banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 14:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10390 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2025, 15:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Rekao bi da Zelenski ovo nije sam smislio

Napisao sam već ranije da će Tramp ako bude htio moci kao izlaznu strategiju Ukrajinsko sranje da fakturise Bajdenu pa upravo to i radi.

Posto Tramp neće da im da blanko vojnu podrsku da bi se samo održao prividi Evropske pameti i da su neka sila ova predstava u ovalnom uredu je samo pokusaj Evropski mamlaza da medijski pritisnu Trampa da promijeni plocu, da ne dodje do dogovora i da se rat nastavi dok se Rusija ne porazi. Šta ako najednom nestane straha od Rusije?

Makron iznio neki dan svoj plan za Ukrajinu Trampu, Starmer iznio svoj plan Trampu, najnovije, sad bi mi opet trebala ona Boldrikova slika, Makron i Starner će zajedno da iznesu svoj plan Trampu.

Možda ni onaj sporazum o mineralima nema baš puno veze sa mineralima vise je u neku ruku garancija ako Ameri nešto kao "kopaju" po Ukrajini neće biti rata ali to mamlazima nije dovoljno boje se mira i da će možda i oni morati da odgovore na neka pitanja.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2025, 12:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Update Izgleda da ćemo ipak ostati uskraćeni za francusko -britanski plan ni sami ne znaju o čemu su se dogovorili

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2025, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Jos uvijek se smijem i nevjerujem, pogledo sam vise puta taj duel dva bufona.
Ova ce me zabavljat neko vrijeme kad trebam malo smijeha i opustanja!!
Sazeta rekapitulacija najintersantnijeg dijela:

Oba mu govore imate problema a ovaj znam, znam ...al Putin je zlocinac...!

Vance...vi gubite, hvatate maloljetnike i regrutujete a ovaj... ma mi se borimo ti nis bio i ne znas( i skoro da rece mi pobjedjujemo) i onda nastavlja....Putin ubija nase ljude i...!!

Tramp ma pola zemlje ti je razruseno a ovaj ma nee, mi smo ok nesto malo sruseno sve stima i radi djeca idu u skolu ...al Putin je hulja i...!!

Ovi opet moras prestat ratovat, mora krenu prvo primirje ,mora diplomatiju a ovaj koja diplomatija, ma neee diplomatija, ne primirje prvo pobjedit Putina, Putin ce i vas, ne znate sta vam se sprema ja znam ...Putin je lazjivac i ...!!

Tramp, hajde vise dosta si prico....haj vani ti ces da mi kazes sta ce bit ovde i kako cu ja da radim!
Vance , jebo te onaj ko te nagovori i posla ovde da nam siris propagandu i pametujes Americkom plebesu!!! :lol: :lol: :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2025, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hajmo malo ozbiljnije!!

Victoria Nuland -- 'Fuck the EU'

Promjene koje su nastupile sa dolaskom Trampa su tek u zacetku i stara neoliberalna svijetska elita se drzi i jos ima uticaja u Americi a pogotovu u EU i Engleskoj.
Uvijek je vanjska politika bila odraz unutrasnje i Tramp mora slomit otpor prvo unutra kod kuce sto i radi a onda i vani ako ostane ziv.

Gdje je "problem" sad uvezi Ukrajine.

Prvo razgovori Amera sa Rusima bez EU, NATO i Zelenskog su totalno razbjesneli zapadnu neoliberalnu elitu. Bilo kakav korak ka prestanku rata je no noo!
Pogotovo razgovor sa Rusima, sastanak Trampa i Putina je gotovo nezamisliv za njih i ravan je katastrofi doslovce!!
I ja sam bio jako skeptican da je to moguce takvom brzinom ali vidjet cemo.

Oni bjesne, izdaja demokratije, izdaja medjunarodnog prava, NATO-a, osnovni principa humanosti i td i td.
I najznacajnije od svega njih niko nista ne pita.
Medjutim ili Ali.

Zaboravjaju jedno i osnovno, ko je oragnizovao Majdan i puc u Ukrajinini, jel EU ili Francuska ili Engleska??

Gdje je tu: "fack the EU"??

Amerika je inicirala Ukrajinsku epizodu doduse pod Obamom i politikom koja je tad vodjena a sada Amerika sa Trampom hoce to da zavrsi.
Tu nema sta EU ili Ukrajina da radi, Nisu pitani kad je pripremano vec su slusali i izvrsavali tako je i sad kad se zavrsava.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
А Руси све посматрају, климају главом, "ми смо за мир" (али има ту неких ситних слова доле, знате како), логично не пада им на памет да вјерују наранџастом и по шушкањима, припремају велику офанзиву за неко вријеме. Њима се може, јер имају cards, како рече Трамп Еленском. Како изгледа кад неко нема cards, видјели смо код нас пошто нас је српски пријатељ Трамп глатко одбио, не помаже пројекција америчке заставе на палати председника, MAGA качкети и раздрагани "millionaire again" Руди Ђулијани који пред окупљеним српством у више наврата хвали нашу љубав према Америци, па преводилац мора да замуцкује...
Тако да су Руси свјесни да са чак и одобровољеним америма мораш чврсто да држиш што боље cards у својим рукама.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zna to svako ko je odrastao na selu ali malo takvih ima ovde na forumu, jer su svi djeca sa asfalta kazu vec treca ili osma generacija (btw, BL tad nije ni postojala) i nedaj boze ...kakvo selo i seljaciiiiii!!!

Medjutim ili ali.

Ko je odrastao na selu zna da je najteze utjerat stoku u obor (bjeze, otimaju se, ritaju, grizu, skice, cvile i rokcu) tako je i sa "utjerivanjem" pameti i tjeranju na poslusnosti zapadadne kamarile!!

Zato pravi gazda zna sta i kako!! Prvo ukoljenci stoku(za plebes sa asfalta to znaci svezi noge) i onemoguciti manervar!!
Tramp to radi sa carinama (lova vrti i debeli nuklearni stit probija i najaca ledja savija) .....samara okolo redom i tuce kandzijom i debelim bicem seosko "blago" a.k.a stoku ...jbg. tesko to ide stoka je stoka ostrog zuba i tvrdog kopita ...!!! :D
Novac je cudo vidjet cemo jel se jos uvijek svi mole pred tim oltarom!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2025, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kina je vecinom ateisticki populacijski ustrojena ali u zadnje vrijeme situacija se i tamo "mjenja".
Kinezi polako naginju ka Hinduizmu i sve otvorenije su skloni obozavanju "Svete krave"!!

Kinezi vole da muzu! Vole muzti vise nego stanovnici Indije. Pogotovo vole kad muzu Evropske krave koje su do sad bile vesele krave a svi znamo i nauka je dokazala da vesele krave daju obilato i vise mlijeka.

Njihov ministar v.p. kaze da nije bas ok i lijepo to sto Putin i Tramp rade, zanemaruju EU u rijesavanju rata i Ukrajine i sve vise ih marginalizuju!!
On to nebi tako.
Essh... izgleda da ce se krdo polako skroz preselit na novi pasnjak...!!! :D
Da daaa.... kad svi drze makaze u rukama ovce gole hodaju!!! :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2025, 20:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Trump ce dobiti Nobelovu nagradu za mir.
Paz'te sta vam kazem.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2025, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da mirotvorac, on injegov badi Bibi!!!
Gasi Ukrajinu a ravna Gazu...i to tako ide od pracovjeka do danas.
Dok jednom ne smrkne drugom ne svane. Sto Engleski PM kaze ovim u parlamentu na iftar! Muslimanim je sad jako tesko u Engleskoj a onaj dobacuje iz grupe ..."Mi smo ok nismo mi Palestinci!!! :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2025, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Digresija je napisao:
Trump ce dobiti Nobelovu nagradu za mir.
Paz'te sta vam kazem.

A studenti??

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2025, 07:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Strani izdajnici i plaćenici. Kao i opozicija. To znači i ti i ja....

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2025, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Прво јуче вијест из украјинских извора да је стање њихових трупа у Курској Области све горе и да је пребивање тамо бесмислено, а данас већ да су Руси "засјекли" и да се ближи котао.

https://t.me/RVvoenkor/87430

Близу су тога да главни пут за Суџу ставе под ватрену контролу (не знам израз наше војне терминологије) или су га већ и ставили. Судећи по мапи, од руских истурених положаја до пута је већ са обе стране мање од 10км, што значи да је пут у домету дронова "Кнез Вандал"? А то је онда проблем...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 21:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Rusi su pokrenuli veliku kontraofanzivu u Kurskom džepu istovremeno prema Sudži, Guevu i Maloj Loknji. Cilj je odsjeći mogućnost povlačenja linijom Sudža-Kurilovka-Guevo-Morgica ili Miropolje. Ruska vojska je izbila na obode Sudže prema plinskoj stanici provlačeći se kroz cijevi, po uzoru na Avdejevku. Operacija je u potpunosti uspjela, kao i presjecanje putne komunikacije koja vodi ka Sumskoj oblasti. Ukrovermahtu se bliži repriza Ilovajskog kotla, o čemu smo ovdje na forumu, obimno pisali 2014. i kotlu kod Debaljceva iz 2016.

Ukrofašisti u klopci. To sada već javno priznaju i ukrajinski telegram i x kanali. I jedni i drugi se slažu da bi u potkovici moglo biti oko 10 000 najbolje obučenih ukrajinskih vojnika.

https://x.com/KyivIndependent/status/18 ... 2686484649

Citiraj:
Posmatramo povlačenje neprijateljskih grupa iz Male Loknje. Pritiskamo duž železničke pruge u blizini šumskih pojaseva severno od Male Loknje. Takođe napredujemo iz pravaca Nikolajevke i Viktorovke.

Neprijateljski kanali šire dezinformacije o značajnoj kontroli naših trupa nad teritorijom u Sumskoj oblasti kod Basovke. Naše trupe zaista napreduju, ali ne onako kako je prikazano na mapama Oružanih snaga Ukrajine.

U Kurilovki, nakon napredovanja naših trupa, neprijateljska grupa našla se praktično bez snabdevanja, pošto je glavni put bio pod vatrenim nadzorom naše vojske.

Ukupni broj neprijateljskih snaga koje bi mogle biti opkoljene iznosi oko 10.000 vojnika. Upravo ovaj faktor bi mogao biti razlog za kontrnapad neprijatelja iz Sumske oblasti, kako bi privukli naše snage u drugi pravac.

https://t.me/Slavyangrad/121298

Situacija se odlično razvija po Ruske snage i pitanje je samo koliko će kovčega stići u Sumi ovih dana, i da li će uopšte i stići. Rusi polako stavljaju tačku na i, na ovu priču.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2025, 09:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

U Kurskoj oblasti, gori zemlja. Rusi su riješeni da privedu kraju jednu od najbesmislenijih epizoda u Ukrajinskom ratu. Ponovo ključnim se pokazalo provlačenje udarnih grupa kroz cijevi u dubinu neprijatelja.

Citiraj:
Situacija na Kurskom frontu:

Zbog nedavnih ruskih napredovanja u Sumskoj oblasti i istočno od reke Psel, ukrajinska vojska izgubila je ključnu rutu snabdevanja prema Kursku, što je ubrzalo povlačenje Ukrajinaca ka Sudži.
Ruska vojska je povratila punu kontrolu nad Čerkaskim Porečnim, delimičnu kontrolu nad Kosicom i Malom Loknjom, kao i potpunu kontrolu nad Berdinom i Novosotnickim.
Pored toga, ruske snage su dostigle železničku prugu jugoistočno od Kubatkina . Moguće je da je rusko prisustvo ovde povezano sa infiltracijom ruskih trupa u Sudžu, ali uspeh te operacije još nije poznat.

Mapa nakon prvog dana ofanzive:
Slika
Ruska vojska napreduje prema Kazači Loknji iz dva pravca, iz tek oslobođene Lebedevke na sjeverozapadu i Martinovke na sjeveroistoku. Čerkasko Porečnoje već je pod punom kontrolom. RF.

Sve više je zarobljenih vojnika Ukrovermahta.
https://x.com/simpatico771/status/1898488493497839831

Evo ko sve učestvuje u operaciji Kursk, sa ruske strane:

Citiraj:
СпН "Ахмат", бригада "Ветераны", 30 МСП, 11 бригада, бригада "Восток", 155 бригада, 810 бригада, 177 полк, 106 ВДД. Мы войдем в историю.
https://t.me/iamsniper/11334

Da je stanje po ukrajinske fašiste loše, tvrde i vijesti na ukrajinskim telegram kanalima:

Citiraj:
Ukrajinski kanal RezidentUA piše:

Naš izvor u Generalštabu izveštava da se ukrajinske snage u regionu Kursk uništavaju dok neke od najboljih jedinica pokušavaju da se povuku bez naređenja – samo da ne bi završile u zonama ubijanja. Još jednom, Sirski nije izdao blagovremeno naređenje za povlačenje uprkos zahtevima komandanata na terenu i sve gorem taktičkom opkoljenju. Putevi snabdevanja su već nedelju dana pod vatrom, a mostovi su uništeni. Samo danas je izgubljeno skoro hiljadu vojnika, zajedno sa stotinu komada opreme. Bitka u Kursku se pretvara u mlin za meso.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2025, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

То сјеверно од Суџе је сад потпуно затворено, сва насеља су узели Руси и ови су ваљда сад само по шумама и њивама, ко није умакао.
Већ сутра се очекују борбе у самој Суџи. На украјинским каналима доста панике, слављења кад се неко извуче и позива у помоћ борцима који више немају помоћ од команде.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2025, 14:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da, ofanziva se tako munjevito odvija, da ni ruski blogeri i telegram kanali nisu u stanju pratiti ju, pa su informacije sa terena kontraverzne.

Ono što je za sada najvažnije je:
Citiraj:
Prema dostupnim snimcima i fotografijama oko 100 ruskih specijalaca dobrovljaca iz različitih jedinica, koje se bore u Kurskoj oblasti prošlo je 10 -15 kilometara kroz cev u gasovoda unutrašnjeg prečnika 145 centimetara, koja je zahvaljujući Ukrajini ispražnjena posle 1. januara, ali su postojala isparenja, zbog kojih je prethodnica nosila maske i boce sa kiseonikom. Prethodnica je sa sobom nosila vodu i hranu i u vrlo skučenom prostoru ispunjenom gasovima, na predviđenim mestima, napravila izlaze iz cevi proširivši pod zemljom prostor u kojima će boraviti do dolaska glavnine. Putovanje glavnine kroz cev trajalo je nekoliko dana, što ukazuje na složenost operacije. Posle Avdejevke ovo je drugi uspešan manevar ruske vojske koja je za proboj iza protivničkih linija koristila podzemne instalacije, što kao posledicu imalo urušavanje veoma utvrđenih delova fronta.

Sjeverni džep u rejonu Male Loknje je u poptunosti oslobođen. Rusi nadiru iz dva pravca ka Kazačjoj Loknji.

Citiraj:
Ruske snage ušle su u sivu zonu u rejonu Kazačje Loknje, očekuje se da će do kraja dana ovo mesto biti oslobođeno.
Glavnina snaga brojala je 800 boraca i pre početka napada boravili su u cevovodu 5-6 dana, što ukazuje na vreme potrebno da se pređe put do izlaza iz cevi. Izlazi su izrađeni u industrijskoj zoni južno od Martinovke i zapadno od naselja Mirnij.
https://t.me/front_channel_sr/30371

Puno je snimaka predaje i povlačenja snaga Ukrovermahta, a trofejni tenk Abrams zarobljen kod Male Loknje:
https://t.me/front_channel_sr/30369
https://t.me/front_channel_sr/30366
https://t.me/front_channel_sr/30372
https://t.me/front_channel_sr/30373

Citiraj:
Ruske snage nastavile su svoju ofanzivu i postigle značajan napredak u nizu smjerova.

Na istoku je ruska kolona napredovala autocestom R200 do Sudže i spojila se s ostacima vojnika iz gasovoda. Ova nova veza u linijama omogućila je Rusiji da započne novi napad prema sjeverozapadu, gdje su napredovali duž vjetrobrana s obje strane željezničkih tračnica i ušli u istočni dio sela Kubatkin.

Kubatkin i susjedno selo Zazulevka brzo su osvojeni, stoga su ukrajinske snage zarobljene unutar šume Ivaškovskij i odsječene od ostatka Kurske oblasti pod ukrajinskom kontrolom.

Dodatno, ruske snage napredovale su s istoka, čisteći prazne ukrajinske položaje u šumskim plantažama i zauzele selo Mihajlovka nakon napada iz dva smjera. Također su napredovali sa sjeveroistoka i zauzeli selo Pravda, potisnuvši sve preostale ukrajinske snage u Ivaškovskij (koji je najvjerojatnije u sivoj zoni) i susjednu šumu. Snimljeni su i obližnji drvoredi.

Dalje na sjeveru, ruske snage zauzele su uporište selo Mala Loknja, podigavši svoju zastavu na komunikacijskom tornju.
https://t.me/intelslava/73796

Slika

Slika

To znači da su Viktorovka i Nikolskij u sivoj zoni, zajedno s velikim područjem istočno od rijeke Malaja Loknja.

A na zapadu su ruske snage napale naselje Loknja, zauzevši ga, te obližnje drvorede i šumsko područje.

U ovom trenutku vode se žestoke borbe za Kazačju Loknju i Bondarevku, što potvrđuje i divgen.ru mapa.
https://divgen.ru/

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Индустријска зона Суџе је ваљда већ капут. Очекивати је да падом Суџе као главног логистичког центра операције, и све остало брзо колабира. Синоћњи најмасовнији досад напад дроновима на Москву је потврда очајања Зеленског због распада у Курску.
Сад можда иде упад у Суми? Ако Руси овим темпом заврше Курск, не видим што им не би остало свјежине да пробају тако нешто. На југу је миц по миц, гине се за сваки квадрат данима па је и већа потрошеност људи и материјала.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Generalno Trampovo trazenje da Zeleni pistane prvo na prekid vatre- primirje pa onda da krenu pregovori o miru moze da bude repriza Minsk dogovora.
Posto Ukrajina je u teskoj defanzivi prekid vatre bi im omogucio da se konsolidiraju ojacaju i osvjeze(sa 17 godisnjacima...)!
Pitanje je da li to Rusima odgovara tako nesto.

Tako da prekid vatre - prekid ubijanja i gubljenja mladih zivota je ok svakako ali odmah pregovori o konacnom miru i statusu i to kratki a ne odugovlacit 2-3 - 6 mjeseci i onda odustajanje od istih od strane Zelenog!

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2025, 23:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sudža je večeras gotovo sasvim oslobođena. Pod okupacijom Urkovermahta nalazi se još samo Gončarovka na zapadnom obodu grada. Bila je ovo epizoda koja će se izučavati u vojnim knjigama nakon rata. Aposlutono nevjerovatna priča sa udarnim bataljonima koji su petnaestak kilometara puzali kroz gasovodne cijevi da bi izbili na prostor između Kazačje Loknje i Sudže. Evo kakvo je trenutno stanje nakon cjelodnevih borbi u centru grada.

Slika

Prvi kadrovi i prve reportaže iz tek oslobođene Sudže sve govore. Mještani koji su morali ostati u svom gradu su sa suzama u očima i sa olakšanjem dočekali oslobodioce.

https://x.com/GeromanAT/status/1899561236754227290

Evo i reportaže o tunelu, koji je preokrenuo tok rata u Kurskoj oblasti.

https://www.1tv.ru/news/issue/2025-03-11/18:00#4

Evo reportaže iz Male Loknje, koja je od avgusta prošle godine bila okupirana:
https://www.1tv.ru/news/issue/2025-03-11/18:00#6

Ruska vojska je u toku današnjeg dana preuzela kontrolu nad čak 12 sela i naselja u Kurskoj oblasti. Ofanziva se nastavlja.
https://www.1tv.ru/news/issue/2025-03-11/18:00#2

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2025, 23:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sudža je oslobođena. Gončarovka je velikim dijelom u svoj zoni. Područje Podola pod kotrolom Ruske vojske. Žestoke borbe se vode južno od Kazačja Loknje i prema Guevu.

https://t.me/intelslava/73865

O stanju u Kurskoj oblasti gdje je u toku velika ofanziva snaga RF, danas raportirao Gerasimov Putinu. VVP konačno u uniformi.

https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_4510931

Kakve su implikacije velike ruske ofanzive na prostoru Kurske oblasi pišu zapadni mediji:
Citiraj:
-O raspadu ukrajinskih oružanih snaga
Bild: Ukrajinski front se urušava.
Independent: Ukrajinci gube pozicije u Kurskoj oblasti nakon napredovanja ruskih trupa.
Iltalehti: Ukrajina je doživela kolaps u Kursku.
New York Times: Tokom protekle nedelje, lagano povlačenje Ukrajine odjednom se pretvorilo u poraz.

-O ruskoj vojsci
Daily Mail: Ruskе trupe trijumfalno marširaju glavnim trgom Sudže.
Repubblica: Razmere superiornosti Rusije u proizvodnji vojne opreme su bez presedana.

-O posledicama po Kijev
New York Times: Vojni uspesi Moskve u Kurskoj Sudži mogli bi da oduzmu Kijevu aduta u mirnim pregovorima.
Newsweek: Ako Moskva povrati kontrolu nad čitavom Kurskom regijom, pregovaračka pozicija Ukrajine, oslabljena raskolom u odnosima sa Trampom, postaće još slabija.

https://t.me/front_channel_sr/30423

Ofanziva se nastavlja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10390 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]