lukabanja je napisao:
Dragi setaci,
jeste li razmisljali da ce narednih mjeseci ako ne i godina, minimalno 3 portira, nekoliko vozaca, bagerista, stolara, majstora raznih profila, inzenjera moci zaraditi “nekakvu platu” i pomoci svojim porodicama.
Sad neko moze reci moglo se graditi i na drugom mjestu ali onaj ko ima ideje i novac bira lokaciju.
Ova zgrada bi mogla da se napravi i u Bukvaleku i vjerovatno bi bila jeftinija ali centar je centar.
Da se razumijemo, nadam se da se svi slazemo da je dobijanje ove lokacije uradjeno preko veze ali sta na ovim prostorima ima da je na legalan nacin (od upisa djece u vrtic, srednju skolu ,zaposlenja, posjeta ljekaru, …..) vecina nas se ne ljuti ako imamo prijatelja koji moze malo pomoci pri rjesavanju tekucih problema “malo pogurati…”.
A neznam brate sta ste vidjeli fino na toj lokaciji od onih bivsih baraka, pa rupa za parkiranje, par klupa.
Opravdano se bune jedino ljudi koji sad nece moci da poprijeko idu od Hrasta prema centru.
1.) Ja se licno nadam da si ti jos u osnovnoj, da imas jos koju godinu do male mature.
2.) Jesi li ti razmisljao da bi 4000 porodica odmah sutra moglo lijepo da zivi, ako bi im se dopustilo da prodaju bijelo na standovima?
3.) Tvoja teorija izgleda otprilike glasi :"Imamo nelegalno ovo, nelegalno ono, sta fali da onda nelegalne bude i treca, peta, osma, stvar" ? Divno.
4) Ne radi se ISKLJUCIVO o toj lokaciji, da li je park, ili nije. Rijec je o principu. Tu gradi tip, koji je prije godinu-dve-tri bio osumnjicen, pritvaran za malverzacije sa DRUSTVENOM SVOJINOM, sudilo mu se, drz ne daj, ne da mi se sad traziti da li je na kraju bio osudjen, da li je sklopio neku pogodbu sa Tuzilastvom o priznanju krivice, i sl, sto nije nuzno najbitnije. Dakle, umjesto da covjek takvog profila, bude ekskomuniciran iz drustva, on biva nagradjen tako sto gradi na najekskluzivnijoj lokaciji, mozda i u cijeloj RS. Kad je dosta? Kad nesto prelazi u nenormalno? Ima li kraja?
Za ove sto se gade na pojave Stevandica, Puhala, onog debeltrbonje iz Buke, i sl. Ni meni nisu najsimpaticniji, ali vi ste izgleda spremni neku najnormalniju pojavu danas sutra proglasiti losom, nepotrebnom, smijurijom, i sl. Sutra da njih trojica stanu iza ideje da pedofilima treba pojacati kazne i osude, vi bi isto reagovali. Bas super.