banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 17:18 Danas je 16 Jun 2026, 17:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532 ... 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Nov 2025, 13:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ruski vojnik koji je preživio udare sedam dronova:

https://t.me/divannyevoini/17293

Taman kada pomisliš da smo u ovom ratu sve vidjeli.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Проклети рат, још овакав... али лијепо видјети ово ипак. Неки знак да иде ка свом завршетку, па како-тако.

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Ovaj rat je odavno pri kraju, to mogu zaključiti kao amater.
A mogu i zaključiti (moš' mislit') da to nije rat Rusije i Ukrajine, nego nekih viših sila i snaga i da to ima veliki uticaj na SVEEEEE.
Ajde već jednom da završi.
Pa da počne novi.
U ljudskim genima je ratovanje, par ljudi u radnom kolektivu se posvađa a da neće države ili svijet.. ljudi su govna.

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Овај су Руси и направили, да одложе тај нови, који би тада био под туђим условима, али вјероватно на њиховој територији. Мада би опет укључивао и Украјинце у виду легија вонаби аријевске омладине испраног мозга. Кроз деценију, двије, три, небитно. Тако да, хоћете да мјерите кукуруз, глупа словенска стоко, па добро, идемо у ту причу онда, али идемо до краја ако баш желите, као што се види данас.
Каквих сам све глупости и оправдања прочитао, типа, да је Стаљин, иако је живио у Грузији до 18. године, "Перципирани Рус", значи ако је зао онда је Рус, једино то може бити, јелте... страшно шта им раде, како се све испира мозак, али не можеш никад одрећи сопствену кривицу. Ако ти неко на силу преваспитава дијете, ти видиш да постаје дебилно, а ништа не радиш поводом тога... Јадна и биједна, најкорумпиранија земља Европе. А толики потенцијал, природни и људски. Страшно.

Додуше, био људски потенцијал. Сад је толико изгинуло и избјегло да питање шта ће од њих бити једном кад демографски дође на наплату.
Опет, што Достојевски ваљда рече (не знам које дјело, да не испаднем начитан, само сам видио цитат), сви смо криви за све. Кад одлучиш да учествујеш у том кругу корупције и пропасти, "наћемо неког да погура", немаш више оправдања. Ако пружиш отпор, с почетка ће изгледати донкихотовски, али ако си упоран ипак у људима око тебе, мало помало, почне да се буди та искра доброте коју сви ипак носимо у себи.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 08:17 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Rider on the storm je napisao:
A mogu i zaključiti (moš' mislit') da to nije rat Rusije i Ukrajine, nego nekih viših sila i snaga i da to ima veliki uticaj na SVEEEEE.
Pa da počne novi.
U ljudskim genima je ratovanje, par ljudi u radnom kolektivu se posvađa a da neće države ili svijet.. ljudi su govna.

Rusima po svim pokazateljima sad je cilj potpuno uništenje ukrajinske vojske. Sve ostalo će doći samo po sebi, denacifikacija i demilitarizacija, a o izlasku na poljsku granicu ne bih.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 10:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Rivaldinho je napisao:
Ако пружиш отпор, с почетка ће изгледати донкихотовски, али ако си упоран ипак у људима око тебе, мало помало, почне да се буди та искра доброте коју сви ипак носимо у себи.

Rivaldinho, hajde reci mi je l ovo u tvom okruženju stvarno pali? :) Jer ja izgledam donkihotovski već godinama, ali niko od ljudi oko mene nije ni milimetar se pomjerio povodom te korupcionaške lakrdije koja je duboko ukorijenjena u našem narodu..

A ovo oko rata u Ukrajini, ko god ima i malo mozga i percepciju za rasuđivanje, svjestan je od početka šta se dešava. To što kod nekih ljudi preovlada strah, pa zbog toga staju uz tu neku ustaljenu mantru sa Zapada, to je druga stvar. Mislim da i ti ljudi u dubini duše znaju šta je ispravno šta ne. Ne znam kako objasniti sebi da je DOBRO da država otima pare od svog farmera, poljoprivrednika, znači srce i duša te tvoje države, da bi poslao stotinama kilometara dalekom Ukrajincu da se bori u nekom ratu sa kojim ti konkretno nemaš nikakve veze ?!

Ko god spomene zle Ruse, samo neka se sjeti masakra u Odesi, da ne idemo dalje. U 21. vijeku su ljude palili kao na lomači.

Bogu hvala, na zastavi Rusije, na grbu Moskve, je Sveti Đorđe koji ubija aždaju, pa evo opet su Rusi ustali protiv nacizma. Protiv svega što ne valja a dolazi sa Zapada. U vremenu kada se ljudi optužuju za "verbalno uznemiravanje", kada ti pedofil ulazi u ženski toalet da gleda curice, kada dječaci u vrtić dolaze obučeni kao djevojčice, kada trandže se bore za svoja prava jer su i oni ljudi, Bogu hvala opet je tu pravoslavna Rusija da nas spasi od takvog svijeta.

Nažalost, bojim se da je sve otišlo dođavola, to vidim na svakom koraku, ljudi su zaboravili da budu LJUDI i bojim se da samo neka razaranja širih razmjera mogu da vrate svijet u normalu. Prosto je postalo bolesno koliko smo postali samoživi, kao nekakva hodajuća čudovišta. Samo neki haos širih razmjera može te pomućene mozgove vratiti u ljudski oblik, pomozi, ustupi, pruži ruku.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
motozeljo je napisao:
Rider on the storm je napisao:
Pa da počne novi.

Rusima po svim pokazateljima sad je cilj potpuno uništenje ukrajinske vojske. Sve ostalo će doći samo po sebi, denacifikacija i demilitarizacija, a o izlasku na poljsku granicu ne bih.

Sad se u zapadnim medijima provlaci teza da je Putin rekao da je zapadno od Dnjepra ionako uvijek bila Poljska. Sad ce biti daj bar nesto.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Da se rat zaustavi tako - mirom i dogovorom...!!??
To je pretpostavka bazirana na tome da zapadna masinerija moze "stati" i da Americka ekonomija koja se dobro bazira na vojno idustrijskom kompleksu da moze prikocit!! Ja mislim da vise nema za to mogucnosti jer je to proces koji se ne moze kontrolirati i koji je bicu i temeljima zapadnog svijeta tj. postojeceg drustveno politickog diskursa.

Van konrole je cak i za zapadnu elitu ili duboku drzavu koja drzi konce sa jedne strane u ovome ratu i u svojim rukama.
Svako prekidanje rata, odustajanje ili bilo kakav mir te sporazum sa Rusijom je krah i totalni haos i poraz kako Amera=NATO a onda poraz za Evropu i uopste kolaps neoliberalnog globalizma i diskursa zapadnog svijeta.

Imajuci sve ovo u vidu, mislim da bilo koji ozbiljan razgovor o pristajanju zapada na mir i sporazum sa Rusijom za sada ne dolazi u obzir.
Za postojeci sadasnji zapad rat mora da ide dalje i sto gore to bolje!!

Tek kad Rusi izadju na granicu sa Poljskom mozemo govorit o prestanku ovog rata. A sta ce biti poslije toga ili u medju vremenu na drugim tackama u svijetu je veliko pitanje!

Kakva Poljska i davanje teritorije njima, pa oni su sada gori od Ukrajinaca po stanju svijesti plebesa, po narativu i histeriji koja se podgrijava...!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ElPadrino je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Ако пружиш отпор, с почетка ће изгледати донкихотовски, али ако си упоран ипак у људима око тебе, мало помало, почне да се буди та искра доброте коју сви ипак носимо у себи.

Rivaldinho, hajde reci mi je l ovo u tvom okruženju stvarno pali? :) Jer ja izgledam donkihotovski već godinama, ali niko od ljudi oko mene nije ni milimetar se pomjerio povodom te korupcionaške lakrdije koja je duboko ukorijenjena u našem narodu..

Не знам на који начин се бориш. Ако само указујеш да нешто не ваља, то апсолутно не мијења никога. Као она Констрактина пјесма која је на мјесту, али су већ сви заборавили и њу и Констракту. Већ ми треба поред указивања, и да нешто понудимо људима у замјену. А шта можемо да им понудимо, осим себе. Да дубински, суштински мијењамо себе и онда нема шансе да не постидиш иоле доброг човјека и да се у њему почне дешавати промјена. А зао човјек ће још више да те мрзи... али шта да радиш.

@Брале Управо тако, миран договор је могућ кад једна страна побиједи и постави услове тог договора... и зато:

motozeljo je napisao:

Што је тужно и жалосно и из разлога што је маса тих људи уловљена на улици као керови и бачена на фронт, али тај рубикон је пређен одавно. Коловође свега овога, а који су ван Украјине, ће апсолутно свако попуштање Русије искористити да остваре неку предност, то Руси знају и зато знају да нема избора сем да убијају и да ови остану без војске, тј. коловође без алата. Ако Украјина и настави постојати као држава у неком облику, једном кад се почну постављати питања о свим мртвима... неко ће ипак морати да размисли прије упуштања у нову авантуру, кад нека нова Викторија Нуланд пожели да дође на Мајдан...

...

Елем... досађује једнима по једнима: https://t.me/debeljaca1vrs/43360

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2025, 10:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Jbte vas dvojica okruzenih bi i žabu udavili

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2025, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja se nebi slozio sa Zeljom u pogledu okruzi i unisti sve pa onda idi dalje, vec smo gororili o tom modusu vodjenja operacija (kad kako i gdje da a kad to ne).
Strategija se zasniva na porazu neprijatelja ne unistenju. To dvoje nije isto, drugo uvijek podrazumijeva prvo ali prvo ne podrazumijeva decidno drugo.

Sa vojnicke strane gledano mislim da je razbijanje odbane i prodor ka postavljenim linijama ili ciljevima prvenstveni cilj Rusa u ovoj operaciji to je vojnici dio. A poslije toga politicki dio je nesto drugo sta sve spada u to ne bi o tome.

Rusi ne mogu pobiti svu Ukrajinsku vojsku niti im je to ikad pa i sada bio cilj, pa ni kompletno unistenje djelova vojske na pojedinim dijelovima fronta.
Opkoljavanje pritisak(tu spada sto bi vojnici rekli nanosenje sto veci gubitaka)odsijecanje i predaja to da ali ne likvidacija do poslednjeg.

Necemo govorit o lunaticima ili zadojenim jedinicama koji su pocinili masovne zlocine ti se bore do zadnjeg jer druge opcije nemaju znaju sta ih ceka.
U normalnim jedinicama svaki komandir, komadant koji vodi svoje ljude zna kad je vrijeme da odluci kad je samoubistvo dalje pruzati otpor a kad ima sanse. Pogotovo u ovakvom ratu gde su ciljevi i motivacija totalno kesirana a patriotski moralni smisao vrlo upitan.
Medjutim ili Ali.
Bez obzira kako je strasan i ljudski poguban ovaj rat ovo je vojnicki rat a ne hodanje po selima paravojski, masovno klanje i paljenje u kucama, crkvama i unistavanje po logorima ( nekako zvuci poznato) zato postoji jos uvijek neki vojnicki kodeks kod komadanata sa obije strane sta god mi mislili.

Ne kazem da nije bilo srijeljanja zarobljenika ali to su umanjeni slucajevi i vezano za gore spomenuto.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2025, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Ja se nebi slozio sa Zeljom u pogledu okruzi i unisti sve pa onda idi dalje, vec smo gororili o tom modusu vodjenja operacija (kad kako i gdje da a kad to ne).
Strategija se zasniva na porazu neprijatelja ne unistenju. To dvoje nije isto, drugo uvijek podrazumijeva prvo ali prvo ne podrazumijeva decidno drugo.

Sa vojnicke strane gledano mislim da je razbijanje odbane i prodor ka postavljenim linijama ili ciljevima prvenstveni cilj Rusa u ovoj operaciji to je vojnici dio. A poslije toga politicki dio je nesto drugo sta sve spada u to ne bi o tome.

Rusi ne mogu pobiti svu Ukrajinsku vojsku niti im je to ikad pa i sada bio cilj, pa ni kompletno unistenje djelova vojske na pojedinim dijelovima fronta.
Opkoljavanje pritisak(tu spada sto bi vojnici rekli nanosenje sto veci gubitaka)odsijecanje i predaja to da ali ne likvidacija do poslednjeg.

Морамо дефинисати прво, шта је одбрана, да би се иста разбила. И шта су линије. Овај рат је пун неких сивих зона, села и заселака које свако мало прелазе из руке у руку, и ту се не ради о километар-два, већ често више од тога. Једина константа на овим линијама, је њихова стална промјенљивост... и кад узмеш то село, већ да приђеш следећем, муке су јер ти више дрон не напада групу војника, већ група дронова једног (!) војника. Потенцијални огромни губици висе у зраку као Дамаклов мач.
Опкољавање, па ево видимо колико је требало да се опколи Покровск-Мирноград сектор. И једни и други су због дрон револуције принуђени да ратују малим екипама. Ту се већ губе могућности за велике захвате, опкољавања и предаје. Оно што остаје је, дакле, мрцварење противника, другим ријечима - уништење борбеног потенцијала. Па ко први кога.
Једноставно, другачији рат од свега што смо до сада гледали.
Некако мислим да је овај рат најлакше цијенити по расположењу што лидера, што војника... и тако гатати коме како иде. Јер нико не зна бројна стања, стања погинулих, технике... сви само гатају и пропагандишу.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2025, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Brale001 je napisao:

Морамо дефинисати прво, шта је одбрана, да би се иста разбила. И шта су линије. Овај рат је пун неких сивих зона, села и заселака које свако мало прелазе из руке у руку, и ту се не ради о километар-два, већ често више од тога. Једина константа на овим линијама, је њихова стална промјенљивост... и кад узмеш то село, већ да приђеш следећем, муке су јер ти више дрон не напада групу војника, већ група дронова једног (!) војника. Потенцијални огромни губици висе у зраку као Дамаклов мач.
Опкољавање, па ево видимо колико је требало да се опколи Покровск-Мирноград сектор. И једни и други су због дрон револуције принуђени да ратују малим екипама. Ту се већ губе могућности за велике захвате, опкољавања и предаје. Оно што остаје је, дакле, мрцварење противника, другим ријечима - уништење борбеног потенцијала. Па ко први кога.
Једноставно, другачији рат од свега што смо до сада гледали.
Некако мислим да је овај рат најлакше цијенити по расположењу што лидера, што војника... и тако гатати коме како иде. Јер нико не зна бројна стања, стања погинулих, технике... сви само гатају и пропагандишу.

Jeste drugaciji po novoj tehnici i nacinu upotreb iste i naravno angazovanja ljudstva i novih oblika specijalnog rata.
Ali sustina jos uvijek ostaje ista rat se vodi za teritorije ili preko teritorije-vode od Hanibala do danas.

Izmjena polozaja tj preuzimanja istih nista nije novo. Brdo Mamajev Kurgan -(poznat kao kota 102 Staljingrad, sadasnji Volgograd) 135 dana zaredom su jurisali Rusi i Njemci na isti u prosjeku u toku dana 5-10 puta zbacivali jedni druge...!
Samo ma tom brdascu je 35,000 kostiju ostalo i slavni Zajcev je tu!!

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2025, 22:18 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Brale001 je napisao:

Kao neko ko je svojim očima gledao kako se gasi život i neko ko je gledao suze majki, sestara, braće i očeva ......... reći ću da je moj upis pogrešno protumačen a i citiran.
Naravno da nisam mislio na fizičku eliminaciju kompletne ukrajinske vojske, to je gotovo pa nemoguće, žali Bože ijedne prolivene kapi krvi a da ne govorimo o prekinutim životima, ali ......

Vojnički gledano ako okružiš nekoga i daš izbor sa vremenskim rokom ovima u okruženju ili da se predaju uz određene garancije ili će biti uništeni ...... normalan i razuman oficir će sagledati mogućnost i izabrati najbolje, da li je to predaja ili proboj ili borba do zadnjeg.

Ono na šta sam mislio je sledeće da napadač nikad neće iza sebe i svojih linija napada i snadbjevanja ostaviti neprijateljskog vojnika u okruženju. Jednostavno neće jer ima potencijalni problem u vidu nekoga ko je naoružan i predstavlja prijetnju. Primjer Bahmuta ili evo Pokrovska ..... kada bude kompletno zauzet "čišćenje terena" će trajati mjesecima i u "valovima".
Jer će se uvijek naći neko ko se nije predao ili ko nije eliminisan .....
Vidjećete da će tu napad stati i napredovanje usporiti dok se ne "očisti" kompletna gradska zona koja mora biti sigurna za prevoz vojnika i MTS.

Siguran sam da sad rusi nemaju nikakvog razloga da stanu, bez obzira na sankcije i na sve podlosti zapada. Ukrajini kao državi prijeti fizički nestanak što od Rusije što od "susjeda". Siguran sam da ni Poljska a ni Mađarska neće sjediti skrštenih ruku.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2025, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moze se prihvatit Zeljo, slazem se.
A to uvezi podijele, Rusi su djelili Poljsku sa Hitlerom. Ovde Hitler nije Poljska da sad Ukrajinu djele sa njom.

Mislim da dil o sudbini Ukrajine ako ju Rusi ne zauzmu kompletnu vec ostane nesto, onda sudbina toga necega moze samo da bude dil izmedju Rusa i Amera jer Evropske zemlje su duplo golo tu doslovce i pratkticno.
Zato pogotovo Poljska a ni Madjarska nece nista moci da uzmu ili da iskoriste priliku osim ako im Rusi to dozvole poslije dila sa Amerima nista sami ....no noo!!

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2025, 01:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Moram priznati da je operacija Pokrovsk, odnosno oslobađanje Krasnoarmejska do samog kraja briljantno izvedena. Evo grafičkog prikaza. Operacija je počela prvog maja, a evo šest meseci poslije, jedno od najkbolje utvrđenih uporišta Ukrovermahta je slomljeno.

Video grafika:

https://www.youtube.com/watch?v=eC50kOvIqIU

Slika

U paketu možemo očekivati i pad Mirnograda, odnosno Dimitrova. Navodno su u ostatku džepa zaglavili dvije dosta dobro obučene brigade - 25. i 37. brigada.

Slika

Ukro okupatori loše stoje i u Kupjansku, gdje se polako alo sigurno raspada okupacija grada, a Rusi odlično napreduju i prema Limanu, Seversku i Konstantinovki. Operacija Donbas ide dosta dobro i razumljivo je što Rusi sada ne žele ozbiljnije pregovarati ni sa kim i ni o čemu.

Slika

Slika

U narednom periodu, ova zima bi mogla biti jako zanimljiva, na komplentnoj liniji fronta. Očekujem da tokom zime konačno budu oslobođeni Krasni Liman i Seversk, te da ruske snage uđu u Konstantinovku čime se otvara konačno put za bitku svih bitaka - Slavjansk i Kramatorsk. Da se vratimo tamo gdje je sve i počelo, u slobodarski Slavjansk.

Ne treba preskočiti ni Vovčansk u kojem su se ruske snage konačno pokrenule, ali ni Zaporoški dio fronta gdje kroz teritoriju Dnjepropetrovske oblasti Rusi dosta dobro idu ka Guljapolju i Orehovu. Ako se tome pridoda uspio desant kod Kamenskog prema Zaporožju i ulazak u Primorsko i Stepnogorsk, onda mjestu optimizma itekako ima. Sad se, na cijelom južnodonbaskom ratištu vidi koliko je značajna bila operacija Ugledar, a na sjevernom forsiranje rijeke Oskol kod Dvorečnog. Kakva partija šaha. Dok su jedni skakali po Sudži vodeći PR rat, ovi nešto ozbiljniji ratnici sa druge strane su taktički doveli gotovo do sloma ukrovermaht i NATO generale na dobrom dijelu Donbasa.

Majstorski, nema šta.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2025, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Е, па добрим дијелом сигурно и због мноштва оваквих пресуда, сад праве Герање и остале материјале у више него довољним количинама, и све квалитетније итерације.

Citiraj:
Бивши начелник одељења Министарства одбране и бивши начелник инжењеријске службе Стратешких ракетних снага осуђени су на 10, односно 6 година затвора, према подацима Истражног комитета.

Донета је пресуда у случају подмићивања и злоупотребе положаја током извршења државних одбрамбених уговора.
Бивши начелник одељења Министарства одбране за државне одбрамбене уговоре, Вертелецки, и бивши начелник инжењеријске службе Стратешких ракетних снага, Хорошунов, проглашени су кривима за примање великог мита и злоупотребу положаја током извршења државног уговора.
У периоду 2019–2020, док су надгледали уговор са компанијом Металлист АД (којом је руководио Сергеј Червјаков), Вертелецки и његов подређени, Макејев, примили су мито од преко 1,8 милиона рубаља, а Вертелецки и Хорошунов су прихватили неквалитетни рад, наневши штету Министарству одбране од 73 милиона рубаља. Вертелецки је осуђен на 10 година затвора строге безбедности, новчану казну од 700.000 рубаља, петогодишњу забрану државне службе и губитак чина пуковника и одликовања. Хорошунов је добио шестогодишњу затворску казну опште безбедности, двогодишњу забрану државне службе и губитак чина и одликовања. Наређено им је да плате 73 милиона рубаља Министарству одбране.
Червјаковљев случај је у току; Макејев је већ осуђен.

https://t.me/RVvoenkor/103602

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2025, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Украјинске оружане снаге убиле су Свештеника, његову супругу и породицу парохијана у близини Константиновке због одлуке да пређу на Руску страну

Отац Владимир, његова супруга и породица парохијана са осмогодишњим дететом покушали су сами да напусте зону борбених дејстава и пређу на руску страну.

Прво су их погодиле украјински дронови, а затим су почели да пуцају минобацачима по њима.
Седам цивила је убијено.
Сељани су покушали да покупе тела погинулих, али су их украјински дронови спречили.

Slika

Извор: https://t.me/debeljaca1vrs/43813

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2025, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ТЦК Зеленског јурио човјека, прегазили аутом њега и његово дијете.

Снимак није за слабе: https://t.me/debeljaca1vrs/44004

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2025, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Опет обмен 1000 за 30. Врв не треба причати колико је чијих.

Vrh

[ 10906 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532 ... 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]