banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 14:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 656 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Feb 2014, 21:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ma to gradska uprava riješila da rastereti parking na Paprikovcu. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Ne znam sta pametno reci...Posto je u pitanju necija para saobracaj ce tuda proci, ako treba i pruga...Ali da iko ima obraza, pameti, postenja, odgovornosti, napravili bi (uredili) pjesacke (izletnicke) staze kroz sumu...Ne mislim iskoristili postojece dvije (tj. jednu) do tresnjika nego napravili nove...iskoristili potencijal, a ne samo pukli novu kafanu i pripremili scenario za vadjenje pijanih budala iz provalije i skupljnje rekreativaca iz zbunja pored puta.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ma ja se ne bi iznenadio da udare asfalt sve od Trešnjika do Starčevice. Fine one gore lokacije za vikendica...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
hahahhahahah

klasika tacno sam znao da ce se ovako nesto desiti :lol:

samo men se cini da je motel imao probleme sa vodom ( u cisternama je birvaktile dolazila ) nisam znao da su to rijesili
nego ja i moja grupa lokalnih postovalaca alkoholnih derivata smo se vazda zalagali da ako ikada otvore taj motel naprave shatl sluzbu kombijem svakih pola sata od rampe do motela kome se ne ceka nek pjesaci
tako bi samo jedno vozilo islo profi vozac polako i sigurno i sto je najvaznije trijezan sofer bar do rampe u povratku onda nek se jebu o svom trosku

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima barem godina dana od kada je Vodovod na potezu Zmajevac-Singapur obnovio objekat... Čak su i put malo sredili..

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jedva cekam da sklone rampu pa da se provozam do spomenika, napokon da i mi lencuge dobijemo svoja prava :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 21:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Stavljena tacka na spekulacije proteklih dana.

Citiraj:

Čuvari na Banj brdu do daljnjeg

26. February 2014.

Čuvarska služba na Banj brdu neće biti uklonjena sve dok se ne obezbijede tehnički uslovi da zabrana kretanja vozilima i biciklima bude efikasna i bez ove službe.

Slika

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izdao je naredbu Turističkoj organizaciji Grada da, sa Odsjekom za saobraćaj, predloži tehnička rješenja i mjere prije nego što se izvrši povlačenje čuvarske službe.

“Skupština grada je podržala Program rada Turističke organizacije za prošlu godinu, kojim se predviđa ukidanje čuvarske službe. Smatramo da nije u redu da u Turističkoj organizaciji imamo više čuvara nego turizmologa”, naglasio je Gavranović.

On je rekao da ta sredstva treba utrošiti za razvoj turizma, a ne na čuvarske službe, što ne znači ukidanje zabrane kretanja na Banj brdu.

“To je i dalje pješačka zona i tako će i ostati”, istakao je Gavranović.

On je dodao da nisu tačne spekulacije o ukidanju zabrane kretanja, a koje se pojavljuju u javnosti.

“Nikada nismo imali namjeru da ukidanjem čuvarske službe ukinemo zabranu kretanja vozilima i biciklima. To je naše najpoznatije pješačko izletište i to će biti i dalje”, naveo je Gavranović.

On je rekao da se očekuju i pojačane kontrole policije, dodavši da to neće biti jedine mjere, koje će biti provedene s ciljem zabrane kretanja vozila i biciklista na pješačko izletište.

Izvor: Agencije / Nezavisne

http://www.banjaluka.com/vijesti/drustv ... -daljnjeg/

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Protesti sutra!?

Nabasah na fb na ovo:
Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Protest je opravdan, ali datum je nepriličan.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
danas i sutra, datumi nezgodni ... to nije slucajno, rekao bi nas predsjednik.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 19:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ne kontam svrhu protesta, obzirom da rampa ostaje.

Citiraj:

Čuvarska služba na Banj brdu neće biti uklonjena sve dok se ne obezbijede tehnički uslovi da zabrana kretanja vozilima i biciklima bude efikasna i bez ove službe.

Citiraj:
“To je i dalje pješačka zona i tako će i ostati”, istakao je Gavranović.

On je dodao da nisu tačne spekulacije o ukidanju zabrane kretanja, a koje se pojavljuju u javnosti.

“Nikada nismo imali namjeru da ukidanjem čuvarske službe ukinemo zabranu kretanja vozilima i biciklima. To je naše najpoznatije pješačko izletište i to će biti i dalje”, naveo je Gavranović.

On je rekao da se očekuju i pojačane kontrole policije, dodavši da to neće biti jedine mjere, koje će biti provedene s ciljem zabrane kretanja vozila i biciklista na pješačko izletište.

Izvor: Agencije / Nezavisne

Osim ako protesti nisu presli vec u modu. Kijev, Simferopolj, Sevastopolj, Harkov, park Mladena Stojanovica... :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2014, 10:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jel onda na kraju idu auta gore ili ne? Jel bio neko ovih dana?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2014, 18:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Neš je8at :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2014, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
je l' to otisla rampa?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2014, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Neko sj...

http://www.atvbl.com/polomljena-rampa-na-banj-brdu/

Poslednji put menjao Choban dana 14 Apr 2014, 18:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2014, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Mislio sam da je dozvoljeno gore proći autom...znam da je juče bila na mjestu.
Tugo pregolema.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2015, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Udruženje građana “Banjalučanke i Banjalučani s obje strane Vrbasa” pokrenulo je inicijativu za uklanjanje rampe i ponovni pristup automobilima na Banj brdo.

Predsjednik udruženja, Marinko Umičević, kaže da je inicijativa pokrenuta na molbu brojnih Banjalučana, penzionera, turista, ali i boraca NOB-a, kako bi mogli da dođu do spomenika poginulim borcima Narodnooslobodilačke borbe.

- Slobodan pristup Banj brdu na prvom mjestu podrazumijeva uklanjanje rampe, jer je plaćanje portira bacanje novca. Pored toga, zalažemo se da automobilima bude omogućen prolaz, ali da brzina kretanja bude ograničena na 40 km na sat, kao i da se obilježi posebna staza za pješake. Prijedlog je i minibus koji bi bio tu svakog dana, a vikendom i češće. Za bicikliste i motocikliste ostala bi zabrana – ističe Umičević.

Prema njegovim riječima, uklanjanjem rampe bilo bi otvoreno najljepše izletište u Banjaluci, a i šire, koje bi radilo tokom cijele godine.

- Pokretanjem javno-privatnog partnerstva sa Gradskom upravom dobila bi se dozvola da se naprave staze za šetnju, restoran, etno-selo, da se obnove skijaške staze, a time bi bila otvorena i nova radna mjesta. Smatram kao privrednik i odbornik u Skupštini grada da bi od toga svi imali koristi, a svim dušebrižnicima, koji se bore da zaštite Banj brdo, predlažem da zajedno uredimo staze za šetnju od prve krivine pa do vrha – kaže Umičević.

Međutim, sagovornici portala “eTrafika” ne smatraju da iza pomenute inicijative stoje razlozi koje je udruženje nabrojalo već postojanje hotela, koji je u vlasništvu, između ostalog i direktorice Doma zdravlja u Banjoj Luci i predstavnice SNSD-a u NSRS Gordane Tešanović, koja je nedavno bila u centru pažnje kada je dnevni list “Press” objavio da je upravo ona jedna od šest milionera koji sjede u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Ova inicijativa je samo paravan. Već dugo vremena se znalo da će se kad-tad povući ovaj potez i ukinuti zabrana prolaska automobile na izletište kako bi bio obezbjeđen lak pristup hotelu – tvrde naši sagovornici.

Direktor Turističke organizacije grada, Ostoja Barašin, inicijativu ne smatra naivnom i misli da bi o njoj trebalo da raspravlja Skupština grada.

- Smatram da svaka inicijativa koja možda ima i bolje ideje od postojećih treba da bude razmatrana. Trenutna odluka zadovoljava zahtjeve samo jedne grupe građana, a mora se naći modus da zadovoljni budu i jedni i drugi. Više puta sam čuo kako se građani žale na trenutno stanje, jer ima onih koji zbog zdravstvenih problema ili starosti ne mogu da pješače – tvrdi Barašin dodajući da je i njegovo mišljenje da pet zaposlenih portira definitivno jeste bacanje novca iz gradske kase.

Odbornik u gradu Banjaluka Aleksandar Petković smatra da je ova inicijativa varanje njegovih sugrađana i davanje primata tajkunima koji zahvaljujući sumnjivo stečenom kapitalu rade šta god požele.

- Šta dobijamo ako automobili ponovo krenu na ovo izletište. Na taj način rizikujemo i šetačima ugrožavamo bezbjednost, po nepovoljnim uslovima moguće je da dođe i do smrtnih slučajeva. Moguće je naći kompromis. Zašto na primjer posjetiocima hotela, zbog kojeg je ovo sve i započeto, ne naplaćuju 3KM da bi mogli proći do njega. Od tih para mogli bi se i dalje plaćati čuvari, a saobraćaj bi i dalje bio rijedak a šetači bezbjedni – rekao je Petković za „eTrafiku“.

Koordinator programa Transport u Centru za životnu sredinu, Tihomir Dakić, kaže da je imao priliku da pročita inicijativu, ali ne bi želio da joj pridaje puno pažnje, jer to može da pošalje svaki građanin ovog grada.

- Indikativno je da se na proljeće sprema otvaranje kafane-restorana na Banj brdu. Kao turistički vodič za grad Banjaluku, uvjeren sam da bi dozvoljavanje motornog saobraćaja bez ograničenja naškodilo zainteresovanosti turista za lokalitet, ali i da bi negativno uticalo na broj posjetilaca i rekreativaca na Banj brdo – kaže Dakić.

On dodaje da je ovo samo još jedna od paušalnih ideja koje se ne zasnivaju na kvalitativnim pokazateljima, već na “smatram da bi bilo dobro”.

- Ukoliko gospodin Umičević smatra da bi bila dobra ideja da se pusti motorni saobraćaj na Banj brdo, mi ćemo pozvati nekoliko hiljada ljudi koji nisu za tu ideju. Nonsens je da se pusti motorni saobraćaj, a zabrani biciklistički – ističe Dakić.

Znak zabrane za saobraćanje motornim vozilima na Banj brdo postavljen je 2002. godine, a zabrana za bicikle 2010. godine. Od tada do danas polemika u vezi sa Banj brdom ne jenjava.

Banjalučanka Mia Malić kaže da bi bezbolnije bilo da sve ostane kako je sada, jer otkako su uvedene zabrane nema ni problema.

- Svaki dan šetam do spomenika i drago mi je kada znam da nema ni automobila ni bicikala. Kada bi svi vozači bili savjesni, možda bih mislila drugačije, ovako, bolje je spriječiti nego liječiti – kaže Malićeva.

Press/eTrafika.net

Citiraj:
Marinko Umičević, odbornik grada Banja Luka
Spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu/Šehitlucima, jedan je od najvećih spomenika posvećenih Narodnooslobodilačkoj borbi. Međutim, spomenik nije samo simbol stradanja, već i platforma za najljepši pogled na Banja Luku sa jednim zdravim, prirodnim okruženjem. Prije nekoliko godina, donešena je odluka da se zabrani saobraćaj na relaciji grad-spomenik, za šta je grad napravio rampu i zaposlio četri portira. Mnogi su analizirali pozitivne strane te odluke, a ja ću danas napisati šta su negativne strane, a ima ih jako mnogo i zašto predlažem da se saobraćaj ponovo uspostavi na toj dionici. Odlukom o zabrani, sva starija lica, koja nisu u mogućnosti da pješače velikom rutom, bukvalno su odsječena od spomenika, zauvijek. Ljudi koji su gradili taj spomenik danas ne mogu pristupiti istom. Za četri portira godišnje iz narodnog budžeta izdvajamo 200.000KM. To je orgoman novac koji se može utrošiti na stotine boljih načina. A, čak i nakon odluke, često možemo vidjeti bicikliste kako se spuštaju niz pješačke staze, često u velikim brzinama i bez previše obzira za šetače. Neko će reći da imam nešto protiv biciklista. Ne, čak šta više, uvijek sam podržavao zdrav život, ali ne pod cijenu ugrožavanja tuđeg. Umjesto odluke da se spomenik odvoji od dijela populacije, predlagao sam i predlažem da se iscrta dio šetačke zone za pješake a da se vozilima omogući pristup. Takva odluka stvara uslove da se organizuje grupni i pojedinačni turistički obilazak spomenika i njegovog odličnog zdravstvenog okruženja i omogućava se pristup spomeniku na više načina. Drugim riječima, neka šeta ko hoće i može, neka se odveze ko želi ili ko nije u stanju da pješači mnogo, a želi da ima pristup spomeniku i prirodi. Druga stvar je očajno stanje u kojem se spomenik nalazi. Predložio sam da se organizuje donatorsko veče za sakupljanje sredstava za obnovu barem dijela spomenika i njegovog okruženja, ali i unaprijede turistički kapaciteti prostora oko spomenika. Ono, što je neko teško izgradio, dužni smo da održavamo, a beneficije od toga osjetiće cijeli grad. Veliki spomenik danas ima mali status važnosti. To moramo promjeniti na bolje, a vjerujem da su ideje koje sam naveo dobar primjer kako da unaprijedimo spomenik, njegovo okruženje, ali i status grada na turističkoj mapi Balkana.

Citiraj:
Tihomir Dakic Sjajno gospodine Umićeviću, imate podršku lažnih profila i idolopoklonika. Ne bih ulazio u prijelge za kandidovanje za lokalne izbore, ali polako. Napomenuću samo da ste Vi istorija, a da mi mlađi imamo veliki izazov da se borimo protiv vaših sljedbenika i poslušnika. U svakom slučaju, imamo dosta argumenata da rampa ostane i da napomenemo da TOBL uvijek izdavala dozvole za sve one koji su htjeli a nisu mogli iz opravdanih razloga da idu gore do spomenika. Lično vozio i turiste i osobe sa posebnim potrebama i nikakvih problema, sve funkcioniše. A što se tiče spomenika, što je Goran rekao bilo je nekada mnogo više novca nego sada, a i novce koji postoje u različitim fondovima, nisu dosadašnji poslušnici povukli i iskoristili da se obnovi kompleks. U svakom slučaju, kako ne poznajete koliko smo mi pojedinci doprinijeli da taj prostor izgleda na nešto te promovisali kao jedino izletšte i zelena oaza nadomak banjaluke, gdje se nećete sklanjati automobilima, onda Vam ponovo predlažem da organizujete sastanak pa da popričamo o svim aspektima i našim iskustvima. Možda ste Vi zaista dobar privrednik i znate kako se pravi obuća te ste profesionalni odbornik u Skupštini Grada BL, ali morate prihvatiti da dosta ljudi u ovom gradu znaju šta je dobro i potrebno za razvoj turizma, šta je dobro za razvoj sporta i rekreacije, šta je potrebno da bi se zaštitila životna sredina, restauratore i arhitekte, pejzažiste....za sve navedeno Vam mogu dovesti stručnjaka iz ovih oblasti pa da argumentovano diskutujemo. Vi ste na potezu...

I još mnogo diskusije na : http://www.facebook.com/MarinkoUmicevic ... 962178637/

Portir koji zarađuje 50 000 godišnje, hoću i ja da budem portir.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2015, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Genijalno.
Bacano novac na portiri koji koštaju godišnje 50000 KM, ali zato ajmo ubaciti minibus. Itd. Joj.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2015, 17:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Majke im ga lopovske, pa moraju ili i tih par kilometara uzjebati?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2015, 18:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
50.000KM godišnje :o Srpski narod treba j*bati...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 656 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]