Vauuuuu kako super što ste pobjegli... A što ste sjeli 30m od Notre Dama ako ne mislite platiti pa klatiti?! Ono hoćemo bit gospoda, al aj da ne platimo...
Što se tiče Pariza, nisam bila. Al npr. u Rimu i Barsi sam našla kafu za 1€ pa sam uporedila otprilike. Sigurna sam da ima u Parizu, samo treba znati nekog da te malo bolje prohoda kroz grad.
Inače, evo u Bologni su cijene visoke, pa se opet nađe. Mislim, ograničavanje ljudi tako mi stvarno nije jasno. Taj put u Sarajevo mi pokvari čitavu viziju o putovanju kad moram vamo-tamo, pa trošit pare koje bih mogla u bolje svrhe da potrošim. Ljudi koji kažu da im je svejedno su oni koji ne vole da putuju. Ja obožavam. Putovala bih svaki dan da nemam obaveza. Wtf, pa šta da radim stalno na jednom mjestu, da se učahurim?!
mirdza je napisao:
Gdje nadje kafu za 1€ u Parizu? (mozda u automatu...)

Jedan od skupljih gradova u kojima sam bio, a uz to me nije nicim odusevio. Dobro - kultura, umjetnost, istorija su jedno. Ali kad ni sa kim zivim ne mozes normalno da se razumijes, a jos kad cuju engleski najeze se kao da si im opsovao mater. Bar 90% ljudi koje sam tamo sreo...
I da - prljavo je za 10 i smrdi...

EOT
A sto se tice putovanja - sumnjam da bi veci broj mladih putovao cak i bez viza. Mozda do Budimpeste ili Beca, dalje cisto sumnjam... Jbg, takva je finansijska realnost. Mogu samo da se nadam da ce da bude bolje...
Kako već napisah, nisam bila u PArizu. Nije ni bitno. Ako neko hoće da ide do Beča ili Graza koji su blizu - ne možeeee. Nema vizu. Meni je to bilo užasno. Finansije nisu problem. Ko voli putovati, neće kupovati odjeću i obuću koja mu ne treba već će štediti za putovanja. Al da može kao čovjek da natoči benzin, pokupi prijatelje i bog te veselio. Pa makar i do Ljubljane....
P. S. Ja stalno zovem svoje prijatelje da me posjete. A pogodi zašto ne dođu - zbog vize. Nikom se ne da do Sarajeva 4 sata klackat i još 4 stajat u redu. I još ono pokazivanje para, 50€ po danu iako će ukupno potrošit 200€... Mah...