banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 10:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 19:04 
Stari // novi banjalucani, kakva glupa prica... kad smo vec kod kocicevog vijenca, zar Petar Kocic nije zasluzio da dobije naselje ime po njemu nakon svega shto je uradio za ovaj grad? Ajmo stari banjalucani da vidim shta mislite.... i shta uopshte znaci hiseta... ok lazarevo je sto se mene tice glupo zato sto istoimeno naselje stvarno nema nikakve veze sa lazarom (ko god da je on). Bolje bi bilo recimo Drazino :D :D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
progression je napisao:
Stari // novi banjalucani, kakva glupa prica... kad smo vec kod kocicevog vijenca, zar Petar Kocic nije zasluzio da dobije naselje ime po njemu nakon svega shto je uradio za ovaj grad?

pa Kocic i ima naselje :wink:

nekad CAIRE danas PETAR KOCIC
nekad HISETA danas KOCICEV VIJENAC

Hiseta "grle" Caire :lol: vjerovatno zato vijenac :D

Meni su ipak favoriti... Srpski Milanovac(nekad Sargovac :lol: gdje je bilo vecinisko hrvatsko stanovnistvo..)
Kai i Srpske toplice (Seher) a znamo svi ko je zivio u Seheru u vecini...

Ali da se nevracamo vishe na to...ponovo je formirana komisija koja mijenja nazive ulica (neke ce se vratiti u stare nazive jer su zamijenjene zbog gluposti), a neka imena ce sasvim opravdano dobiti svoju ulicu, jer se radi o ljudima koji su doprinijeli ovom gradu (nevezano za nacionalnost)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 19:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
gipsy_girl je napisao:

Meni su ipak favoriti... Srpski Milanovac(nekad Sargovac :lol: gdje je bilo vecinisko hrvatsko stanovnistvo..)
Kai i Srpske toplice (Seher) a znamo svi ko je zivio u Seheru u vecini...

da li to znaci da sve sto nije bilo srpsko je bilo lose :roll:

zalosno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
indijanka: nisi shvatila...

cinicno sam napisala "moji favoriti" :lol: jer na vjestacki ancin (novim nazivima) se pokusava nesto nazvati srpskim sto nije ni izbliza bilo srpsko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
progression je napisao:
Stari // novi banjalucani, kakva glupa prica... kad smo vec kod kocicevog vijenca, zar Petar Kocic nije zasluzio da dobije naselje ime po njemu nakon svega shto je uradio za ovaj grad? Ajmo stari banjalucani da vidim shta mislite.... i shta uopshte znaci hiseta... ok lazarevo je sto se mene tice glupo zato sto istoimeno naselje stvarno nema nikakve veze sa lazarom (ko god da je on). Bolje bi bilo recimo Drazino :D :D :D :D :D

Mozda po Lazi, preratnom zemljoposedniku na cijoj su konfiskovanoj zemlji komunisti i osnovali MZ "Budzak" ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2004, 10:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
gipsy_girl je napisao:
indijanka: nisi shvatila...

cinicno sam napisala "moji favoriti" :lol: jer na vjestacki ancin (novim nazivima) se pokusava nesto nazvati srpskim sto nije ni izbliza bilo srpsko...

ok :wink:

znas kako se najezim kad se pokusa blatiti druga strana

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2004, 00:23 
gipsy_girl je napisao:

Ali da se nevracamo vishe na to...ponovo je formirana komisija koja mijenja nazive ulica (neke ce se vratiti u stare nazive jer su zamijenjene zbog gluposti), a neka imena ce sasvim opravdano dobiti svoju ulicu, jer se radi o ljudima koji su doprinijeli ovom gradu (nevezano za nacionalnost)...

Hm.. opet tu ce biti prepirke, jer recimo onaj ko je doprinjeo muslimanima u gradu mozda je bio na stetu ostalih nacionalnosti i obrnuto. Tako da trazeci kompromis u svemu tome najbolje bi bilo da se ulice obiljezavaju kombinacijom brojeva i slova, isto tako i naselja, isto tako i drzava citava za se zove recimo 0321u095, i svi zadovoljni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2004, 13:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
ko zna odakle ( koje naselje ) je raja sa potoka ???? :)

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2004, 18:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Raja sa potoka su iz POTOKA.Salim se. VISE CERMETANE. aKO SI TI ODOZGO JEDAN POSEBAN POZDRAV. i JA SAM RODEN TU
:drinking: :drinking: :drinking: ONI NIKAD NISU NI CULI ZA CERMETANU A KAMO LI DA ZNAJU GDJE SE NALAZE TA NASELJA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2004, 21:41 
Merhaba je napisao:
Raja sa potoka su iz POTOKA.Salim se. VISE CERMETANE. aKO SI TI ODOZGO JEDAN POSEBAN POZDRAV. i JA SAM RODEN TU
:drinking: :drinking: :drinking: ONI NIKAD NISU NI CULI ZA CERMETANU A KAMO LI DA ZNAJU GDJE SE NALAZE TA NASELJA

znam gdje je potok i znam da su tamo zivjeli muslimani prije ...
A sta je i gdje je cermetana ne znam zato sto sam se rodio i zivio u centru i nisam imao potrebe da znam za ono selo gore.... :)
bwahahaah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2004, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Borik rulez.. najurbanije naselje RS-a.

a ima neki domaci hip hop koji koji kaze: moras imat' caku, za zivot u budzaku iz predgradja je sve poteklo..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2004, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
[/quote]

znam gdje je potok i znam da su tamo zivjeli muslimani prije ...

[/quote]

Ne znam odakle ti ova informacija.... neko te slagao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2004, 15:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Naselje Cermetana je udaljeno od centra nepuna dva kilometra.
Nevjerujem da si roden u centru B.L. inace bi znao gdje je to. Vazno je da znas gdje su Han Kola i ostala srp. sela.
P.S. Mora da si roden pred Boskom jer u strogom centru skoro i da nije bilo srba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2004, 16:11 
Merhaba je napisao:
Naselje Cermetana je udaljeno od centra nepuna dva kilometra.
Nevjerujem da si roden u centru B.L. inace bi znao gdje je to. Vazno je da znas gdje su Han Kola i ostala srp. sela.
P.S. Mora da si roden pred Boskom jer u strogom centru skoro i da nije bilo srba.

hm... pavijan!

Rodjen sam na paprikovcu kao u ostalom vecina onih koji su se rodili u banjaluci a nisu se rodili po kucama. Gdje su han kola ne znam iskreno jer nemam nekih rodjaka unaokolo. Naselje ceremetana ne postoji vise i to je fakt i uopste me se ne tice gdje je nekad bilo. Ne morash da vjerujesh jesam li ili ne rodjen u bl, to me se ne tice niti me interesuje sta ti vjerujesh ili ne...
Istini za volju u mojoj ulici najvise je bilo hrvata i srba (hrvata mozda i vise), bilo je i muslimana ali u velikoj manjini.
A ako cemo o toleranciji, hrvata ima josh uvijek vise nego srba (ko bi rekao). Recimo u mojoj zgradi (koja btw. broji 4 stana) moja porodica je jedina srpska porodica, 2 hrvatske porodice i jedna povratnicka muslimanska porodica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2004, 16:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nema nikakvog razloga da ti nevjerujem Progres. Tema je B.L. naselja i o njima pricamo.Za ona naselja za koja ti nisi cuo nemora da znaci da su sela. Kako znas da to naselje vise nepostoji kad nikad nisi ni cuo za njega a kamoli da znas gdje se nalazi.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2004, 19:22 
heeh.. pa jednostavno. Zivim vec dvadeset i kusur godina u banjaluci, upoznao sam uglavnom svaku mogucu ulicu u istoj (ovo je na kraju krajeva mali grad), i nikad se nisam susreo sa necim sto se zove cermetana, ako bi bio fin da mi detaljnije objasnish gdje se nalazi pa da odem tamo da vidim shta sam propustio.

PS.
Onaj opis 2km od centra nije dobar jer je radius 2 km od centra veliko podrucje i obuhvata nekoliko naselja istocno zapadno sjeverno i juzno....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2004, 11:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ako te stvarno interesuje pokusat cu ti objasniti gdje se to nalazi.
Kada ides iz grada preko gradskog mosta dolazis u malu carsiju .Produziz jos malo prema Potoku. Potok pocinje od obdanista pa gore to znas . Od obdanista lijevo tu je nekada bila benzinska pumpa . To naselje se naziva Cermetana. Opet ti kazem da je tema B.L. naselja i nema potrebe da se nerviras. Sigurno postoji naselja u gradu za koje sam i ja cuo ali neznam tacno gdje se nalaze a moja fam. je tu stotinu god. Zato ako znas za neko takvo naselje napomeni ga a mi cemo pokusati da skontamo gdje je to. Naravno mislim na stare nazive
POZDRAV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2004, 13:20 
ma ne, nisam se ja iznervirao. To naselje ja nazivam mejdanom kao i vecinu onog 'preko vrbasa' (osim starcevice jel...), sto se tice urbanog dijela grada. Ako taj naziv postojao, super, lijepo je znati i hvala na uputstvu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 12:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
sto se tice mjenjanja imena, pa to je jedna cesta i "prirodna" pojava, koja se desavala (i desava se) u citavom svijetu, i kroz istoriju!! Pa ni Sehitluci se ne zovu tako od Adama, jebiga, nego im je takodje ime promjenjeno (mozda su se prije zvali Milutinov gaj :D )... vjerovatno su se i prastari Beogradjani (ili Singidunumdjani :) ) isfuravali i diskutovali kako je glupo sto je Singidunum promjenio ime u Beograd i bili uvjereni kako se to "novo" i "glupo" ime (koje mozda nema nikakve veze sa tadasnjim gradom) nece "primiti"......i ko bi reko: PRIMI SE! Mislim, te izjave da samo seljaci i doslje koriste nove nazive su toliko debilne da nema rijeci...nove nazive koristi vecina mladjih generacija koje nisu ni bile na svijetu (ili su bile premlade) dok su se stari nazivi upotrebljavali...a i starije generacije se polako prilagodjavaju :D dakle, Ja potpuno razumijem vas kojima se tesko priviknuti na Kocicev vienac, Obilicevo i sl. (narocito mislim na one u dijaspori) jer se i ja tesko privikavam, ali sta je tu je...neko rece (cini mi se amilija) da se novi nazivi nece promjeniti i primiti dok je "starih" i "pravih" banjalucana zivih! nije istina, samo je potrebno malo vremena......vise nema Mejdana i Budzaka osim u vasim (i nasim) srcima i sjecanjima 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 20:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2002, 01:00
Lubax, slazem se.... Sve sto je bilo to je ISTORIJA. Kao sto ne bi trebalo dizati stvari od prije 500 godina, pa ni od prije 50, pa onda necemo ni ove od prije 10.
DOSTA vise o istoriji... :fist:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]