The_new_Statesman je napisao:
Da bi se dovele investicije, novac i znanje potrebne su garancije. Da bi garancije bile kvalitetne potreban je koliko toliko fer uredjen sistem.
A u uredjenom sistemu nema puno mogucnosti za bezocnu pljacku i sumanuto bogacenje kroz to.
Зависи како је систем "уређен".

У сваком случају систем прво треба да престане да урушава сам себе, у БиХ. Наиме, урушавају га све три стране свака на свој начин, муслиманска тако што хоће да врати БиХ на ону од 5. априла 1992. а српска и хрватска зна се како. У свему томе је једино битно да кад се систем (макар виртуелно, конфедерација независних држава) подијели на два/три система, сваки од тих нових система започне да стварно корача према ЕУ, у смислу уређења државе, побољшања економије, пољопривреде прије свега а и енергетике. А кад си заиста направиш и средиш државу и заиста испуниш услове за улазак, онда ЕУ оваква каква је сада, постаје потпуно ирелевантна. Јер сви видимо како је кад те ЕУ прими због политичких разлога а не због тога што стварно испуњаваш услове (случај Румуније и Бугарске).
Било како било, Европа је доња јер осим Њеачке 'и Сандинавије више скоро ништа и не производи (бар не у Европи) и зарађује од туризма, и финансијски и других услуга. Осим тога види се јаснокао дан да државе изван Еврозоне боље подносе сва ова срања јер имају соптвену монетарну политику а не ону из Брисела. Иначе, праве паре и права перспектива је на Истоку, ма колико то некоме било смијешно. Значи Русија, Кина и далеки исток.
А то да нам свима предстоји слом финансијског/валутног система, овакав какав је данас, је потпуно дртуги пар опанака.
Kad pobjedimo Doboj ćemo nazvati Obren Vakuf,usprkos tebi i Vulićki
Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade.

Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika.
Milion KM po radnom mjestu.