapitulacije. Evropa se usrala i nije smjela ni SDO da im pošalje da jedu, a kamoli nešto drugo. Čuj Ukr vojska bila bolja od NATO… Dijelili puške sa kamiona u Kijevu kome god da je imao dovoljno prstiju da je drži, a vi ovdje pravite od njih neke specnaze u najmanju ruku. Šta vi ljudi pišete…

Ostalo mi je baš glupo diskutovati, pogotovo što meni Željo piše da sam indoktriniran…

Ako ti šta znači pokušao sam biti duhovit tiče indokrinacije, pogrešno si to shvatio, ja se izvinjavam. Ali kažu da si odande odakle ti je žena, tako da te razumijem. 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 09:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2011, 07:55
motozeljo je napisao:
Kolega elektroničar???? To što su se smijali rešetkama smijali su se .... i svi pokupili da ne kažem ukrali od rusa ..... svi tenkovi T55 i M-84 koji su poslani Ukrajini iz Hrvatske i Slovenije na sebi su imali rešetke i još usput su im dodavali reaktivni oklop prije slanja na front, stoga ti opaska nije na mjestu. Čak i izraelski tenk Merkava MK4 za kojeg kažu da je najbolji tenk koji se dokazao u borbi nosi rešetku , jer ga jedan RPG7 izbuši ko kantu, bez obzira što ima najbolji aktivni sitem zaštite Trophy.

Evo da te pitam koliko je vremena prošlo između korištenje nazovimo bežičnih dronova i onih sa optičkim kablom? Godina ili dve? Misliš da se za to vrijeme mogla napraviti dovoljno kvalitetna elektronska zaštita tenka, kojeg koriste izraelci. Ja mislim da nije.

Da...
Ukrajina se nije hvalila da ima moćne sisteme za elektronsko ratovanje za razliku od Rusije pa tako i nije čudno da se Ukrajina brani na taj način. Čudno je za Rusiju nakon svih priča o superiornom oružiju itd.
Još uvijek se koriste i dronovi bez optičkih vlakana. Imaš i dan danas gomilu snimaka koje izlaze. Dron sa optičkom niti ima na sebi onu poveliki spremnik sa opt. niti koji je vidljiv na prvu. Godina ili dve, trebali su u startu moći ometati te dronove uglavnom komercijalne DJI i ostale FPV koje rade na poznatim komunikacionim protokolima i frekvencijama, a ono ćorak. Hoću reći da Rusi mnogo lažu o svom oružju.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 09:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
regedit je napisao:

Evo nakon 5 sekundi googlanja, a sigurno ih ima jos.
https://www.thesun.ie/news/15719953/luc ... ort-tweet/
https://www.catalannews.com/society-sci ... sobedience

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2025, 09:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2011, 07:55
hadzidado je napisao:
Kako reče onaj Rus za zapadne tenkove kada su se pojavili kao tzv game changer ? Nešto tipa "odlične mašine ali gore kao i sovjetske"

U zapadnim tenkovima posada ima veću šansu za preživljavanjem. Bar im je municija odvojena od komore sa posadom dok kod ruskih se municija nalazi odmah ispod posade i nije zaštićena.

Vrh

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537 ... 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]