Citiraj:
Ne radi se ISKLJUCIVO o toj lokaciji, da li je park, ili nije. Rijec je o principu. Tu gradi tip, koji je prije godinu-dve-tri bio osumnjicen, pritvaran za malverzacije sa DRUSTVENOM SVOJINOM, sudilo mu se, drz ne daj, ne da mi se sad traziti da li je na kraju bio osudjen, da li je sklopio neku pogodbu sa Tuzilastvom o priznanju krivice, i sl, sto nije nuzno najbitnije. Dakle, umjesto da covjek takvog profila, bude ekskomuniciran iz drustva, on biva nagradjen tako sto gradi na najekskluzivnijoj lokaciji, mozda i u cijeloj RS. Kad je dosta? Kad nesto prelazi u nenormalno? Ima li kraja?
Znači ja sam bio u pravu kad sam rekao da nije u pitanju park niti izgradnja, već revolt na vlast, funkcionisanje iste, nepostojenaj zakona i slično. Zašto se onda serenda o betonu i drveću, parku i ostalim "mother nature" stvarima? Zašto neko ne napiše na tim transparentima "Radišiću lopovčino, nećeš graditi u mom gradu" i da li bi, da je taj isti puterom namazani Radišić, došao da izgradi park, botaničku baštu ili nešto slično, takođe neko protestovao zbog toga što on recimo nepoštenim parama gradi nešto društveno korisno?
Gmizavci iz opozicije su izmilili na površšinu nakon što su vidjeli da se protest protegao na par dana, sakupio solidan broj ljudi, pa sad valja malo popraviti sliku o sebi pred aktuelne izbore, ne bili se ogrebali za još koji mandat u skupštinskim klupama. Da su izletjeli na proteste odmah prvi dan, možda bi sve ovo i imalo ozbiljan karakter, ovako su prvo izvidili kako situacija izgleda, pa su PR službe zaključile, da bi im to bio dobar potez, čime je to pretvoreno u cirkus. Da su ekološki aktivisti i prirodnjaci, koji protestuju, gospodinu Stevandiću pretresli debelo dupe onim transparentima, jer im politički opozicionar nije potreban da se pred kamerama majmuniše i vrši ličnu promociju, možda bi stvarno sve to imalo ozbiljniji karakter.
Lijepo ja rekoh da je ovo orkestrirana i programirana gungula, koja u korist ide svima, a narod koji se eto kao bori za neko društveno dobro opet ispada glup i naivan. A ljigavci poput opozicionara iz PDP i SDS, wannabe politički disident Trifunović i ostali, samo izvlaeče korist. Dobijaju medijsku pažnju, isto kao i vladajuće strukture, koje ovako fino prikazuju da u državi (entitetu) ne vlada jednoumlje i diktatura, već eto ima i drugog mišljenja...