banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 03:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2012, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Postoji li u Banjaluci nekorumpirana struja koja bi se malo izdigla iz ovih malograđanskih podjela, prepirki podvala da može stati rame uz rame sa Dodikom i njegovom partijom?

Ja bi ga tako slatko smijenio na izborima da se malo osvjesti i spusti na zemlju sa svojim poltronima.

@Winston, šteta onda. Često mi govore kako bi trebao ostati ovdje i da bi mogao nešto uraditi, ali ja sam ipak vezan za Stockholm tu je moj život. A narodu bi preporučio samo da razmisle o budućnosti svojih života, bilo bi idealno kada bi neko izvukao video šta je Dodik obećao pred dolazak na vlast. Andiamo je u temi propast RS napisao sjajan post gledano sa ekonomskog aspekta.

I ponoviću ništa ljigavije od bezlične mase podložne manipulaciji koja se okreće kako koji vjetar duva, ako se o njihovom uspjehu radi oko bi iskopali, ali ako je kolektivno, cjrlokupno uzdizanje onda ćute, okreću temu i nastavljaju dalje, da zaključim, citiram sam sebe:

Citiraj:
nače narod me podsjeća na moj avatar, ovca ide, sumanuto trči, ne zna gdje trči ali ipak nastavlja da bi i dalje bila prihvaćena i da bi ostala u toj bezličnoj gomili s kojom se manipuliše.

Ne mogu vjerovati koliko ste statični, pa u zemlji sa najboljom ekonomijom evrope a vjerovatno i svijeta se kao od šale skupi 30 000 ljudi, kad zagusti i preko 60 000..

Poslednji put menjao Daniel. dana 06 Jun 2012, 23:36, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2012, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
некорумпирана струја постоји, али није ни приближно јака за сада да може парирати Додику нити ће бити све док овај народ не почне размишљати својом главом

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2012, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Struja koje nije korumpirana, i neće postati, može postojati samo u glavama.
Bilo bi lijepo da se bolje organizuju, i predlože listu za izbore, ona struja koja je na Starčevici odradila fin posao na mjesnim izborima. Od mene bi odmah sada dobili glas.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2012, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kakvo je stanje na fakultetima? Ta populacija je često pokretala masovne promjene.

Sad još kad se ubaci priča o gej paradi, pa onda malo kako nas terorišu Bošnjaci, eto paranoje eto glasova.. Znate kako, neka moja vizija je apsolutno nezanimanje vlasti za bilo šta drugo nego za ove tekuće probleme.

E kad mi napravimo u svakom gradu/selu bar troduplo više dimnjaka od jakih fabrika nego minareta/crkvi i sl, kad normalan čovjek bude imao pristojne uslove onda ćemo da zborimo sa bošnjacima i cijeli dan ako treba.. Lako ćemo mi za paradu, daj ti poslove prvo Mile.

Mnogo veći od njega su pali, ja mu dajem još 10 godina najviše, a onda nek vam je Bog na pomoći, valjda će uskpčiti neko prihvatljiv svima i koliko toliko dobar čovjek i DRŽAVNIK, zviči utopijski ali ja vjerujem da će i kod vas doći jedan Olof Palme, moj lični uzor, guglajte, kakav je to državnik bio..

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2012, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
и предложили су листу излазе заједно сви као независни кандидати. није само ови са Старчевице, него још неколико људи из неких других насеља који се боре за своје МЗ

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 06:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
hazoous je napisao:
Nemoj da prdisch... Imaš i na izborima onih jadnih i poštenih starkelja, nezavisnih kandidata. Za njih ama baš niko ne glasa, jer niko drugi ne glasa ili ne pripadaju "provjerenom" društvu. Čini mi se da bi lakše bilo disati da su samo ovi nezavisnici na vlasti...

Ma ne prdaim ja, vec vi koji spominjete kuku i motiku i nezavisne kandidate.
Ko je nezavisan i ko moze ostati.
Upamti da u borbi protiv vlasti i sistema raja uvek gubi.

I da postoje nekorumpirani ljudi ali oni bjeze od vlasti ko djavo od krsta.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 07:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nazalost...kad sam malo pricao sa ljudima,vidim da nema nama boljeg ni u oktobry...svi razmisljaju na nacin,bolje da ostanu ovi sto se nakrali nego da dodju novi,kao da bi manje krali neki drugi,plus veliki broj njih je vezan za snsd preko ovog ili onog,naravno,tu je dugogodisnji prezir prema sds od strane banjalucana ,pocev od mene prvog...uglavnom,jedina nada mi ostaje da ce proci gavranovic ispred davidovica(ovog drugog stvarno vise ne mogu gledati)

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 07:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Koliko taj Gavranović ima godina? 95? 150?
E nado i tugo...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 08:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Danny ^_^ je napisao:
Kakvo je stanje na fakultetima? Ta populacija je često pokretala masovne promjene.

Nažalost, ovaj vidio klip u potpunosti prikazuje pravu situaciju:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OBgnqvBlHYQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ta populacija je oduvjek go kurac, pa pogledaj ih na šta liče :lol:
U onoj državi su prvi bili vikati Tito partija, a u ovoj sada nisu sigurni šta treba da viču :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 08:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne lupaj. Jedine ozbilje proteste u onoj državi protiv sistema su vodili upravo studenti.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 08:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koje?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 09:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
_зока je napisao:
Ne lupaj. Jedine ozbilje proteste u onoj državi protiv sistema su vodili upravo studenti.

Ako mislis na proteste 68', te proteste su vodili profesori, nikad ali nikad kod studenti nisu mogli sami bez profesora i intelektualaca a ti su u danasnjem drustvu najvece p..ke. Pogledaj ko je zastupao studente na pregovorima sa vlastima, sve profesori..

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ti protesti 68' su bili u stilu "Tito reci im...", naravno uz skandiranje "mi smo Titovi Tito je naš", a na kraju je Tito objasnio uz ovacije studenata "Tito partija..." tako da se ti protesti ne mogu nazvati protesti protiv vlasti jer Tito je bio apsolutna vlast.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 09:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Da, mislim na te proteste ali nisam znao to za profesore. Uvijek se govorilo o "studentskim protestima", a i Tito je išao na razgovor sa njima da ih smiri....

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 09:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Haniste je napisao:
_зока je napisao:

Ako mislis na proteste 68', te proteste su vodili profesori, nikad ali nikad kod studenti nisu mogli sami bez profesora i intelektualaca a ti su u danasnjem drustvu najvece p..ke. Pogledaj ko je zastupao studente na pregovorima sa vlastima, sve profesori..

Kako profesori kad su poznata imena studenata koji su bili na celu protesta i koji su pregovarali?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 09:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
Jeste, vecina profesora, dekan filozofskog i masinskog svi su bili uz studente a na kraju i u pregovorima sa Titom

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiram:

Citiraj:
Imao sam cast da kao student elektrotehnike u Beogradu aktivno ucestvujem u studentskim demonstracijama 1968 godine. Tacno je da je Filozofski fakultet bio nosilac svih aktivnosti oko demonstracija, ali ga je vrlo predano sledio tehnicki fakultet(Elektro,arhitektonski i gradjevinski), kao i ostali fakulteti,gde su sedam dana po ceo dan drzani govori/demonstracije u prepunoim fakultetskim salama.Na nasem fakultetu su nastupali pored studentskih aktivista i profesori Ljubomir Tadic,Dragoslav Mihailovic Mihiz, glumica Mira Stupica, glumci Stevo Zigon i Ljuba Tadic.

Neznam otkud autoru ovog teksta lista "bivsih" aktivista za koje niko tada nije ni cuo, i koji su se izgleda kasnije sami proglasili sedesetosmasima. Nikad nismo culi za Klintona,Solanu i Fisera.
Kako je autor clanka moga a da ne spomene Angelu Devis i njenog profesora Herberta Markuse. On je bio profesor na Kalifornijskom Universitetu u San Diego, a Angela njegov student. Imao sam cast da prisustvujem obelezavanju tridesetgodisnjice to dogadjaja na kome je ucestvovala Angela Devis.Takodjer sam imao cast da je pitam dali je bila upoznata da su studenti jedne komunisticke zemlje-Jugoslavije takodjer organizovali studentske demonstracije sledeci studente iz Amerike, Francuske, Nemacke. Bio sam prijatno iznenadjen da je cula za nase demonstracije, i cak napomenula da je to bilo vrlo hrabro od beogradskih studenata, obzirom da su ziveli u komunistickom rezimu.
Dakle Andjela i crveni Deni su bili lideri studentskih pokreta 1968, koje su podrzavali Zan Pol Sartr(cak je delio letke po Parizu) a ne osobe koje ste naveli. Mislim da je mozak nasih demonstracija bio Djorgije Vukovic, glavni urednik Studenta, a njemu se pridruzio Vldimir Marjanovic i ostali.
Ipak su studenti dobili nesto sa tim demonstracijama.Dobijalo se vise stipendija, a uveden je zakon po kome je svaka firma morala proporcijalno po broju zaposlenih da zaposli broj svrsenih studenata-pripravvnika.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 11:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
_зока je napisao:

A oce kod nas voditi ovi sa Pima ili Apejrona :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
A Ups-a? :lol:

Tema je postala jaka...mnogo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]