banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 18 Jun 2026, 13:54 Danas je 18 Jun 2026, 13:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536 ... 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Dec 2025, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Castra je napisao:
Za više para bih išao ja raditi bilo gdje, kako u Rusiju, tako i Ameriku, Kinu, Iran, Emirate, … , bilo gdje. Nemam ja nekih moralnih problema, pare su pare…

Ali činjenica je, da u Evropi, pa i BiH kao njenom dijelu, možeš da serendaš kako hoćeš i da ti ne fali ni dlaka sa glave. Na nrkim drugim mjestima te jednostavno pojede mrak…

Vi meni recite mjesto na planeti gdje su ljudska prava bolja nego u Evropi…

Gdje su bolja pa svako to zna!!
Emirati, Saudija tamo najbolje placaju i tamo su najbolja prava.... jer nebrines se o nekim glupim moralnim - etickim preprekama radis i stekas zena i djeca ti ko bubreg u loju sve ti daju i sve mozes...! :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 06:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
hadzidado je napisao:
Ček, preciziraj: ozbiljno da sereš(bilo ulica ili net) ili malo s društvom u kafani uz rakiju ?
Vjerovatno je mislio u stilu udruženja građana/stranke, jer kad laprdaš uz vodkice u lokalu sa ekipom, to ne ganjaju. Ali ako misliš da glumiš Natu Kandić, žene u crnom (te bi trebale da budu "žene na crnom...") itd. onda popiješ Novachek ili poletiš u slobodnom padu sa 20 i nekog sprata....

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 08:14 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
skypostman je napisao:
Koje fudbalske utakmice, bas me zanima?

@Brale001@ I mene interesuje koja je to fudbalska utakmica? 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 08:16 
Bič božji
Bič božji

hadzidado je napisao:
Castra je napisao:
Ja bih radije EU slobodu govora, nego rusku, a vi vidite šta ćete..
Ne bih da padnem kroz prozor jer serendam po internetu.. :D
Koju tačno slobodu? Onu iz Rumunije?
Da pitamo Ficu?
Možda iz UK (ako ćemo pravo, oni nisu u EU)?

Molim te ne seri o slobodi govora na zapadu.

Pogotovo je demokratija došla do izražaja baš u Britaniji, pusti Kastru kraju ...... indokriniran je i nema mu pomoći :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 08:21 
Bič božji
Bič božji

danijell je napisao:
Često je bitnija mobilnost, nego oklop, zaštita... Po onom blatu u Ukrajini bolje pjehe ili na konju? Posebno što ne postoji klasičan front, nego svuda siva zona... Bitno da radi.

Onomad devedesetih ..... jutarnja kafa je mogla i bez šećera ...... ali za konjče koje je iznosilo hranu na liniju je morala biti kocka šećera svaki dan.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Castra je napisao:
Za više para bih išao ja raditi bilo gdje, kako u Rusiju, tako i Ameriku, Kinu, Iran, Emirate, … , bilo gdje. Nemam ja nekih moralnih problema, pare su pare…

Ali činjenica je, da u Evropi, pa i BiH kao njenom dijelu, možeš da serendaš kako hoćeš i da ti ne fali ni dlaka sa glave. Na nrkim drugim mjestima te jednostavno pojede mrak…

Mozes trkeljati koliko hoces i kako hoces ako si nebitan lik kojeg ni rodjena mater ne uzima zaozbiljno. Ali ako oko sebe okupis neku raju oko ozbiljne price koja se ne poklapa sa zvanicnom ideologijom onda krece zabavni dio :)

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ma sere ko foka.
Imaš prava koja ti je neko dao pod određenim uslovima i samo budala može pomisliti kako može drmati kavez bez posljedica.
To nikada i nigdje nije bilo.

Za paripa- naravno da će dobiti šta god treba jer ćeš ostati i gladan i žedan i bez municije ukoliko on to ne donese na čuku gdje si se i ti četveronoške popeo.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 12:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Castra je napisao:

Ali koja su to prava, šta to konketno evropske ovce imaju bolje nega na primjer Rusi ili mi ovde

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 13:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2011, 07:55
Pa eto za početak mogu stvari zvati pravim imenom dok u Rusiji ako kažeš da je ovo rat, a ne specijalna vojna operacija možeš da završiš u zatvoru na 10 godina ili u nekim dalekim sjevernim krajevima. Onda recimo na zapadu imaš pristup cijelom internetu dok u dikatorskim zemljama možeš posjećivati samo one sajtove koje je država odredila i nije blokirala.
Čak i ovde na forumu se ovo što se dešava zove rat. Sreća vaša pa niste u Rusiji jer bi morali paziti kako se izražavate.
Šta kažete konji su tihi za razliku od sus motora. Pa jeste, da, i strela i koplja su tiši od puške :)

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 13:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Na primjer dobijes 10 godina robije zbog statusa na drustvenim mrezama kao npr u britaniji.

Ili npr kako bi trebalo gledati na likove u BL ili Republici Srpskoj koji bi za VRS rekli da je bila agresorska u prethodnom ratu i da je sam rat bio agresija a ne odbrambeno otadzbinski?!

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
regedit je napisao:
Pa eto za početak mogu stvari zvati pravim imenom dok u Rusiji ako kažeš da je ovo rat, a ne specijalna vojna operacija možeš da završiš u zatvoru na 10 godina ili u nekim dalekim sjevernim krajevima. Onda recimo na zapadu imaš pristup cijelom internetu dok u dikatorskim zemljama možeš posjećivati samo one sajtove koje je država odredila i nije blokirala.
Čak i ovde na forumu se ovo što se dešava zove rat. Sreća vaša pa niste u Rusiji jer bi morali paziti kako se izražavate.
Šta kažete konji su tihi za razliku od sus motora. Pa jeste, da, i strela i koplja su tiši od puške :)

U nekim, a možda i svim, EU zemljama se ne može pristupiti ruskim medijima.

P.s. u Britaniji i Njemačkoj imaju neki zakon vezan za internet, ne znam šta sve obuhvata, ali sjećam se da je bilo nekih kritika.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 13:29 
Početnik
Početnik

Ma koje su to zemlje Eu konkretno? I ko je i kad otišao na robiju zbog surfanja na zapadu? Slobode su neuporedive između EU i Rusije koliko vi god se trudili da ove u EU osporite.
Šta misliš ima li u Rusiji foruma gdje ljudi ovako slobodno pišu i izalažu drugačija mišljenja. Ako misliš da ima, molim te, navedi neki.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 13:55 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 14:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Čemu dokazivati, to ti je kao da pričaš sa zidom

Briselske Ursule su čak pokušale da cenzurisu Muska i to na Muskovom X-u. Nije primjetio ali zato zna stanje na ruskim forumima :D

Na tu temu
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 14:17 
Bič božji
Bič božji

regedit je napisao:
Ma koje su to zemlje Eu konkretno? I ko je i kad otišao na robiju zbog surfanja na zapadu? Slobode su neuporedive između EU i Rusije koliko vi god se trudili da ove u EU osporite.
Šta misliš ima li u Rusiji foruma gdje ljudi ovako slobodno pišu i izalažu drugačija mišljenja. Ako misliš da ima, molim te, navedi neki.

Možeš li i u kojim EU zemljama recimo regularno gledati RussiaToday? Ili na netu Sputnik??? Ili je zavladala totalna zabrana pristupu tim medijima???

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 14:48 
Bič božji
Bič božji

regedit je napisao:

Rusija može kako hoće, da li je to rat ili specijalna vojna operacija ili je odbrana domicilnog ruskog stanovništva koje je bombardovano, živo paljeno, ubijano na najmonstruoznije načine, kome je zabranjeno da se izjašnjavaju kao rusi i pravoslavci, kojima se brani da idu u crkvu i koriste ruski jezik, kojem se bogomolje pale i oduzimaju .....

Rat ili SVO, invazija ili agresija nazovi kako god hoćeš uvijek izvlači na površinu najbolje od inovatora i oni koji znaju igrati glavare. Sjećam se podsmjeha kad su rusi postavili zaštitne kaveze na tenkove koji opet nije 100% zaštita ali radi ...... tako i za konjče, poslužiće svrsi negdje na frontu gdje neko procjeni da je konj bolji od kvada ili motocikla.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 14:55 
Početnik
Početnik

Tabako Pit je napisao:
Čemu dokazivati, to ti je kao da pričaš sa zidom

Briselske Ursule su čak pokušale da cenzurisu Muska i to na Muskovom X-u. Nije primjetio ali zato zna stanje na ruskim forumima :D

Molim bez ad hominem napada, glupo je.
Kažeš pokušale su, a nisu uspjele jer u demokratiji je to malo teže. Znamo kako bi to Putin riješio. Poslužio bi čaj ili te pozvao da da malo staneš kraj prozora.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 14:57 
Početnik
Početnik

motozeljo je napisao:
regedit je napisao:

Možeš li i u kojim EU zemljama recimo regularno gledati RussiaToday? Ili na netu Sputnik??? Ili je zavladala totalna zabrana pristupu tim medijima???

Pričali smo o internetu a ne o televizijama. Ti kanali koje si naveo i onako služe za domaću javnost da im Putin priča priče. Puti TV kanale. Blokiranje interneta kao slobodnog medija postoji samo u diktaturama.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 15:00 
Početnik
Početnik

motozeljo je napisao:
regedit je napisao:

Rusija može kako hoće, da li je to rat ili specijalna vojna operacija ili je odbrana domicilnog ruskog stanovništva koje je bombardovano, živo paljeno, ubijano na najmonstruoznije načine, kome je zabranjeno da se izjašnjavaju kao rusi i pravoslavci, kojima se brani da idu u crkvu i koriste ruski jezik, kojem se bogomolje pale i oduzimaju .....

Rat ili SVO, invazija ili agresija nazovi kako god hoćeš uvijek izvlači na površinu najbolje od inovatora i oni koji znaju igrati glavare. Sjećam se podsmjeha kad su rusi postavili zaštitne kaveze na tenkove koji opet nije 100% zaštita ali radi ...... tako i za konjče, poslužiće svrsi negdje na frontu gdje neko procjeni da je konj bolji od kvada ili motocikla.

Ovde je promašena tema.
Al kad si već spomenuo. Nije valjda da stvarno vjeruješ da je Ukrajina napala Rusiju i da im je sve to tako radila. Ja bi rekao da su povukli neke mjere nakon aneksije Krima jer su primjetili da ovi spremaju i Donbas da otkinu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2025, 15:17 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Sjećam se podsmjeha kad su rusi postavili zaštitne kaveze na tenkove koji opet nije 100% zaštita ali radi

Pa znaš zašto je bio podsmjeh. Zato što se Rusija hvalila svojim superiornim sistemima za elektronsko ratovanje. Poče rat, počeše komercijalni dronovi da im prže tenkove i oni pribjegli takvim zaštitama. Ej komercijalni dron, zna se kako radi na kojim frekvencijama, nije nikakva vojna tajna i ovi ne uspjevaju da ga ometaju nego postavljaju šupe na tenkove i koje im smetaju i kod manevrisanja i kod preglednosti. Zato se cijeli svijet smijao.

Vrh

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536 ... 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]