banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vizne olaksice
PostPoslato: 29 Mar 2009, 11:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
Pravi stocni fond Republike Srpske...to su oni sto uplate pariz za 700KM i jos vrate od tamo 700Eura...treba ih ubit na granici!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Vauuuuu kako super što ste pobjegli... A što ste sjeli 30m od Notre Dama ako ne mislite platiti pa klatiti?! Ono hoćemo bit gospoda, al aj da ne platimo...
Što se tiče Pariza, nisam bila. Al npr. u Rimu i Barsi sam našla kafu za 1€ pa sam uporedila otprilike. Sigurna sam da ima u Parizu, samo treba znati nekog da te malo bolje prohoda kroz grad.
Inače, evo u Bologni su cijene visoke, pa se opet nađe. Mislim, ograničavanje ljudi tako mi stvarno nije jasno. Taj put u Sarajevo mi pokvari čitavu viziju o putovanju kad moram vamo-tamo, pa trošit pare koje bih mogla u bolje svrhe da potrošim. Ljudi koji kažu da im je svejedno su oni koji ne vole da putuju. Ja obožavam. Putovala bih svaki dan da nemam obaveza. Wtf, pa šta da radim stalno na jednom mjestu, da se učahurim?!
mirdza je napisao:
Gdje nadje kafu za 1€ u Parizu? (mozda u automatu...) :roll: Jedan od skupljih gradova u kojima sam bio, a uz to me nije nicim odusevio. Dobro - kultura, umjetnost, istorija su jedno. Ali kad ni sa kim zivim ne mozes normalno da se razumijes, a jos kad cuju engleski najeze se kao da si im opsovao mater. Bar 90% ljudi koje sam tamo sreo...
I da - prljavo je za 10 i smrdi... :(
EOT

A sto se tice putovanja - sumnjam da bi veci broj mladih putovao cak i bez viza. Mozda do Budimpeste ili Beca, dalje cisto sumnjam... Jbg, takva je finansijska realnost. Mogu samo da se nadam da ce da bude bolje...

Kako već napisah, nisam bila u PArizu. Nije ni bitno. Ako neko hoće da ide do Beča ili Graza koji su blizu - ne možeeee. Nema vizu. Meni je to bilo užasno. Finansije nisu problem. Ko voli putovati, neće kupovati odjeću i obuću koja mu ne treba već će štediti za putovanja. Al da može kao čovjek da natoči benzin, pokupi prijatelje i bog te veselio. Pa makar i do Ljubljane....

P. S. Ja stalno zovem svoje prijatelje da me posjete. A pogodi zašto ne dođu - zbog vize. Nikom se ne da do Sarajeva 4 sata klackat i još 4 stajat u redu. I još ono pokazivanje para, 50€ po danu iako će ukupno potrošit 200€... Mah...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa naravno.

Neka oni ukinu te prepreke, a na nama je da li ćemo putovati do Pariza, Bukurešta, Minska ili Titograda.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Nista od ukidanja viza. Jos jednom se pokazala tacnom uzrecica "jebes zemlju koja bosne ima"
Citajte zalosnu vijest na > http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... ksica.html
Bosna i Albanija najgori na balkanu i medju najgorima u Evropi :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:o

Nije valjda da je BiH omela i Albaniju u procesu vizne liberalizacije?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 03:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ne preostaje mi ništa osim da se udam... A šteta jer sam još mlada... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 11:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kada se BiH ukinu vize nećeš više biti tako mlada. :lol:

Sada znaš šta treba činiti. :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 11:21 
EiLeen je napisao:
Ne preostaje mi ništa osim da se udam... A šteta jer sam još mlada... :evil3:

nece ti ni to pomoci da dobijes coekovo drzavljanstvo, nisu ni oni ludi.. na zalost. a imala sam ja i tu ideju...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za godinu dana najminimalnije nista > http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... odine.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
vim je napisao:
Nista od ukidanja viza. Jos jednom se pokazala tacnom uzrecica "jebes zemlju koja bosne ima"
Citajte zalosnu vijest na > http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... ksica.html
Bosna i Albanija najgori na balkanu i medju najgorima u Evropi :-?
Uzmeš srpski pasoš i riješen problem,što se mene tiče BiH nemoraju ukidati vize :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 14:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
live je napisao:
Uzmeš srpski pasoš i riješen problem,što se mene tiče BiH nemoraju ukidati vize

Nije to baš tako lako, ne trebaš se zvaravati sa Srbijom, trenutno političko rukovodstvo Srbije se odreklo svojih gradjana na KiM, jer su pristali da podignu granicu prema Kosovu čime su indirektno priznali nezavisnost. Nismo ni mi tamo dobrodošli, treba realno pogledati istinu. Politika je takva da oni nas ne žele, jer da nas žele sami bi ponudili BESPLATNO dokumenta. Oni gledaju samo kako da nama izvuku pare, to je činjenica! Političarima da je stalo do opstanka ovog naroda, svim silama bi se borili da se stopa nataliteta poveća (prošle godine je bilo -33000 što je grad veličine Prijedora), ovako ta američko-katolička politika Srbije jednostavno ne želi nas iako je narod krvo povezan sa Srbijom.
Priča o vizama je samo žvakatorska priča, da bi nam skrenuli pažnju sa ovog kredita MMF-a (400miliona evra) i sa njihovih muljevina (uzeli su preko 50 miliona maraka iz fonda za privatizaciju a kada taj novac se počne trošiti to je znak da je sve otišlo u pm) ti ako imaš novac za putovanje viza je najmanji problem.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 22:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Stranka za BiH
Imenovati krivce za kašnjenje BiH ka bezviznom režimu

Stranka za BiH objavila je danas saopćenje povodom izjava pojedinih domaćih, ali i međunarodnih zvaničnika koji kašnjenje u implementaciji uslova za liberalizaciju viznog režima pokušavaju, kako oni kažu, jednako pripisati svim političkim akterima u Bosni i Hercegovini.
Činjenica je da su predstavnici Stranke za BiH, ali i svih drugih FBiH političkih partija, i vladajućih i opozicionih, glasali za svaki prijedlog zakona ili odluku koji su bili uslov za stavljanje Bosne i Hercegovine na bijelu Schengen listu. S druge strane, predstavnici političkih stranaka iz Republike Srpske su entitetskim glasanjem kontinuirano i ciljano blokirali niz takvih odluka, navode u ovoj stranci.

S obzirom na ove činjenice, neprihvatljivo je bilo kakvo izjednačavanje odgovornosti, bez obzira od koga dolazi. Neprihvatljivo je tvrditi da su „predstavnici BiH vlasti abdicirali svoju odgovornost prema građanima,“ kada je preko 75 procenata poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH podržalo predmetne zakone, te kada su isti konstatno bili blokirani od strane manje od 25 posto tih poslanika.

Ovaj isti mehanizam entitetskog glasanja je osujetio više od 200 predloženih zakona od Daytona do danas i činjenica je da je taj mehanizam glavna prepreka transformaciji Bosne i Hercegovine u funkcionalnu državu. Ovaj mehanizam očito ne služi za zaštitu interesa bilo kog naroda ili građanina Bosne i Hercegovine, te da isključivo predstavlja mehanizam blokade države i napretka svih njenih građana, stoji u saopćenju.

Smatraju da je krajnje vrijeme da se imenom i prezimenom identificiraju oni koji su dizali ruke protiv predmetnih zakona i odluka, kako bi i oni koji su za njih glasali imali realnu sliku razloga zbog kojih Bosna i Hercegovina danas kasni na putu ka bezviznom režimu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

live je napisao:
Uzmeš srpski pasoš i riješen problem,što se mene tiče BiH nemoraju ukidati vize :lol:

Problem je sto ce ljudi iz RS i Kosova biti drugacije tretirani i njima ce trebati vize bez obzira na Srbijenski pasos jer ce pasosevi brojevi biti drugaciji za RS i Kosovo. Procitaj link u mom prethodnom postu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2009, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To nisi dobro shvatio, Srbi iz BiH sa srpskim pasošem, neće trebati viza, baš kao što nije trebala ni Hrvatima iz BiH par godina u nazad.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2009, 15:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Da kakve ljepota sami ostadise onda vise muslimanima :lol: :lol: :lol: cekajte pred redovima ambasada teroristi. :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]