Tabako Pit je napisao:
Mene sad nešto kopka, da Castri u Rusiji ponude posao sa duplo većom platom da li bi ostao vjeran evropskoj "ljudskosti"
Pite nemoj tako nije sve u parama mozda covjek misli na Evropske "vrijednost" a ne samo na Evropske slobode.
Eto u slobodarskoj Evropi mozes da budes otvoreno i priznato gej ili lezbejka dok to u Rusiji ne mozes...jbg sto jest jest!
Mozes da sa 12/13 ili tu negdje godina bez roditeljskog pristanka da kazes da neces da budes vise decko ili curica vec da te operisu i da budes curica tj decko.
Moze ti i tvoj decko da usvojite dijete i da ga podizete i vaspitavate.
Mozes trazit Pite(ne mislim direktno na tebe) da te oslovaljavaju sa gospodjice imas to pravo i slobodu sve te slobode moze na zapadu imati a ovde ili u Rusiji ne.
Na zapadu smatraju Ruse fasistima tako da to u fasizmu i u diktaturi nema sanse!!
Izjasni se negdje na zapadu slobodno i otvoreno javno da podrzavas Palestince i da Izrael cini genocid u Gazi ili da podrzavas Ruse u Donbasu pa ces vidjet kako te gledaju i slobodno tretiraju, cak ohrabruju i podsticu da si sto vise tako slobodan.
A mozes i ovo probat, izadji na ulicu i trazi vecu satnicu ili da ti ne produzavaju radni vijek ili da ti smanje porez na ovo ili ono slobodno to trazi na ulici!
Mozes, imas punu slobodu kao sto su zuti prsluci u Francuskoj probali tu slobodu, pa ces se suociti sa celjustima vucijaka i slobodnim konjskim kopitama te dugim gumenim elasticnim polu autmatik palicama(jednom sam poslije jedne fudbalske utakmice imao sansu probat) koje mirusu na osnovna ljudska prava i slobode!
Sve ti to nudi Slobodarska Evropa samo je do tebe ....ccc esh.
Daleko od toga da ima nesto protiv bilo koje populacije ali da li su stvarne slobode i prava osnovna ljudska prava ili sporedna i daleko manje bitna i vazna od koji sam neke gore spomenuo.
Da li po tome sudimo napredak i vrijednosti i ukupan zivot za sebe i svoju dijecu u danasnjem vremenu???