banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Gornji Seher
PostPoslato: 16 Jun 2009, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Nije Laus menjao ime,to je Vuk pomesao,mislio je na Karadjordjevu ulicu na Lausu

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja kada sam došao u BL prihvatio sam trenutne nazive i pojma nisam imao da su nazivi mjenjani.

Ako imaju većinu u gradskoj skupštini neka mjenjaju nazive i neka promjene regulacioni plan i umjesto Boske naprave Ferhadviju.

Ali znam jedno moj potpis na peticiju nikada neće dobiti.

Ti stari nazivi su se u ljudima toliko ukorijenili, da je tesko da ce se narod naviknuti da ih zove drugacije. Uostalom ja ne vidim u njima nista uvrijedljivo. OK, razumijem da se za vrijeme rata na vrhuncu srpskog nacionalizma nije moglo zamisliti da imena naselja imaju turski prizvuk, ali ne vidim zasto to sada nekom smeta.
Ako cemo takvom logikom, onda treba izbaciti sve turcizme iz srpskog jezika, pa kovati nove rijeci za secer, jastuk, bubreg, ekser, kutiju, pekmez, rakiju,... To vam kao ne smeta.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 00:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
pa jel su samo u BL promijenjeni nazivi ulica i naselja? Ja sam za to da se vrate stari nazivi, ako se to isto uradi i u
federaciji!nema mi logike da samo mi vracamo nazive...a nacionalizam je na svim stranama bio nacionalizam!
ne znam sto je srpski gori od ovog drugog,treceg..?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 01:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
guess who je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja kada sam došao u BL prihvatio sam trenutne nazive i pojma nisam imao da su nazivi mjenjani.

Ako imaju većinu u gradskoj skupštini neka mjenjaju nazive i neka promjene regulacioni plan i umjesto Boske naprave Ferhadviju.

Ali znam jedno moj potpis na peticiju nikada neće dobiti.

Ti stari nazivi su se u ljudima toliko ukorijenili, da je tesko da ce se narod naviknuti da ih zove drugacije. Uostalom ja ne vidim u njima nista uvrijedljivo. OK, razumijem da se za vrijeme rata na vrhuncu srpskog nacionalizma nije moglo zamisliti da imena naselja imaju turski prizvuk, ali ne vidim zasto to sada nekom smeta.
Ako cemo takvom logikom, onda treba izbaciti sve turcizme iz srpskog jezika, pa kovati nove rijeci za secer, jastuk, bubreg, ekser, kutiju, pekmez, rakiju,... To vam kao ne smeta.

Puca mi se za prijašnjim nazivima, ako imaju većinu neka mjenjaju. Ja peticiju potpisati neću.

Učite nove generacije novim nazivima i u budućnosti neće biti problema ovog tipa.

Pitanje za ljude iz Mrkonjić Grada, da li ste vi iz Mrkonjić Grada ili Vacar Vakufa?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Najbolje da sad opet mijenjaju (vracaju) nazive, u drzavi bajno stanje, pa ajd i to da se sredi.

Karadjodjevo, Obilicevo, Lazarevo, pa mogli su onda i jedno Tommyevo napravit'

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Neka Centar promjeni naziv u Tommyevo, ja ću prvi peticiju potpisati. I namaknuti gradsku većinu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ja bih ipak glasanje preporucio ljudima iz Glamoca,jbg ima ih najvise u Opstini :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 01:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
E a zaboravio si na Drvar i Grahovo.... Evo ja imam bas dosta komsija i iz tih krajeva....... Nije sve u Glamocu.... I Grahovljaci konja za trku imaju :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 05:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Shabban je napisao:
E a zaboravio si na Drvar i Grahovo.... Evo ja imam bas dosta komsija i iz tih krajeva....... Nije sve u Glamocu.... I Grahovljaci konja za trku imaju :lol: :lol:

Nemoj te tako ljudi,,,,a Petrovac,,,,nije fino da njih zaboravite.... :D

Sto se tice straih naziva,,,mislim da 95% gradna ovoga nazivaju Seher Seherom,,,,,Mejdan Mejdanom,,,,,,,,,,,itd....I mislim da je pitanje samo vremena kada ce to i formalno biti vraceno.........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 07:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Napadoste me na pravdi boga a Laus je samo upao u nabrajanju naselja. Sto se tice imena na papiru moze da stoji kako hoce ali sto se mene tice to je Seher Mejdan Dudzak...
Koliko vas samo kaze kad idemo na Sehitluke a ne na Banj brdo?
Slazem se da je Seher ruglo ali tako oni zive pogledajte sva naselje gdje zive vecinom muslimani i sva su ista.
A ovi bajni diaspora Srbi nek se navikavaju na Srpske Toplice, Lazarevo, Obilicevo, Banj brdo... al nek ne zaborave da su prvi digli sidro iz bajnih Srpskih gradova :wink: .

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 07:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Vuk_samotnjak je napisao:
Napadoste me na pravdi boga a Laus je samo upao u nabrajanju naselja. Sto se tice imena na papiru moze da stoji kako hoce ali sto se mene tice to je Seher Mejdan Dudzak...
Koliko vas samo kaze kad idemo na Sehitluke a ne na Banj brdo?
Slazem se da je Seher ruglo ali tako oni zive pogledajte sva naselje gdje zive vecinom muslimani i sva su ista.
A ovi bajni diaspora Srbi nek se navikavaju na Srpske Toplice, Lazarevo, Obilicevo, Banj brdo... al nek ne zaborave da su prvi digli sidro iz bajnih Srpskih gradova :wink: .

to je ono Vuce,sretnes copor klinaca i pitas ih "gdje cete vi malci" a oni odgovore "idemo na Banj brdo" a ti kazes "opet *ebena ekskurzija iz Laktasa dosla" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 08:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
A tobejare, vid hajvana... Ma jebeš nazive, ako mogu da promijenu neka mijenjaju i onako svi zovu po starom, ja nikad ne bih dao da se mijenjaju nazivi škola i vraćaju predratna imena, jer svi znamo da su ti nazivi dati po partijskoj dužnosti (a koliko je likova falcifikovanih pogledajte onaj spomenik koh hotela Bosna)... Ovako, škole nose imena ljudi koji su dali veliki doprinos srpskoj kulturi i kuturi uopšte!

A što se tiče Šehera, ono je prava mahala!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 08:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Dobra moja mahala,kao da je zaspala.
Zaspala i umrla,ee...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]