banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 09:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 430 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jul 2014, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
spijo je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:

Prijedor je izrazito antifašističi kraj. Upravo su na Kozari, svi mještani ovoga kraja borili skupa protiv fašizma, mnogo je narodnih heroja iz Prijedora, mnogo je muslimana iz ovoga kraja ubijano u Jasenovcu. Tako da je ta priča čitsa utopija, i sve što mogu reči, neponovilo se nikada i nikome. Sva ova priča nije vrijednija od jednoga ljudskoga života.

Već sam pisao o tome.Boravio sam u Kozarcu jednom sedmično u periodu s kraja osamdesetih do devedesete i sjećam se vrlo dobro antisrpskog raspoloženja,pljuvanja svega srpskog i jugoslovenskog.Sjećam se njihovih priča u birtijama povodom sranja na Kosovu,psovanja majke Slobi i JNA.
Nisam primjetio ni trunke solidarnosti prema srpskom življu na Kosovu niti želje da se sačuva postojeća država kojoj se već tad nazirao kraj.Vjerovatno sam tad bio u kontaktu sa djecom od tih muslimanskih antifašista o kojima pričaš,koja su se preobratila u otvorene nacionaliste i buduće rušitelje zajedničke države.Ali to je druga tema i priča.

Danas u fudbalskom klubu iz Kozarca "FK Budučnost" igraju igrači svih nacija, večina su srbi. Ljudi se druže, nakon svega što je bilo, ljudi žive, skupa žive. Tako da....

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 05:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
eric_cartman je napisao:
shakal je napisao:
Ovo je prejako sta ljudi rade

http://www.kozarac.eu/

Prva slika objašnjava...malo ovih tabuta, majku mu.

Fašizam je bolest....

Brao! Ote mi rijec iz usta!

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 06:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
spijo je napisao:

Prijedor je izrazito antifašističi kraj. Upravo su na Kozari, svi mještani ovoga kraja borili skupa protiv fašizma, mnogo je narodnih heroja iz Prijedora, mnogo je muslimana iz ovoga kraja ubijano u Jasenovcu. Tako da je ta priča čitsa utopija, i sve što mogu reči, neponovilo se nikada i nikome. Sva ova priča nije vrijednija od jednoga ljudskoga života.

Već sam pisao o tome.Boravio sam u Kozarcu jednom sedmično u periodu s kraja osamdesetih do devedesete i sjećam se vrlo dobro antisrpskog raspoloženja,pljuvanja svega srpskog i jugoslovenskog.Sjećam se njihovih priča u birtijama povodom sranja na Kosovu,psovanja majke Slobi i JNA.
Nisam primjetio ni trunke solidarnosti prema srpskom življu na Kosovu niti želje da se sačuva postojeća država kojoj se već tad nazirao kraj.Vjerovatno sam tad bio u kontaktu sa djecom od tih muslimanskih antifašista o kojima pričaš,koja su se preobratila u otvorene nacionaliste i buduće rušitelje zajedničke države.Ali to je druga tema i priča.

Danas u fudbalskom klubu iz Kozarca "FK Budučnost" igraju igrači svih nacija, večina su srbi. Ljudi se druže, nakon svega što je bilo, ljudi žive, skupa žive. Tako da....
dovoljno je da jedna budala iz kluba poviče "tekbir" i idila će se raspasti.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 08:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34

Žločin neoprvdava žločin. Činjenica je da 40 km od Banjaluke punih 22 god u masovnoj grobnici ležalo preko 300 ubijenih ljudi, žena i djece.

muslimanska propaganda je nadmasila i josefa gebelsa.

U Tomasici nisu zakopani nikakva zene i djeca ,to su lazne konstrukcije muslimanske propagande. U Tomasici su zakopani pripadnici zelenih beretki,patriotske lige i drugih formacija koje su odbile ultimatum o mirnoj predaji oruzija a u jednom trenutku izvele i agresiju i na sam grad prijedor u jutarnjim satima 31 maja 1992.U Tomasici su sahranjeni ljudi koji su prkupljeni prilikom asanacije terena u zoni borbenih dejstava .. nikakva zene i djeca.

Laz je i da su muslimani masovno bili u NOB-partizanima i drugim antifasistickim formacijama kao sto su JVUO-cetnici.naprotiv muslimani su podrzali masovno NDH i njihovog saveznika Njemacku.I masovno se prikljucili ustasama i ss divizijama
Dovoljno je otici gore na Mrakovicu na onaj spomenik pa vidjeti ssva ona imena,medju onih 4-5 hiljada imena uklseanim na spomenik na Mrakovici ne moze se naci 20 muslimanskih.Muslimani u prijedoru i kozarcu su tokom onog rata msaovno usli NDH formacije ,ustase

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 08:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Evo malo cinjenica o desavanjima u Prijedoru,znam da se ovo nece dopsasti moderatorima i drugim jugoslovenima na forumu ali muslimanska propaganda je stvarno uzela maha,laz kad ponovis hiljadu puta ona postane istina

Citiraj:
Borbe u Prijedoru 1992
Pocetak napada

Dana 22.maja 1992 u 19 casova muslimanske paravojne formacije sa podrucja Hambarina izvrsile su oruzani napad na pripadnike VRS.Napad na celu sa Azizom Aliskovicem je izveden tako sto su automobil u kojem su se vozili pripadnici VRS zaustavljen na kontrolnom punktu nelegalnih snaga na izlazu iz prijedorskog polja na kojem je otvorena vatra i pri tom smrtno stradala dva pripadnika VRS a cetvorica su ranjena.

U tom napadu poginuli su Radovan Milojica i Rade Lukic dok su Rade Milojica, Sinisa Mijatovic teze a Nedeljko Antunovic i Milenko Lulic lakse ranjeni.

Iako je krizni stab u Prijedoru trazio od mjesne zajednice Hambarine da se izruce krivci za napad, niko se nije odazvao pozivu.
Istog dana Krizni stab Prijedor nesto prije 15 casova je putem Radio Prijedora saopstio javnosti odluku o predaji nelegalno stecenog oruzja do 27 maja u kasarni Zarko Zgonjanin u Prijedoru.Tako je krenula akcija vracanja nelegalno stecenog oruzja u kome je prikupljeno oko 500 cijevi uglavnom oruzja TO. Medjutim oruzje su odbili predati mjestani Mjesne zajednice Kozarac i jos nekoliko okolnih muslimanskih sela.

Napad na vojnu kolonu

Sledeceg dana 24.maja.1992 u 14 casova su muslimanski ekstremisti i zelene beretke iz Kozarca i Kamicana su napale vojnu kolonu na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka a vojska je napadnuta u mjestu Kamicani i poslje uzvracenog napada se pokazalo da zelene beretke imaju veliku kolicinu naoruzanja i da su se dugo i temeljito pripremali za rat.

Napad na kasarnu

U noci izmedju nedelje i ponedeljka oko 2 sata izvrsen je napad na kasarnu Zarko Zgonjanin i na pripadnike VRS. U isto vrijeme kad je iz Puharske napadnuta kasarna je trajao i napad muslimanskih formacija u Kozarcu i Kevljanima sto govori o organizovanom napadu i sinhronizovanom djelovanju zelenih beretki.Svi napadi su uspjesno odbijeni. Pocinioci napada na kasarnu su pohapseni a to su Senad Grozdanic,Djevad Grozdanic,Said Grozdanic i Hamdija Balic sa svojom grupom.
Poslje uspjesne akcije odbijanja napada muslimanskih formacija sledece jutro je veliki broj muslimanskih sela poceo da prikuplja oruzje i da vraca u kasarnu Zarko Zgonjanin a u utorak je prilikom ciscenja oruzja iz Kozarca uhvaceno preko 100 pripadnika Zelenih beretki koji su potom razoruzani. Krizni stab je dosao do saznanja da su vodje paravojnih muslimanskih snaga Becir Medunjanin,Mirza Mujadjic i jos nekoliko komadanata Zelenih beretki iz Kozarca naredili paljene zbjega muslimanskog naroda u Kozarcu, u predjelu Kotlovace na Kozari, kako bi optuzile VRS za napad na civilno stanovnistvo, VRS je uspjesno ugasila pozar na Kotlovaci .

Glavni napad i pokusaj zauzimanja grada Prijedora

Dan je zapoceo napadom na sanitetska kola kod podvoznjaka gdje je vozac saniteta izranjavan iz raznog pjesadiskog oruzja,poslje uzvracenog udarca muslimanski ekstremisti su se razbjezali i dan je protekao mirno, do u zoru 30.maja.1992, kada odpocinje plan zauzimanja grada.

Velika grupa Zelenih beretki prebacuje se preko rijeke Sane u grad i dijeli se na dva dijela.Prvi dio je ostao da kontrolise komunikaciju a druga grupa je krenula u zauzimanje radio stanice Kozarski vijesnik kako bi dezinformacijama doveli narod i vojsku u paniku, padom radio stanice bi pale i dvije najvece zgrade u Prijedoru koje bi posluzile kao odlican snajperski polozaj.Napad je zaustavljen u Partizanskoj ulici gdje je 43 motorizovana brigada VRS iz Prijedora potpuno unistila muslimanske ekstremiste i sprecila pokusaj osvajanja radio stanice.
U borbi je smrtno ranjen legendarni major Zoran Karlica.

Treca grupa ekstemista krenula je u osvajanje zgrade opstine i stanice javnih bezbjednosti, padom ovih zgrada prakticno bi pao grad Prijedor.Muslimanski ekstremisti su iskopali rov na svega 50 metara od opstine i glavne policiske stanice odakle su snazno tukli mitraljezom i pjesadiskim oruzjem oko 8 casova.poslje likvidacije mitraljezkog gnijezda zelenih beretki , VRS krenula u napad u kome su muslimanski ekstremisti razbijeni.

Cetvrta grupa napadaca krenula je iz Starog grada prema Puharskoj dje su trebali da se spoje sa ekstremistima iz Puharske i Cerjeka ali su zaustavljeni jos prije nego sto su uspjeli prijeci u Puharsku.
Slika
Borci Republike Srpske su polako ali sigurno, slamali otpore razbijenih muslimanskih ekstremista po ulicama.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 09:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Mogu samo reci da su skoro identican scenario pokusali napraviti i u mom gradu.prvo su napali iz zasjede jednu policijsku patrolu u jednom selu i ubili policajca koji je bio nesto kao legenda grada,nakon toga autobus pun mlade vojske(mi ko djeca ulazili kasnije u taj bus koji je bio sav krvav i izresetan.
Kasnije otisli nasi zauzeli sve to za jedan dan.najebo i ko je trebao i ko nije

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 09:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Naravno kod organizatora nadjeni spiskovi sa srbila,ko je za odstrel...
I sad su oni tamo mucenici po kojima se nazivaju ulice i skole
Sto je najgore,imam osjecaj da ce oni ovom svojom propagandom ubijediti i dobar dio nas kako smo mi zli koljaci koji su ubijali svoje komsije

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
ozna je napisao:

U Tomasici nisu zakopani nikakva zene i djeca ,to su lazne konstrukcije muslimanske propagande. U Tomasici su zakopani pripadnici zelenih beretki,patriotske lige i drugih formacija koje su odbile ultimatum o mirnoj predaji oruzija a u jednom trenutku izvele i agresiju i na sam grad prijedor u jutarnjim satima 31 maja 1992.U Tomasici su sahranjeni ljudi koji su prkupljeni prilikom asanacije terena u zoni borbenih dejstava .. nikakva zene i djeca.

Najmlađa žrtva koja je ukopana je 13-godišnji Šarčević Elvis, a najstarija Kadirić Salih koji je imao 77 godina. Pronađene su i tri ženske osobe, a najstarija među njima je Đula Duratović (1924) koja će biti ukopana sa suprugom Husnijom, četiri sina, snahom i unucima.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:53 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
I šta ti to govori?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Koliko ides na kurac dodje mi da pocnem postavljati "duhovite komentare" tipa, "super da su svi na okupu", "porodicna idila" i sl. Odmori malo, u tim mjestima ste popusili kurac na terenu i stigla vas je kazna, isto bi bilo da smo mi ispusili. Vjerujem da bi umjesto spiskova Srba za likvidaciju u Sarajevu bili spiskovi Muslimana da je bilo drugacije stanje, ili u Mostaru i sl. Tako je kako je, nemoj smarati, i nemoj uciti najvece zrtve sa ovih prostora sta znaci biti zrtva. Hvala

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Dosao malo na odmor u ćarśiju pa pokupio par novih informacija, a gde onda neukim ljudima to objasniti nego na forumu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:02 
Bič božji
Bič božji

Zašto ste tako netolerantni?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zato sto smo divljaci i koljaci

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
To, lutko!

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:10 
Bič božji
Bič božji

Tačno sam znao :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
ja se uvijek sjetim onih priča na početku rata. Djeca muslimana sa kojima sam se družio odjednom počeli markerom da se označavaju. Tipa tri-četiri tačke na ruci. I priče kako će uskoro doci do napada. Brat od jednog bio u Zelenim beretkama... a mene stara htjela ubiti od batina kada je vidjela da sam nacrao 4s na nekom papiru. Kao nije to lijepo zbog drugih...E da, ja sam kao jedini u raji čistokrvni Srbin dobio jednu tačku :lol: Ili je neka druga kombinacija tačaka bila. Davno su bila ta vrela ljeta mejdanska...

Sve su to dječije priče i iz mog ugla, ali sigurno da tu ima i istine. Istine da su planirali upad i u Banjaluku. I onda dođe vrijeme da ne pričaju ljudi nego bombe. I opet će, jer nikako da naučimo... Džaba tns-a maše zastavom. Jedni mu ne vjeruju da iskreno to radi, a drugi ne vjeruju zato što maše sa njim. Treće boli q što maše sa njom. To je BiH.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 13:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
ozna je napisao:

Najmlađa žrtva koja je ukopana je 13-godišnji Šarčević Elvis, a najstarija Kadirić Salih koji je imao 77 godina. Pronađene su i tri ženske osobe, a najstarija među njima je Đula Duratović (1924) koja će biti ukopana sa suprugom Husnijom, četiri sina, snahom i unucima.

Jel bio rat ili su se grudvali? Ružno rečeno, ali u ratu nažalost stradavaju civili....

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 13:04 
Bič božji
Bič božji

Demokrate iz Amerike bi rekli, kolateralna šteta...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 13:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Otprilike...metak i granata ne biraju.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima li negdje lista spisak sada sahranjenih sa godinom rođenja?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 430 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]