Rivaldinho je napisao:
Ако пружиш отпор, с почетка ће изгледати донкихотовски, али ако си упоран ипак у људима око тебе, мало помало, почне да се буди та искра доброте коју сви ипак носимо у себи.
Rivaldinho, hajde reci mi je l ovo u tvom okruženju stvarno pali?

Jer ja izgledam donkihotovski već godinama, ali niko od ljudi oko mene nije ni milimetar se pomjerio povodom te korupcionaške lakrdije koja je duboko ukorijenjena u našem narodu..
A ovo oko rata u Ukrajini, ko god ima i malo mozga i percepciju za rasuđivanje, svjestan je od početka šta se dešava. To što kod nekih ljudi preovlada strah, pa zbog toga staju uz tu neku ustaljenu mantru sa Zapada, to je druga stvar. Mislim da i ti ljudi u dubini duše znaju šta je ispravno šta ne. Ne znam kako objasniti sebi da je DOBRO da država otima pare od svog farmera, poljoprivrednika, znači srce i duša te tvoje države, da bi poslao stotinama kilometara dalekom Ukrajincu da se bori u nekom ratu sa kojim ti konkretno nemaš nikakve veze ?!
Ko god spomene zle Ruse, samo neka se sjeti masakra u Odesi, da ne idemo dalje. U 21. vijeku su ljude palili kao na lomači.
Bogu hvala, na zastavi Rusije, na grbu Moskve, je Sveti Đorđe koji ubija aždaju, pa evo opet su Rusi ustali protiv nacizma. Protiv svega što ne valja a dolazi sa Zapada. U vremenu kada se ljudi optužuju za "verbalno uznemiravanje", kada ti pedofil ulazi u ženski toalet da gleda curice, kada dječaci u vrtić dolaze obučeni kao djevojčice, kada trandže se bore za svoja prava jer su i oni ljudi, Bogu hvala opet je tu pravoslavna Rusija da nas spasi od takvog svijeta.
Nažalost, bojim se da je sve otišlo dođavola, to vidim na svakom koraku, ljudi su zaboravili da budu LJUDI i bojim se da samo neka razaranja širih razmjera mogu da vrate svijet u normalu. Prosto je postalo bolesno koliko smo postali samoživi, kao nekakva hodajuća čudovišta. Samo neki haos širih razmjera može te pomućene mozgove vratiti u ljudski oblik, pomozi, ustupi, pruži ruku.