banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 09:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Sep 2009, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
Naslovnica

BiH

Politika

BiH|26.09.2009. u 10:53 Pohrani

Blogger.baFacebookDeliciousBanjaluka
U kanti za smeće pronađene bombe
Tri bombe kašikare, koje su pronađene juče u Ulici Mladena Stojanovića u Banjaluci, odnosno između zgrade Vlade Republike Srpske i Konzulata Njemačke, bile su ostavljene u betonskoj kanti za smeće, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Gospa Arsenović.

Banjaluka"Bombe su bile u plastičnoj vrećici, od kojih jedna u kožnoj fišekliji, a druge dvije u zelenim plastičnim ambalažama u kojima su ovakve bombe inače upakovane", objasnila je Arsenovićeva.

Ona je rekla da je radnik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) juče u 13.55 sati obavijestio operativno dežurstvo da se u kanti za smeće u Ulici Mladena Stojanovića nalaze bombe.

Prema njenim riječima, policija je odmah po prijavi izašla i obezbijedila mjesto gdje su bombe otkrivene, a odmah su pozvani i demineri koji su uspješno uklonili bombe.

"Policija će ispitati okolnosti pod kojima su bombe dospjele na to mjesto", rekla je Arsenovićeva i dodala da je uviđaj obavljen i da je istraga u toku.

Iz izvora bliskih policiji Srna nezvanično saznaje da je bombe neko, najvjerovatnije, ostavio u želji da ih se riješi pošto one nisu bile obuhvaćene amnestijom za predavanje oružja zaostalog iz rata, te da nije postojala mogućnost da bombe budu aktivirane i nekoga povrijede.

Prema istom izvoru, osoba koja je bacila bombe u betonsku kantu za smeće smatrala da je tu najbezbjednije, jer se u blizini nalazi obezbjeđenje i da će tu biti najprije uočene.

U policiji ističu da je u posljednje vrijeme sve češća pojava da eksplozivna sredstva budu odbačena na smetljišta i podsjećaju da su djeca nedavno našla bombu bačenu u potok u selu Bajinci kod Srpca.

Tom prilikom je poginuo osmogodišnji dječak, a teško povrijeđena je devetogodišnja

Stvarno zalosno,,,ove gluposti mogu lako kostati zivota neduznih ljudi,,,,,,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Poslednji put menjao Banjalucki_Behar dana 26 Sep 2009, 14:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Naslovnica
PostPoslato: 26 Sep 2009, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sada će zlonamjernici iz Federacije da optuže Republiku Srpsku za terorizam protiv stranih ambasada. Tako to ide.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pustiite te bolesne predpostavke,,,kakve veze ima policija sa ovim,,,,,,ovo je opasno za sve gradane nasega grada....

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma nije ovo nista,u junu su u Prijedoru ,naselje Pecani,skoro centar grada,PORED kontejnera za smece nasli par zolja :roll:

Da ne bude uvrjede,slicno je sranje u citavoj drzavi,svega svukud,a bogu hvala sto djeca ne nabasaju na ovakve igracke...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Tema posta: Re: Naslovnica
PostPoslato: 26 Sep 2009, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
filozof sa vrbasa je napisao:
Sada će zlonamjernici iz Federacije da optuže Republiku Srpsku za terorizam protiv stranih ambasada. Tako to ide.

upravo!

to je prosto tragi-komicno...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
ERROR je napisao:
Ma nije ovo nista,u junu su u Prijedoru ,naselje Pecani,skoro centar grada,PORED kontejnera za smece nasli par zolja :roll:

Da ne bude uvrjede,slicno je sranje u citavoj drzavi,svega svukud,a bogu hvala sto djeca ne nabasaju na ovakve igracke...

Kako ova današnja djeca vole paliti kontejnere, može se svašta desiti. Užasno!!!!! A još malo će sezona petardi... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
le_papillon je napisao:
ERROR je napisao:

Kako ova današnja djeca vole paliti kontejnere, može se svašta desiti. Užasno!!!!! A još malo će sezona petardi... :confused2:

e to mi je najgore. i toliko iam povredjivanja tim petardama. koji roditelj da tek tako deci da se igraju sa tim?! :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 07:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
Problem je u tome sto ljudi nemaju gdje da predaju naoruzanje koje im je ostalo od rata pa se rijesavaju na takav nacin.
Milion pitanja i sumnji kada odes u policiju da predas zaostalu bombu ... zasto nisi ranije vratio,zasto si uopste zadrzavo... da bi to sve izbjegli ljudi se odlucuju rijesiti na ovaj nacin.
Trebalo bi se stimulisati vracanje naoruzanja i obavjestiti ljude da im se nece nista desiti ako predaju direkt policiji.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 13:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Sep 2009, 19:31
Interesantno gde su ove bombe pronadjene ,preko puta zgrade vlade pored ambasada ,gde bas nema stambenih objekata,ovo mi je jako sumljivo zasto bi neko donio bombe preko puta zgrade vlade da ih baci u kontejnere i to betonski preko puta same zgrade vlade ili pored ambasade....

meni sve ovo vise mirise na pripremu atentata i napada

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 13:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Dukic je napisao:
Interesantno gde su ove bombe pronadjene ,preko puta zgrade vlade pored ambasada ,gde bas nema stambenih objekata,ovo mi je jako sumljivo zasto bi neko donio bombe preko puta zgrade vlade da ih baci u kontejnere i to betonski preko puta same zgrade vlade ili pored ambasade....

meni sve ovo vise mirise na pripremu atentata i napada

Citiraj:
Prema istom izvoru, osoba koja je bacila bombe u betonsku kantu za smeće smatrala da je tu najbezbjednije, jer se u blizini nalazi obezbjeđenje i da će tu biti najprije uočene.

Najbolje da je vec kad je morao baciti bombu baci u kontejner ispred skole, vrtica, bolnice, baci u sumu ili rijeku i milion drugih mjest

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mi smo neki dan na Vrbasu kesu punu bombi,,,zvali muriju,,,koja je dosla teka nakon 2sata,,,,a tu se igraju djeca sto je najzolosnije,,,,,

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Znači neće biti rata :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ljudi su nenormalni, pa gdje su im mozgovi?! Kontejner se koristi svakodnevno! Najbolje da nam stavljaju bombe pod otirače ako nemaju kuda s njima... Gospode bože... Odeš bacit smeće i eksplodira ti bomba u facu....
Banjalucki_Behar je napisao:
Mi smo neki dan na Vrbasu kesu punu bombi,,,zvali muriju,,,koja je dosla teka nakon 2sata,,,,a tu se igraju djeca sto je najzolosnije,,,,,

O_o :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: WTF?!

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 14:48 
Nasa realnost...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
antik je napisao:
Problem je u tome sto ljudi nemaju gdje da predaju naoruzanje koje im je ostalo od rata pa se rijesavaju na takav nacin.
Milion pitanja i sumnji kada odes u policiju da predas zaostalu bombu ... zasto nisi ranije vratio,zasto si uopste zadrzavo... da bi to sve izbjegli ljudi se odlucuju rijesiti na ovaj nacin.
Trebalo bi se stimulisati vracanje naoruzanja i obavjestiti ljude da im se nece nista desiti ako predaju direkt policiji.

Upravo tako...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Da, ali ne možeš biti toliki debil i bacati bombu u kontejner...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ja znam gdje na Starcevici ima bomba zaglavljena u ulicnoj svjetiljki jos od 93...........al ovo je stvarno bjedno i glupo uradjeno,ako se oces rijesit kasikare fino odes negdje u p.m. i bacis je ko covjek ili odes na Vrbanju roknes je u vodu i pofatas pljen malo nize nizvodno.............

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 16:35 
Citiraj:
ako se oces rijesit kasikare fino odes negdje u p.m. i bacis je ko covjek ili odes na Vrbanju roknes je u vodu i pofatas pljen malo nize nizvodno.............

Old school, vidi se. :) :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
tensSa je napisao:
Citiraj:
ako se oces rijesit kasikare fino odes negdje u p.m. i bacis je ko covjek ili odes na Vrbanju roknes je u vodu i pofatas pljen malo nize nizvodno.............

Old school, vidi se. :) :D :D

valjalo se davne 93 prezivit bolan temsSa :wink: riba je bila najbolje meso :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 17:26 
Ne trebash to meni pricati, znam sve. :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]