banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 13:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2012, 16:38 
da, u pravu si. ali opet, zar ne mislis da je opet logicno otvoriti kancelariju u brckom i mostaru, u federaciji, sto bi olaksalo ljudima tamo kontakt i ostvarivanje prava iz domena drugog entiteta, tu se prvenstveno misli na srbe, a i ostale.
lakse je ljudima na teritoriji rs realizovati te probleme nego onima koji su u federaciji, a samim tim ljudi iz bijeljine, zvornika dolaze u brcko jer im je blize. a i onima iz trebinja ce biti lakse doci u mostar.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
lollipop je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Pa zar se to ne moze organizovati preko neke od rubnih opstina dole da servisiraju i te potrebe...

kako mislis preko rubne opstine? kako ljudi zaposleni u rubnim opstinama mogu pomoci tim ljudima?

zar nije logicno da bude u nekom vecem gradu. npr. kancelarija vlade u brckom savrseno radi, dolaze stranke sa tog kraja i ljudi su odusevljeni koliko brzo im se rijese zahtjevi i problemi u direktnoj komunikaciji sa ljudima iz ministarstava. zbog toga, sto se rad te kancelarije pokazao kao dobar potez, isto ce se uciniti u mostaru.

Ovaj, zasto gradjani moraju biti u kontaktu sa ministarstvima. Gradjanima pojedinano je servis opstina i mjesna zajednica, a ne prakticno drzavni nivo? Kakva je to organizacija uprave?

To prvo.

Drugo, hoces reci da u Berkovicima nema ama bas niko ko se razumije u vradzbine centralne uprave? Neko ko bi radio od 8 do 16 svaki dan? Jbg-a, od siline posla se sudaraju po hodnicima Opstine.

Realno, 50.000 nisu neke pare, ali ako se ova stavka moze prepoloviti ili cak ponistiti uz istovremeno poboljsanje efikasnosti, sta je sa ostalim stavkama u budzetu?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 17:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shakal je napisao:
_зока je napisao:
Ne kontaš ti mene....tj ja nisam skontao tvoje objašnjenje...Kancelarija služi da bi građani Mostara i okoline lakše rješavali probleme za koje im je potreban kontakt sa Vladom RS?

Tacnije sa onim sluzbama koje su u BL i zbog kojih bi inace ti gradjani morali ici u BL. (tako sam ja skontao)

Znači Vlada RS troši 50000KM olakšavanje komunikacije sa građanima drugog entiteta bez da je prvo to istu uradila sa građanima svog entiteta. To je čist politički marketing cilju da se pokaže da vladajuća struktura misli, eto, i na Srbe u Federaciji.
lollipop je napisao:
lakse je ljudima na teritoriji rs realizovati te probleme nego onima koji su u federaciji, a samim tim ljudi iz bijeljine, zvornika dolaze u brcko jer im je blize. a i onima iz trebinja ce biti lakse doci u mostar.
Nisam neki poznavaoc putne infrastrukture ali ne vidim zašto je lakše iz Tb doći u Banjaluku u odnosu na dolazak iz Mostara.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 17:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Spoiler:
Citiraj:
Budžet RS: Manje para građanima i djeci, više crkvi

Eto vam ga na! :D

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Mene iskreno kao Srbina iz Mostara više zanima otvaranje konzulata Srbije.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 19:50 
mislim TNS da je sad suvisno objasnjavati nadleznosti i odnos lokalne vlasti i entitetske.

navescu primjer ljudi koji traze prava po osnovu stare devizne stednje ili materijalne i nematerijalne stete. to se rjesava na nivou entiteta, konkretno putem MF i nemoguce je da lokalna vlast tu ista uradi. a ogroman je broj ljudi koji imaju potrazivanja od drzave po tim osnovima, i kojim treba pomoc u prikupljanju dokumentacije, kompletiranju, popunjavanju obrazaca. onda regulisanje obaveza po osnovu direktnih poreza i slicno.
komunikacija licem u lice je puno laksa i bolja nego telefonom. to su ljudi koji direktno iz ministarstava dolaze da provedu dan tamo i pruze pomoc i usluge.

zoka rekla sam da je ljudima iz hercegovine lakse doci u mostar nego u banja luku, a ako vec otvaras kancelarije, opet mi je logicno da to bude brcko i mostar za sada. 50 000 je stvarno nista za tu namjenu, jer kad se opremi kancelarija, okreci, nabavi sto, kompjuter, i slicno, tih izdvajanja vise nece biti. a korist od te kancelarije je jako velika.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 21:37 
Administrator
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
zoka rekla sam da je ljudima iz hercegovine lakse doci u mostar nego u banja luku, a ako vec otvaras kancelarije, opet mi je logicno da to bude brcko i mostar za sada. 50 000 je stvarno nista za tu namjenu, jer kad se opremi kancelarija, okreci, nabavi sto, kompjuter, i slicno, tih izdvajanja vise nece biti. a korist od te kancelarije je jako velika.

Meni je logično da to bude Trebinje ili bilo koje mjesto iz RS. Ako već trošimo pare, potrošimo ih tako što ćemo nekome iz RS dati platu, platiti zakupninu kancelarije i sl.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ne vjerujem da mi iz Federacije imamo toliku vezu sa RS-om da treba kancelarija uopste nju mozda treba uklopiti sa nekom drugom drzavnom ustanovom u Mostaru a ne da bude zasebna vuce pare bzvz

a mislim da ono napisano na 1 stranici sve one stavke pokazuju u koliku korupciju i mracno doba je zapala RS...vi ste realno u puno gorim govnima od Federacije po svim skoro stavkama....sto je jos gore ne radite nista da to popravite nego uzimate zdravo za gotovo....

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 21:52 
Mi u gorim govnima od federacije? Dobro. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 21:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Mi smo kao septička pregrađena prućem. Sa jedne strane gušće, sa druge rjeđe al' svejedno govna....

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
Mi u gorim govnima od federacije? Dobro. :lol:

Realno jeste industrija vam ne radi nista sve ste rasprodali...pokradeno...pare se trose kako vozd kaze nemate slobodu govora u medijima kad slusam RTRS sve zvuci sjajno bajno a ovako kuku i lele

Pa glavna stvar kod vas je ja mislim poljoprivreda od poljoprivrede mozete zivjeti sasvim dobro samo kad bi ulozili koju marku u modernizaciju ali ne zinula guzica daj sto vecu zaradu za sto manje para...pa kad udari susa ili nesto drugo onda kuknjava sve zbog nemara...

sto je najtuznije vi realno imate u nekim stvarima veliku prednost na federacijom ali to ne koristite

ovdje u Federaciji je isto losa situacija ali je veci priliv turista,vise velikih firmi ima vise zaposlenih mada Federaciju gusi velik drzavni aparat kad bi to skresali ekonomski bi jos vise odskocili od RS

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kojih crnih turista brate mili?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Nesto kontam o ovoj kancelariji u Mostaru...50000 + troskovi sluzbenika..Zar nije Vlada u tu svrhu mogla refundirati autobuske karte pomenutoj kategoriji gradjana? Uzmimo okvirno da jedna stranka treba doci dva ili tri puta iz Mo u BL, to je nekih 200 markica. Sad kad to podijelimo sa navedenom i sabranom cifrom to bi znacilo oko 3500 stranaka ili deset, petnaest dnevno po radnom danu u jednoj godini ili, obzirom na brzinu rada nadleznih sluzbi otprilike 5 godina (entuzijasta) ili 10 (realnost) posla preko glave. I sad su gradjani budale kada pitaju gdje to idu njihove pare?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Kojih crnih turista brate mili?

Uglavnom arapi,turci,islamske zemlje,mada i europljani u nekom manjem obimu...arapi donose i kapital ja sam licno suradjivao sa nekim ljudima iz islamskim zemalja...

Ugl dolaze u Sarajevo ali i u mom gradu preko ljeta od arapa nemozes proci bas ih bude puno...naravno sa punim djepovima para :D

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Meni je prejako ovo prepucavanje ko je bolji/gori RS ili Federacija.

Mozda smo na dnu Evrope po svim pitanjima, al' daj da budemo bolji bar od "njih".

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
manitu uci da svira je napisao:
Nesto kontam o ovoj kancelariji u Mostaru...50000 + troskovi sluzbenika..Zar nije Vlada u tu svrhu mogla refundirati autobuske karte pomenutoj kategoriji gradjana? Uzmimo okvirno da jedna stranka treba doci dva ili tri puta iz Mo u BL, to je nekih 200 markica. Sad kad to podijelimo sa navedenom i sabranom cifrom to bi znacilo oko 3500 stranaka ili deset, petnaest dnevno po radnom danu u jednoj godini ili, obzirom na brzinu rada nadleznih sluzbi otprilike 5 godina (entuzijasta) ili 10 (realnost) posla preko glave. I sad su gradjani budale kada pitaju gdje to idu njihove pare?

Vidi, il' je Zoka u prvu kad kaze da se ta kancelarija otvara da bi zaposlili partijski kadar il' si ti bolji matemaricar od kompletne Vlade RS...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Timotic je napisao:
manitu uci da svira je napisao:

Vidi, il' je Zoka u prvu kad kaze da se ta kancelarija otvara da bi zaposlili partijski kadar il' si ti bolji matemaricar od kompletne Vlade RS...

Biti bolji matematicar od ove vlade nije tesko a i svako malouman moze skontati neopravdanost ovakve investicije u ovom vremenu

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Meni je prejako ovo prepucavanje ko je bolji/gori RS ili Federacija.

Mozda smo na dnu Evrope po svim pitanjima, al' daj da budemo bolji bar od "njih".

Nikakvo to nije prepucavanje ja samo kazem ono sto vidim...prvi korak za izlazak iz problema jeste sagledavanje realnosti ako nemas kontakt sa realnim svijetom niko i nista ti nemoze pomoci...a kod vas realnost jeste takva kakva jeste priznati sebi da da tonete i da nesto treba da preduzmete je u sklopu onog prvog koraka onda se ide u rijesavanje problema...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Jeli to tebi bio ispostavljen neki račun ? Uostalom mene čudi da konkretno ti nisi išao sa pustekijom ispod ruke na posao, pošto odavde barem 60% forumaša znaju nacionalnu strukturu tvoje firme . Ako nije radna knjižica skoro prenesena u E.K. d.o.o.

Bez komentara...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Jel moze meni neko da kaze sta je pustekija? :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]