Ne bih se uključivala u raspravu ko je i koliko para je ukrao na ovim bazenima, jer mi se čini besmisleno. Te priče su ubijanje vrmena za niži i srednji stalež, tj. sve one koji nisu i neće zarediti na projektu. Samo se sa njima dodatno frustriramo i vrtimo u krug. Nisam ni jedna od onih što pljuju sve što je novo u ovom gradu samo zato što je novo i zato što je drugačije.
Željela bih samo sa arhitektonskog gledišta reći zašto je cijeli projekat, hmm...kako bih se izrazila... shit iliti s**nje
1. Kao što je već mnogo puta naglašeno, neiskorištnost gradbene površine zbog melih bazena koje možrmo doslovno porediti s lokvama.
2. Slabo parkovno uređenje, odnosno nepostojanje istog.
3. Onaj tobogan uopšte nije uklopljen u kopoziciju prostornog uređenja.
4. Što meni najviše smeta, pogled prema Aleji, jednoj od najljepših ulica u gradu, je u potpinosto zatvoren (isti problem je i kod nove tržnice tj. jedan od mnogih). I ne samo da je pogled zatvoren nego je zatvoren sa, ni manje ni više, garažama, tako da u najljepšoj ulici u gradu imamo garaže koje su btw. očajne.
Užasno je da su zbog jednog tako slabog projekta uzeli Boriku i gradu igrališe na kojem su odrasle generacije. Nevjerovatno mi je da su se talijanski investitori odlučili da ulože pare u tako slab arhitektonski projekt. Za naše me i ne čudi jer gradske vlasti i onako nemaju smisla za bilo kakvo urbanistočko-arhitektonsko oblikovanje. Čudi me kako su i napravili onaj park, jedinu dobru stvar što se na tom polju desila ovom gradu. Ali to je vjerovatno neka druga priča