Brale001 je napisao:
sinip je napisao:
Brale001 je napisao:
Je li rat bio ( a znamo da nije slucajno i niodkud doso) zbog ovog gdje smo danas ovih godina i decenija, zbog cega je rat uopse ovde bio?
Ko ce se vratit? Gdje ce se vratit?
Због чега је био рат?!?
Па ваљда због тога да сад имамо право да одемо одавде, ако нам се иде, или да останемо ако нам се не иде или немамо гдје, а не да ти други одређују те ствари. Ваљда је то јасно? Сјећаш се да је избор био "ко неће илахије има и касиде"?
.
Sinipe, mozda ja ne znam kako je bilo prije sa odlascima, vizama valjanosti pasosa u ex Jugi i putovanjima.
Evo jutros sjedim u nekom starijem drustvu, neko spomenu rat, pitam ove starije uvezi ovog tvoga " Pa valjda zbog toga da sad imamo pravo da idemo odavde ako nam se ide ili da ostanemo ako nam se ne ide..." cudno me gledaju pitaju ko ti je to reko?
Jedan ozbiljan covjek kojeg postujem mi kaze: " Brale, ne seri popi pice i pusti te Andersenove, jebo te Goran Milic i te price nisi smio da kazes da si Srbin, Hrvat ili Slovenac i nisi mogao putovat,otici i doci."
Ja bas poso da kazem ma nije Milic jedan informisani lik to spomenu a ovaj stariji se dize od stola i rece: "E jebem ti kafu, konobaru ja placam i ode"
Sinipe ja tebi nebi ovo napravio.

Е џебат га сад, Брале. Није фора да не конташ намјерно...
Елем, ономад је и Тиле пустио људе да иду вани и да тамо нађу посла кад га није било у Југи. Поднесеш захтјев за пасош, сачекаш колико треба, добијеш пасош и "нога-транс". Сви срећни и задвољни, и СФРЈ и Швабе, Аустријанци, Швеђани...
Онда... Ако се вратимо у период "увођења демократије у СФРЈ", сјетићеш се ономад неког референдума у СР БиХ, након кога си имао избор или да будеш грађанин са једнаким правима у грађанској Р БиХ, у којој би наравно, једна група тих грађана била једнакија од друге групе грађана (тзв. "илахије или касиде" избор), или да урадиш нешто у вези тога. Значи могао си да будеш "свој на њиховом" а овако си "свој на своме", ма колико то глупаво звучало и ма колико то "своје" било у економској и свакој другој провалији. Ако ти и даље нешто није јасно, купуј "Дневни намаз" једно седмицу дана па да виидш шта мунгоси мисле о нама, или гледај ТВ "у њиха", укључујући и N1.
Немој сад да улазимо у генезу како је дошло до тога, требали би да претресемо политику лАмериучке администрације од како је Тиле умро па наовамо.
Kad pobjedimo Doboj ćemo nazvati Obren Vakuf,usprkos tebi i Vulićki
Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade.

Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika.
Milion KM po radnom mjestu.