banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 852 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 43  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Neko se dobro uglavio u taj posao sa bazenom. Nisam još pogledao na šta to konačno liči, ali sam krajem prošlog ljeta bacio pogled na taj kompleks i ono što me je zabrinulo je što nigdje nisam uspio da uočim bazen. Samo neki XXXXL džakuziji, ogroman travnjak i one kamene tribine. Čini se da je lakše bilo uraditi manje bazena, a ostatak para od predračuna jednostavno nagurati u džepove "zaslužnih građana".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
FLASH je napisao:
Citiraj:
U subotu otvaranje Akva parka

Prvi banjalučki vodeni park "Akvana" kapaciteta od 3000 ljudi, počeće sa radom u subotu, 9. juna, najavila je u srijedu Administrativna služba Grada Banjaluka, koja je jedan od osnivača DOO "Akvana".

Vodeni park "Akvana" sadrži tri otvorena bazena, teren za rekreaciju, dva restorana i tri bara. Osnivači preduzeća "Akvana" su 75 odsto grad Banjaluka i 25 odsto italijanska firma "Acvanger".

Vodeni park izgradjen je zahvaljujući osnivačkom kapitalu i kreditnom zaduženju preduzeća "Akvana", a vrijednost investicije je pet miliona evra.

Cijena cjelodnevne karte, prema ranijim najavama, iznosiće sedam KM, a vodeni kompleks biće otvoren za posjetioce svakim danom od 9.00 do 19.00 časova.

Podsjetimo, po nalogu italijanskog preduzeća "Acvanger", koje ima više od 300 izvedenih projekata bazena i vodenih parkova, sprovedeno je istraživanje tržišta. Ono je pokazalo da će cijena ulaznica od sedam maraka u Borik privući više od 250.000 posjetilaca godišnje.

BL Live

bas me interesuje ko je sproveo to istrazivanje. Privuce 250 000. ku*aca, kako mogu sprovesti istrazivanje kada ljudi nisu ni vidili na sta to lici. Kada vide nece se ni vratiti, pa kada prodju price.... ustvari videcemo za 1god....

Cuj 5mil eura. i to grad dao 75% jest ali 50% je otislo davidovicu, a sto se tice te talijanske firme, vjerujem da im je ovo najlosiji projekat, ako je jedan od najboljih ,jadni oni.... a te izvlakuse kada je narod vidio sta su uradili pa poceli govoriti da ce za 4-5god. napraviti jos jedan zatvore... do tada cemo imati ~10 bazena....

Samo mi zao onog coveka sto je napravio bazen u gradisci, jer je bazen super. Ali naravno vremenski uslovi ga zeznuli pa je covek bankrotirao, ali opet nesto kontam, bolje da je u bl napravio bazen..... sigurno bi bilo bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
i one kamene tribine

Da na njih sam zaboravio... 8)

Ne razumijem smisao tih "kamenih tribina"....za šta su one napravljene (a zauzimaju dobar dio prostora) za navijače???? :-? Za sunčanje, pored onolike zelene površine??? :-?

Mislim da će po njima šetati konobari iz obližnjeg kafića (i restorana) i naplaćivati piće i hranu koja se ionako ne može unjeti... ccc :fist:

Njihova greška zove se olimpijski bazen...koji je tamo trebao biti :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Аква парк је чиста муљажа. Ни базена ни хлада.
Што се тиче ових коментара везаних за олимпијски базен, не слажем се. Ради се о аква парку који је забавног карактера а не о спортском комплексу. Спортско рекреативни центар ће бити бивши Инцелов базен, тамо ће бити олимпијски базен.
Оно што је чудно јесте то да је почетни пројекат чије слике су кружиле на нету подразумијевао далеко веће водене површине и затворени дио на мјесту гдје су поставили спортски терен.

Ја у овакав "аква парк" не идем.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
Што се тиче ових коментара везаних за олимпијски базен, не слажем се. Ради се о аква парку који је забавног карактера а не о спортском комплексу.

Kada sam rekao olimpijski bazen više sam mislio na veličinu bazena, nisam to povezivao sa sportskim aktivnostima...da razjasnim :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 16:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Šta će ti olimpijski? Imaš tri lokve, u prvoj opereš noge, u drugoj se "plahneš" ispod pazuha, a u treću umoči glavu i onda se preseliš na kamenu tribinu da odmoriš sa gušterima!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a vidis da i sportske aktivnosti pokusava jadni Panic tamo napraviti, nismo mi Berlin pa da imamo 40 olimpijskih bazena pa daj nam brckalicu, trebao je naravno i olimpijski za takmicenja tu da bude a ne 2 restorana i 3 kafane u usta ih *ebem skrbava sto b' rek'o Dejo

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 16:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Sondri je napisao:
Šta će ti olimpijski? Imaš tri lokve, u prvoj opereš noge, u drugoj se "plahneš" ispod pazuha, a u treću umoči glavu i onda se preseliš na kamenu tribinu da odmoriš sa gušterima!!!

a zasto nije napravljen i jedan u koji cu sjesti i simulirati jacuzzi :P

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 16:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Za taj treba još 12mil KM!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 16:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sondri je napisao:

Minimum

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Vuk_samotnjak je napisao:
Sondri je napisao:

Minimum
12mil * davidoviceva konstanta u krad sistemu znaci oko 15-16mil....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 23:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
ako je kapacitet 3000 ljudi ,pretpostavimo da se svaki treci popisa u bazen,voda ce bez sumnje biti topla ko u dzakuziju...stvarno ona tri bazencica su potpuni promasaj a one tribine su malo zesca perverzija...
ugrabis mjesto na najgornjoj stepenici i odozgo pases po picicicima koji leze stepenicu nize itd...al eto neka tribina ,grad je pun seljaka ,pa ce im dobro doci da se podsjete na poznati hod uz brdo....bilo kako bilo stanujem u blizini i mislim da cu visiti dole kad budem na odmoru iako mi
je starog vojnog jako zao ...onakav sportski kompleks unistiti da bi se uzela lova u dva mjeseca sezone kupanja je potpuni promasaj. koju svrhu ce bazen imati od polovine augusta do slijedeceg jula o tome gradski oci nisu bas puno vodili racuna .mjesta je bilo i za zatvoreni akva kompleks ili olimpijski otvoreni neovisno o projektu na incelovom .sta je tu je na nama je da izvalimo sedam maraka za upad pa ako se jos privali i zena sa djecom pa sladoledi, kafica ,hladna cuga ,nece to biti ni malo jeftino u odnosu na krkljazu koja ce tamo da bude .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2007, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Frenki je napisao:
Cuj 5mil eura. i to grad dao 75% jest ali 50% je otislo davidovicu

Придружујем се критикама за аква парк, уз малу исправку, тј., ових 75% улагања града се односи само, и искључиво на "плац", односно земљиште, као и осталу потребну документацију (грађевинска дозвола, урбанистичка...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2007, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Isla sam razgledati Akva park, moze se uci i prohodati okolo.

Po meni, ono je totalno neupotrebljivo u sportsko-rekreativnom smislu.

Ono nisu bazeni, ono su banje.

Ja se nadala nekom pristojnom olimpijcu, ili makar 25 m, cistom, gdje mogu otici i isplivati se ko covjek.. posto mi se onaj Seher smucio od neodrzavanja i prljavstine

Kad ono neke banjice za kiseliti nogice, travnjak, tobogancic..

Sto rekla moja drugarica, prije smo makar imali stadionchic i stazu za trcanje, kakvu takvu

Sta sad ima? Prostor za izlezavanje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2007, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Sve sam go olimipijac do olimpijca, profesionalni sportista, trener plivanja, scuba diver... sve moj do mojega...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2007, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Warlock je napisao:
Sve sam go olimipijac do olimpijca, profesionalni sportista, trener plivanja, scuba diver... sve moj do mojega...

e nek si im rekao =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2007, 12:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
ko kaze da nisu napravili aqua park samo ga trazite na pogresnom mjestu :lol: :lol: :lol: evo kako se trose sredstva iz budjeta ( poznata davidoviceva konstanta )

Slika

Slika

Slika

to naselje gdje uz gospodina Janjetovica imaju kuce i Davidovic, Cubic, Dodik zovu i Lijevcanska oaza, presudite sami zasto :lol: :lol: :lol:

nijedan nema slabiji bazen od ovoga :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2007, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
ma katastrofa, umjesto da su napravili i saune i turska kupatila i salone za masazu i zatvroene baze koji rade zimi oni napravise totalno sranje ... al bas sranje !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2007, 15:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa to bas i nisu bazeni :)
ako su takvi ljudi gradili/pravili Aquanu onda nije ni cudo sto smo dobili takav shit

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2007, 15:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Ne bih se uključivala u raspravu ko je i koliko para je ukrao na ovim bazenima, jer mi se čini besmisleno. Te priče su ubijanje vrmena za niži i srednji stalež, tj. sve one koji nisu i neće zarediti na projektu. Samo se sa njima dodatno frustriramo i vrtimo u krug. Nisam ni jedna od onih što pljuju sve što je novo u ovom gradu samo zato što je novo i zato što je drugačije.

Željela bih samo sa arhitektonskog gledišta reći zašto je cijeli projekat, hmm...kako bih se izrazila... shit iliti s**nje :)

1. Kao što je već mnogo puta naglašeno, neiskorištnost gradbene površine zbog melih bazena koje možrmo doslovno porediti s lokvama.
2. Slabo parkovno uređenje, odnosno nepostojanje istog.
3. Onaj tobogan uopšte nije uklopljen u kopoziciju prostornog uređenja.
4. Što meni najviše smeta, pogled prema Aleji, jednoj od najljepših ulica u gradu, je u potpinosto zatvoren (isti problem je i kod nove tržnice tj. jedan od mnogih). I ne samo da je pogled zatvoren nego je zatvoren sa, ni manje ni više, garažama, tako da u najljepšoj ulici u gradu imamo garaže koje su btw. očajne.

Užasno je da su zbog jednog tako slabog projekta uzeli Boriku i gradu igrališe na kojem su odrasle generacije. Nevjerovatno mi je da su se talijanski investitori odlučili da ulože pare u tako slab arhitektonski projekt. Za naše me i ne čudi jer gradske vlasti i onako nemaju smisla za bilo kakvo urbanistočko-arhitektonsko oblikovanje. Čudi me kako su i napravili onaj park, jedinu dobru stvar što se na tom polju desila ovom gradu. Ali to je vjerovatno neka druga priča :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 852 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]