Tri ludaka pretrčali Saharu
stana - 22. februar 2007.
Trojica maratonaca, Amerikanac Čarli Ingl, Kanađanin Rej Zahab i Tajvanac Kevin Lin ući će u istoriju čovečanstva kao ljudi koji su uspeli da pretrče Saharu, u dužini od 4.000 milja. Oni su u proteklih 111 dana prelazili dnevno po 84 kilometra, što je ekvivalent dvema maratonskim trkama. „Potrebno je malo vremena da bi mi se stvari slegle u glavi. Sada, kada znam koliko je bilo teško, nikada ne bih ponovo ovu trku”, rekao je četrdesetčetvorogodišnji Ingl. On je naveo da su poslednju deonicu, od piramida u Gizi do Sueckog kanala, prelazili uz samo četiri sata sna dnevno, a kada su stigli do Crvenog mora, uleteli su odmah u vodu. „Na početku ove avanture, u Senegalu smo dotakli vodu i sve do Crvenog mora nismo naišli na nju”, istakao je Ingl.
Za manje od tri meseca on, Zahab i Lin pretrčali su najveću pustinju na svetu i prošli šest zemalja - Senegal, Mauritaniju, Mali, Niger, Libiju i Egipat.
Celi poduhvat je snimljen i uskoro će biti napravljen dokumentarni film, u kojem će ulogu naratora imati poznati američki glumac Met Dejmon. Tokom ovog ginisovskog poduhvata, međutim, trkači su imali i veliki broj zdravstvenih problema - dijareja, upale zglobova i konstantni grčevi u mišićima. (MONDO)
_________________ I'm a man that will go far Fly the moon and reach for the stars With my sword and head held high Got to pass the test first time, yeah I know that people talk about me I hear it every day But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.
|