Čiča iz Rogače je napisao:
10-20 godina je ogroman period i pitanje je koliko bi mogla izdržati posrnula EU i njena ekonomija.Građani EU trpe i pod većim su udarom nego stanovnici Rusije i Ukrajine....u samo 10 godina AFD i slične desničarske partije bi preuzele primat nad EU a onda je sve moguće......zato se ovim fašistima u Briselu i žuri,
Uvezi toga fasizma iz Brisela.
Ja uvije volim ne gubit iz vida i "big picture" i ste pozicije bacit pogled na dole.
Ponavljam se, dobro se sjecam kad je Obama dosao u Evropu i isamarao Markelovu i ekipu.
Doslovno je njoj i ekipi rekao: Politiku prema Istoku(Rusiji i Aziji) vodimo mi - (Amerika) a ne vi i bit ce kako kazem-o.... kaput!!
NATO je vojno POLITICKI savez!
Ko vodi NATO?
Jel se NATO prosirio na istok i uzimo zemlju po zemlju zato sto je to htijela Francuska ili Spanij ili Njemacka ili Italija oni su imali tu politiku i gurali jel??
Ili je to Amerika?
Zato ja price o podjeli politike tj interesa (jer u sustini su uvije i samo uvijek ekonomski interesi tj ko i koliko ce kesirat i uzeti od koga) i ta podjela na Ameriku u Evropu tj. Brisel ja ne vjerujem u to.
Brisel i EU su u totalnom ali doslovce totalnom potcinjenom polozaju, ne vodi Brisel nikakvu posebnu politiku vec slusa!!
Da uvedem oved Rozu L. u pricu sto ona rece onomada : Dok se ne pomaknes ne vidis da imas lance na nogama tj. ne kuzis da sir rob...jbg tako je!!
Jel neko vidi da se neka zemlja mice i pomjera u Evropi osim malo i to dozirano talasanja od Madjarske i Slovacke u ove 3 godine rata u Ukrajini?
Koji su to neki znacajni potezi i koje su to promjene u plebesu koje sadasnje marionetske sluganske vlade ne mogu da izmanipulisu, suzbiju ili nisu suzbile?