banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jul 2013, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ето ми смо изван ЕУ и боље нам је него њима. Само још да они то схвате и ето нама емиграната из Европе, треба им увести ригорозне мјере да могу тешко добити босанско држављанство.
И кад је ЕУ у питању, нема везе то ко има пара да ће бити још богатији, а да сиротиња остаје сиротиња. Онај ко је способан, њему не треба нико, а камоли Европска унија, а са уласком може само још више да искористи своју способност. Словачка је очигледно знала да искористи прилику.

Ко нама у Босни брани да ми привучемо инвестиције кад би смањили корупцију, дали неке подстицаје, убрзали рад администрације, дали пореске олакшице на неки период. Не би ни нама требала онда Европа.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da bi se dovele investicije, novac i znanje potrebne su garancije. Da bi garancije bile kvalitetne potreban je koliko toliko fer uredjen sistem.

A u uredjenom sistemu nema puno mogucnosti za bezocnu pljacku i sumanuto bogacenje kroz to.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
The_new_Statesman je napisao:
Da bi se dovele investicije, novac i znanje potrebne su garancije. Da bi garancije bile kvalitetne potreban je koliko toliko fer uredjen sistem.

A u uredjenom sistemu nema puno mogucnosti za bezocnu pljacku i sumanuto bogacenje kroz to.

Зависи како је систем "уређен". :) У сваком случају систем прво треба да престане да урушава сам себе, у БиХ. Наиме, урушавају га све три стране свака на свој начин, муслиманска тако што хоће да врати БиХ на ону од 5. априла 1992. а српска и хрватска зна се како. У свему томе је једино битно да кад се систем (макар виртуелно, конфедерација независних држава) подијели на два/три система, сваки од тих нових система започне да стварно корача према ЕУ, у смислу уређења државе, побољшања економије, пољопривреде прије свега а и енергетике. А кад си заиста направиш и средиш државу и заиста испуниш услове за улазак, онда ЕУ оваква каква је сада, постаје потпуно ирелевантна. Јер сви видимо како је кад те ЕУ прими због политичких разлога а не због тога што стварно испуњаваш услове (случај Румуније и Бугарске).
Било како било, Европа је доња јер осим Њеачке 'и Сандинавије више скоро ништа и не производи (бар не у Европи) и зарађује од туризма, и финансијски и других услуга. Осим тога види се јаснокао дан да државе изван Еврозоне боље подносе сва ова срања јер имају соптвену монетарну политику а не ону из Брисела. Иначе, праве паре и права перспектива је на Истоку, ма колико то некоме било смијешно. Значи Русија, Кина и далеки исток.
А то да нам свима предстоји слом финансијског/валутног система, овакав какав је данас, је потпуно дртуги пар опанака.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 13:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
mene zanima da li su se nasi drzavnici juce na prijemu barem malo postidili, na ulasku HR u EU radili su i lijeva i desna vlada, a mi smo dvije godine izgubili na formiranju vlasti, a druge dvije evo nista se ne radi, nista nece biti drugacije ni poslije narednih izbora, a ovi iz EU su porucili da ne ocekujemo skracenje pregovora

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Je l' ova lijevo ona šiptarska kurva?

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Yap. A sijeda glava u krupnom planu je nasa kurva.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
da je bilo pameti i da ima pameti BiH kao mala drzava mogla se zaduziti kod nekih drugih, recimo Rusija, Kina, Iran, Arapi, mali Island kada je usao u recesiju, nije trazio "pomoc" od MMF, nego je posudio od Rusije, ali ne mi smo se zalijepili za bespovratne fondove EU koji ce mozda biti prazni

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
The_new_Statesman je napisao:

to da..

ali ljudi ajd da se slozimo oko jedne stvari, slazete li se da mi nismo ipak sposobni da sami sebi stvorimo klimu kakva je u EU? zajebi pricu mi cemo biti nezavisni i ojacacemo.. hocemo kite..

znaci, ocigledno mi smo retardirano dijete, a pogodi sta, retardirano dijete treba pomoc bilo koga, tj onoga ko mu je najblizi.. retardiranom djetetu nece bolest nestati, ali ce mu ipak biti lakse kad ima podrsku nekog odraslog.. kontate?

da ja sam sebe preformulisem.. mi smo toliko nisko pali, da nam EU moze biti samo hop na bolje.. i onda neko krene usporedjivati island, potpuno nebitnu ribarsku zemlju koju vode klovnovi, svicarsku, zemlju koja lezi na bankama i koja nece dozivjeti krizu i norvesku, koja ima nafte i nafte (a do prije 50 godina jedna polovina norvezana jelo ribu, a druga polovina bila gladna..)

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BeckaSkola je napisao:
i onda neko krene usporedjivati island, potpuno nebitnu ribarsku zemlju koju vode klovnovi,

И онда неко крене упоређивати БиХ, потпуно небитну... (ни земљу ни рибарску) коју воде кловнови...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:
da je bilo pameti i da ima pameti BiH kao mala drzava mogla se zaduziti kod nekih drugih, recimo Rusija, Kina, Iran, Arapi, mali Island kada je usao u recesiju, nije trazio "pomoc" od MMF, nego je posudio od Rusije, ali ne mi smo se zalijepili za bespovratne fondove EU koji ce mozda biti prazni

Mislim da grijesis.
Tadasnji predsjednik vlade ili predsjednik drzave nisam siguran, sjeo je u avion i odletio ne u Moskvu vec u Kinu i dobio pare od njih, o tome smo vec govorili.
Znaci ne Rusija vec Kina.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ček,ček,nisam bio na času kad se o tome govorilo :D
I šta sad,da li je ta državica ponovo zadužena ili nije?Da li je novac iz Kine ili Rusije dobijen iz altruizma ili je u pitanju samo nekakva alternativa MMFu i svjetskoj banci?

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Алтернатива. Другачији, исланђанима повољнији услови. Они су пустили своје банке да банкротирају, и сад колико знам да више нису у финансијској кризи нити зависе од ММФ-а на било који начин.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
spijo je napisao:

I šta sad,da li je ta državica ponovo zadužena ili nije?

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Појма... Вјероватно јесте, али им не диктира нико колико радника морају да отпусте и тај рад.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
Хрватска отишла у пропаст,ваљда ми испаднемо паметнији па не поступимо исто.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 17:13 
Da, ne treba nama EU, super nam je sada...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
WinstonWolfe je napisao:
Они гуле, мени је апсолутно свеједно за шта ће им све то јер већина обичног свијета од тога нема ништа.
Оно што је најгоре од свега је да би ова БиХ каква је накарадна и ненормална, имала најмање постављених услова од ЕУ кад је у питању кандидатура и датум, далеко мање од Србије.

Хтјели не хтјели, ту су, какве азијске и руске уније, какви бакрачи.
Slika

Gledaj Svicaraca bogova.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Svajcarska je prica za sebe. Oni treba spomenik Jevrejima da dignu.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
EU, tj. Njemacka i ova njena potrckala na celu s Francuskom jedva cekaju da se Hrvatska i ove nove pridosle zemlje sto prije izjednace sa njima.
Jer vec po ne znam koji put spominjem osnovni cilj EU tj Njemacke je pomoci malima slabim zemljama i ekonomijama da se razviju i dostignu ih, tj da budu ravni sa Njemackom. :roll: :roll: :roll:

Jer naravno ako nisu one razvijene i na istom nivou ne moze ni Njemacka...naprijed. :lol: :lol: :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]