banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 12:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: novi centar banjaluke
PostPoslato: 18 Okt 2006, 16:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
Kako vam se svidja novi centar Banjaluke, sad kada su poplocali veci dio centra i sredili zgradu opstine i ono sto je nekad bio park Pere Kocica?

Sada se vec shetajuci moze imati cjelovitije misljenje kada sve zajedno sagleda.

Doduse, potpun utisak ce biti tek poslije rusenja boske i izgradnje novog objekta, zatim rusenja zgrade palasa i sredjivanja trga oko crkve (parkica).

Ali vec se vidi dosta toga, pa sta mislite?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 16:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Za rusenje boske i palasa vjeruj nisam cuo ili je to tvoje misljenje da treba uraditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 16:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2006, 20:34
meni se bas i ne svidja ta ideja o "obnovi" grada (cija god da je)......po mom misljenju cilj svega toga je da se unisti svaki trag nekadasnje banja luke....dobro im ide za sada.......za par godina grad se nece moci prepoznati....
nije mi jasno zasto neko zeli unistiti nasto tako lijepo.....oduzeti gradu dusu......i pretvoriti ga u jedan obican grad koji mozes svuda vidjeti....grad zelenila pretvoriti u grad betona.....
:cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 17:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
s_f je napisao:
meni se bas i ne svidja ta ideja o "obnovi" grada (cija god da je)......po mom misljenju cilj svega toga je da se unisti svaki trag nekadasnje banja luke....dobro im ide za sada.......za par godina grad se nece moci prepoznati....
nije mi jasno zasto neko zeli unistiti nasto tako lijepo.....oduzeti gradu dusu......i pretvoriti ga u jedan obican grad koji mozes svuda vidjeti....grad zelenila pretvoriti u grad betona.....
:cry:

Ovo moze napisati samo neko ko ne zivi u Banjaluci. Banjaluka nikad nije bila ljepsa, a kako se bude i dalje izgradjivala bice jos ljepsa. Novom izgradnjom vodi se racuna o zelenoj povrsini, a puni izrazaj ce doci za par kada godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 17:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2006, 20:34
samo sto to tada vise nece biti banja luka

a to sto vise ne zivim tamo ne znaci da ne znam kako sad izgleda.....tamo sam skoro svaki vikend tako da.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
Lear je napisao:
Ovo moze napisati samo neko ko ne zivi u Banjaluci. Banjaluka nikad nije bila ljepsa, a kako se bude i dalje izgradjivala bice jos ljepsa. Novom izgradnjom vodi se racuna o zelenoj povrsini, a puni izrazaj ce doci za par kada godina.

looooooooool....pa jesam li ja pukla ili mene oci moje varaju :lol: :lol: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 17:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
pcelica_501 je napisao:
Lear je napisao:

looooooooool....pa jesam li ja pukla ili mene oci moje varaju :lol: :lol: 8)

Hajde da vidim... iako se o ukusima ne raspravlja, pa tako o tom prvom sto si boldirala necu te pitati, ali napisi recenicu - dvije o zelenim povrsinama u gradu u svjetlu nove izgradnje. Ja po gradu vidjam mladice da su zasadjene tamo gdje je bilo potrebno i taj trend ce se i nastaviti. Park Petra Kocica ima dovoljno zelenila... jedini neodgovorni u Banjaluci su sam banjalucani (uglavnom tinejdzeri ili zekani) koji parkiraju na zelenim povrsinama, navece uriniraju, bacaju otpatke... Sto se tice nove gradnje, ostaje problem parking mjesta, ali o tome drugi put.

Poslednji put menjao Lear dana 18 Okt 2006, 17:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 17:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
ejs ljudi, pa nece uvijek osttati ista. narednih petsto godina josh, a??
drago mi je shto se bar neshto radi... iako to moze mnogo bolje... mashtovitije... detalji su bitni, detalji :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Rodjen sam i odrastao u BL kao i moji roditelji Banja Luka nije nikad bila ljepsa dolazili su mi prijatelji iz Trebinja,N Sada iz inostranstva da sad nenabrajam ljudi imaju samo rijeci hvale za zelenilo i cistocu grada.Ljudi stvarno neznaju cijeniti ono sto imaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 19:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Za rusenje boske i palasa vjeruj nisam cuo ili je to tvoje misljenje da treba uraditi.

Posao kojim se bavim je usko vezan za takve vrste informacija.
Sudeci po informacijama kojim sada raspolazem, kada dodje novi vlasnik boske, 99% da ce je rusiti. Objekat ne zadovoljava potrebe njegovog poslovanja.

E, a sto se palasa tice, ta gradjevina je projektovana da bude hotel. Ako bi neko kupio palas i odlucio da zadrzi funkciju hotela, sam nacin na koji je novi dio palasa projektovan (u slucaju zavrsetka radova) nebi zadovoljio ni 3 zvjezdice evropskih standarda hotela.

Sto se tice rusenja, neki projekti o nacinu rusenja (implozija ili demontaza) su vec razmatrani po narudzbi jednog potencijalnog kupca.

Sto se tice varijante da neko uzme palas i napravi nesto drugo (npr. poslovnu zgradu), opet dosadasnje izvedeno stanje ne odgovara takvom konceptu.
Vec sada je takvo stanje, da zemljiste i gradjevinska dozvola u sustini pretstavljaju svu vrijednost novog dijela palasa, a postojeca nedovrsena zgrada je samo problem.

E da zaokruzim, imam informaciju da je buduci vlasnik boske, takodje zainteresovan i za palas. Ako bi se to obistinilo, moglo bi se ocekivati jedno cjelovito rjesenje (sinhronizovano) za oba objekta. (u smislu projektnog rjesenja)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Apsolutno da mi se svidja novi centar BL .
BL i dalje ostaje definitivno grad zelenila, zasadjene su nove biljke, pa logicno, ne mogu oni stari platani da traju vjecno, podizali su trotoare, asfalte pa cak i temelje zgrada.

A sto se tice Boske. Mislim da je prica malo zamrsenija i da nece ici sve tako glatko. Sve u svemu, Boska jeste simbol, ali ovakva kakva je (ne mislim na spoljasnji izgled), vec na iskoristljivost prostorija , promet, profit , troskove i slicno, definitivno je neiskoristena.
Smatram da s emoze preurediti, uci i neki novi projekt, moderniji, korisniji, mozda cak i da zadrzi nesto ili naziv, ili dio starog look-a u novom ruhu... :) uz dobru kampanju i promidzbu :) to moze super da ispadne!

A sto se tice Palasa, a pa onn definitivno zasluzuje zavretak , jer ovo sto imamo zaista kvari utisak , a osim toga kvari izgled grada, a i onaj prazan prostor sluzi za kojekava neprimjerena skupljalista i ljudi a i otpada.

Onaj ko kaze da BL nije nista posebno, predlazem da malo putuje po drugim gradovima RS. KAd se vrati kuci, reci ce-Boze, ja ipak zivim u sasvim solidnom gradu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
bona hvala na informaciji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 19:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

:) nema na cemu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....i ja sam cuo apsolutno iste stvari koje je bona izjavio/la.
Sto se tice novog centra grada...ima i propusta,ali izgleda ok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 20:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
....i ja sam cuo apsolutno iste stvari koje je bona izjavio/la.

izjavio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
I bi svjetlo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
Citiraj:

ne mogu da vas shvatim... vas kojima se ovo sto se radi u bl ne svidja... mislim stvarno ne kontam sta se to vama ne svidja i sta vam se prije svidjalo!?
banjaluka kao sto je prije bila... kad prije? pa ovo sto se sad napravilo ucinilo je da grad lici na grad! ni jedna "stara"(?upitno je i to stara) zgrada nije srusena... niti je promjenjen njen izgled. park petar kocic je po meni pun pogodak... pa zar nije predivno vidjeti navece omladinu kako sjedi na klupama (i cuga? :iconbiggrin:) u parku? btw. u kojim vi gradovima zivite koji se bunite i u kojim ste gradovima uopste bili? u svakom gradu je ovo sto se desava sa banjalukom neminovno... sem ako taj grad nije u iraku...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 01:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ne ne, ovo vuce na drugu stranu. dali je bolje sad ili prije. pustite to.
:)proradila ona stara dobra - "cuti bolan, kako je bilo, sad je doobro."
salim se.

podjite od pretpostavke da su svejedno obezbjedjena sretstva i u svakom sucaju bi se sredio centar.
e. ali kako?
imali su pare predvidjene za to i svakako da je to bio prioritet za bl.
mogli su to i drugacije urediti.
to sam imao na umu, a ne poredjenje sa starim.

ja sam, licno, imao priliku da vidim jos prije 2-3 godine, sva konkursna rijesenja uredjenja konkretno parka (naravno i ovo rjesenje) i hm, mogu rec' samo to da sam za malo pao u nesvijest kad sam cuo da je ovo proslo, pored ostalih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 06:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
><

Poslednji put menjao .Cave. dana 03 Mar 2008, 00:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 06:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
E ako se stvarno nađe neko ko će srušiti onaj Palas lično ću mu čestitati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]