banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jul 2009, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Udruženje „Front“ obavještava građane Bosne i Hercegovine da sutra počinje potpisivanje peticije za zabranu rada Ravnogorskom četničkom pokretu u BiH, te ponovno vraćanje u parlamentarnu proceduru Zakona o zabrani djelovanja fašističkih organizacija i korištenja fašističkih simbola.

Kako se u saopćenju za javnost upućenom iz ove asocijacije navodi, peticija čije će potpisivanje trajati 30 dana bit će u vidu građanske inicijative upućena Parlamentu BiH, Vijeću ministara BiH, ambasadi SAD-a u BiH, a putem Američke ambasade i predsjedniku SAD-a, s obzirom na to da se Ravnogorski četnički pokret nalazi na američkoj crnoj liste terorističkih organizacija.

Iz Udruženja front podsjećaju da se akciji prikupljanja potpisa za peticiju pridružio i određen broj nevladinih organizacija, među kojima - "Mladi antifašisti Tuzle", Omladinska organizacija „Oko“, Zenička građanska solidarnost, Alter Art Travnik, te veliki broj pojedinica iz velikog broja bh. gradova.

"Front" poziva građane Bosne i Hercegovine da se u što većem broju pridruže ovoj značajnoj akciji za 'konačni obračun s fašizmom u našoj domovini', te, istovremeno apelira na ostale nevladine organizacije, kao i privredne subjekte da u što većem broju pomognu realizaciju spomenute akcije.
(Fena)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:fist: :fist: :fist:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
aco51 je napisao:
Iz Udruženja front podsjećaju da se akciji prikupljanja potpisa za peticiju pridružio i određen broj nevladinih organizacija, među kojima - "Mladi antifašisti Tuzle", Omladinska organizacija „Oko“, Zenička građanska solidarnost, Alter Art Travnik, te veliki broj pojedinica iz velikog broja bh. gradova.

de pitaj ove "mlade", posto se druzis sa njima, ima li kakva peticija protiv vehabija, mudzahedina i vjerskog fundamentalizma koji kao rak pojede ono malo gradjanske misli u federaciji. vidi sa njima pa organizujte pokret za protjerivanje svih arapskih donatorskih udruzenja jer se radi o klasicnim rasadnicima vjerskog fundamentalizma, terorizma i islamskog nacizma. ili su mudzahedini pokret otpora? a vehabije iskonski povratak vjeri? u jebem vam mamu.....

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Mrzelo me da pisem, ali ti si sve objasnio :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 18:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2009, 20:41
Ja se unaprijed izvinjavam na neznanju ali ja nečuh za američku crnu listu terorističkih organizacija a jos manje da se ravnogorski poket nalzi na dotičnoj listi, znam da ima U.S. State Department listu terorističkih organizacija al ne vidim nesto da se ćetnici nalaze i na toj listi.
Nego aco legendo reci ti nama kad i gdje će se potpisivati petcija u Banjaluci.

Veliki selam za tebe

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]