banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Mar 2009, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Pile, koliko je tebi godina? :o

O kakvom stresu ti pricas? O kakvom izduvnom ventilu? Treba da strepim da mi neko ubije dijete na pjesackom zato sto ga zena vaginalno manipulise ili sef maltretira?? Idi u sumu pa trci, kopaj kuruze, kreci podrum a saobracaj ostavi za svrhu kojoj sluzi!!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Zasto podvoznjak, nadvoznjak, trice i kucine?!?! Da divljate po gradu??!! Jebote (izvinite) pricamo o cesti koja uz rub ima 2 osnovne skole i veliki vrtic. Gdje djeca non-stop cirkulisu lijevo-desno....gdje ce jedan (dovoljno je jedan) vozac izgubiti kontrolu nad vozilom, odletiti na trotoar, ako se ne pridrzava ogranicenja i znakova i ode sve u materinu.

Jao sita sam "wanna be" opasan i ostalih malokuratih vozaca koji velicinu "najboljeg prijatelja" nadomjescuju autom i brzinom. Jebote (izvinite), idi u neku zabit i shizi koliko te volja,zabij se u zid, pogini, zaboli me, ali ostavi druge u zivotu. Momak je autom udario mog necaka (6) na po pjesackog. Nema opravdanja.."ja mislio da prije njega mogu da udjem u raskrsnicu (!?!?!)" - sta ima da mislis, vidis li?!?! ....Dopustaju sebi pjesaci mnogo, ali brate vozaci...(svaka cast izuzecima kojih zaista ima i na zalost su u manjini). AJde da se vratimo na ovaj slucaj zbog kojeg smo zapoceli pricu. Koliko sam ja shvatila lik ispred zenske je stao da pusti dedu i unuku. A ova nije vidjela sta li preticala...elem, ona je ovom vozacu napravila dozivotnu traumu. Ne samo porodici poginulih nego i covjeku koji je prvi pustio pjesake. Mah..Ne daj Boze nikome, ali zapamtite svakom se moze desiti d aizgubi najblizeg na ovaj strasan nacin. Promjenili bi pricu i postavljali bi lezece i stajace i sjedece policajce na svakih 50 metara, a kaznu za prekrsaje bi rjesavali vjesanjem pred Boskom.

Blah...

Ah da, i koliko pjesak gubi cekajuci na semaforu??! Pa kreni i ti 10 minuta ranije kao i vozac, stices ti zive glave, stice i on bez da zgazi nekoga.

Aj u zdravlje.

(izvinite na nabacanosti...ali stvarno sam sita vozaca koje zaboli dupe za ostale ucesnike u saobracaju)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da su vozači stoke,jesu.Ali ni pješaci nisu cvjećke.Sto puta sam stao pješaku koji prelaci ulicu doslovno pet metara od pješačkog prelaza.........
Helena je napisao:

Jao sita sam "wanna be" opasan i ostalih malokuratih vozaca koji velicinu "najboljeg prijatelja" nadomjescuju autom i brzinom. Jebote (izvinite), idi u neku zabit i shizi koliko te volja,zabij se u zid, pogini, zaboli me, ali ostavi druge u zivotu.

Sit sam i ja takvih majmuna,i meni smetaju,oduzimaju prednost,izljeću pred mene..........Kako bi se ti borila protiv takvih?
Zbog saobraćajne nekulture,i vozača i pješaka,i podmitljive policije pasarele ili podvožnjaci jesu rješenje.Ali uvjek će se naći idiot koji će pretrčati cestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cekaj malo...zar ti mislis da je rijesenje napraviti pasarelu? Ok, jeste za ljude koji prelaze cestu. To stoji, ali mi govorimo o cesti koja se nalazi u samom centru grada, samo pogledaj koliko pjesaka se nalazi na trotoaru, djecijem igralistu pored ceste...Ja govorim o tome da rjesenje nije samo napraviti pasarelu nego smanjti brzinu. Zasto od semafora do semafora praviti trkaliste ???

Oduzimanjem vozacke, abnormalno visokim novcanim kaznama, tjeranjem na ponovo polaganje vozackog....Sta ,treba da sjedim i cekam da se nesto desi? Desilo se....valjda je sad vrijeme da se nesto preduzme.

Kao sto rekoh, ima svakakvih pjesaka. Desilo mi se hiljadu puta da na pjesackom prelazu stojim i stojim i stojim i stojim i stojim i stojim i klinac bi neko pustio. E onda moras biti malo bezobrezan.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Cekaj malo...zar ti mislis da je rijesenje napraviti pasarelu? Ok, jeste za ljude koji prelaze cestu. To stoji, ali mi govorimo o cesti koja se nalazi u samom centru grada, samo pogledaj koliko pjesaka se nalazi na trotoaru, djecijem igralistu pored ceste...Ja govorim o tome da rjesenje nije samo napraviti pasarelu nego smanjti brzinu. Zasto od semafora do semafora praviti trkaliste ???

Oduzimanjem vozacke, abnormalno visokim novcanim kaznama, tjeranjem na ponovo polaganje vozackog....Sta ,treba da sjedim i cekam da se nesto desi? Desilo se....valjda je sad vrijeme da se nesto preduzme.

Kao sto rekoh, ima svakakvih pjesaka. Desilo mi se hiljadu puta da na pjesackom prelazu stojim i stojim i stojim i stojim i stojim i stojim i klinac bi neko pustio. E onda moras biti malo bezobrezan.

Ti ne živiš ovdje,a?Kakve kazne kad policija ni ne smije zaustaviti te kuronje koji divljaju po cestama.Kod nas ni auto skuplji od 40-50 hiljada pauk ne smije dignuti,a kamoli da nekome takvom oduzmu vozačku.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma hajde molim te. Tako cemo zavrsiti svaku diskusiju. "Znas mi smo lopovska drzava to kod nas ne pije vode". Divno. Nemoguce, ali nemoguce da svaka zjaka/lola/idiot moze da potkupi ama bas svakog policajca? Kako se ono ova tema zove? Ah da protesti :-?

I ako slucajno neko ima drugaciji stav "ti ne zivis ovde". Zivim, cijeli svoj zivot. Sad izmedju dva grada, ali vise vremena provodim u BL.

Skoro procitah komentar nekog citaoca u nekim srbijanskim novinama..."vi u RS samo brondate, pricate, nesto se bunite...a na ulicama nikoga".

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
ali nemoguce da svaka zjaka/lola/idiot moze da potkupi ama bas svakog policajca?

Ne mora svakog.Dovoljno je jednog ali bitnog.Ne govorim o 20KM koje daš drotu da te pusti.Govorim o autima koji ne podlježu "nadležnosti" naše policije ili parking servisa.Prođi radnim danom ispred NLB banke u Ekvatoru..............Uvjek na trotoaru ima 5 vrhunskih auta koji tu stoje satima i niko ih ne dira.E,takve aute policija ne zaustavlja. :cry:
Kad vidiš da pauk vraća auto na mjesto sa kojega ga je podigao,biće ti jasno.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ljudi eno vam pasarele kod motela "Kamel" ako je 500 ljudi u ovih par godina preslo preko nje ja si osjecem onu stvar, kad sam god tuda prolazio narod pretrcava.
Jednostavno kod nas nema rijesenja i .

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
_zoka je napisao:
Prođi radnim danom ispred NLB banke u Ekvatoru..............Uvjek na trotoaru ima 5 vrhunskih auta koji tu stoje satima i niko ih ne dira.E,takve aute policija ne zaustavlja. :cry:
Kad vidiš da pauk vraća auto na mjesto sa kojega ga je podigao,biće ti jasno.

To si u pravu ja sam bio svjedok kad je pred gimanzijom (ja sjedio u Cofiu) pauk stao da digne Golfa II a Mercedesa ladno prode a isli su tako da im je merc prvo a golf drugo auto.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zoka_, jasno je meni da je korumpirana i cistacica u policiji/bolnici/zgradi vlade i slicno. Sve je meni to jasno. Zasto onda palamudimo ovoliko? Onda ajmo svi u crkvu/dzamiju/sinagogu/itd i da se molimo onom gore da se prelazeci cestu nesto ne dogodi nama i nasim najblizima. Ili da kad djeca krenu iz vrtica grupono u pozoriste nesto ih ne pokupi u Dolcu (vidi par tema nize), ili da kakva budala jureci kroz grad ne izgubi kontrolu i na nekom igralistu ne presudi silnoj djeci...

Jer koliko vidim nema nam pomoci.

Vuce, ali zato pasarelu prema Maksimu Gorkom prelazi svaki dan 500 djece.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 19:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Helena, a tu gdje ti živiš ne događaju se nezoge i nesreće? Ne jurcaju ljudi, idila od saobraćaja? Pješak nije nikad udaren na pješakom prelazu? Tu nema podvožnjaka za pješake? Da je podvožnjak(nadvožnjak) u Boriku postojao dječica bi cestu prelazila pomoću njega a, ne tamo gdje automobili prolaze, Anja i djed bi bili živi.

Sjetite se Starčevice i, koliko je tamo bilo djece udareno da bi gradski oci se sjetili izgraditi nadvožnjak (iako su radovi stali od decembra)!!!

Pominješ dječije igralište u Boriku, koliko znam nije ograđeno uopšte, dijete može da istrči za loptom, (ne daj Gospode ono najgore da se dogodi) i ponovo kriv čovjek za volanom. Kako možete tako primitivno gledati na stvari? Na sva usta, kao pomanitala rulja KAZNA, KAZNA, imam osjećaj kao da uživate u tom sadizmu.

Mi, kao društvo uopšte ne vodimo računa o prevenciji već uvijek o posljedicama i, onda kao po običaju pomanitala rulja željno ičekuje kaznu i krv.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jesi izasao iz Banjaluke?? Jesi vidio ponasanje vozaca pred pjesackim prelazima negdje drugo sem u BL, BG, ZG i slicnim gradovima?? Od 10 auta 9 ce da stane, cim te vidi da prilazis pjesackom. Dignes ruku, zahvalis se ides svojim putem. Imala sam veliki problem navikavanja na prelazak ceste u Austriji i u BL.
O da ginu ljudi na sve strane. Ovde gdje ja zivim policajac na licu mjesta naplacuje kaznu 21€ (ako u medjuvremenu nije poskupila) za pricanje na telefon dok vozis.
Koje li ironije momka je prije par godina na pjesackom prelazu udario auto. Nabacio ga na haubu, Polomio mu kosti u grudima, bolnica, oporavak. A ironija za volanom nas covjek. Jebiga, desava se.
Pa da se ranije razmisljalo o posljedicama, poslije prve ili druge nesrece mnoge bi bile izbjegnute.
Dijete moze da istrci na cestu, ali ako se vozac pridrzava ogranicenja i saobracajnog znaka "skola/djeca u blizini" imace vremena da zakoci pred tim djetetom. Prosle godine na Starcevici, znaci ne na tranzitu nego cesta pod Starcevicom, lola siluje motor i siluje i siluje cijeli ubogi dan. I na kraju se zabije u auto koji je stao da pusti majku sa djetetom da predju cestu. Sreca, sreca nije se pjesacima nista desilo. Motorista isto prezivi, kako...i budale Bog cuva. Vjeruj mi bilo je strasno za vidjeti.
Ja sam za sve opcije samo da se pjesacima omoguci normalno i sigurno prelazenje ceste. Hoce li to biti semafor, lezeci/stajaci/sjedeci policajac, svejedno je samo da ima efekta. Dizanje na malo visi nivo saobracajne kulture i kod pjesaka i kod vozaca. Da se stane u kraj bahatom ponasanju vozaca, jurcanje po gradu, pravljenja trkalista. Kako ce to da se rijesi - svejedno. Samo da se nesto pokrene s mrtve tacke.

I zaista me nervira recenica "jel' kod vas tako"? Ovde ljudi vise ginu po autoputevima i van gradova, nego u samom gradu.

Izvinite na duzinama posta (sto ti je kad covjeka uhvati huja) :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 19:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Svagdje se dogadjaju nezgode i nesreće, to je neminovnost, sastavni dio života. Pametni ljudi, računaju na to pa naprave osigurana dječija igrališta, prelaze i sl. Dok, kod nas prvo moraju ljudi da izginu da bi gospoda uopšte reagovala.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Лежећи полицајци на сваком мјесту гдје возач може направити убрзање веће од градског ограничења.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 21:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Ograničenje je 60km/h u naseljenom mjestu.Dovoljno brzo da se ubije neko.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Austrija:

8 000 000 stanovnika
4 000 000 vozila, bez vozila u tranzitu

Broj poginulih u saobracaju varira izmedju 700 i 800 na godisnjem nivou.

Republika Srpska

1 200 000 stanovnika
<400 000 automobila, tranzit je mizeran

oko 200 poginulih godisnje

Pa racunajte.

Helena, ljudi su pogan, pogotovo ti koji se brinu o bezbijednosti saobracaja kod nas. Savjet za bezbijednost saobracaja (ili vec kako se zove) postoji samo sebe radi, odnosno radi trpanja novca u vlastite dzepove nekolicine samoorganizovanih likova koji vec deset i vise godina palamude jedno te isto.

Da li sada vidite besmislenost trosenja novca na onaj tunel ili na ove najnovije skelete po raskrsnicama?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zoka_
Citiraj:
Ograničenje je 60km/h u naseljenom mjestu.Dovoljno brzo da se ubije neko.

Slika Slika

Valjda i ovi znakovi pored znaka 60 znaci nesto. Do tebe je tj. do pojedinca hoce li usporiti ili reci "koga briga".

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 23:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja vozim relativno sigurno.I za mene,i za okolinu..............Da se ne ureknem sada?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 23:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Slika

Misliš,onaj znak gdje piše"Гази,деца!"? :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 09:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Baš sam prekjuče gledao kako pauk diže krntiju, a dobro auto koje stoji odmah pored, ostavlja na miru. Tu već ne krivim toliko te policajce, oni ne smiju da dižu bolja auta jer je velika šansa da će njihov šef da im se navali na vrat. Jadan je status i policije kada svaka šuša ima 'vezu'.

Što se tiče sprečavanje brze vožnje, treba sad onaj mega-skupi projekat razbacivanja saobraćajne signalizacije proširiti sledećom stavkom: kamere na semaforima. Neka slikaju prolaze kroz crveno, brzu vožnju i sl. Još bi bilo dobro da se kazne šalju odmah, a ne jednom mjesečno.

Tu se opet javlja problem skupljih auta, ako dovoljno platiš auto praktično imaš dozvolu da ubijaš ljude. Kako rekoh, ima ljudi koji su udarili druge ljude autom, a neke i ubili, pa su nastavili da voze. Mislim, kako oduzeti dozvolu nekom 'jadničku' koji ne može bez auta?

Kad sam već kod toga, BL je mali grad, auto nikome nije neophodno u bar 70% slučajeva. Pričam o ljudima koji žive u gradu i 'putuju' od mejdana do centra autom. Pola sata šetnje je uvijek bolje od 15 minuta vožnje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]