Hertzog je napisao:
E . je napisao:
Zadnji pasus obara s nogu. Pa majku mu, okej je jednom ubiti mačku i nabiti na ogradu, ali bilo bi bezveze da to stalno radi, neinventivno je, bolje da kasnije pređe na pse, pa djecu, pa kamiondžije...je li!?
Eto vidis kako i ti generalizujes... Ako sam jednom napravio nesto lose, valjda ce me to osvestiti pa necu vise raditi lose stvari...
Ne generalizujem ja, samo razvijam priču dalje na osnovu tvoje logike.
Hertzog je napisao:
Konkretno, ako si razbio sajbu na audiu, neces sutra razbijati prozore na kucama i kamionima, autobusima... Provalio si da je to lose i slicno... Ispadam ja sada neki lopov, ubica i seksualni manijak

Jedan za pažnju na času.
Audi je bio primer...šajbu na Audiju nisam razbio, a hteo sam, ne zato što sam bio dete kome je bilo interesantno videti šajbu kako se sasipa, već jer je konj zgazio komšijinog psa sa kojim sam se igrao par minuta pre toga. I, velim, i dan danas mi je žao što nisam razbio tu šajbu, kad mu tad ništa drugo nisam mogao.
Hertzog je napisao:
A da ti odgovorim na pitanje: Pa nije isto kada ubije nekog bliskog meni i kada ubije macku lutalicu (s tim da uopste ne znamo da li je on ubio macku), tako da ne znam kako da ti odgovorim na pitanje... Za ubistvo sa predumisljajem bih uvek trazio smrtnu kaznu...
I opet ne pratiš, ili ećeš da pratiš. Nisam nita poredio s mačkom, bilo je upućeno na ono tvoje o "okretanju drugog obraza" i ostalo...
Hertzog je napisao:
Sta da pas lutalica izgrize nekoga bliskog tebi, i da taj neko umre od posledica ugriza ili slicno... da li bi ti tog psa ubio zato sto je ona to uradila, a svi znamo da nije bas u nivou covek sto se svesti i razuma tice...
A tvoje pitanje je relevantno za...šta?
Budući da ovu mačku niko nije ubio jer je ubilna nekoga, već iz čiste obijesti.
Da ti odgovorim - ne bih.
Hertzog je napisao:
Glupo mi je porediti ljude i zivotinje

I meni. Životinje su po defaultu divne, ljudi retki. No to nie tema današnje emisije.
Hertzog je napisao:
Rekao sam da nije normalno niti jednom da se to uradi, ali neko to shvati na tezi nacin...
Isto tako neko shvati da nije trebao ubiti čoveka tek kad ga ubije...a to postoji institucija, zove se, zavisno od slučaja, popravni dom, zatvor ili psihijatrijska klinika.
Hertzog je napisao:
Nisi ubijao macke ali si ubijao mrave, skakavce i slicno... U cemu je onda razlika...
Nema razlike.
Nisam ubijao ni mrave ni skakavce ni bubamare ni krompirove zlatice. Užasavale me je kako baka ubija krompirove zlatice u nekoj tegli. Iako su mi bile gadne.
Otkud ti da sam išta ubijao?
drinin vuk je napisao:
не знам да ли појединцима је важније то што је маца отишла у пакао,или што је ограда упрљана? Можда сам ја у криву па нисам на вријеме то примјетио.
Смараш.
Hertzog je napisao:
I sve to ti nije garant da ce tvoje dete biti takvo i da nece postati kriminalac...

Ipak jeste u velikoj meri.
Hertzog je napisao:
Ti mu branis, ali kada ode kod komsije da se igra sa vrsnjacima ne znaci da i oni brane iako se predstavljaju kao fina i normalna porodica...
Ustvari, ne. Nebrani ga tako što ga mlati i otima mu pištolje, već:
ajkula je napisao:
Ili ako npr. objasnis svome djetetu da pistolj donosi smrt, suze, bol, nesrecu onda to isto dijete nece nikada pozeljeti da se igra ni sa plasticnim pistoljem. O tome se radi.
Poenta odgoja je u razgovoru sa decom. No, to je za drugi topic.