The_new_Statesman je napisao:
Cudo kako se nije usudio podebljati bas ovaj dio:
Citiraj:
''Kazao nam je: 'Pa ja ne mogu pojmiti to šta je moj narod uradio bošnjačkom narodu'.
Svega m', morao sam se registrovati da tebe citiram. Koliko si ti nerealan nije moguce. Pravi papak. Pa nije narod ucinio, vec pojedinci. Sta hoćes ba ? Ako je neki izmet ljudskog roda uradio nesto, ne ocekuj da svi nose kolektivnu krivicu radi toga. Ne kontam te sviju m'. Nisu svi takvi, ako je to neki pojedinac ucinio - on je ucinio, ne ja. Je l' to majke hoš' reći da ako je Naser Oric ubica da smo svi mi ubice i izmeti kao on ? E pa haveru moj pocni se odmah izvinjavat u Oricevo ime raji. A izvinjenja i kajanja ne vracaju mrtve. Nego kume budi realniji. Grobnica ima k'o jagoda i trebaju se ti ljudi pokopati kako Bog zapovjeda. Zrtava ima na sve strane i treba se to postovati, a ne prosipati lafinu kao ti i izgravat tuzioca, te traziti ratne zlocince po forumima, jednostavno se igras sa tim. Prestani go**a od ljudi traziti po drugim nacijama, jer ja cu vam otvoreno reci ja imam i go**na u svojoj familiji, a ne da trazim sa strane, a ima ih i Bogu hvala u mojoj naciji (losih ljudi na pretek). A reci cu vam i ovo, a znate sigurno iz iskustva da ce vam prije neko drugi(druge nacije od vas) zavrsiti nesto, nego onaj "vaš" .Tako da se ne moze niko kriviti bez potrebe jer nije svako los covjek (kao to sto ti pokusavas da generalizujes), pa i nema niko potrebe da se ibreti i da ti se nesto izvinjava u ime naroda. Moze samo u svoje ime ako je radio to sto je radio. Jarane, ti sve generalizujes i nisi realan nikako.
Pozdrav iz Sarajeva, a ovaj ovdje(sto ga citiram) vam je dokaz da ne trebamo generalizovati ljude niti donositi predrasude na osnovu njihove vjere i nacije. Ljudi smo prije svega. Ja se izvinjavam u ime ovoga "gospodina", jer je on dokaz da seljakluk ne poznaje ni vjeru ni naciju.. Volim vas sve, a posebno gradsku raju BL <3