banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2009, 10:39 
Time trek je napisao:
A ko ce tacno ici gledati utakmice na taj stadion?

evo tacno cu ici ja. i zbog toga nam je novi stadion potrebno sagraditi sto je prije moguce.
:lol: :lol:
e molim te. ko ce tacno ici.... :confused2: nek se odmah javi, da ne bismo uludo gradili stadion :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 08:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
s obzirom na "preveliku" bazu fanova Borca, stvarno je potrebno hitno napraviti novi stadion :lol:
na pocetku ce doci ljudi da vide kakav je novi stadion, poslije toga ce se opet sve svesti na ono malo posjetilaca
ah da, s obzirom da je nov stadion sigurno ce biti i karte skuplje, samim tim mislim da ce se smanjiti broj posjetilaca
doduse vidjecemo na sta ce to da izadje

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
BSE, mislim da nisi u pravu.
Zivi bili pa vidjeli.
Vjerovao ili ne, ima mnogo zainteresovane djece da se bave sportom, ali i onih koji su, sigurna sam, zainteresovani da redovno posjecuju sportska desavanja. Koliko ce ljubitelji sporta cesto posjecivati stadion, zavisi prvenstveno od toga sta im se nudi da pogledaju.
Cijena karte bi trebala ostati ista, mislim da tu nece biti promjena.
Ne morate gledati negativno na sve sto se novo napravi na nasim prostorima.
Umjesto da kudite, dajte podrsku.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Slazem se da treba stadion, sportska dvorana, popularizacija sporta u BL. Slazem se da treba mladost odvuci pod koseve, pred golove i slicno, a skloniti sa ulice, parkova. Ali svjesna sam isto tako da ce stadion da pojede bruku para kao i da ce najmanje da ga koristi omladina, jer boze moj, ne moze se tek tako "dangubiti" na takvom stadionu. Bojim se da ce se koristiti za raznorazne koncerte "moderne narodne" muzike, a najmanje za sportska dogadjanja i na kraju ce taj stadion da zavrsi ko i mladice (drveca) po gradu. Ali dobro...
Borcevom stadionu je mana sto se nasao pored zgrade vlade (iako je on "prvi" tu bio). Da je bilo volje, zelje i ljudi, Borcev stadion se mogao "doraditi". Ali lokacija istog je ipak bolja za neku zgradu. Zavrsice, nazalost, kao i rukometni stadio kod paskuline.
Opet kazem, treba popularizovati sport u Banjaluci. Zalosno je da sve propada, ali isto tako sumnjam da ce stadion da bude dostupan svima. Bice tu peripetija i haosa.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nisam ja rekao da nisam za stadion
ali...cinjenica je da su stadioni najnerentabilniji objekti i u skladu sa tim racunam da tek ovaj nas nece biti nista bolji
mislim da djeci zainteresovanoj za sport nista to znaciti nece, jer kao i mnogo puta do sad termini ce biti rezervisani za nesto trece, kao i u slucajevima sportske dvorane
mislim da je Helena u pravu, ali nadam se da svi mi skeptici grijesimo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Bruka i Sramota-Premjestanje gradskoga stadiona

Najbolji je naslov

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:47 
o ljudi, pa najbolje sad da napravimo stadion za 100 posjetilaca jer ih po vasoj procijeni nece biti vise. sta vam je, banjaluka zasluzuje veliki stadion, i nije njegiv rok upotrebe 2/3 godine. taj stadion ce da sluzi, ako Bog da, jos dugo, dugo, ko zna sta ce se do tada desiti. zasto nas sport ne bi cekala bolja vremena, europska buducnost. nikad ne znas sta se krije u nasim klincima koji marljivo treniraju. i onda se desi da nas fudbal dozivi nagli uspon a mi igramo na livadi. po vama najbolje da onda nista i ne gradimo, moze i ona livada na banjaluckom polju da posluzi. :confused2:
nije ovo pravi razlog za gradnju svakako, ali je jedan od realnih uz vec spomenute.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1. Oni koji sumnjaju u ovaj projekat, a prvo ja, sumnjam da ce taj stadion da izrodi nesto dobro. Bar u ovom vremenu. 2. Svijet tone u recesije, a mi gradimo stadion (a jedan imamo koji za sadasnje vrijeme sluzi svrsi). Pa da...drzava smo u PieM. Moze nam se.
Prije nego iznapadate ljude koji imaju opravdane sumnje u gradnju stadiona, procitajte komentare zasto sumnjaju. Ja prva podrzavam gradnju stadiona ako ce taj stadion da vrati sport u BL. Ne podrzavam gradnju istog za Cecu, Seku, Stoju, Baju (budimo realni nama sem njih niko drugi i ne dolazi). Nemam ja protiv navedenih pjevaca nista protiv. Samo tome ce i da sluzi.
O tome ko ce da gradi i za koliko para, nekom drugom prilikom, mada je sigurno vecini jasno.

Dakle jos jednom (evo podvlacim) - ja jesam za gradnju stadiona, za gradnju sportskih dvorana, za izgradnju kosarkaskih/rukometnih i slicno i za gradjenje djecijih igralista...Sve sto moze da sluzi zabavi, sportu, igri. Bojim se da ce da sruse postojeci stadion a samo ce da pricaju o novom (opet, sjetimo se rukometnog stadiona). I kad pocnu da ga grade, zafalice 100 cudesa, pare ce se razgrabiti kako gdje ko stigne, a stadion ce da ostane na papiru. (kao i autoput).

I kad se toliko ulaze u sport zasto jedna za drugom dvorana propada. Borik, Mejdan/Obilicevo, Sokolski, Naprijedov (BSK kako li se zove:) ) jedan je stadion srusen, drugi samo sto nije "preminuo". Bazen se gradi...koliko dugo?? Lokvana je napravljena a postenog bazena nema. E jos mi reci kako je nekome u vrhu stalo do sporta.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Razumijem majlili i njena nadanja u potpunosti, ali cu se sloziti sa Helenom. S jedne strane zelio bih da sve to izadje na dobro, s druge strane treba biti realan i shvatiti da sa ovim lopovima na vlasti nema dugorocnog napretka. Da ne spominjem koliko para ce oprati sa tim "projektom"!

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Дакле, постоје три могућности:
1. не дирати ништа (остаје постојећи стадион у оваквом стању до даљњег)
2. поправити постојеће ( постојећи стадион довести у боље стање)
3. правити нови стадион ( по предложеном пројекту)

Постојећи стадион је естетско ругло. Није функционалан посјетиоцима (Борац има око хиљаду људи на мањој утакмици а неколико хиљада на пар већих) а и реално је постао препрека ширењу и изградњи града. Најгоре рјешење би било ништа не дирати (већ су због сигурности срушене јужна и сјеверна трибина, а и исток не изгледа нешто сигурније).
Поправка постојећег је бесмислена. Опет би се уложиле велике паре ( не пуно мање од новца потребног да се направи нови стадион), а опет би имали стадион коме се не би могло прићи и који би био нефункционалан.
Изградња новог стадиона.... Предлаже ли неко бољу локацију од предложене (довољно близу центру града, а лако доћи до ње источним транзитом, довољно простора и за пратеће објекте и паркинг и приступ)? Предлаже ли неко бољи пројекат (за сад је ријеч о идејном пројекту; предложени стадион је и лијеп и са оптималним бројем предвиђених мјеста за град величине БЛ и са добро осмишљеним пратећим објектима).
Углавном су приговори да ће на стадион отићи пуно пара. Како доћи до тих пара? Један начин је УЕФА. УЕФА има фондове за помоћ фудбалски неразвијеним земљама и неке земље су добиле паре од УЕФА за изградњу стадиона. Не би требало бити проблем доћи до тог новца.
Даље, постојећа локација је јако вриједна. Ако се на мјесту постојећег стадиона прави зграда Скупштине, локација помоћног терена се може добро уновчити или препустити фирми која буде радила нови стадион као дио новца за изградњу.
Треће, толико се пратећих објеката поред стадиона прави (супермаркети, базени, пословни простори, ресторан, хотел) да се од продаје или изнајмљивања или давања у концесију може покрити дио трошкова (ако се прави хотел, неће њиме газдовати град; тај који буде газдовао или био власник хотела, град ће од њега добити дио пара на име земљишта и такса)...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

П.С. Посебно су бесмислене приче типа "може нови стадион, али не да на њему пјева Цеца или неки турбопјевачи". Ако се не направи нови стадион, Цеца ће пјевати на постојећем. Ако се сруши и постојећи, она ће пјевати на неком другом мјесту. То што људи слушају Цецу нема никакве везе са изградњом или неизградњом стадиона.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lijepo si ti to rezonovao. Daj boze da bude realizovano za opste dobro. :wink:

P.S. Rekoh da mislim da ce se samo za to i koristiti. Za koncerte (za sad narodne jer jedino oni pjevaju kod nas), a najmanje za sportske dogadjaje. To je samo moje misljenje. Mislim po onome kako sada stvari stoje. Zao mi je sto se postovi samo prelete, a ne procitaju se. Jebiga...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 12:24 
slazem se sa nekim od predhodnih komentara, kao razlog plus za novi stadion. stari nema uslove za obnovu, novi na tom mjestu je cista glupost jer nema mogucnosti ni za parking, ni za pomocni stadion ni za popratne sadrzaje.
banjalucko polje je idealno za to, a kad se vec gradi zasto ne napraviti pravo sportsko zdanje.
e sad sto se tice smicanja novca u stranu i slicnih muljaza, tog ce uvijek biti, bilo da postavljaju klupe u parku, asfaltiraju trotoar ili grade stadion i to ma ko bio na vlasti toga ce uvijek biti. to rade i ovi i oni, a i oni treci. svi i uvijek.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
shoole je napisao:
Дакле, постоје три могућности:
1. не дирати ништа (остаје постојећи стадион у оваквом стању до даљњег)
2. поправити постојеће ( постојећи стадион довести у боље стање)
3. правити нови стадион ( по предложеном пројекту)

Постојећи стадион је естетско ругло. Није функционалан посјетиоцима (Борац има око хиљаду људи на мањој утакмици а неколико хиљада на пар већих) а и реално је постао препрека ширењу и изградњи града. Најгоре рјешење би било ништа не дирати (већ су због сигурности срушене јужна и сјеверна трибина, а и исток не изгледа нешто сигурније).
Поправка постојећег је бесмислена. Опет би се уложиле велике паре ( не пуно мање од новца потребног да се направи нови стадион), а опет би имали стадион коме се не би могло прићи и који би био нефункционалан.
Изградња новог стадиона.... Предлаже ли неко бољу локацију од предложене (довољно близу центру града, а лако доћи до ње источним транзитом, довољно простора и за пратеће објекте и паркинг и приступ)? Предлаже ли неко бољи пројекат (за сад је ријеч о идејном пројекту; предложени стадион је и лијеп и са оптималним бројем предвиђених мјеста за град величине БЛ и са добро осмишљеним пратећим објектима).
Углавном су приговори да ће на стадион отићи пуно пара. Како доћи до тих пара? Један начин је УЕФА. УЕФА има фондове за помоћ фудбалски неразвијеним земљама и неке земље су добиле паре од УЕФА за изградњу стадиона. Не би требало бити проблем доћи до тог новца.
Даље, постојећа локација је јако вриједна. Ако се на мјесту постојећег стадиона прави зграда Скупштине, локација помоћног терена се може добро уновчити или препустити фирми која буде радила нови стадион као дио новца за изградњу.
Треће, толико се пратећих објеката поред стадиона прави (супермаркети, базени, пословни простори, ресторан, хотел) да се од продаје или изнајмљивања или давања у концесију може покрити дио трошкова (ако се прави хотел, неће њиме газдовати град; тај који буде газдовао или био власник хотела, град ће од њега добити дио пара на име земљишта и такса)...

:thumbright:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 14:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
Banja Luci je novi stadio potreban. sigurno je da ce puno kostati kao i da nisam siguran da ga treba poceti graditi bas ove ili slijedece godine, ali se iskreno nadam da ce se stadionom i citavim kompleksom gospodariti domacinski i da ce se koliko toliko ta investicija isplatiti...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2009, 23:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2002, 21:15
Podrzavam izgradnju. Neka nama nove gradnje bolje i to nego opet neka zgrada :)

Stadion realno ne moze tamo vise da ostane a i sa ostalim postovima se slazem da je ruglo i nista vise, a i prvih poljubaca je tu bilo i svasta nesto....

nekada je to bilo za BL i za centar daleko jer kako moj bivsi profesor kaze u park mladena se islo na izlet i to su bile pripreme dva dana a zivi kod gimnazije. :)

Moje misljenje je samo da je trebao biti jos dalje al ajd sta je tu je:)

pozdrav 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.nezavisne.com/nedjeljne/vije ... odine.html

Citiraj:
NN: Ko će to finansirati?

DAVIDOVIĆ: Ideja je sljedeća: postojeći Gradski stadion ne može zadovoljiti potrebe grada i ulaziti u njegovu rekonstrukciju bi bilo besmisleno, jer ne zadovoljava nikakve kriterijume. U dogovoru s Vladom RS novi stadion ne bi bio samo banjalučki, već bi bio stadion RS i ispunjavao bi sve standarde FIFA i UEFA. Grad je obezbijedio lokaciju na Banjalučkom polju, a sama ta lokacija košta oko 50-60 miliona KM. Grad će obezbijediti i infrastrukturu, kao što su pitanja snabdijevanja vodom i energijom, a Vlada RS će se pobrinuti za samu gradnju. Institucijama RS pripašće stari stadion, gdje će biti građeni neki novi objekti, vjerovatno za Skupštinu RS. Postoje realne pretpostavke da će stadion biti završen u naredne tri do četiri godine

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shoole je napisao:
http://www.nezavisne.com/nedjeljne/vijesti/37572/Dragoljub-Davidovic-Novi-stadion-za-cetiri-godine.html

Citiraj:
NN: Ko će to finansirati?

DAVIDOVIĆ: Ideja je sljedeća: postojeći Gradski stadion ne može zadovoljiti potrebe grada i ulaziti u njegovu rekonstrukciju bi bilo besmisleno, jer ne zadovoljava nikakve kriterijume. U dogovoru s Vladom RS novi stadion ne bi bio samo banjalučki, već bi bio stadion RS i ispunjavao bi sve standarde FIFA i UEFA. Grad je obezbijedio lokaciju na Banjalučkom polju, a sama ta lokacija košta oko 50-60 miliona KM. Grad će obezbijediti i infrastrukturu, kao što su pitanja snabdijevanja vodom i energijom, a Vlada RS će se pobrinuti za samu gradnju. Institucijama RS pripašće stari stadion, gdje će biti građeni neki novi objekti, vjerovatno za Skupštinu RS. Postoje realne pretpostavke da će stadion biti završen u naredne tri do četiri godine

Koje potrebe grada?Kojeg grada?
Pa,za banjalučki fudbal i kakvo školsko igralište za mali fudbal bi bilo dovoljno.Ionako više ljudi gleda turnir u Boriku nego što gleda Borac,BSK,Omladinac,sve skupa,za godinu dana.Nego treba ukrasti još koji milion maraka i raskrčmiti još koju hiljadu kvadrata gradske zemlje.Stoka.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka, кад већ пишеш на некој теми прочитај све што је написано на тој теми, не само задњи пост. О теми потребе изградње новог стадиона или недостатку исте је написано преко 100 постова и већ дуго се о томе прича. Сад треба поново да се на овој теми пишу аргументи за и против....

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 11:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa,dobro vi ste rekli svoje mišljenje i sad ja treba da ćutim,je l' tako? :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]