banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Avg 2009, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
RTS 04.08.2009
Данас се навршава 14 година од почетка војне акције "Олуја", у којој је протерано више од 200.000 Срба из Хрватске, због чега се та акција убраја у једно од најсуровијих етничких чишћења на подручју бивше СФРЈ. Више од 1.000 крајишких Срба и даље се води као нестало. Парастосу страдалим Србима, одржаном у цркви светог Марка у Београду,
Ja sam jedan od ljudi koji je to preziveo i jos uvek ne mogu da svatim glupost ili bolje reci nemarnost naseg naroda da se nesto povodom toga uradi.
Muslimani udavise s srebrenicmo,hrvati s Vukovarom a mi glupi srbi,ocistili nam citavu drzavu i mi nista. Niko za to nije odgovarao,kao da se nije ni dogodilo! Niti mi sami to vise spominjemo

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Stići će ih kazna, kad tad.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
I treba da stigne ali prvo trebamo spalit sarajevo i federaciju :D pa tk onda zbog krajine hrvate sad nas oni bar ne diraju

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 16:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kazna ih vec stize samo polako i tiho :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 17:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Vincent Corleone je napisao:
I treba da stigne ali prvo trebamo spalit sarajevo i federaciju :D pa tk onda zbog krajine hrvate sad nas oni bar ne diraju

Ne diraju zato što nemaju koga :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 17:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Обиљежено 14 година од напада на српску избјегличку колон

http://in4s.net/
У Босанском Петровцу и Дрвару синоћ је, у организацији Документационо-информационог центра "Веритас" и Епархије бихаћко-петровачке, обиљежена 14. годишњица од страдања крајишких Срба у избјегличкој колони, коју су напале хрватске снаге током војне акције "Олуја".

Свештеници Епархије бихаћко-петровачке служили су парастоси за страдале Србе у мјесту Јањило на путу између Кључа и Босанског Петровца и у мјесту Гувно код Дрвара на којима се од прије неколико година налазе дрвени крстови.

Директор "Веритаса" Саво Штрбац рекао је Срни да су сарадници тог центра у Јањилу извели перформанс током кога су прочитане изјаве свједока злочина који се догодио у овом мјесту на данашњи дан 1995. године када је хрватски авион "миг 21" бомбардовао избјегличку колону и када је погинуло деветоро лица, од којих петоро дјеце.

"То је трагедија у којој је страдало највише дјеце у једном моменту на једном мјесту.Та дјеца су убијена на територији тадашње Републике Српске и за то нико никада није одговарао", каже Штрбац.

Штрбац је напоменуо да је крст у Јањилу више пута рушен због чега има велика оштећења.

"За наредну годину направићемо мермерну плочу са именима људи који су овдје изгинули, а у будућности планирамо да направимо метални крст да га не могу скрнавити", навео је Штрбац.

Он је указао да је 7. августа 1995. године тешка трагедија задесила породицу Стјеља из села Заград код Бенковца, која је погођена у аутомобилу "мерцедес" у којем су изгорјели.

"Тада су погинули отац и син, а рањена је снаха Ведрана, која је била у осмом мјесцу трудноће. Она се породила 29. августа у новосадској болници и умрла је не видјевши кћерку Тању. Она и њен муж Мирко већ су имали двоје дјеце, које су заједно са новорођеном Тањом прихватили ујак и ујна", испричао је Штрбац.

Посмрти остаци оца и сина извучени су 2002. године и пренесени у Барајево код Београда, гдје је сахрањена и Ведрана.

Штрбац је рекао да није познато ко је управљао авионом, али да се зна да је тада Имре Аготић био командант ратног ваздухопловства Хрватске војске.

Према његовим ријечима, застрашујуће је што су хрватски авиони бомбардовали и побили толико људи који су оставили све што су имали, напустили своја огњишта и отишли у другу државу.

Парастосу у Јањилу, осим малобројних вјерника, који тамо живе и представника "Веритаса", присуствовао је вршилац дужности директора Центра за истраживање ратних злочина РС Јанко Велимировић.

Документационо-информациони центар "Веритас" ове седмице обиљежава 14 година од страдања српског народа из Републике Српске Крајине у акцији "Олуја" под називом "Да се не заборави".

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 23:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
Vincent Corleone je napisao:

kakve veze ima federacija sa olujom?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zato što su Oluji učestvovale i muslimanske horde iz V korpusa armije BiH.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
boze, sta sve necemo proziveti...?!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]