Citiraj:
Ministarstvo prosvjete i kulture RS još ranije je preporučilo školama da odustanu od ekskurzija u inostranstvo zbog opasnosti od novog gripa, ali je konačna odluka ostavljena, ipak, školama.
Odluka ostavljena skolama, ma daj. Pare su uplacene, svako je dobio svoj dio (ukljucujuci direktora). Nije postojala ni najmanja sansa da se odustane od ekskurzije. Da crna kuga ponovo hara Evropom ekskurzija ne bi bila otkazana. Pare koje uzimaju od ekskurzija su prevelike da bi se odustalo od njih samo zato sto bi se djeca mogla zaraziti novim virusom. Sve se vrti oko tih para. Ministarstvo se ogradilo, ostavilo odluku skolama. Skole se ogradile, ostavile odluku roditeljima. Roditelji, pod uticajem glupe djece, njihovih suza, histerije i ko zna cega jos, poklekli i pustili djecu. Barem dio roditelja, dovoljno da se ne otkaze ekskurzija, dovoljno da gazda agencije moze da zadrzi pare i kaze da je ispuno svoju stranu ugovora. Niko nije odgovoran, djeca i roditelji su sami odlucili, ljudi koji su pokupili pare mirno spavaju, a virus je sretno stigao u Banja Luku.
I onda umijesto da svu "prehladjenu" djecu testiraju i izoluju par dana, umijesto da sprijece sirenje virusa na ostale. Svi se ponovo ogradjuju, opet ostavljaju odluku djeci i roditeljima. Ko je bolestan neka se testira, ali niko nije bolestan, niko nema gripu, svi su "prehladjeni".
Citiraj:
Imali smo ideju da nakon povratka iz Španije narednih sedam dana ne bude obavljana nastava. Međutim, od te ideje smo odustali. Nemojte me pitati zašto jer ne znam ni sam koliko je to dobro, a koliko loše
Svi se prave glupi, niko nista ne zna, niko nije odgovoran, niko ne poduzima nista. I tako ce ostati dok se jedna od tih "prehlada" ne zakomplikuje i ne prosiri po gradu.