Daj se malo smirite više sa tim... Mislim, pokazuju tri prsta i sudije na košarkaškim utakmicama i to baš onako "četnički", pa niko ne diže frku da to vrijeđa gomilu naroda. Šta se kog đavola palite?
Molio bih da ubuduće oni koji misle da citiraju moje postove, to ne čine parcijalno jer se gubi smisao onogo što pokušavam da kažem...
Dakle
Citiraj:
Istorijat tog izraza nalazim samo kod nacista i Pavelica na ovim prostorima. Pogledaj ovdje:
http://www.czipm.org/triprsta.htmlDizu tri prsta i Kinezi koji nastupaju na TVPink, Romi,... znaci nije nacionalni identitet vec trend iz devedesetih.
Pa da se vratimo korak unazad
Citiraj:
Iskreno mislim da ona ne zna pravo porijeklo niti istorijat tog pozdrava, već ga je jednostavno iskoristila da iskaže svoju privrženost zemlji i narodu odakle je. A trebalo je možda da prije takmičenja prouči istorijske knjige i da dobor skonta kako da se raduje, da ne bi slučajno uvrijedila nekoga.
Možda taj pozdrav jeste trend iz 90-ih, ali je ustaljen i koristi se, a Marija je dakle reagovala kako bi reagovao svaki prosječan građanin Srbije. E aj sad da zaključimo priglupu raspravu kojoj očito i ja dajem veliki doprinos.