banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 11:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 13:33 
ratnik666 je napisao:
Smeta mi miris loja ujutro... :lol:

Nema veze...naviknut ces se vremenom :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2006, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
simplicity je napisao:
Onak ko kaze da u ovom gradu nema kulturnih dogadjaja (skladno velicini grada u kojem zivimo), tipican je pripadnik subkulture.

Radi se o tome kakve potrebe imas ti, a kakve drugi ljudi.

simplicity je napisao:
Postoje desavanja za svaciji ukus, samo treba pratiti dogadjaje i iamti interesovanja za iste.

Ne postoje desavanja za svaciji ukus. Pratim dogadaje i imam interesovanja, ali se najcesce razocaram zbog drugorazrednosti.

simplicity je napisao:
Imamo solidno Pozoriste, Muzej, Galeriju, jaka bioskopa, kulturne veceri, promocije knjiga, nedeljni matine, pa koliko vas zna za repertoar Banskog Dvora npr...?! Zatim, koncerti i nastupi KUD-ova , nastupi Bl muzicara,nastupi plesnih skola, nasih horova itd. itd.

Imamo sve to i uvijek to isto vec koliko? godina? Vremenom dosadi i slusati iste grupe i horove,placati karte za kino (za moj standard su skupe, a rijetko koji film iz nasih kina je zasluzio da platim tu kartu), Pozoriste moze proci, volim otici na predstavu. U Banskom dvoru uvijek nesto slicno, vremenom sam oguglala. Galerija s vremena na vrijeme ponudi nesto zanimjivo. U principu, ziveci ovdje osjecam se odsjeceno od kulture svijeta.

Mislim, radi se naprosto o tome da ja i neki drugi ljudi imamo drugacije potrebe. Super je sto ti svoje potrebe za kulturom mozes zadovoljiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 00:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...SHABANI svih vrsta, boja, oblika, uvjerenja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
smetaju mi ljudi uglavnom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 06:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Smeta mi komunalna policija sa svim svojim aktivnostima.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2006, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Frieda je napisao:
Mislim, radi se naprosto o tome da ja i neki drugi ljudi imamo drugacije potrebe. Super je sto ti svoje potrebe za kulturom mozes zadovoljiti.

Nisi me shvatila. Ne kazem ja da svoje potrebe u potpunosti zadovoljam ovdje, smatram da se ponuda mora josh vishe obogatiti!!!!! Smatram da je svaki prijedlog dobro dosao, ali kljucna rijec u svemu je-"novac", jer onoliko koliko se ulozi u kulturu, toliko imamo. A sve to opet poteze jedan krug-privreda, standard, sveosti uslovi zivota.... Ne mozemo mi imati scenu poput Milanske skale ili Boljsoj teatar a pri tome glumci nam imaju platu 600 KM :roll: a da ne pricam koliko novca treba da se postavi jedna predstava, a sa koliko novca raspolaze pozoriste...

A dok se ne desi obogadjivanje sadrzaja, ja odputujem odem u neko drugo vece mjesto(sto ima svoje posebne drazi i sjecanja, zar ne :wink: ) gdje upotpunim svoje potrebe..
A pri tome, necu da ponizavam ono sto ovdje imamo i da smatram drugorazrednim, jer ponavljam, treba biti realan i iscekivati onoliko koliko uslovi zivota na ovom podrucju mogu da ponude. Otputu sirom BiH, pa ces vidjeti u kolikoj je BL prednosti i vidjece3s koliko stavri kod nas su vishe zastupljene nego na drugim mjestima. Ne kazem da se treba porediti sa slabije razvijenijim, vec govorim iz razloga da treba biti svjestan situacije.

A ako tebi je zaista sve dosadno, pa boze moj , preseli se negdje, ako ne zelis da zivis u drustvu koje je u tranziciji, da ulazes i djelujes u pravcu izgradnje i boljitka....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
Ne mozemo mi imati scenu poput Milanske skale ili Boljsoj teatar

Neko je spomenuo alternativnu scenu.

simplicity je napisao:
ja odputujem odem u neko drugo vece mjesto(sto ima svoje posebne drazi i sjecanja, zar ne) gdje upotpunim svoje potrebe..

Ja nemam love za to.

simplicity je napisao:
treba biti realan i iscekivati onoliko koliko uslovi zivota na ovom podrucju mogu da ponude.

Novaca u BL ima dovoljno da bi se posvetila veca paznja kulturi i omladini, ali oni odlaze na neke druge stvari.

simplicity je napisao:
Otputu sirom BiH, pa ces vidjeti u kolikoj je BL prednosti

To je istina. Medutim, moja filozofija je traziti uvijek vise, a ne zadovoljavati se onim sto imas zato sto uvijek mozes bolje.

simplicity je napisao:
A ako tebi je zaista sve dosadno, pa boze moj , preseli se negdje, ako ne zelis da zivis u drustvu koje je u tranziciji

Da ja imam love, znala bih sta bih.
A ko zeli da zivi u drustvu u tranziciji??
:fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:

A ko zeli da zivi u drustvu u tranziciji??

cupas rijeci iz konteksta. Nisma ni je rekla da zelim da zivim u drustvu u tranziciji, vec da "ulazes i djelujes u pravcu napretka i boljitka" i da se prevazidje tranzicija.

I tvoje rijeci"da imam love",
potvrdjuju moje gore napisano, Ne mozes ocekivati sa ulaznicom koju platis 1 ,2 ili 3 KM, da ces dobiti performans bilo kog pravca, a da se pri tome osjecas evropski...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 10:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
Banski dvor će uskoro biti vraćen u prvobitnu funkciju, i između njega i pozorišta će se izgraditi Nacionalna biblioteka, kulturno poslovni centar i dječije pozorište. Zgrada u kojoj se sad nalazi dječije pozorište, muzej i biblioteka će biti renovirana, dograđena i pretvorena u Kulturno obrazovni centar. Mislim da će tad ponuda biti daleko bolja (i ako je i sad najbolja u BiH).

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ simplicity: Ti i ja izgleda imamo razlicit standard, a i razmisljanja.

simplicity je napisao:
A ako tebi je zaista sve dosadno, pa boze moj , preseli se negdje, ako ne zelis da zivis u drustvu koje je u tranziciji, da ulazes i djelujes u pravcu izgradnje i boljitka....

Evo, necu vaditi iz konteksta. Ja, svakako, zelim da ulazem u ovo drustvo i ulagacu dok god zivim u njemu, ali bi i drustvo trebalo da ulaze u mene. Posto se to ne desava u mjeri u kojoj bi trebalo, nastaje frustracija i to je logicno. Ja znam da se tako osjecam a nisam jedina. I, naravno, sta da kazem na ovo sto sam citirala, osim "da imam love", jer se ne moze ni proviriti iz ove zemlje bez love, a kamoli otici na duze. Neke stvari ne bi trebalo da budu luksuz, a jesu. Proslo je 11 godina od rata, sve je na istom mjestu.

Cula sam za neke od tih projekata; radujem se izgradnji obrazovnog centra i ostalog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 12:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
simplicity je napisao:

Ne mozes ocekivati sa ulaznicom koju platis 1 ,2 ili 3 KM, da ces dobiti performans bilo kog pravca, a da se pri tome osjecas evropski...

Ja mislim da nije problem u parama,vec u izolovanosti nasih umjetnika u odnosu cak i na region.Ne moze se bas sve kupiti.Treba putovati,povezivati sa ljudima i dovoditi ih da izlazu i nastupaju u BL.Nije los ovaj projekat Continental brekfast i izlozba Protoka

Sto se tice projekta za centar,fino je osmisljen,al je preambiciozan.Zna li iko za koliko godina je planirana izgradnja tog kompleksa izmedju Banskog dvora i Narodnog pozorista?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
znajuci 'agilnost' nasih gradskih vlasti, bice gotovo taman negdje kad mi treci unuk prohoda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 14:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
VeLiKi je napisao:
znajuci 'agilnost' nasih gradskih vlasti, bice gotovo taman negdje kad mi treci unuk prohoda...

Malo se gradi po BL pa imaš razloga za takvu priču... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Meni ne smeta nista!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ineleZub je napisao:
Ja mislim da nije problem u parama,vec u izolovanosti nasih umjetnika u odnosu cak i na region.Ne moze se bas sve kupiti.Treba putovati,povezivati sa ljudima i dovoditi ih da izlazu i nastupaju u BL.Nije los ovaj projekat Continental brekfast i izlozba Protoka

Potpisujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Simplicity, zar ti stvarno mislis da za jednu marku ne mozes kvalitetan performans. Btw zar mene neka ultra skupa predstava moze uciniti "evropskim"??

Lepo zvuci ovaj projekt. zivi bili pa videli. :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
Simplicity, zar ti stvarno mislis da za jednu marku ne mozes kvalitetan performans. Btw zar mene neka ultra skupa predstava moze uciniti "evropskim"??

Lepo zvuci ovaj projekt. zivi bili pa videli. :D 8)

mislim i da i ne :wink:
Npr, ista predstava , s aistim glumcima, upakovana u bogatiju scenu i siromasniju scenu,nije ista.
Vani recimo kad platis ulaz 10 eura, provedes se extra, a kad odes na predstavu, koncert,plesni performans, koji kosta 30 eura, shvatis razliku. :)

Dakle , dosta toga je u novcu, htjeli mi to priznati ili ne :wink:
Postoje manje placeni umjetnici i bolje placeni, sve ima svoje kategorije tako i to. Onaj ko ima para ide u privatne klinike, ko nema lijeci se u drzavnim. To je u svim porama drustva...
To je kapitalizam, koliko para toliko muzike. Da ne sirim dalje, odoh u OFF :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2006, 00:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Smeta mi sve veci broj narkomana

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2006, 07:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Necu ni ja u off, samo jos jedno pitanjce >>> Da li bi ti radije dala 30 evra da gledas neku raskosnu baletsku predstavu ili 5 KM i gurala se sa gomilom ljudi da cujes nekog pesnika kako recituje svoju poeziju koja je 10 puta bolja od spomenutog baleta (znam da nije bas dobro poredjenje, ali .. )??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2006, 07:50 
SIJUKS je napisao:
Smeta mi sve veci broj narkomana

Mojne tako...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]