banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 13:37 Danas je 16 Jun 2026, 13:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533 ... 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Nov 2025, 08:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Kupjansk oslobođen. Pokrovsk ( Krasnoarmejsk ) još samo sati dijele od oslobađanja, Mirnograd ( Dimitrov ) u okruženju, ulične borbe u Seversku, borbe na prilazima Limanu. I mitovni sporazum u možda presudnom trenutku za spas zapadne politike u Ukrajini.

Evo svih 28 tačaka plana koji je ništa drugo do prećutna kapitulacija Sjedinjenih američkih država.

Citiraj:

28 тачака америчког мировног плана које је објавио украјински посланик Гончаренко:

▪️1. Безбедносни и политички статус Украјине
➖потврда суверенитета Украјине.
➖Украјина добија безбедносне гаранције од САД, али уз услове.
➖Украјина у Устав утврђује несврстаност и одбацивање НАТО-а, НАТО заувек потврђује нечланство Украјине.
➖величина Оружаних снага Украјине је ограничена.
➖Украјина остаје ненуклеарна држава.
▪️2. Територијална питања
➖Крим, Доњецк и Луганск су де факто признати као руски.
➖Херсон и Запорожје су „замрзнути“ на линији контакта.
➖део територија постаје демилитаризована тампон зона под де факто руском контролом
➖Обе стране се обавезују да неће мењати границе силом.
▪️3. Војни споразуми
➖НАТО не распоређује трупе у Украјини.
➖НАТО борци су распоређени у Пољској.
➖Безбедносни дијалог између САД-НАТО-Русија, стварање радне групе САД-Русија.
➖Русија правно фиксира политику неагресије према Украјини и Европи.
▪️4. Економски блок и опоравак Украјине
➖САД и Европа покрећу велики инвестициони пакет за опоравак Украјине.
➖100 милијарди долара замрзнуте руске имовине – за опоравак Украјине; САД добијају 50% прихода.
➖Европа додаје још 100 милијарди долара.
➖Остала замрзнута руска имовина ће ићи на заједничке америчко-руске пројекте.
➖Стварање Фонда за развој Украјине, инвестиције у инфраструктуру, ресурсе, технологије.
▪️5. Русија у светском систему
➖постепено укидање санкција.
➖Повратак Русије у Г8.
➖Дугорочна економска сарадња између САД и Русије.
▪️6. Хуманитарна питања
➖размена „сви за све“, повратак цивила и деце.
➖хуманитарни програми, спајање породица.
➖образовни програми о толеранцији.
➖одбацивање „нацистичке идеологије“.
▪️7. Енергетика и специјални објекти
➖Покретање Запорошке нуклеарне електране под надзором ИАЕА, подела електричне енергије 50/50 између Украјине и Русије.
➖САД помажу у обнови украјинске гасне инфраструктуре.
▪️8. Унутрашњи политички процеси у Украјини
➖избори 100 дана након потписивања споразума.
➖потпуна амнестија за све учеснике у рату.
▪️9. Спровођење и контрола
➖Споразум је правно обавезујући.
➖Контролу врши „Мировни савет“ на челу са Доналдом Трампом.
➖Кршења – санкције.
➖Након потписивања – тренутни прекид ватре и повлачење на договорене положаје.

https://x.com/GeromanAT/status/1991601190258266347

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
prećutna kapitulacija Sjedinjenih američkih država, ne bih se bas slozio.
100 милијарди долара замрзнуте руске имовине – за опоравак Украјине; САД добијају 50% прихода.
Остала замрзнута руска имовина ће ићи на заједничке америчко-руске пројекте.
НАТО борци су распоређени у Пољској.
САД помажу у обнови украјинске гасне инфраструктуре.
Дугорочна економска сарадња између САД и Русије.

Ja bih po ovim stavkama rekao da su oni tu najbolje i prosli. Prodali su najvise oruzja koje je vecinski placala EU, dali su dio Ukrajinske teritorije, boli njih kurac za Ukrajinom, a dobice saradnju sa Rusijom (citaj resurse po povoljnim cijenama).

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Neće to Rusija prihvatiti. Ovo samo može biti polazna osnova za dogovor gdje ameri kreću od maksimalističkih pozicija, kao što reče zerocool.... pogotovo kada se uzme u obzir trenutno ubrzavanje na frontu...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 11:28 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Staće rusi na granici Poljske. Ne vidim razlog zašto bi prihvatili išta od ovoga, a pogotovo tamo neki mirovni plan. Malo su ubrzali na frontu, OSU su sve teže brani bez obzira na neskrivenu pomoć NATO-a.

Za zamrznute ruske milijarde ili milione po jučerašnjoj info garant je država Belgija, a po ugovoru iz 1989. nadležnost u slučaju problema imaju ruski sudovi. I zaboravlja se da skoro tri puta više zaleđenih evropskih miliona ili milijardi se nalazi pod ruskom šapom.

Takođe ako se na bilo koji način dirnu ta sredstva, siguran sam da će svoje uloge povući S.Arabija, Brazil i Kina. A vjerujem da ostale "manje" zemlje neće nimalo čekati da povuku svoja sredstva. A kada se to desi Evropa ostaje bez novca za ulaganja , ostaje joj samo da štampa evre i da ga time devalvira.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 12:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Rusi su budale ako pristanu, mada sve je moguce kad se elite dogovore, jebo narod i drzavu.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 16:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
prećutna kapitulacija Sjedinjenih američkih država, ne bih se bas slozio.
100 милијарди долара замрзнуте руске имовине – за опоравак Украјине; САД добијају 50% прихода.
Остала замрзнута руска имовина ће ићи на заједничке америчко-руске пројекте.
НАТО борци су распоређени у Пољској.
САД помажу у обнови украјинске гасне инфраструктуре.
Дугорочна економска сарадња између САД и Русије.

Ja bih po ovim stavkama rekao da su oni tu najbolje i prosli. Prodali su najvise oruzja koje je vecinski placala EU, dali su dio Ukrajinske teritorije, boli njih kurac za Ukrajinom, a dobice saradnju sa Rusijom (citaj resurse po povoljnim cijenama).

Pa gledaj, po stavkama koje si izdvojio - jesu. Uostalom, Trampovu administraciju ništa drugo ni ne zanima pretjerano puno, koliko da što više naplate od onoga što je Ukrajini "podarila" Bajdenova administracija, nadajući se brzom slomu Rusije i krahu ruske privrede u Ukrajinskom ratu, kako bi onda svi zajedno raskrčmili prirodna i energetska bogatstva ruskog naroda i Ruske federacije.

Po ovih nekoliko stavki, vidljivo je da su htjeli izvući maksimum iz cijele priče, ali gotovo sve ostale stavke idu na ruku Rusiji. Izvukao bih i ja nekoliko, koje mi govore da su Amerikanci reterirali:

➖Украјина у Устав утврђује несврстаност и одбацивање НАТО-а, НАТО заувек потврђује нечланство Украјине.
➖величина Оружаних снага Украјине је ограничена.
➖Украјина остаје ненуклеарна држава.

▪️2. Територијална питања
➖Крим, Доњецк и Луганск су де факто признати као руски.
➖Херсон и Запорожје су „замрзнути“ на линији контакта.
➖део територија постаје демилитаризована тампон зона под де факто руском контролом

▪️3. Војни споразуми
➖НАТО не распоређује трупе у Украјини.
➖НАТО борци су распоређени у Пољској.
➖Безбедносни дијалог између САД-НАТО-Русија, стварање радне групе САД-Русија.
➖Русија правно фиксира политику неагресије према Украјини и Европи.

▪️5. Русија у светском систему
➖постепено укидање санкција.
➖Повратак Русије у Г8.
➖Дугорочна економска сарадња између САД и Русије.

▪️6. Хуманитарна питања

➖образовни програми о толеранцији.
➖одбацивање „нацистичке идеологије“.

▪️7. Енергетика и специјални објекти
➖Покретање Запорошке нуклеарне електране под надзором ИАЕА, подела електричне енергије 50/50 између Украјине и Русије.

▪️8. Унутрашњи политички процеси у Украјини
➖избори 100 дана након потписивања споразума.
➖потпуна амнестија за све учеснике у рату.

Ove bih samo izdvojio, kao doKaz da je američka administracija svjesna loše, izuzetno loše situacije u kojoj se trenutno nalazi vojska Kijevske hunte. Kao što rekoh, komanda Ruske vojske sektor Sjever je potvrdila oslobađanje Kupjanska u Harkovskoj narodnoj republici, to je ujedno jedan od onih gradova u Harkovskoj oblasti sa veoma visokim procentom proruskog i ruskog stanovništva. Uoči rata, imao je blizu 27 000 stanovnika. Sjedište je Kupjanskog rejona.

Dalje, borbe u Pokrovsku, odnosno Krasnoarmejsku polako se privode kraju, danas je čišćen južni dio grada od zaostalih diverzanstskih grupa i zalutalih vojnika Kijevske hunte. Mirnograd odnosno Dimitrov je u potpunom okruženju. Procjenjuje se da je u kotlu nekoliko hiljada vojnika.

Na Limanskom ratištu, ulaskom u Stavki na sjeveru i Masljakovku na istoku, Rusi su prišli na 3 km od centra grada.

U Seversku, nekadašnoj tvrđavi azovaca, vode se ulične borbe, trenutno se žestoki okršaji vode u Puškinovoj ulici. Na tri kvarta su od centra grada i parka Pobjede.

Žestoke borbe su i u Vovčansku, sjeverno od Harkova, gdje su Rusi i ofanzivi koja traje već nekih desetak dana, očistili veći dio grada i ostala im je još samo jugoistočna periferija grada pod kontrolom Kijeva, s druge strane rijeke Volče, prema Belim Kolodezima. Pitanje je dana kada će i Volčansk pasti.

Počele su ulične borbe i u Konstantinovki. Trenutno se vode borbe u ulici Aleksandra Ostrovskog na jugoistočnom obodu grada.

Ako se uz sve to doda da se pokrenuo Zaporoški front i da se Ruska vojska ubrzano kreće kroz Dnjepropetrovsku oblast ka Guljapolju na istoku a da se u Primorskom i Stepnogorsku na zapadu vode ulične borbe, jasno je ko ima inicijativu i na ovom dijelu fronta. Za sada je mirno samo na Hersonskom pravcu i nigdje više.

Sve to ukazuje da se Amerima žuri da pokupe bar nešto kajmaka u cijeloj priči. E sada, da li će Rusi nasjesti na priču o priomirju i mirovnsom sporazumu ostaje da se vidi, ali mišljenja sam da bi borbe u zimi pred nama, ipak povoljnije po rusku stranu riješile njene ciljeve, nego sam sporazum, jer je upitno koliko ovako nategnuta Kijevska hunta još može izdržati u ovom ratu iscrpljivanja, sa stalnim povlačenjem, bez vojničkih uspjeha na terenu i sa brojnim aferama koje potresdaju vrh vojske i civilnih vlasti.

Ono št je jasno, ova EU, neonacisitčka, kakva je sada, sa čudnim ljudima na vlasti, kojima su dede i rodbina bili u SS uniformama u Drugom svjetskom ratu, biće kategorički protiv mira i primirja, dijelom iz već navedenog razloga, a dijelom iz finansijskog obzirom da su godinama ulagali u rat, u kojem će i prema planu koji je evo predstavljen, i prema sporazumu Zelenski - Tramp, a i prema dogovoru sa Aljaske. EU je isključena i biće isključena i marginalizovana iz svega. Po zaslugama.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ove stotine milijardi mi nisu neke pare za drzave reda velicine Rusije i USA. Pogotovo ne u nekom duzem vremenskom periodu.
Ali sa druge strane to je divan kapital za podmirivanje bliskih frendova na svim stranama, kao mozda i neka vrsta biznis spojke izedju RU i USA.
Jer ko brani nekom dokom Rusu da u Americi otvori americkufirmu koja ce obnavljati ukrajinsku infrastrukturu... I obratno i svakako.... Hajte molim vas.

A EU ne smije dirnuti u tih 300 milijardi jer kako ce drugi vlasnici hiljada milijardi koje su ''smjestene'' unutar EU gledati na to?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Što bi Brale rekao, zaboravljte ”Big Picture”. Svi ovi detalji su možda samo pijesak u učima javnosti.
Meni ovo liči na Jaltu 2.0 gdje se redefinišu karte uticaja (interesa) Amerike , Rusije i Kine. Svi ostali (uključujući EU) se ne pitaju već ulaze u interesnu zonu.
Ako Ukrajina ulazi u rusku interesnu zonu (a po nacrtu koji je procurio tako izgleda), pitanje je šta Amerika ima od toga? Kina?
Vjerujem da je na stolu Venecuela sa najvećim rezervama sirove nafte na svijetu (koja je slijedeće veliko žarište), gomilaju se američke trupe u okruženju, a nakon “promjene totalitarnog narko-režima” slijedi discipliniranje, na ovaj ili onaj način i ostatka Južne i Centralne Amerike koji se trenutno kofrči naTrampov neokolonijalizam.
U slučaju Kine, možda se desi nezamislivo, da za nemiješanje u slučaju Venecuele (ne mislim na vojno, to se ne bi desilo ni u kom slučaju), nego za uzdržanost u Savjetu bezbjednosti i prestanak svake pomoći, vojne i ekonomske, dobije mogućnost da žešće pritisne Tajvan i inkorporira ga u maticu, kao što je bio slučaj u Makauu, Singapuru i Hong Kongu. Status Japana se vjerovatno ne bi mijenjao, ali Južna Koreja bi mogla biti u škripcu.
Možda se sve ovo čini kao naučna fantastika, ali Trampova administracija je
a) premazana sa sto boja i uvidjela je da tripolarnim dogovorom ne samo da razbija BRICS koji već u bliskoj budućnosti može preuzeti potpunu dominaciju, već i sebi i dalje omogućuje da kao ravnopravan partner učestvuje u preraspodjeli imovine i resursa cijelog svijeta
b) je glupa i nesposobna jer je gledajući kratkoročni interes strateški preveslana od strane Rusije i Kine.
Sve ovo ima “best before” datum, tj. do narednih izbora u Americi, jer bi eventualnim porazom republikanaca karte opet bile raspatovane i ko je jamio, jamio…

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
STRATOKASTEL je napisao:
Meni ovo liči na Jaltu 2.0 gdje se redefinišu karte uticaja (interesa) Amerike , Rusije i Kine. Svi ostali (uključujući EU) se ne pitaju već ulaze u interesnu zonu.
Ako Ukrajina ulazi u rusku interesnu zonu (a po nacrtu koji je procurio tako izgleda), pitanje je šta Amerika ima od toga? Kina?
Vjerujem da je na stolu Venecuela sa najvećim rezervama sirove nafte na svijetu (koja je slijedeće veliko žarište), gomilaju se američke trupe u okruženju, a nakon “promjene totalitarnog narko-režima” slijedi discipliniranje, na ovaj ili onaj način i ostatka Južne i Centralne Amerike koji se trenutno kofrči naTrampov neokolonijalizam.

Tramp je sljedbenik Monroove doktrine što se može vidjeti iz njegovih najava još prije inauguracije (Kanada kao 51. država, Grenland kao dio SAD-a), preko promjene imena meksičkog zaliva u američki u prvim danima mandata, do skorijeg poteza kada je nagomilao snage prema Venecueli i počeo sa napadima na brodove koji iz Venecuele "prevoze drogu" rekavši da su Maduru odbrojani dani.

Dakle, SAD na prvom mjestu, potom oba američka kontinenta.

To ne znači da će SAD odustati od drugih regiona, ali će malo popustiti kaiš.
Zato i ona izjava Doroti Šea u UN-u (kada se govorilo o BiH) da Amerika ne želi graditi nove nacije.
I u nekim zonama će se ponašati kao mirotvorac, jer Tramp želi sa ga i po tome upamte u ovom mandatu, otud ona priča o Nobelovoj nagradi za mir.

Tako da će uticaj Rusije i, prije svih Kine (!), rasti u nekim dijelovima, dok Evropska unija gubi kompas.
Šta Ameri misle o EU vidjelo se kada je potpredsjednik SAD-a Džej Di Vens u "po' Evrope", na bezbjednosnom samitu u Minhenu, rekao da je "novi šerif stigao u grad".

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Gore neko spominje Evropu.

Evropa u smislu odlucivanja i uticaja na rijesenje nije ukljucena niti se pita uvezi ovoga vec slusa i ponasa se kako joj se diriguje i kako mora!
Bilo kakva samostalna politika EU ili individualna politika njenih clanica (sem Madjarske i Slovacke do nekle) ne postoji spram Rusije i drugih.
Zar treba to ponavljat!!

Ovu saradu sto gledamo u zadnje vrijeme. Svaki taj privid neslaganja i suprostavljanja su smisljene i planirane predstave pod scenarijom i aranzmanom vrha sa zapada koji vodi igru od samog pocetka tj upravlja NATO politkom i aktivnostima potcinjenih zemalja.
Toliko je postalo providno gotovo smijesno gledat ovu irgu Good Bad Guy, Tramp je dobar EU su losi momci i oni su kao u sukobu!! I ko to nam stalno govori?
Oni te isti nas ubjedjuju i prezentuju sebe. :D
Eto ako Ukrajina odbije sporazum i Americki plan za mir onda se Amerika povlaci. EU ce to da "osudi" i onda ce Evropa da preuzima na sebe svu podrsku i td i td...!! :D

Sve je to jedan scenario.
Doslovce od prve rijeci Trampa pa preko reakcija Evropski vazala, ovog glumca i bjednika Zelenskog pa do Ukrajinske ambasadorke u UN sve ste to odvija pod jednim autoritetom i dirigentskom palicom nema tu ne sklad, nema sukobljenih interesa i podjela. Igra se predsava vrhunski i vrlo profesionalno.

Medjutim ili ali
Ja se nadam i vjerujem da je taj igrokaz Rusima od samog pocetka jasan i da im ne treba Minsk2!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zapadnoj eliti ili ti dubokoj drzavi odgovara produzenje i eskalacija rata ne zavrsetak nikakav prekid sukoba a pogotovu mir.

Zato ako predlazu ovakav sporazum zato to rade?

Da li to rade da bi ga Zelenski odbio pa eto mi smo probali ali ne ide i rat ide dalje.
Sad cemo se mi povuc a kao EU ce da preuzme snadbijevanje, svu obavestajnu i sajber podrsku i placanje (a mi cemo njima doturat)...kao ono tisu mojne.
Isto kao.
Dva Crnogorca sbrda i divljine silaze u grad: Coce kad dodjemo dole ti meni vojvodo a ja tebi serdare a kaka smo govna to samo ja i ti znamo....!!!
Joooj .....koja je to bagra!! :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hoces reci da je trenutni EU establisment bad guy? Siledzija?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 22:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
U USA je doslo do promjene ocito, nisu isti likovi, niti isto ponasanje, ocigledno dvije razlicite doktrine upravljanja drzavom i svijetom. EU je produkt te prosle USA, nastavljaju da idu tim putem jer su to ljudi koji su postavljeni od strane "odlazece administracije".
Da bi promjenio djelovanje EU, Tramp bi morao ici od jedne do druge drzave i postavljati svoje ljude. A izgleda da ga realno zabole ona stvar za tim, jer se ne osjeca ugrozen od strane istihi shvata da nisu vise relevantan faktor.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2025, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Pa napisah da je Džej Di Vens onomad rekao da je stigao novi šerif u grad, i to u po' Evrope.

A u Trampovom planu još Evropska unija i gubi. Em ih se ništa ne pita, em ostaju opet bez para.
Citiraj:
Europa dobiva: Ništa.
Gubi: 100 milijardi dolara u "živom" novcu za obnovu Ukrajine.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2025, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Hoces reci da je trenutni EU establisment bad guy? Siledzija?

U igrokazu za pablik i Ruse.
Tramp se predstavlja kao mirotvorac i nobel dobrica. On je za mir. On ce da zaustavi rat za jedan dan to besmisleno ubijanje. On je dobar gaj.

EU podrzava i ohrabruje Zelenog da se bori do poslednjeg Ukrajinca, oni potpaljuju i ohrabruju zelenog u sukobu i podrzavaju daljnje ubijanje. Znaci beeed gaj.
A Evropa i Ukrajina idu na onu semu.
Nesto kao.
Znas ono, U ringu kad tipa A masakrira tipa B!!A trener od tipa B bodri ovog i kaze mu ti si dobar, me bolji si, ti moze, ti mozes i da ga nokautiras tipa A.
Tip B odgovara kroz razvaljena usta, ma, mmmma ok jasno mi je ali neko me urnise u ringu pripazi molim te na sudiju ....Tako ti nekako ordiniraju EU i Zeleni!!

Ozbiljno, ovo sto se prezentuje je talasika za nas i daleko od onog sto se iza dogovara!!
Ja bih bio jako, jako obazirv sa dokazanim olosom...svijetskim i njihovim papirima i obecanjima.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2025, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da bi neko bio ozbiljno shvacen kao bad boy ne smije da bude percipiran kao talasika. A EU tako percipirana sa svih mogucih strana. Likovi koji zamisljaju EU kako lupa rukom sto i prepada Amere, Ruse i Kineze se mjere promilima.

Pa medijski narativ tzv lijevog politickog establismenta je da se EU treba ujediniti kako bi tek onda kao nesto ucinili, a ne da je EU sila nebeska koja je u stanju reci FUCK OFF MORE BRE!

Bratac moj lepi

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2025, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
STRATOKASTEL je napisao:
Što bi Brale rekao, zaboravljte ”Big Picture”. Svi ovi detalji su možda samo pijesak u učima javnosti.
U slučaju Kine, možda se desi nezamislivo, da za nemiješanje u slučaju Venecuele (ne mislim na vojno, to se ne bi desilo ni u kom slučaju), nego za uzdržanost u Savjetu bezbjednosti i prestanak svake pomoći, vojne i ekonomske, dobije mogućnost da žešće pritisne Tajvan i inkorporira ga u maticu, kao što je bio slučaj u Makauu, Singapuru i Hong Kongu. Status Japana se vjerovatno ne bi mijenjao, ali Južna Koreja bi mogla biti u škripcu.
Možda se sve ovo čini kao naučna fantastika, ali Trampova administracija je
a) premazana sa sto boja i uvidjela je da tripolarnim dogovorom ne samo da razbija BRICS koji već u bliskoj budućnosti može preuzeti potpunu dominaciju, već i sebi i dalje omogućuje da kao ravnopravan partner učestvuje u preraspodjeli imovine i resursa cijelog svijeta
b) je glupa i nesposobna jer je gledajući kratkoročni interes strateški preveslana od strane Rusije i Kine.
Sve ovo ima “best before” datum, tj. do narednih izbora u Americi, jer bi eventualnim porazom republikanaca karte opet bile raspatovane i ko je jamio, jamio…

Одлично сумирано.

Што се Трампове администрације тиче, мислим да је главна разлика у односу на претходну, то што ово није банда јудео-педофилских болесника толико опсједнутих мржњом према Русији да од исте нису више ни видјели да ће Руси овако измијенити наведене односе у свијету, свидјело се то неком или не.
Трампова администрација, иако би и сама радо гледала пропаст Русије, бар има толико мозга да схвати да план претходне није успио и сад желе мир пошто-пото, како би Руси остали на овоме што су сада добили.
Бајдвеј ђенерал Кит Келог је добио ногу, што значи да су потпуно озбиљни у томе да договоре ово с Русима.

Руси, наравно, ласкају Трампу као великом миротворцу и "проклињу" вормонгерсе што одбацују велики план великог Трампа.
И "тешког срца" ће наставити са ратом... до испуњења циљева СВО.
Што би стајали сада кад имају најјаснију предност од почетка операције...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2025, 12:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Ima li Lavrova u pregovorima?
Ukrajina ovo sad ako ne prihvati slijedi im novo(mozda i najgore) tamburanje od strane Rusa. Ameri ce reci, jbga odbili ste mirovni plan za koji smo mi mislili da je prihvatljiv, Rusi isto bili spremni a vi odbili... Jbga Ukr, skontajte sta i kako dalje dok vam rusi lupaju energetska postrojenja na pragu jedne od hladnijih zima a vama narod vec dobrano iscrpljen.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2025, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto svi zaboravljaju da ide Bozic i da terminalno idealna prelika za Trampa soumena da bude kokokolin deda sto donosi mir i rados u vascijelom svijetu :)

Realno, covjek voli to pa nije iskljuceno da mu je bozicni bljestavi sou drazi od dosadnih globalnih polltickih strategija ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2025, 10:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Gotovo. Pokrovsk je u ruskim rukama. Objavljuju ovo od sinoć i proukrajinski telegram i X kanali. Čeka se potvrda Ruske vojne komande. Uglavnom, ovaj znak bi uskoro mogao biit zamijenjen sa Krasnoarmejsk i u nekim drugim bojama.

Slika

Idemo dalje. Slijede vrlo brzo Volčansk, Mirnograd ( Dimitrov ), Seversk i Liman.

Vrh

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533 ... 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]